Co je mysl ?

Pouze pro registrované členy, je zde psaní bez jakýchkoliv pravidel a bez mazání příspěvků.

Co je mysl ?

Nový příspěvekod rafael » stř 05. úno 2014 16:21:38

mysl je projevem ega.. mysl je pocit ztotožnění já jsem tělo samozřejmě v součinnosti s egem.. první ale vzniká ego, pocit já jsem tělo.. guruové říkají že první myšlenka ega je ticho..
Uživatelský avatar
rafael
 
Příspěvky: 562
Registrován: stř 02. led 2013 13:13:54

Re: Co je mysl ?

Nový příspěvekod Honzam » stř 05. úno 2014 16:35:26

Mysl je všechno projevené, celý svět a všechny formy. Mysl je ten "film".

Co je mysl?

Příspěvekod armin » stř 05. úno 2014 14:21:28
Často mluvíme o mysli a obávám se, že ne všichni diskutující chápou pod tímto pojmem to samé a mám dojem, že dokonce tentýž člověk občas používá pojem mysl v diskusi v několika významech
Bylo by dobré se zamyslet kdo to je či co to je. Zda je mysl skutečná nebo iluzorní, jaký je vztah mysli a pozornosti atd.

Na úvod dávám komentář Lindy, ve kterém používá pojem mysl a který mne k založení tohoto vlákna inspirovalo.

Linda píše:Mysl neví, co je přijetí. Mysl umí jen vnímané odsouhlasit, nebo odmítnout, a obojí je její osobní rozhodnutí, kterým se pořád znovu vyčleňuje z Bytí.
Přijetí by bylo pro mysl smrtící - ono ji totiž rozpouští. Proto mysl prostě musí znovu a znovu rozhodovat, co je žádoucí a co nežádoucí, a upínat se k tomu, co preferuje jako správné, spásné... Upíná se jen k tomu, všemu ostatnímu odmítá věnovat pozornost.


Mysl je skutečná. Pozornost tu skutečnost vytváří. Vědění nebo nevědění je mysl. Souhlas nebo nesouhlas je mysl. Osobní nebo snaha o neosobní je mysl. Mysl se neupíná, upínání se je mysl. Věnování pozornosti je také myšlenka, která více či méně přesněji formuje princip, že pozornost myšlenky vyváří. Soustředěná pozornost ten film pak bodově stlačí a může v tom být patrné vyzařování Atmanu a to, že z něj mysl vyvěrá a je to rozpoznatelné jako blažené jáství.
Chces byt strazny? Ok...ale prace za tebou musi byt videt - arikiran
Uživatelský avatar
Honzam
 
Příspěvky: 713
Registrován: pon 19. zář 2011 21:39:51


Zpět na OTEVŘENÝ PROSTOR

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník