Dotaz o dedictvi po prarodicich

Dotaz o dedictvi po prarodicich

Nový příspěvekod Martosz » úte 13. srp 2013 12:58:14

Dobry den chci se zeptat jestli tu nekdo nevi co mam delat sem v koncich.
Bydlim v dome mych prarodicu sam a staram se o nej, mam take dva sourozence kteri bydli jinde a neustale spuzobuji nejake dluhy.
Ty dluhy plati prarodice, rekli mi ze ten dum kde bydlim zdedime mi tri a ne nasi rodicove kteri se rozvedli a bydli kazdy nekde jinde.
Mam strach oto az prarodice umrou ze ty dluhy o kterych nebudeme vedet a nahromadi se ze me tu u domu zazvoni exekutor a zabavi me jejich dil na majetku.
Nevim comam delat pokud se chci otom snema bavit takme reknou zetotak nemuzu brat a vyplacet se me je nechce ponevac si nechci pujcovat penize na vyplacenich svych problemovych sourozencu ale na rekonstrukci tohotu domu. Jestli nekdo vi jak by to obesel nebo me mohl poradi cos tim bylbych moc rad.
Martosz
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 13. srp 2013 12:35:28

Re: Dotaz o dedictvi po prarodicich

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 14. srp 2013 15:10:57

Jestli, opravdu chtějí prarodiče vyřadit svá dítě (tedy tvého rodiče - rozvedený druhý rodič nic dědit nebude), tak je tu řešení, že by mohli ten dům darovat vám vnukům už za života. Myslím že v případě darů v rodině je darovací daň stejná s kupní, aspoň před lety to tak platilo. Nejspíš s břemenem (tedy svým právem) na bezplatné bydlení v domě až do smrti.
To za koho platí či neplatí dluhy je čistě jejich záležitost.
Návštěvník
 


Zpět na Poraďte mi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků