Konec světa

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 0:04:18

Program na 21.12.2012 :

05:00 - Budíček
06:00 - Příchod Mayské delegace
07:00 - Příchod mimozemšťanů
08:00 - Příchod vedoucích představitelů EU
09:00 - Příchod Svatých a nebeské delegace
10:00 - Hymna na počest konce světa - Stairway to Heaven, Highway to Hell
11:00 - Uvítací řeč pronesená organizátory Ivo A. Bendou, Petrem Hájkem a Adamem B. Bartošem
12:00 - Vyhodnocení vývoje lidstva v posledních třech tisíciletích
14:00 - Tisková konference
16:00 - Vyjádření Tomio Okamury
17:00 - Začátek estrády.
17:10 - Dan Nekonečný
17:30 - Tombola o hodnotné ceny
18:00 - Odchod mayské a mimozemské delegace
19:00 - Ohňostroj
21:00 - Odchod nebeských delegací
22:00 - Ukončení slavnosti a závěrečné slovo Václava Klause
23:00 - Konec světa
23:30 - Slavnostní projev o budoucnosti Evropské Unie


Pro velký zájem se bude Konec světa opakovat, a to dne 14.února 2013.
Z daleka přiletí planeta Nibiru a buď proletí velmi těsně kolem naší planety, nebo do ní dokonce drcne... :( :'-( :what:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nBOa8MA1X8
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 0:33:01

Konec mayského kalendáře:

Obrázek
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 0:41:19

Návštěvník píše:14.února 2013
Z daleka přiletí planeta Nibiru a buď proletí velmi těsně kolem naší planety, nebo do ní dokonce drcne... :( :'-( :what:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nBOa8MA1X8


"Proč se o Nibiru mluví v souvislosti s rokem 2012?

Opět se dostáváme k fenoménu roku 2012. A to jednoduše proto, že to je rok neobvykle atraktivní, hlavně v poslední době. Vyznavači tajemných teorií jako by dostali jakési pojítko. Když se tedy mluví o roku 2012 jako o době plné katastrof, „tajemná, bludná, ztracená“ planeta nesmí být opomenuta. Prý je možné, že přiletí a způsobí na Zemi zmatky, smrt, hotové peklo.

Na YouTube můžete najít spoustu videí obsahujících údajná pozorování planety Nibiru. Jde však o různé záběry vycházejícího slunce, zapadajícího slunce, měsíce nebo oblaků. Je totiž nesmysl, aby někdo na Zemi natočil údajnou planetu v takové velikosti – vždyť v takovém případě by tato planeta musela být v těsném sousedství Země! A tam by se asi neobjevila z ničeho nic… "

http://konecsveta2012.cz/kosmicke-okoln ... ta-nibiru/
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 12:22:03

http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/3123 ... e-dal.html

21. 12. 2012: Konec světa se nekoná! Co bude dál?

A je to tady. 21. prosinec 2012. Dnes nám končí třináctý baktun a tím současně i celý 5125 let dlouhý mayský cyklus. Teď už víme, že žádný konec světa nenastal, protože stále existujeme.

Tento právě končící mayský cyklus započal 11. srpna 3114 před naším letopočtem a nyní 21. prosince 2012 končí. Už několik let se v médiích diskutuje, co že se v tento den stane. Když pomineme některé naprosté šílenosti, jako například třídenní temnota nebo zásah vlnou fotonů z centra Mléčné dráhy, existují tři hlavní názorové proudy. Nastane snad konec světa? Nebo nastane nějaký nový věk lidstva? Nebo se nestane vůbec nic a vše zůstane při starém? Teď už víme, že první předpoklad je špatný, protože jsme se do 21. prosince úspěšně probudili a stále existujeme. A tak nám zbývají dvě možnosti. Buď nastane nějaká nová éra a nebo vůbec nic. To, že se nestane vůbec nic, je podle mne také špatný předpoklad. Ještě si nepamatuji den, kdyby ve večerních zprávách informovali, že se vůbec nic nestalo. Tak proč by právě dnešek měl být výjimkou? Takže by nastávala nějaká nová éra? Ano, z pohledu mayského kalendáře nastává nový kalendářní cyklus. Ale, že by se nějak promítl do života lidstva? A vlastně proč ne? Nová éra lidstva přeci začíná s každým novým vynálezem, s každým novým vědeckým objevem a nebo, když se někde změní politická situace. A dají se najít i další možnosti začátků nových dob. Děje se tak prakticky každodenně. Každou chvíli někdo ohlásí nějaký převratný objev, který lidstvo posune zas někam víc dopředu. A ani to nemusí být zrovna v některý konkrétní den. Důležité je, že se tak děje a my jsme toho svědky.

Proto buďme rádi, že se svět stále vyvíjí. Nepochybně nás i v těch příštích 5125 letech čekají nové vynálezy, nové objevy a díky nim i zcela určitě nové pohledy na svět, na vesmír i na nás jako takové. Je také možné, že následkem toho vzniknou i úplně nové a lepší ekonomickopolitické systémy, které nahradí ty staré, ty, které jsme znali, v tom předešlém cyklu (monarchie, absolutizmus, totalita, nacionalizmus, socialismus či kapitalismus). Jsem přesvědčen, že až se například prokáže, že ve vesmíru skutečně nejsme sami, bude to mít zásadní vliv na celý svět. Bude to střet pro nás s neznámými a vyššími skutečnostmi. Jak sleduji výzkum v této oblasti (viz mé články v rubrice Vesmír a život v něm), nezbývá mi nic jiného než konstatovat, že k objevu života jinde ve vesmíru jsme stále blíž a blíž. To, že někde ve vesmíru skutečně kromě nás ještě někdo také existuje, se jednou nepochybně dříve či později stejně prokáže, neboť opačná varianta je totálně a krajně nepravděpodobná. A až se tak stane, čeká celé lidstvo zásadní změna myšlení, a to v takovém rozsahu, že to naše civilizace v celé své existenci ještě nepamatuje. V závislosti na pestrosti života ve vesmíru poznáme, jak námi vnímané rozdíly mezi lidmi jsou ve srovnání s vesmírem tak nepatrné až titěrné. A celkově si tak všichni lidi na světě budou o hodně blíž, než je tomu teď. Ty současné systémy, které se s tím nebudou umět vyrovnat, tak hold čeká zánik. A tak není divu, že mnozí představitelé těchto systému se toho bojí. Ovšem lidstvo naopak bude čekat evoluce v poznání sebe samotného a celého vesmíru. Bude to nový stupeň vyspělosti lidstva, který překoná všechny stávající politické a ekonomické systémy, jaké naše civilizace dosud poznala, a to včetně socializmu a kapitalizmu.

A tak Vás vítám jak v novém baktunu, tak v celém novém mayském cyklu. A je jen náhoda, že se tento předěl nastává zrovna o slunovratu? Vzhledem k tomu, že ten předchozí cyklus začal v srpnu, tak, ten příští cyklus zcela určitě nebude za 5125 let končit opět o nějakém takto významném astronomickém okamžiku. Proto je docela možné, že teď vstupujeme nikoliv jen do nového cyklu, ale rovnou do nového cyklu cyklů. Přeji, aby byl tento nový cyklus byl pro lidstvo úspěšný a aby ho upgradoval na nějakou novou a lepší úroveň.

Pozemské lidstvo, hodně úspěchu v novém baktunu i celém novém mayském cyklu!
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 13:30:48

btw: Slunovrat byl dneska v poledne, přesně ve 12 hod 11 minut.

To se naštěstí moc nevědělo, jinak by z té další dvanáctky vznikla ještě větší hysterie a web by byl plný dohadů,
co způsobí ta jedna minuta, chybějící do 12 hod 12´

:P
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 16:38:59

Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 16:44:19

Z diskuse k pořadu ČT 2:

"Vlastní sobectví a touha po uspokojení často vede člověka k činům, které neprospívají okolí a celku. Pokud člověk nemyslí globálně dopouští se chyb i na lokální úrovni. Osobní prospěch a sobectví nakonec nevede ani k dobrým výsledkům pro člověka samotného. Jediná cesta, kterou znám a kterou si uvědomuji, je cesta, která je v souladu s ostatními bytostmi a okolím, ve kterém žiji. Nikdo v davu nemůže říci, že je sám. Může pouze říci, že se buď vyčleňuje, cítí se odmítán či osamocen. Většinou však člověk, který je nastaven dávat, se podobným způsobem necítí. Protože žije v jakési vzájemné symbióze s ostatními i s okolím. Nemá tedy ani tendence drancovat a ničit. Protože vnímá a chápe souvislosti, které vedou k rovnováze a ke spokojenému životu v rámci prostoru, ve kterém se právě nalézá. Tedy proto se moderní civilizace dostává do extrémních situací, protože lidé v rámci vlastního sobectví uvěřili extrémním názorům a trpí tedy nesprávnými postoji. Neuvážený nerozumný čin vede k nedobrému výsledku...."
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 18:30:43

http://www.novinky.cz/cestovani/288472- ... 12-11.html

Cesta za koncem světa: Do finálního momentu zbývá už jen chvíle, nastane ve 12:11

Říkejte tomu přechod do další etapy, konec jedné éry, blížící se konec světa či jednoduše jen přefouknutá bublina, hoax - do Belize, Mexika a Guatemaly se sjíždí masy lidí a postupně naplňují i taková ubytovací zařízení, kde o hosty dlouho nezavadili a po odjezdu „apokalyptických výletníků“ o ně znovu sotva zavadí.

Baktun (či přesněji podle mayštiny b'ak'tun) je časové období vycházející z mayského kalendáře. Čítá přesně 144 000 dní, tedy 394 a čtvrt běžného roku.
Dnes 7:07 - San Ignacio (Belize)

Ačkoli má Belize jen asi 300 tisíc obyvatel a rozlohou by zabralo zhruba třetinu ČR, začíná tu být dusno. A to nejen, co se týče teplot, které se každý den poctivě šplhají k 30 stupňům ve stínu. Davy turistů obsadily místní podniky, které jinak zejí prázdnotou. Postupně to tu však začíná víc a víc vypadat jako na srazu komunity hippies. A stejně tak to je někdy i cítit.

Odhady o tom, kolik lidí se sejde při východu slunce 21. prosince na jednotlivých archeologických nalezištích, se diametrálně liší. V guatemalském Tikalu se mluvilo až o 200 tisících lidech, kteří se měli zúčastnit třídenního festivalu, avšak prodej vstupenek zatím naznačuje výrazně nižší počet hostů. Možná až desetinásobný.

A kdy má nastat ta očekávaná chvíle? V 5:11 ráno místního času, tedy 11 minut po poledni v České republice.

Belizský Caracol, největší z mayských pozůstatků, se rozhodl nakonec pustit do svého nitra pouhých 250 hostů, kteří na místě nocují ve stanech. A zbylé stavby? Ani tam nebudou žádné větší sešlosti, hlídá je totiž armáda a nepouští nikoho dovnitř kvůli obavám z poškození památek.

Caracol nakonec hostí pouze poklidnou menší akci. Údajně jen pro 250 osob.

Kde tedy všichni jsou? Paradoxně si pouze užívají atmosféry v kolébce Mayů. Nikde však není ani slechu po apokalypse. Proč? Protože nenastane. Jde pouze o hoax, který vytvořil v druhé polovině 80. let minulého století jistý šarlatán, který se pomocí své smyšlené teorie snažil lépe prodat svou knihu. A Nostradamus? Ten přímo o roku 2012 nikdy nepromluvil.

Třídenní oslavy v Tikalu

V guatemalském Tikalu začala velká slavnost vítající významný slunovrat krátce po druhé hodině ranní SEČ. Mnoho hudebních skupin, profesionální osvětlení a podmínky jako na profesionálně vyprodukovaných koncertech v Evropě, tímto se představuje nejznámější mayská památka v Guatemale.

BEZ KOMENTÁŘE: Potomci Mayů v Guatemale vítají příchod nové éry

"Následující tři dny organizují potomci Mayů. Slavnosti se budou odehrávat zejména na tomto nádvoří, které bylo v rámci města velmi významné. Čekají nás tři dny oslav, kterými vzdáme dík stvořitelům - mayským bohům," řekl Novinkám v guatemalském Tikalu jeden z pořadatelů akce.

A v Belize? Lidé jen poklidně sledovali poslední západ slunce ve 13. baktunu. Za několik hodin vyjde znovu. Tentokrát však již ve 14. etapě. Zda bude v něčem odlišná od té třinácté, určí jen sami lidé.
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 21. pro 2012 20:17:53

http://relax.lidovky.cz/socialni-sveta- ... avosti_mct

Konec světa se odkládá. Tomio Okamura společně s Klárou Samkovou podali k nejvyššímu soudu stížnost na procesní pochybení při přípravě konce světa.

A znáte byrokraty, ti než se rozhodnou. Obzvlášť ti tady nahoře...

Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 28. pro 2012 19:54:22



Opravdu zajímavé povídání, je tam i řada zajímavých postřehů, např. o hledání lásky, o důsledcích sklonu k sebeobviňování a jak vzniká, a jen tak bokem konstatování, že veřejné psaní je auto-terapeutická činnost...
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod plm » pát 28. pro 2012 21:22:33

veřejné psaní je auto-terapeutická činnost...

Taky zjišťuju, že když něco soustředěně popíšu, třeba nějakou souvislost, tak si v důsledku toho uvědomím, s čím to ještě souvisí. Například k čemu vedou další nepřímé důsledky, které z toho vyplývají. Tím pochopením se sama vyřeší i řada situací, ve kterých člověk dřív reagoval jen pod vlivem svých nejasných pocitů a to pak vedlo k dalším neuspokojivým situacím. Auto-terapie má různé podoby a tímhle způsobem funguje, když se píše v přátelském duchu, ve společném zájmu o něco - jako se ti dva baví na tomhle videu.

V diskusích na internetu je běžnější snaha toho druhého usadit a přeargumentovat. Dá se tak odreagovat nějaká dřívější nezpracovaná dožranost, vznikne pocit zadostiučinění. Vynahradí se tím nějaké frustrace z dřívějška, kdy se člověk musel podřizovat, a zanechalo to v něm silnou potřebu mít za každou cenu navrch.

V té míře, v jaké člověk nemá v sobě tyhle resty aktivní, nebo když zjistil, že ho "oko za oko, zub za zub a ještě něco navrch" už neuspokojuje, víc než soupeření ho začne přitahovat spolupráce. Obvykle to ale v takovém případě poměrně rychle přejde v soukromou korespondenci.
plm
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod teonik » sob 29. pro 2012 10:40:16

kdyby byl Konec světa už v čr,tak by tady už také byl Začátek světa nového...
ví o něm někdo něco?
.........................
Ja krásné,když vše kolem svítá-také svítat

JSEM-SILOU PŘEDSTAVIVOSTI!
........................................................
teonik
 
Příspěvky: 650
Registrován: sob 12. lis 2011 7:18:16
Bydliště: havířov

Re: Konec světa

Nový příspěvekod praktik » sob 29. pro 2012 11:54:23

plm píše:
veřejné psaní je auto-terapeutická činnost...

Taky zjišťuju, že když něco soustředěně popíšu, třeba nějakou souvislost, tak si v důsledku toho uvědomím, s čím to ještě souvisí. Například k čemu vedou další nepřímé důsledky, které z toho vyplývají. Tím pochopením se sama vyřeší i řada situací, ve kterých člověk dřív reagoval jen pod vlivem svých nejasných pocitů a to pak vedlo k dalším neuspokojivým situacím. Auto-terapie má různé podoby a tímhle způsobem funguje, když se píše v přátelském duchu, ve společném zájmu o něco - jako se ti dva baví na tomhle videu.

V diskusích na internetu je běžnější snaha toho druhého usadit a přeargumentovat. Dá se tak odreagovat nějaká dřívější nezpracovaná dožranost, vznikne pocit zadostiučinění. Vynahradí se tím nějaké frustrace z dřívějška, kdy se člověk musel podřizovat, a zanechalo to v něm silnou potřebu mít za každou cenu navrch.

V té míře, v jaké člověk nemá v sobě tyhle resty aktivní, nebo když zjistil, že ho "oko za oko, zub za zub a ještě něco navrch" už neuspokojuje, víc než soupeření ho začne přitahovat spolupráce. Obvykle to ale v takovém případě poměrně rychle přejde v soukromou korespondenci.

Nojo, ale psát tyhle psychologické souvislosti jinam než do diskuse těch, co se o ně zajímají, je dost riskantní. Kdo je zvyklý reagovat osobně, vztáhne to okamžitě na sebe, nebo obviní toho, kdo měl tu drzost popsat, jak my "člověcí zvířátka" fungujeme :D

Přitom když se to vnímá neosobně, můžem se dozvědět, jak funguje ego. Jenže to je to poslední, o co se ego zajímá

:D :D :D
praktik
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 29. pro 2012 12:07:37

teonik píše: Začátek světa nového...
ví o něm někdo něco?
.........................

Tady je pár postřehů :)

2012 - Z dobrého do ještě lepšího

...S prací možná ještě nejsme hotovi. Je to práce srdce. Nejlepší investice, jakou můžeme udělat. A její účinek je trvalý.

Zdroj Jeshua říká, že současný transformační proces se netýká všech lidí. Aha. Cože? Ano. Týká se pouze někoho. Což je dost zásadní informace, skrze kterou nemá smysl vyrukovat se změnami na nikoho, kdo vnitřně ví, že se jeho netýkají.Těžko mohou rozumět tomu, co probíhá kolem nich. I proto, že probíhající vnitřní přerod chtít uchopit rozumem, prostě nepřináší výsledky.

Z druhé strany... současným procesem nakonec projdeme všichni, rozdíl je pouze v čase. A protože čas je něco, na čem - z jistého hlediska - nezáleží, nejde tedy o nic. Nejde o nic, ale je nás mnoho, kdo bychom tenhle nekonečný seriál už rádi přivedli do finále. Jinými slovy, jsme tu tací, kterým záleží i na čase. Pokud jdete pěšky deštěm, není pro vás bez rozdílu, zda je váš domov již na dohled nebo teprve za devatero horami.

Podobenství se zástupem putujícím na horu

Naše situace je podobná lidem putujícím na horu. Zástup poutníků kráčejících po cestě, ještě netuší, že ve předu je hora. Někdo si už hory všimnul. Jiní jsou v půle hory a jsou si již vědomi toho, že výstup je náročnější, než dokud se šlo po silnici. A jiní už jsou v blížkosti vrcholu, či na něm, váží si své cesty a všech, kteří po nich budou šplhat po neschůdné cestě vzhůru. A mezi těmi, kdo jsou na vrcholu hory a těmi, kdo horu ještě nespatřili, je rozdíl velmi relativní. Rozdíl v čase.

Co se s kým stane

Slýchám kolem sebe otázky, co se stane s těmi. A co se stane s oněmi. Jednak se s dovolením připomenu, že nakolik nás dráždí jacíkoliv lidé, připomínají nám pouze naše dřívější vývojová stádia.Není to problém jejich, ale náš. A signál, že s vnitřní prací ještě nejsme hotovi. ... Naše další cesta je určena mírou naší ochoty vnímat srdcem.

(Ne)zůstat ve svém světě

Odpuštění, přijetí, katarze, očistný pláč a smíření nejsou funkce rozumu. Tyto podstatné okamžiky však nastávají i ve vztahu našeho vědomí vůči naší duši. A ve vztahu nás vůči bohu. Jsou situace, které rozum zazdí. Avšak srdce vyléčí. A celý náš život je možná jen jeden velký sebeléčebný proces.

Hladina srdce

Co se stane s loutkáři? Co se stane s dealery otroctví? Co by se s nimi mělo stát? Nic se s nimi nestane. S námi se stane. Vymaníme se z jejich hladiny. Či možná, jsme se jim už vymanili. Do hladiny srdce se za námi nemohou dostat. Žijeme ve stejném světě, ale stáváme se pro sebe navzájem neodpovídající, až neviditelní. Planeta se nemusí rozdvojovat. Vícero dimenzí zde může koexistovat v míru a bez vzájemného povědomí.

Uvolňující se energie

Uvolňujeme zdroje energie v sobě. Ruku v ruce s tím se uvolní zdroje energie kolem nás. Tak abychom se nemuseli trýznit v zaměstnání jen proto, aby nám nebyla v zimě zima a abychom si večer posvítili. Mezitím se však na místech, kde se probuzení zapomíná dostavit, dějí nadělení podobná scénám z Hollywoodu. Jakkoliv může jít - z pohledu kolemjdoucího - o pouhou náhodu. Je možné, že se v našich zemích snažíme o probuzení. O probuzení a navrácení, které je naší velkou tužbou. Může být, že nadělení přírody, zoufalá to obrana Matky Země, nám není zapotřebí. Pokud jsme schopní se pro nesnadný vnitřní proces dobrovolně rozhodnout sami.

21. prosince se nestane vůbec nic

Staré programy se rozpouštějí... Víme, že potřebujeme sami sebe milovat, ale čelíme tomu, že nemáme k dispozici návod jak na to. Jak usmířit sami sebe s našimi sklony, s naší kontrolou? Jak se popasovat se situacemi, kdy nám vznikla bolest? Či kdy jsme bolest způsobili lidem, které jsme milovali? Kristina říká, že se blíží naše největší narozeniny. Po tisících životech a po milionu bolestivých situací, vstoupíme do stavu, ve kterém již nebude třeba tvoření další bolesti kvůli růstu naší lásky. 21. prosince se nestane vůbec nic. Ale tento proces, o kterém se zde bavíme a který prožíváme ve svých nitrech, ten už se nedá zastavit.

Pěkný dojezd roku.

Volně řečeno:

A pro ty, kdo nemají četby ještě stále dost, zejména pro nás kluky.
Když rezignujeme na lásku v životě, chceme od druhých alespoň uznání.
Když nemůžeme získat uznání, chceme alespoň velikou firmu.
Když nemůžeme mít velikou firmu, chceme alespoň velký dům a pořádné auto.
Když nemůžeme mít velký dům a pořádné auto, chceme alespoň dostatek jídla.
A když nemůžeme mít ani dostatek jídla ... pojďme už tuhle hru na kompenzace ukončit.
Už nám nevyhovuje.
Chceme lásku a máme pocit, že ji nedostaneme od nikoho.
Začneme si ji poskytovat sami sobě a začneme lásku dostávat od každého.
Každý tím procházíme nebo v budoucnu projdeme.
Abychom už nebrali druhým.
Abychom si vážili své bytosti, své existence
.


Zdroj Jeshua k tomu říká na straně 54 (Od ega k srdci I): "Strategie ega je vždy o vypořádání se s problémem na okraji, místo v centru. Ego hledá řešení problému tím, že obrátí vaše vědomí ven. Snaží se utišit vnitřní bolest tím, že vás krmí vnějšími energiemi. Tyto energie mají obzvlášť rády ocenění, obdiv, moc, pozornost atd. Takto ego zdánlivě vytváří odpověď na touhu duše po jednotě, bezpečí a lásce. Tato touha je sama o sobě zcela oprávněná a ryzí. To vás volá Bůh. Je to vaše přirozenost, která vás sama volá. Vy jste Bůh! Bůh je energií jednoty, bezpečí a lásky. Každý touží po bezpodmínečné lásce a po přijetí Energie, kterou nazýváte Bůh. V podstatě je toto toužení, toužením po tom, být naprosto vědomý a tudíž za jedno se svým vlastním božským Já. Vaše vlastní božskost je vstupem do bezpodmínečné lásky. Můžete ji nalézt pouze tak, že projdete skrze strach a temnotu, která ho obklopuje, a to učiníte tak, že se obrátíte dovnitř místo ven.

Uděláte to tím, že použijete svého vědomí jako světla, které stíny zažene. Vědomí je světlo. Proto není třeba s temnotou bojovat; pouhá jeho přítomnost temnotu rozpouští. Tím, že obrátíte své vědomí dovnitř, se vám budou vskutku dít zázraky.

Ego nicméně postupuje v přesně opačnou cestou. Registruje potřebu lásky a bezpečí, ale usiluje o odpověď na tuto potřebu, bez toho aniž by čelilo vnitřní temnotě a strachu. Aby toho dosáhlo, používá jistého „triku“: přemění potřebu lásky v potřebu souhlasu a uznání od ostatních lidí. Přeměňuje potřebu jednoty a harmonie v potřebu vyniknout a být lepší než ostatní. Jakmile si myslíte, že být milován znamená být obdivován pro své úspěchy, nemusíte již pro lásku chodit dovnitř; prostě musíte víc pracovat! Tímto způsobem se snaží ego držet pokličku na nádobě strachu. Vaše původní dychtění po lásce a blažené jednotě se nyní překroutilo v touhu po uznání. Nepřetržitě očekáváte vnější potvrzení, které vám poskytne nějakou dočasnou útěchu. Vaše vědomí je v zásadě zaměřeno na vnější svět. Spoléháte se na úsudky ostatních lidí a jste velmi citliví k tomu, co si o vás myslí ostatní. Je to pro vás velmi důležité, neboť na tom závisí vaše sebeúcta. Ve skutečnosti je váš pocit vlastní hodnoty menší a menší, protože dáváte svoji energii vnějším silám, které vás posuzují za vaše vnější konání a ne za to, kým skutečně jste."


http://baudysjr.blog.respekt.ihned.cz/c ... te-lepsiho
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod praktik » sob 29. pro 2012 12:22:59

vostalpetr píše:
Diskuze je o myšlenkách a názorech a zkušenostech,
ale furt je to jen úroven mysli, nic víc, jen výměna informací ...

Pro praktika je čtení diskuse i příležitost pozorovat reakce emočních těl v akci, abych tak řekl,
včetně toho svého :D

A protože emoční tělo je přímo základem a garantem dualistického vnímání, pozorování nesnáší :confused: :knock:
potřebuje pořád znovu utvrzovat svou pozici vědoucího, tím, že to druhému natře

:D :D :D
praktik
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 29. pro 2012 12:30:02

Obrázek
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 29. pro 2012 12:47:19

Pro praktika je čtení diskuse i příležitost pozorovat reakce emočních těl v akci, abych tak řekl,
včetně toho svého

Pro mě to je podnět, jak využít diskusi k sebereflexi. Popisování mechanismů, podle kterých fungujeme, se dá sice najít v odborné literatuře, ale chce to ty knížky mít a spoustu času k tomu. Může se hodit, když se tu občas něco takového v kostce objeví.
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 29. pro 2012 13:12:23

Vymysleli jsme si čas, kalendáře, začátky a konce světa ...


Vymysleli, nebo objevili - vypozorovali - dali do souvislostí ?
Návštěvník
 

Re: Konec světa

Nový příspěvekod teonik » sob 29. pro 2012 13:16:03

vymysleli jsme si...
vymysleli?....my?

my jsme stejně vymyšlení,jako ten čas,kalendáře,svět a jeho začátek...
.......................
Ja krásné,když vše kolem svítá-také svítat

JSEM-SILOU PŘEDSTAVIVOSTI!
........................................................
teonik
 
Příspěvky: 650
Registrován: sob 12. lis 2011 7:18:16
Bydliště: havířov

Re: Konec světa

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 29. pro 2012 13:24:41

Návštěvník píše:
tvarový nestandard píše:Vymysleli jsme si čas, kalendáře, začátky a konce světa a podobný nesmysly.


Vymysleli, nebo objevili - vypozorovali - dali do souvislostí ?


Tráva, stromy rostou, zvířata žijí bez kalendáře, ale lidská mysl má strach, že to nedokáže, nebo že to zvládné lépe, když to začne posuzovat, a myslí si, že něco objevila. Ty konce známe všichni.

"Žij jako ty stromy v lese..." píše E. Tomáš v Nesmrtelném Kyliánovi. Podobně radil také Ježíš.
Ale pro lidskou mysl je to nemožné. Chce mít vše pod kontrolou, protože se domnívá, že pak zmizí její strach. Ale opak je pravdou...
:)
Návštěvník
 

Další

Zpět na Cokoliv je libo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků