Jarda píše:Goro: Takže já nejsou smysly. Já není čich, zrak, chuť, sluch atd.. Ale není já to, co vidí, slyší, cítí?
Doře přijdu o čich - nezůstane Jarda?
přijdu o hmat - nezůstane pocit já?
přijdu o sluch - -----------------?
přijdu o chut - ------------------?
přijdu o zrak - ------------------?
Přijdu o to všechno najednou - doopravdy nezůstane pocit já? Jarda?
Jarda píše:Jsem zatím u těla a u smyslů. Nechci si to jen intelektuálně odvodit,to by bylo moc jednoduché a nikam by to nevedlo. Chci si to prožít a uvědomovat si to. Když odbourám co není já...co zbude. Chci ti dát jen pravdivou odpověd na to, na
co se neustále ptáš CO JE JÁ?
Jarda píše:Před duelem jsem ti na blog psal, že jsem četl staré védy. Tam jsem si odvodil že já je paprsek brahma spojený s tělem a
intelektem. Dobře zahodím ten koncept. A budem pokračovat v téhle metodě.
No rád bych se přesunul k touhám. Logicky vím že já nejsou touhy, ale furt je má. Co s tím...
Jarda píše:Vyvolává to ve mně dva protichůdné pocity.
Mám radost že splynu s Pravdou.
Mám strach že příjdu o všechno co se kdy nazývalo Jarda.
Jarda píše:Ať se dívám jak chci pořád je tu dualita.
Jarda píše:Je to mysl...
Ano. Pokud je tu dualita, tak jsem to já.(Jarda)
K tomu tahu se přidává i takové teplo, které cítím na prsou.
Jarda píše:Ahoj, nevím jak funguje tohle forum. Ale myslím že (slovo forum)to vzniklo někdy ve starém Řecku. Kde každý mohl vyslovit svůj názor. Před chvílkou když mě kamarádka učila jak se s tím zachází(s tím forem), bylo tady projevů mysly habaděj.Ted, když jsem se přihlásil tak jsou pryč. Je tady něco jako cenzura?
Jarda píše:Goro: Co je to teplo? Může to být jen pocit?
Dá se to popsat jako pocit, ale jako by ten tah a teplo nebylo ze mně. Neumím to popsat.
Asi ano, zatím si myslím že myšlenky produkuje mysl.
Někde předtím si napsal že hledáme já. Není to dualita když já hledá já? Nehledáme jednotu, bytí?
Jarda píše:Když já (Jarda) zaujmu tázací postoj.. co je já? Přijde ten tah a teplo a uvnitř mě se objeví nejasný" pocit" já.
Dobře pokusím se. Ten pocit toho tepla a tahu ted cítím v různé intenzitě. Jako by mne něco táhlo dovnitř a něco tam propalovalo. Když začnu zkoumat co je já je to hodně intenzivní. Líp to popsat nedokážu.Prostě se to jen dějě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků