Koronavirus

Moderátor: Pelvan

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » sob 08. kvě 2021 7:25:28

https://doktorka.cz/node/150816

KLOKTÁNÍ POMÁHÁ OCHRÁNIT PŘED INFEKCÍ
5. Květen 2021
Zdraví
„Kloktání je opomíjený a velmi jednoduchý způsob prevence před nákazou, neboť slizniční imunita je v boji s koronavirem klíčová“, uvádí virolog prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc. a doporučuje kloktat i několikrát denně.

Zejména nyní, kdy se děti vracejí do školních lavic a lidé se začínají více potkávat, může být riziko přenosu viru opět vysoké. Je třeba důsledně dodržovat preventivní doporučení, která můžete posílit také kloktáním, ideálně vždy po rizikovém kontaktu, tj. po návratu z práce, školy či cestování hromadnou dopravou.

Jaký postup doporučují odborníci pro děti a dospělé?

Kloktejte běžně dostupnými prostředky například z lékárny. Ústní hygiena jako ochrana a prevence pomáhá snižovat riziko nákazy infekčním onemocněním. Ostatně kloktání jako takové je po staletí doporučovaný prostředek, který pomáhá zvládnout nálož virů, protože dezinfikuje ústní dutinu. Mimo jiné bylo kloktání jako prevence doporučováno už v období pandemie španělské chřipky. Přitom není kloktání jako kloktání.

Podle odborníků je ideální, pokud se očistě dutiny ústní a krku věnujete 3x denně, zhruba minutu. Chybu neuděláte, pokud si vypláchnete ústa ústní vodou nebo bylinnými extrakty. Otázkou je, zda bude prostředek vhodný i pro děti. Některé ústní vody obsahují vysoký podíl alkoholu, až 26 procent a nejsou vhodné pro děti nebo osoby s citlivou sliznicí dutiny ústní. „Při návratu dětí do škol a rodičů do zaměstnání bych raději doporučil na kloktání přípravky k tomu určené“, říká alergolog a imunolog MUDr. Ján Kalanin.

Přípravky ke kloktání a vyplachování úst pomáhají redukovat virovou nálož v dutině ústní a krku například fyzikální cestou. Povrchově aktivní látky omezují vazbu mezi viry a buňkami sliznice a snižují riziko přenosu viru kapénkami například při mluvení, kašlání, smíchu nebo zpěvu.

„Domnívám se, že právě kloktání a péče o dutinu ústní může výrazně napomoci v prevenci šíření komunitních infekčních onemocnění, a to jak u dětí, tak i dospělých. Kloktání a proplach horních dýchacích cest je již tisíce let úspěšně používáno a moderní medicínou ověřeno při probíhajících procesech infekční nebo jiné povahy,“ shrnuje MUDr. Kalanin.

Samozřejmostí je však neustálé dodržování dalších opatření. Postupy mají být vnímány jako celek, aby měly správný účinek. Je třeba uvést na pravou míru, že kloktání samozřejmě neléčí, pokud už člověk nemocný je. Jasně se ovšem prokázalo, že se dá pravidelným kloktáním výrazně oslabit potenciál viru pro jeho další šíření.

MK
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » úte 11. kvě 2021 19:08:06

¨
https://www.facebook.com/35399200897050 ... 098114061/

Nové norimberské procesy 2021

Tým více než 1 000 právníků a více než 10 000 lékařských odborníků vedený Dr. Reinerem Fuellmichem zahájil soudní řízení proti CDC, WHO a Davos Group pro zločiny proti lidskosti. Fuellmich a jeho tým představují

-chybný test PCR

- příkaz lékařů označit jakoukoli komorbidní smrt za smrt Covid

jako podvod.

Test PCR nebyl nikdy navržen tak, aby detekoval patogeny, a je 100% chybný ve 35 cyklech. Všechny PCR testy sledované CDC jsou nastaveny na 37 až 45 cyklů. CDC připouští, že žádné testy po 28 cyklech nejsou pro pozitivní spolehlivý výsledek přípustné. Toto samo o sobě zneplatňuje více než 90% údajných případů covid „infekcí“ sledovaných použitím tohoto chybného testu.



Kromě vadných testů a podvodných úmrtních listů je samotná

-„experimentální“ vakcína v rozporu s článkem 32 Ženevské úmluvy. Podle článku 32 Ženevské úmluvy z roku 1949 je zakázáno „mrzačení a lékařské nebo vědecké experimenty, které nevyžadují lékařské ošetření chráněné osoby“. Podle článku 147 je provádění biologických experimentů na chráněných osobách závažným porušením Úmluvy.

„Experimentální“ vakcína" porušuje všech 10 norimberských zákonů, které obsahují trest smrti pro ty, kdo se snaží tyto mezinárodní zákony porušit.



„Vakcína“ nesplňuje následujících pět požadavků, které je třeba považovat za vakcínu, a je ze své podstaty lékařským „experimentem“ a zkouškou:

1. Neposkytuje imunitu vůči viru

Jedná se o „děravou“ genovou terapii, která neposkytuje imunitu vůči viru Covid a tvrdí, že zmírňuje příznaky. Přestože je očkováno dvakrát, je nyní 60% pacientů vyžadujících EMERG nebo JIP ošetření s covid infekcemi.

2. Nechrání příjemce před virem

Tato genová terapie neposkytuje imunitu a dvojitě očkovaní mohou stále virus zachytit a šířit.

3. Nesnižuje úmrtí na virovou infekci

Tato genová terapie nesnižuje úmrtí na infekci. Dvojitě očkovaní infikovaní vakcínou proti Covidu také zemřeli.

4. Nesnižuje cirkulaci viru

Tato genová terapie stále umožňuje šíření viru, protože poskytuje nulovou imunitu vůči viru.

5. Nesnižuje přenos viru

Tato genová terapie stále umožňuje přenos viru, protože poskytuje nulovou či zanedbatelnou imunitu vůči viru.



Osmero porušení Norimberského zákoníku jsou následující:

Norimberský kód č. 1: Dobrovolný souhlas je zásadní

Žádná osoba by neměla být nucena k lékařskému experimentu bez informovaného souhlasu. Mnoho médií, politických i nelékařských osob říká lidem, aby to udělali. Neposkytují žádné informace o nepříznivých účincích nebo nebezpečích této genové terapie. Jediné, co od nich uslyšíte, je - „bezpečné a účinné“ a „výhody převažují nad riziky“. Země používají blokování, nátlak a vyhrožování, aby přiměly lidi, aby si vzali tuto vakcínu, nebo jim bylo zakázáno účastnit se svobodné společnosti na základě mandátu očkovacího pasu nebo zeleného pasu. Během norimberských procesů byla dokonce stíhána média a členové byli usmrceni za to, že lhali veřejnosti, spolu s mnoha lékaři a nacisty uznanými vinnými ze zločinů proti lidskosti.



Norimberský kód č. 2: Vyvarujte se veškerého zbytečného utrpení a zranění

Od zavedení experimentu uvedeného v systému hlášení CDC VAERS bylo v Americe hlášeno více než 4 000 úmrtí a 50 000 zranění vakcínou. V EU bylo hlášeno více než 7 000 úmrtí a 365 000 zranění vakcínou. Toto je závažné porušení tohoto kódu.



Norimberský kód č. 3: Neprovádí se žádný experiment, pokud je důvod si myslet, že dojde k úrazu nebo smrti

Viz bod 4, na základě lékařských údajů založených na faktech, tato genová terapie způsobuje smrt a zranění. Minulý výzkum mRNA také ukazuje několik rizik, která byla při současném pokusu s genovým experimentem ignorována. Studie z roku 2002 o spike- proteinech SARS-CoV ukázala, že způsobují zánět, imunopatologii, krevní sraženiny a brání expresi angiotenzinu. Tento experiment nutí tělo produkovat spike protein, který způsobuje všechna tato rizika.



Norimberský kód č. 4: Riziko by nikdy nemělo překročit výhodu

Covid-19 má 98-99% míru zotavení. Poranění vakcínou, úmrtí a nežádoucí vedlejší účinky genové terapie mRNA toto riziko daleko převyšují. USA a EU zakázaly používání „děravých“ vakcín pro použití v zemědělství, kvůli studii na kuřatech, která ukázala, že se po vakcínách objevují nové mutace, … což dělá nemoc ještě smrtelnější. Přestože CDC vědělo, že z netěsných očkování vyplyne riziko nových a závažnějších variant, že používání děravých vakcín usnadňuje vznik smrtelnějších kmenů, přesto to ignorovali, pokud jde o použití na lidech.



Norimberský kód č. 5: Je třeba se připravit i na vzdálenou možnost úrazu, invalidity nebo smrti

Nebyly provedeny žádné přípravy. Tato genová terapie přeskočila pokusy na zvířatech. Vlastní klinické studie fáze 3 u farmaceutických společností nebudou ukončeny dříve než do roku 2022/2023. Tyto vakcíny byly schváleny na základě zákona o nouzovém použití a vnuceny dezinformované veřejnosti. Nejsou schváleny FDA.



Norimberský kód č. 6: Experiment musí provádět vědecky kvalifikované osoby

Politici, média a herci, kteří tvrdí, že se jedná o bezpečnou a účinnou vakcínu, nejsou kvalifikovaní. Propaganda není lékařská věda. Mnoho maloobchodních prodejen, jako je Walmart a průjezdní vakcinační centra, nejsou způsobilé poskytovat experimentální lékařské genové terapie neinformované veřejnosti.



Norimberský kód č. 7: Každý musí mít svobodu kdykoli ukončit experiment

Přes pobouření více než 85 000 lékařů, zdravotních sester, virologů a epidemiologů se experiment nekončí. Ve skutečnosti v současné době existuje mnoho pokusů o změnu zákonů s cílem vynutit dodržování předpisů o očkování. To zahrnuje povinné a nucené očkování. Experimentální „aktualizační“ záběry jsou plánovány na každých 6 měsíců, aniž by bylo možné využít rostoucího počtu úmrtí a zranění již způsobených tímto experimentem. „Aktualizované“ záběry práce budou podávány bez klinických studií. Doufejme, že tento nový norimberský proces ukončí tento zločin proti lidskosti.



Norimberský kód č. 8: Vědec musí experiment kdykoli ukončit, pokud existuje pravděpodobná příčina, která by mohla mít za následek zranění nebo smrt

Ze statistických údajů je zřejmé, že tento experiment má za následek smrt a zranění, přesto se však všichni politici, farmaceutické společnosti a takzvaní experti nepokoušejí zabránit tomu, aby tento experiment genové terapie způsobil škodu nesprávně informované veřejnosti.



Co můžete udělat, abyste pomohli ukončit tento zločin proti lidskosti? Sdílejte tyto informace. Uvědomte své politiky, média, lékaře a zdravotní sestry, aby odpovídali - že pokud se podílejí na tomto zločinu proti lidskosti, podléhají také zákonům stanoveným v Ženevské úmluvě a Norimberském zákoníku a mohou být souzeni, shledáni vinnými a usmrceni. Právní řízení jde kupředu, byly shromážděny důkazy a velká rostoucí skupina odborníků bije na poplach.



Navštivte webové stránky výboru Covid na adrese: https://corona-ausschuss.de/ a pokud jste byli tímto zločinem zasaženi, nahlaste událost, zúčastněné osoby a další podrobnosti na následující webové stránce:

https://www.securewhistleblower.com/

https://breaking-news.ca/the-new-nuremberg-trials.../...
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » úte 11. kvě 2021 19:23:28

Pelvane,
kdybys nečetl dezinformační weby, bylo by ti na světě lépe a byl bys zdravější.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3490
Registrován: čtv 29. kvě 2014 10:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » úte 11. kvě 2021 19:28:30

https://www.youtube.com/watch?v=XuPqqiR ... 1jMichaela
Řeřišnice luční
Tato bylinka - řeřišnice luční má krásnou jemně narůžovělou barvu květů a je jedlá. Krásně ozdobí saláty, jídlo, má štiplavou příchuť a tak se hodí i do pomazánek, velmi příjemně zpestří chuť.

Sbírá se kvetoucí mladá nať, respektive nakvétajíci vrcholky rostlin, jí se zasyrova.

Tady je odkaz na ebook 7+1 BYLIN NA POSÍLENÍ IMUNITY https://bylinkovyraj.net/ebook-zdarma...​

Tady jsme ještě na facebooku - https://www.facebook.com/bylinkovyraj/

Nebo se přidejte do facebookové skupiny, ve které se věnujeme pěstování a využití bylinek - https://www.facebook.com/groups/27849...
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » úte 11. kvě 2021 19:46:46

Tohle video velmi doporučuji každému vyslechnout. Obornice se zde vyjadřuje s pomocí faktů a čísel, jak je to opravdu s tou takzvanou "pandemií".

https://www.youtube.com/watch?v=yT9U7oe8vQk
Pandemie nebo lež ?
Všechna videa naleznete na www.tvnatura.cz/archiv.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » úte 11. kvě 2021 19:50:36

Ahoj Miroslave

Mně ty informace chodí samy poštou, nemusím nic pracně hledat.
Nejsem v tom svém přesvědčení, že všechno okolo koronaviru smrdí novou totalitou, vůbec sám.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pát 14. kvě 2021 10:27:47

PS pro Miroslava
Je tohle konspirační zdroj?

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vl ... .seznam.cz

České soudy zrušily již desítku vládních opatření proti koronaviru. U posledního, které bylo vydáno podle pandemického zákona, zkritizoval soud nedostatečné odůvodnění. Podle experta na zdravotní právo Ondřeje Dostála za to má nést odpovědnost premiér, ministr zdravotnictví či příslušný náměstek pro legislativu.

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Ondřej Kořínek, Novinky
„Ti dopustili, že opatření, která mají být vydávána podle zákona, jsou vydávána v rozporu se zákonem,“ řekl Novinkám.

Také podle ústavního právníka Jana Wintra je za to zodpovědné ministerstvo zdravotnictví. „To po celou dobu nebere vážně zákonné mantinely ani potřebu (opatření) odůvodnit,” uvedl pro Novinky. Dostatečné odůvodnění vydaných příkazů totiž vyžaduje pandemický zákon.

Soud zrušil opatření týkající se testování zaměstnanců
Domácí
Soud zrušil opatření týkající se testování zaměstnanců
„Ministerstvo už navíc nemůže říkat rok po začátku pandemie, že je v naprosté nejistotě, a nemůže tak opatření dostatečně odůvodnit,” doplnil.

Úředníci opatření sami neobhájí
Konkrétní chyba je podle právníka Dostála v tom, že příslušní úředníci nemají od premiéra, ministra či náměstka pro legislativu opatření dostatečně odůvodněná, popřípadě jejich zdůvodnění nedávají smysl. A sami úředníci pak nařízení nejsou schopni dostatečně obhájit.

Nejvyšší správní soud zrušil opatření, které omezuje provoz obchodů či služeb
Domácí
Nejvyšší správní soud zrušil opatření, které omezuje provoz obchodů či služeb
„Pouze tak přetavují stanoviska zvenčí ministerstva,“ vysvětlil. A to často nestačí a soudy proto nařízení ruší.


Naposledy se tak stalo v úterý, kdy Nejvyšší správní soud (NSS) zrušil opatření, které stanovilo některé povinnosti zaměstnanců a živnostníků poté, co měli pozitivní antigenní test. Norma nařizovala po pozitivním testu opuštění pracoviště a nutnost podrobit se PCR testu. Zaměstnavatelé zase museli vést evidenci provedených testů. Tato povinnost nebyla podle soudu v opatření zdůvodněna vůbec.

Důvěryhodnost opatření klesá
Výsledkem podle Dostála je pak stále menší chuť lidí vládní omezení dodržovat a rostoucí přesvědčení, že jde jen o bezúčelnou vládní šikanu. „A nelze se tomu divit,“ dodal.

Podle ústavního právníka Jana Kysely se chyba stala již na jaře loňského roku. „Vláda měla svolat svou legislativní radu, možná rozšířenou o další experty, zejména z ministerstev zdravotnictví a vnitra,” napsal Novinkám SMS.

Zákaz vycestování nemá oporu v zákoně, upozorňuje ústavní právník
Domácí
Zákaz vycestování nemá oporu v zákoně, upozorňuje ústavní právník
„Ti měli v plénu důkladně diskutovat s epidemiology, jaká opatření si boj s pandemií může vyžádat, jaká nás právní řád nabízí, respektive by nabízet mohl a měl. Z této koncepční rozvahy mělo vzejít to, jestli má být těžiště regulace v zákonech, v krizových opatřeních vlády nebo v mimořádných opatřeních ministerstva zdravotnictví,” doplnil.

Premiér dává ruce pryč
Premiér Andrej Babiš (ANO) ale dává od špatně napsaných nařízení ruce pryč. „Je to záležitost ministerstva zdravotnictví,” napsal Novinkám na dotaz, kde se dějí chyby a kdo za to má nést odpovědnost.

Ani napodruhé to vláda neudělala správně, míní advokát. Omezení obchodů opět žene k soudu
Domácí
Ani napodruhé to vláda neudělala správně, míní advokát. Omezení obchodů opět žene k soudu
Ale i ministerstvo se k problému staví vyhýbavě. „Ministerstvo zdravotnictví se v současné době s rozsudkem NSS seznamuje prostřednictvím úřední desky. Budeme se řídit požadavky Nejvyššího správního soudu,” uvedla k tomu mluvčí resortu Jana Schillerová.

Která vládní nařízení již soud zrušil:
23. dubna 2020 – Pražský městský soud zrušil s účinností od 27. dubna čtyři opatření ministerstva zdravotnictví, která v souvislosti s koronavirovou pandemií omezila volný pohyb, maloobchod a služby. Podle soudu byla nezákonná. Byla vydávaná podle zákona o ochraně veřejného zdraví. Soud uvedl, že vláda je měla vydávat podle krizového zákona jako na začátku koronavirové epidemie, což kabinet po verdiktu znovu učinil.
20. října 2020 – Pražský městský soud zrušil rozhodnutí pražské hygienické stanice, která v září zakázala osobní přítomnost vysokoškolských studentů na výuce. Pravomocným rozsudkem vyhověl podané správní žalobě. Uvedl, že rozhodnutí hygieniků je nepřezkoumatelné, protože v něm chybí dostatečné zdůvodnění.
13. listopadu 2020 – Městský soud v Praze zrušil mimořádné opatření, kterým ministerstvo zdravotnictví od 21. října rozšířilo povinnost nosit roušky v Česku. Úřad ho podle rozsudku soudu nedostatečně odůvodnil.
22. února 2021 – Ústavní soud (ÚS) zrušil část usnesení vlády, která kvůli šíření covidu-19 omezila maloobchod a služby. Podle verdiktu nebyla opatření dostatečně odůvodněna. Vyhověl tak návrhu 63 senátorů, který uváděl, že vládní zákaz nepřiměřeně a iracionálně zasahuje do základního práva svobodně podnikat.
23. února 2021 – Městský soud v Praze přikázal pražskému Gymnáziu Na Zatlance obnovit denní formu vzdělávání. Distanční formu výuky mu zakázal. Soud tak vyhověl správní žalobě podané studentem prvního ročníku. NNS ale 26. února vyhověl žádosti gymnázia o odložení účinku rozsudku Městského soudu v Praze, dokud nerozhodne o kasační stížnosti.
Pražský městský soud také zrušil nařízení ministerstva zdravotnictví o pravidelném testování pracovníků v domovech pro seniory či postižené či v léčebnách, a to k 10. březnu. Vyhověl tak jedné ze zaměstnankyň.
31. března 2021 – Pražský městský soud zrušil jako nezákonnou část opatření ministerstva zdravotnictví, která po českých občanech paušálně žádá před návratem ze zahraničí do vlasti negativní test na covid-19. Rozsudek byl účinný od 5. dubna.
14. dubna 2021 – Nejvyšší správní soud (NSS) vyhověl návrhu na zrušení opatření stanovujícího povinnost testování na covid u zaměstnanců. Bylo nezákonné.
22. dubna 2021 – NSS zrušil celé mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví z 10. dubna (později ještě dvakrát aktualizované), které kromě jiného omezuje provoz obchodů, služeb i setkávání lidí.
11. května 2021 – NSS zrušil opatření ministerstva zdravotnictví, které upravuje povinnosti pozitivně testovaných zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných. Vykazovalo podle soudu hrubé nedostatky v odůvodnění.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pon 17. kvě 2021 13:01:10

Ahoj

https://www.youtube.com/watch?v=R-VG-uL ... BEn%C3%ADk
HOVORY ZE ZEMĚ - Jiný pohled II. - David a Kamala

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pon 17. kvě 2021 15:01:06

Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pon 17. kvě 2021 15:05:31

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/covi ... .seznam.cz

Covid pasy se otestují ve středu, 1. června se spustí papírová forma
DÁVID PÁSZTOR

Foto: ČTK/ZUMA/Thiago Prudencio, ČTK
Ilustrační foto covid pasu

14:40
Dánsko a Česko si ve středu otestují QR kódy, které budou sloužit v rámci evropského covid pasu. Od začátku června si ho bude možné vytisknout pro potřeby například cestování. Aplikace má být hotová v půli června.

Článek
Testovací provoz celoevropského digitálního zeleného certifikátu, pro který se ujal název covid pas, začne ve středu. Seznam Zprávám to potvrdil ředitel Národní agentury pro komunikační a informační technologie Vladimír Dzurilla.

Testování začne společně s Dánskem, se kterým si Česko vymění digitální podpisové klíče a vyzkouší, jestli QR kód, který naprogramovalo Česko, funguje pro dánské úřady a naopak.

Ministerstvo zdravotnictví ani po několika týdenních urgencích na dotazy Seznam Zpráv neodpovědělo. „Podoba covid pasů je momentálně předmětem mezinárodních diskuzí a bylo by předčasné predikovat jejich konkrétní podobu,“ odepsalo jen obecně před časem.

Od června v papírové formě, aplikace bude později
O tom, že covid pas není už jen předmětem diskuzí, ale hotová věc, mluví Zastoupení Evropské komise v České republice. Pilotní projekt probíhá v Evropské unii již od 12. května a během prvních dnů se zapojilo celkem pět členských států – Francie, Rakousko, Švédsko, Lucembursko a Chorvatsko.

„Země úspěšně nahrály a stáhly veřejné klíče potřebné k ověření digitálního zeleného certifikátu přes hranice a podstoupily bezpečnostní testy. Kromě toho úspěšně provedly také takzvané end-to-end testy, které prověřily celý proces od začátku do konce, tedy od vygenerování certifikátu až po jeho ověření,“ odepsal Seznam Zprávám Martin Svášek, tiskový atašé úřadu.


Zavést teď covid pasy? Buďme opatrní, varují vědci
2. 5. 19:02
Upřesnil i fungování samotného covid pasu. Vzor pasu podle něho není k dispozici, bude to digitální aplikace s QR kódem, který bude proti padělání chránit digitální podpis. „Při kontrole certifikátu je kód QR naskenován a podpis ověřen. Každý vydávající orgán (např. nemocnice, testovací centrum, zdravotnický orgán) má svůj vlastní digitální podpisový klíč: veřejný podpisový klíč, díky kterému podpis přečte, a soukromý klíč pro podepisování.“

Aplikaci programuje Národní agentura pro komunikační a informační technologie (NAKIT) pod vedením Vladimíra Dzurilly. Zatím však hotová není, termín mají do prvního července. „ÚZIS připravuje řešení QR kódů tak, že každý, kdo bude chtít od 1. 6. někam cestovat, aby ho měl k dispozici ať už v tištěné formě nebo v aplikaci, kterou připravujeme. Budeme ji mít k dispozici od poloviny června,“ upřesnil vládní zmocněnec pro IT Dzurilla.

Uznávat se budou i Sputnik či Sinopharm
Začátkem příštího měsíce bude podle Martina Sváška rovněž připravena evropská digitální infrastruktura covid pasů a většina států se připojí do poloviny června. V tomhle kontextu se debatuje také o uznávání vakcín neregistrovaných v Evropské lékové agentuře (EMA), hlavně kvůli Maďarsku a cestovatelům z třetích zemí.

„Členské státy by měly vydávat osvědčení o očkování proti covidu-19 bez ohledu na druh očkovací látky. To platí jak pro očkovací látky se schválením agentury EMA, tak pro očkovací látky registrované členským státem na vnitrostátní úrovni,“ uvádí Svášek.


Česko bude uznávat maďarská očkování, včetně Sputniku a čínské vakcíny
14. 5. 11:14
Covid pasy nebudou uchovávat žádné údaje o uživatelích. Martin Svášek potvrdil, že technické řešení digitálního zeleného certifikátu neumožní členským státům uchovávat například údaje o pohybu občanů. „Nařízení výslovně zakazuje uchovávání údajů, k nimž má přístup orgán ověřující osvědčení,“ napsal Svášek.

Zatím nám stačí i certifikát
Česká republika zatím vydává po provedeném očkování, tedy po druhé dávce, s výjimkou jednodávkové vakcíny Janssen od Johnson & Johnson, takzvaný Certifikát o provedeném očkování, který je i v angličtině. Podle slovenského europoslance Martina Šimečky je právě tenhle certifikát důvod, díky kterému se Česko mohlo zapojit do mezinárodní dohody zemí střední Evropy o uznávaní vzájemných certifikátů o očkování a tedy i možnosti cestování v rámci států.

„Slovensko nic podobného nemá, a tak naši občané dostávají chaotickou směs desítek různých potvrzení. (…) Bohužel, i proto Slovensko vypadlo z mezinárodní dohody, dle které si Česko, Rakousko, Německo, Polsko a Maďarsko již od minulého víkendu vzájemně uznávají potvrzení,“ napsal v pondělí ráno na svůj Facebook.


Právě jednotný QR kód v aplikaci či v papírové formě by měl pomoci státům Evropské unie zbavit se těchhle rozdílů.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » pát 28. kvě 2021 7:11:34

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pr ... .seznam.cz

Prodělali covid bez příznaků, zůstaly jim protilátky. Mají smůlu
Včera 18:06
Jitka Zadražilová, Jan Martinek, Novinky, Právo
Jedním z důkazů o prodělané nemoci covid-19 jsou takzvané IgG protilátky, které se objevují v krvi zhruba týden po infekci a zhruba po třech měsících se většinou vytratí. Vyšetření na tento typ protilátek se dělá běžně v odběrových laboratořích, stojí zhruba 500 korun. Pomocí tohoto testu mohou lidé například zjistit, že onemocnění prodělali bez jakýchkoliv příznaků.

Testovací sada na zjišťování protilátek proti onemocnění covid-19
Testovací sada na zjišťování protilátek proti onemocnění covid-19
Foto: Profimedia.cz
V některých zemích, například v Rakousku, pozitivní test na protilátky platí jako potvrzení bezinfekčnosti. V ČR musí mít člověk negativní test, očkování nebo potvrzení o prodělané nemoci po dobu šesti měsíců. Lidé, kteří nemoc prodělali bez jakýchkoliv příznaků a zjistili to zpětně, tak mají smůlu.

„Mně osobně naměřili v laboratoři takové protilátky, že bych se prý nemusel jít minimálně půl roku očkovat, naopak mi to nedoporučují,“ napsal Novinkám jeden ze čtenářů.

„V Rakousku funguje, že pokud máte test pozitivní na protilátky proti Covid19 nemusíte se 3 měsíce nijak testovat a fungujete bez jakýchkoliv omezení. V Česku se na nás úplně zapomnělo, a to se tu odhaduje minimálně přes milion lidi, kteří nevědomky covid-19 prodělali,“ dodal.

Je těžké nastavovat bezpečnou hladinu protilátek, když nevíme, jaká má být
ministr zdravotnictví Adam Vojtěch
Podle staronového ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha je hladina protilátek jeden z aspektů, o kterém se diskutuje. „Je to otázka, která se vede i mezi odbornou veřejností. Zatím není shoda, jaká je průkazná hladina protilátek, které v čase klesají. Je těžké nastavovat bezpečnou hladinu protilátek, když nevíme, jaká má být,“ odpověděl Vojtěch na dotaz Práva.

Téma zajímá poslance
Na toto téma opakovaně vznášeli dotazy při jednání Sněmovny i poslanci.

„Vyšetřování protilátek jsme opakovaně žádali po ministerstvu zdravotnictví, aby přichystalo metodiku, jakým způsobem vlastně do boje s covid-19 vyšetřování protilátek zahrnout. My jsme přesvědčeni o tom, a máme to prodiskutováno s imunology, že vyšetřování protilátek má velký význam právě s narůstajícím počtem lidí, kteří prodělali covid-19, i s narůstajícím počtem očkovaných,“ řekl například na plénu poslanec KDU-ČSL a lékař Vít Kaňkovský.

„Vyšetřování protilátek nám může dát velmi důležitou informaci o tom, jakou imunitu naše populace vůči covid-19 má. A může to zjednodušit právě i přístup k očkování u těch, kteří si nejsou jisti, jestli už jsou v tom vhodném časovém oknu,“ dodal Kaňkovský.

Vakcíny proti koronaviru chrání i novorozence, ukazují studie
Koronavirus
Vakcíny proti koronaviru chrání i novorozence, ukazují studie
Ptala se i poslankyně Karla Maříková za SPD. „Je tady mnoho lidí, kteří prodělali koronavirus bezpříznakově, přesto si nechali jako samoplátci udělat test na protilátky, zjistili, že nemoc prodělali, mají třeba i vysokou hladinu těch protilátek, tak co bude s nimi? Bude se brát v potaz i tento doklad o tom, že koronavirus prodělali, ač nejsou v té evidenci, protože nebyli evidovaní, že jsou nemocní?“ ptala se.

Test v Rakousku platí tři měsíce
Rakousko zavedlo od 19. května pravidlo, že kdo chce jít do restaurace, může předložit kromě negativního testu, očkování a potvrzení o prodělání nemoci právě také pozitivní výsledek protilátkového testu. Ten platí po dobu tří měsíců a počítá se ode dne, kdy byl proveden.

Laboratoře se dohodly na tom, že nejnižší úroveň, která bude uznána, je 15 BAU (binding antibody unit, hladina protilátek) na jeden mililitr.

K očkování se mohou hlásit už i lidé od 30 let
Koronavirus
K očkování se mohou hlásit už i lidé od 30 let
Test mohou provádět pouze odborné laboratoře a zájemce si ho musí hradit sám. Platby za něj se pohybují v rozmezí 40 až 70 eur (1000 až 1800 Kč). Například ve spolkové zemi Korutany je o něj velký zájem a čekací lhůty na výsledky se momentálně pohybují kolem tří týdnů, píše server orf.at.

Gerd Kurath, který má v Korutanech na starosti covidovou agendu, tvrdí, že se bude postupně zájem o tento test snižovat s tím, jak bude postupovat očkování. Do léta chtějí mít naočkovanou většinu obyvatelstva.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » ned 30. kvě 2021 21:59:05

https://otevrisvoumysl.cz/svedectvi-ces ... -ockovani/
Svědectví Češky ze zahraničí o covid očkován
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » ned 30. kvě 2021 22:16:52

https://www.youtube.com/watch?v=T2Z5kp9 ... NPrimaNEWS
meta tv - 2021-05-28 - Šéfredaktor AENEWS.cz pan VK komentuje aktuální dění na Svobodném vysílači CS
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » ned 30. kvě 2021 22:33:28

https://www.youtube.com/watch?v=Y4utq-V ... 1GoschaTV1
DOPIS LÉKAŘEK A MATEK - ukázka a pozvánka (19. 5. 2021)
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Makak » pon 31. kvě 2021 0:02:38

Pelvan píše:https://www.youtube.com/watch?v=Y4utq-VliXc&ab_channel=GoschaTV1GoschaTV1
DOPIS LÉKAŘEK A MATEK - ukázka a pozvánka (19. 5. 2021)

Jde z toho strach. Je to hezky emočně vystavěné, tak aby z toho strach šel.
To už je nějaká jiná skupina než, ti co brojili proti strachu?
Nebo strach z koronaviru a strach z očkování potažmo ze spiknutí mocných je kvalitativně jiný strach?
Makak
 
Příspěvky: 84
Registrován: ned 04. srp 2013 13:27:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » pon 31. kvě 2021 10:54:45

Pelvan píše:https://www.youtube.com/watch?v=Y4utq-VliXc&ab_channel=GoschaTV1GoschaTV1
DOPIS LÉKAŘEK A MATEK - ukázka a pozvánka (19. 5. 2021)

Nedá se to vydržet. Indická města se dusí v pachu hořících mrtvol

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_aha
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3490
Registrován: čtv 29. kvě 2014 10:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » ned 06. čer 2021 16:08:08

A sakra, to si nenechte ujít. S tím nepočítali...Jak se vyplatí vyčkat!!!!!!

"A tady máme další problém pro očkované. A víte že mně to tak trochu i napadlo?

když je to TADESCO, článek má hlavu a patu, a dalo se to čekat. Hanka
*Nová hlava státu a vrchní velitelka Kanady Romana Didulo. Vyhlásila Kanadu a národ bez vakcín. Všechny vakcíny a injekce, které v celé republice probíhají, jsou NEZÁKONNÉ, TRESTNÉ a ZLOČINEM PROTI LIDSKOSTI.
Podle Norimberského zákoníku se bude soudit za zločiny proti lidskosti. Jako hlava státu a vrchní velitelka Kanadské republiky svolá vojenský soud a vznese obvinění ze zločinů proti lidskosti, zrady, bioterorismu a ekonomické sabotáže.
https://www.youtube.com/watch?v=ozJ2yDYPElk&t=1s
*Ano, plně souhlasím s obavami o srážení krve ve velkých výškách při dlouhodobých přeletech.
Půlka acylpirinu denně to nezachrání.
O pochybné reakci metabolizmu po vakcinaci se budeme dovídat čím dál častěji z pitevních protokolů.
Za poslední měsíc jsem byl na dvou pohřbech jedinců po očkování, kteří byli relativně zdraví. V jednom případě začaly otékat nohy a do týdne došlo k smrtelnému infarktu. Pitvou byly zjištěny zcela ucpané kapiláry osrdečníku.
Ve druhém případě došlo k fatální plicní embólii.....
Pavel,Rožnov pod Radhoštěm"

TADESCO

Ha! Osobně znám spoustu lidí, co si nechali vpravit do těla genovou terapii, jen aby mohli cestovat:

“Dostal jsi injekci? Žádné létání.” https://greatreject.org/got-jab-no-more-fly/

Letecké společnosti pilně spolupracovaly s vládami a mezinárodním koronovým týmem na propagaci očkovacího pasu se sloganem „žádná injekce, žádný let“. A fungovalo to, protože ustrašení a důvěřiví počestní občané se rychle nechali zneužít jako pokusní králíci, „jen aby mohli jet na dovolenou“.

Ověřená metoda, řeklo by se, má to ale háček.

Právě v tuto chvíli letecké společnosti vedou konzultace ohledně očkovaných zákazníků a velkého rizika krevních sraženin v důsledku experimentálního mRNA séra. Politiku mají již mnoho let takovou, že lidé se zvýšeným rizikem krevních sraženin mohou létat pouze pod přísným dohledem. Doporučuje se, aby tito jedinci pokud možno nelétali, pokud nejde o případ situace ohrožující je na životě.

V určité nadmořské výšce máte vyšší riziko komplikací, mrtvice, trombózy nebo srdečního infarktu, pokud jste k nim náchylní. Nyní máme informace potvrzující, že každý, kdo dostane injekci (bez ohledu na to, jakou značku) má problémy se srážlivosti a krvácení jako jednu z hlavních reakcí. Všechny tyto reakce jsou podobné stávajícím omezením v této oblasti.

Letecké společnosti nyní diskutují o své odpovědnosti a o tom, co dělat s očkovanými, protože jim není dovoleno létat, protože se jedná o zdravotní riziko. Tyto diskuse teprve začaly, ale vypadá to, že každý, kdo je očkován, nebude moci létat. Neočkovaný, na druhé straně, bude moci v klidu nastoupit.

Takže aerolinky mají pocit, že jsou pěkně v háji kvůli tomuto stavu věcí. Jejich trh pro služební a rekreační létání se s touto skutečností výrazně scvrkává. Tuto velkou ztrátu – po debaklech s lockdowny – způsobil někdo jiný. Ten někdo je také zodpovědný za porušování lidských práv, porušování Norimberského kodexu a ničení ekonomiky.

Pokud chtějí letecké společnosti přežít, budou muset podniknout právní kroky proti těm, kteří to jim to uložili. To znamená pojmenovat jednotlivce a organizace a nechat je nést odpovědnost za obrovské škody, které jsou a budou způsobeny jejich činy.

*****

Originál článek s možností pořídit si potvrzení, že nejsem očkovaný ……… https://greatreject.org/got-jab-no-more-fly/

A překlad překladačem níže uv. článku: https://greatreject.org/non-covid-vacci ... claration/

Objednat nyní: Vaše osobní prohlášení bez očkování proti COVID OD GREATREJECT · 29/04/2021

1. Silné prohlášení proti vývoji genové terapie mRNA prosazované jako vakcína

2. Získejte pocit podpory , že nejste sami , když s tím nebudete jednat

3. V případě potřeby ukažte ostatním, že vám nebyla injekčně podána mRNA, že jste v bezpečí a nejste superrozmetadlo

4. Statut Mezinárodního trestního zákoníku, Norimberský tribunál Rozsudek zakazující experimentování bez dobrovolného souhlasu

Kvalita: Tisk špičkové kvality na papír 350 g / m2; matný povrch na přední straně a zapisovatelná zadní strana pro vaše jméno, DOB; přidat fotografii, odstavec a otisk prstu; volitelně razítko lékaře. Včetně ochranného pouzdra. Toto není vládou vydaný dokument, je to vaše osobní prohlášení, že vám nebyla injekčně podána genová terapie mRNA. Po podpisu je to váš osobní, oficiální dokument.

Soukromá škola v Miami odmítá zaměstnávat učitele, kteří očkovali vakcínou COVID-19, a odvolává se na zbavování se rizik . - Soukromá škola v Miami dělá titulky pro svou politiku očkování a radí učitelům, aby se nedívali. https://youtu.be/3CaTtP07o00

Zákaz vstupu pro „očkované“ osoby .

Buďte připraveni na to, co přijde - objednejte si svou kopii hned a buďte změnou!

Cena: 9,95 $ + poštovné (nebo levnější, pokud si objednáte více)V současné době k dispozici v angličtině , francouzštině , švédštině a holandštině . (další jazyky na vyžádání *) Chcete-li objednat, použijte tento formulář

Zůstat v bezpečí.

Oznámení o ochraně osobních údajů - neukládáme žádné vaše osobní údaje, e-maily zpracovává Protonmail a jsou mazány 10 dní po odeslání. * mail to greatreject na protonmail .com
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod miroslav » úte 08. čer 2021 10:05:08

Pryč s korektností. Odmítat očkování je hloupé a bezohledné

Začínám trpět silnou alergií. Nemá nic společného s aktuálními alergeny, jako jsou jitrocel, šťovík, kaštan nebo borovice. Vypěstoval jsem si alergii na odpírače očkování.

V nejmenším nehodlám zpochybňovat závěry českých sociologů, kteří hovoří o tom, že „nízkou ochotu k očkování mají lidé do 54 let s nižším vzděláním, z menších obcí a lidé v příjmové chudobě“.

Očkování prý pro ně nemá tolik výhod, zpravidla necestují, nechodí na koncerty, do kina nebo divadla, na fotbal nebo třeba do bazénu. Tak proč by se nechali očkovat? Inu proto, že neočkovat se je zkrátka – opusťme již konečně nemístnou korektnost – hloupé.

Pardon, ale člověk, který je relativně mlád, relativně nevzdělán, žije na vesnici a nemá moc peněz, přece přesto přese všechno není blbec. Není to hňup. Mluvíme tady o bytosti nadané myšlením. Relevantním informacím o očkování dnes není možné uniknout. Jsou všude. Haldy se jich valí z internetu, televizí, novin, rádií. Stačí si před nimi nezacpávat uši. Přestaňme se už vymlouvat na chybějící vládní kampaň, možná oprávněnou nedůvěru k institucím, strach z vedlejších účinků. Předběžnou opatrností snad šlo odmítání vakcín omlouvat před půl rokem. Dnes už ve vztahu k očkování proti covidu-19 neobstojí v žádném z bodů. O bláznivých konspiracích ani nemluvě. Společnost je přehlcená kvalitními informacemi o vakcinaci. Ignorovat je už dnes dokonce vyžaduje jisté intelektuální úsilí.
Kdo se očkovat nechá, podstupuje svého druhu oběť. Věnuje čas a námahu registraci, doprava do očkovacího centra také není zadarmo, řada lidí trpí hrůzou z jehel a musejí ji překonat, samotné očkování sice trvá pět sekund, ale vyplnění formulářů a následná povinná půlhodina čekání po aplikaci seberou dohromady hodinu času, hodinu, která by se dala strávit mnohem příjemněji. A navíc, kdokoliv přizve do svého těla látku jménem Comirnaty nebo třeba Moderna, riskuje, že mu možná nebude úplně dobře, že dostane následující den horečku nebo zimnici nebo jej v místě vpichu bude pobolívat rameno. A tohle celé musí ta rozumná většina Česka absolvovat dvakrát. A nyní už je zřejmé, že časem minimálně i potřetí.

Benefitem téhle štrapáce je ochrana vlastního zdraví, ale i zdraví lidí okolo. Prarodičů, dětí, sousedů, kolegů, náhodných spolucestujících ve vlaku. Hlavním cílem je samozřejmě potřeba vybudování kolektivní imunity, jež by nás konečně zbavila života s nejrůznějšími omezeními a strachem z nákazy. Bohužel je už téměř jisté, že jí nedosáhneme, protože vinou mutací by se muselo naočkovat až devadesát procent lidí. Což ale nic nemění na faktu, že čím víc je naočkovaných, tím je virus v těžší defenzivě.

Je mi vlastně trapné tyhle banality opakovat, protože je všichni dávno znají. A to včetně lidí, kteří se očkovat nenechají.

Jejich výhodou je, že na rozdíl od očkovaných nemusejí dělat vůbec nic. Jen čekat, že to nakonec dobře dopadne – mimochodem díky těm, kdo se očkovat nechají.
Lidstvo v posledním roce trpělo velkou bolestí, prošlo masivní krizí, existenční i existenciální. Ale svět také vyvinul fantastické úsilí. Lidé se obětovali pro dobro druhých (a zdaleka nešlo jen o zdravotníky). Věda poskočila o desetiletí dopředu. Má-li nyní toto vše ztroskotat na neochotě, nebo snad lenosti poměrně malé podmnožiny společnosti, je to k breku.

Kdo nemá vážný (třeba zdravotní) důvod, a přesto se nenechá proti covidu-19 očkovat, je, myslím si, sobec. Na egoismus pohlížejí filozofové různě, někteří jej mají i za pozitivní vlastnost, která pohání lidstvo vpřed. Což ale není tento případ. K definování antiočkovacího sobectví stačí jediné slovo: bezohlednost.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/glosa-rekneme-to-nekorektne-odmitat-ockovani-je-hloupe-a-bezohledne-157099#seq_no=3&source=hp&dop_id=157099&dop_ab_variant=0&dop_req_id=bjRxUnLfhjm-202106080755&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3490
Registrován: čtv 29. kvě 2014 10:33:24

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Petra » úte 08. čer 2021 10:45:04

No, když se jim bude tvrdit, že jsou hloupí, nevzdělaní, chudí, bezohlední atd., tak se tuplem očkovat nedají. A vůbec se jim nedivím. :D To to jako mají udělat pro ty chytré, vzdělané a bohaté, aby ti se cítili bezpečnější? Proč???

Jak se začne operovat s hloupostí, nevzdělaností, chudobou, tak se jedná o odpornou, elitní manipulaci, o neúctu k lidem.
:)
Petra
 
Příspěvky: 1401
Registrován: čtv 15. zář 2011 9:22:09

Re: Koronavirus

Nový příspěvekod Pelvan » úte 08. čer 2021 14:10:13

Ahoj

https://www.mall.tv/udalosti-ludka-stan ... maji-jasno
Jak je to s očkováním? Odborníci z řad odpůrců mají jasno!

Lidé jsou schopní uvěřit úplným kravinám v každé době.
Vakcína proti neštovicím nebyla vakcína proti virům!

Zdravím


PS
Louis Pasteur (27. prosince 1822 Dole – 28. září 1895 Villeneuve-l'Etang, Marnes-la-Coquette, pohřben v Paříži) byl francouzský biolog a chemik.
Louis Pasteur nebyl lékař, byl to chemik!
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

PředchozíDalší

Zpět na Péče o tělo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník