Návštěvník píše:Mně se osvědčuje koupit sáček velkých Jumbo hrozinek, rozstřihnout ho, vysypat hrozinky do velké mísy a dobře je vyprat pod tekoucí vodou. Asi půl hodiny je nechat namočené do teplé vody, pak je lehce osušit utěrkou a nasypat do malé zavařovací sklenice.
Vejde se do ní obsah z jednoho sáčku hrozinek, tj. 200 g hrozinek. Zalijeme je asi 4 - 5 polévkovými lžícemi rumu a během dalších hodin několikrát dobře protřepeme. Hrozinky jsou pak kdykoliv - i řadu týdnů - k dispozici na ozdobení povrchu jakékoliv kaše - krupicové, z ovesných vloček, atd. Protože troška rumu který hrozinky nevsákly je na dně sklenice, chce to občas sklenici obrátit víkem dolů a její obsah znovu protřepat.
Při přípravě kaše je výborné (i zdravé) nasypat do uvařené kaše maličko mleté kurkumy, přidat lžičku kvalitního oleje, lžičku medu + citronové šťávy a dobře to všechno promíchat. Hotovou kaši pak rozdělíme na talíře, na povrch kaše nasypeme mletou skořici, lžičkou můžeme udělat několik hromádek z umletých lískových oříšků a celou výzdobu pak doplnit voňavými rumovými hrozinkami + na kousky pokrájeným oloupaným kivi.
mňam mňam ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník