Nová fakta o koronaviru:

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » čtv 21. kvě 2020 15:48:03

Z FB:


Rok 2035. Rothschild mluví se svým vnukem:

,, Dědo, jak jsi dokázal, že je nás na světě necelých 1 miliard, když nás bylo v roce 2020 přes 7 miliardy? '''' '' '' '

,, Víš vnuku, všechno je to o ovládání mysli člověka. K vymýcení lidstva nepotřebujete násilí ani házet bomby. '''' '' '' '

,, Jak to myslíš dědo? '''' '' '' '

,, Když vlastníte a ovládáte média, můžete lidem vštípit myšlení, které potřebujete, aniž byste si uvědomili, že byli čipovaní. Budou žít v tom, že myšlení je jejich vlastní. '''' '' '' '

,, To je zajímavé, pokračuj dědo... ''

,, Tak jsme to udělali tím, že jsme vymysleli virus v médiích a způsobili uměle pandemii. Ve skutečnosti nebyl žádný virus, ani na něj nikdo nezemřel. To však nebylo důležité. Důležité bylo jen přesvědčit lidstvo o své existenci bez ohledu na to, že neexistovalo.

Následně jsme lidi do karantény a omezili jejich normální život, na který byli zvyklí. Donutili jsme je nosit hadřík na tvářích, jako symbol toho, že jsou našimi otroky.

Pak jsme využili naši obvyklou psychologickou strategii,, push - release - tisková zpráva

Část jejich normálních životů, které měli předtím, jsme je vrátili. Abychom získali dojem, že je vše zase v normálu. '''' '' '' '

,, A jaký byl účel dědy? '''' '' '' '

,, Účelem bylo, abychom jim vzali pohodlné životy a omezili je, a potom jsme část z nich znovu vrátili, aby si uvědomili, jaké to je žít s těmito omezeními a že nechtějí, aby znovu zažili. '''' '' '' '

,, A jaký to mělo smysl dědo? '''' '' '' '

,, Velmi významný vnuk. Nastavili jsme jejich myšlení, aby si zase zvykli na jejich pohodlné životy, alespoň částečně.

Nechali jsme je takhle pár měsíců, abychom si zase zvykli.

A aby si uvědomili, co ztratili a jak bylo fajn, když jsme jim to na chvíli vrátili.

A potom jsme začali šířit strach z druhé vlny pandemie v příštích měsících. A lidé budou opět nuceni být v karanténě a bude to ještě horší než během první vlny.

A jako jediné řešení, jak tomu zabránit a aby lidé nemuseli znovu přijít o pohodlné životy, rafinovali jsme jim rafinované očkování populace proti coronavirus (hlasitý smích)

,, Už chápu dědo, a vím, proč se tak směješ. Tady se nacházíme v konečném bodě, kdy populace klesla z více než 7 miliard na méně než miliardu, že? '''' '' '' '

,, přesně tak vnuk. Udělali jsme globální masový holokaust lidstva. Takto jsme měli myšlení lidí pod kontrolou a nebylo téměř pochyb o tom, že nemohou být opět karanténou a jejich pohodlné životy nejsou ohroženy, ochotně očkovaní.

Paradoxem je, že se chtěli vyhnout obavám o své pohodlné životy a skutečně obětovali vlastní životy. '''' '' '' '

,, chápu dědo. V těch vakcínách byly látky, které vymýtily lidstvo, že? '''' '' '' '

- Přesně tak. Ženy byly po očkování sterilní a nemohly mít děti. Muži byli také neplodní. Navíc vakcíny obsahovaly rakovinné buňky a téměř každý člověk po očkování vypukl nějakou formu rakoviny nebo nádoru. Tím, že jsme nemohli mít děti a zkrátili jim délku života, jsme zabili dvě mouchy jednou ranou. '''' '' '' '

,, ale jak je možné, že já, tak mladý kluk, to chápu a vidím a ti lidé to tehdy neviděli a neodmítli očkování? '''' '' '' '

,, Víš vnuku, průměrný lidský mozek je velmi zaostalý primitivní orgán a není těžké ho naprogramovat tak, jak ho chceme. Albert Einstein jednou řekl: Dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si nejsem jistý. '''' '' '' '
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 21. kvě 2020 19:30:36

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... t-40324975
Brazílie je před kolapsem. A co mám dělat, ptá se prezident

Brazílie je po Itálii, Španělsku a USA další zemí, která přestává zvládat epidemii koronaviru. Kapacity tamních nemocnic jsou vyčerpané, přitom odborníci předpokládají, že země je teprve na začátku boje. Vrchol epidemie očekávají v červnu nebo dokonce až v červenci. Už nyní denní počty nakažených stoupají až o 20 000 a celkem je jich až bezmála 300 000. Zemřelo 19 000 lidí.

Co do počtu případů se Brazílie během pár dní „vyšvihla“ na třetí nejpostiženější zemi hned po USA a Rusku. Čísla jsou navíc zřejmě výrazně podhodnocena, protože země testuje jen velmi málo.

Situaci podle kritiků nejvíce komplikuje vláda v čele s prezidentem Jairem Bolsonarem, který odmítá ochranná opatření. Tvrdí, že není třeba nic dělat, a tisíce mrtvých komentoval slovy: „Je mi to líto, ale co chcete, abych udělal?“

Argumentuje tím, že jakákoliv opatření ničí ekonomiku země, a volá spíše po jejich rušení. Ministra zdravotnictví Luize Henriqueho Mandettu z čela resortu odvolal kvůli jeho přístupu k boji s koronavirem. Mandetta opakovaně vyzýval k omezení pohybu na veřejnosti či dodržování bezpečné vzdálenosti, Bolsonaro jej kvůli tomu obviňoval z hysterie a zbytečného přehánění.

Jeho nástupce Nelson Teich už také rezignoval, protože se s prezidentem neshodl na řešení krize. Varoval především před antimalarikem hydroxychloronin, na nějž Bolsonaro sází, jehož účinek ale není klinicky ověřen.

Osvětu dělají starostové
Opatření zavádějí jednotlivé regiony a také firmy, které omezily činnost. Osvětu dělají starostové či místní představitelé. Zavírají školy, parky a veřejná místa a omezuje se doprava. Úřady bojují například i s fake news typu, že je možné se nakazit jen od cizinců. Restrikce nemají u lidí velkou podporu, velká část jich stojí na straně prezidenta.

Virus se nejrychleji šíří ve favelách, místní obdobě slumů, a také mezi indiány v amazonských pralesích. Ti mají jen omezený přístup ke zdravotní péči a vesměs jsou hospitalizování v nemocnicích ve městě Manuas.

V ostrém kontrastu s Brazílií se zdá být situace v sousední Argentině, která karanténní opatření zavedla ve druhé polovině března. Dosud je tam 9300 nakažených a 400 mrtvých. Opatření země v dubnu s výjimkou hlavního města uvolnila.

Brazílie ovšem není na kontinentu sama, kdo čelí velkému nárůstu případů. V Peru se počet nakažených přiblížil 100 000. Vážná je situace i v Mexiku a zhoršuje se v Kolumbii. Potíže hlásí i Chile, které ovšem provádí velké množství testů. Má otestováno už 750 000 lidí, což je zhruba stejný počet jako v Brazílii, která má ovšem nepoměrně více obyvatel, a to 210 milionů ve srovnání s 32 miliony Chilanů..
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 22. kvě 2020 11:04:27

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... i-40324978
Švédský sen o kolektivní imunitě se rozplývá

Ve Švédsku se i bez nařízené karantény a bez větších omezení běžného života zatím nakazilo koronavirem jen minimum lidí. Z testování v metropoli Stockholmu vyplynulo, že protilátky proti viru SARS-CoV-2 má v krvi jen 7,3 procenta obyvatel a že ani liberální přístup v boji s nemocí covid-19 nejspíš nepomůže rychle vybudovat kolektivní imunitu, napsal ve čtvrtek deník The Guardian.

O výsledku pravidelného testování protilátek v krvi informovala ve středu agentura Reuters. Vzorky z konce dubna ukázaly, že nejvíce lidí, kteří nákazu koronavirem prodělali, je ve švédském hlavním městě.

Ve zbytku země má protilátky dokonce ještě mnohem méně lidí, pouze něco kolem tří až čtyř procent populace.

Je to o něco méně, než jsme čekali, připustil Tegnell

Úřad pro veřejné zdraví předpovídal, že na začátku května by měla protilátky mít až čtvrtina obyvatel. Hlavní epidemiolog Anders Tegnell ale na tiskové konferenci tvrdil, že nejnovější údaje nejsou překvapením. "Je to o něco méně, než jsme čekali, asi o pár procent... Ale v podstatě to odpovídá našim modelům," uvedl.

Testy podle něj vypovídají o situaci z konce dubna a nyní podle něj protilátky pravděpodobně má asi 20 procent lidí.

Pokud jsme se mýlili, tak hodně

Matematik Tom Britton, který modely vývoje kolektivní imunity pomáhal sestavit, nicméně vyjádřil určité pochybnosti. "Znamená to buď to, že kalkulace, které jsme provedli já a úřad, jsou chybné, což je možné, ale pokud je tomu tak, pak mě překvapuje, jak moc jsme se mýlili," řekl listu Dagens Nyheter.

Dalším vysvětlením je podle něj to, že se koronavirem nakazilo více lidí, ale ne všem se vytvořily v krvi protilátky.

Počet obětí byl minulý týden nejvyšší v Evropě

Přístup švédské vlády, které i v době sílící nákazy nechala otevřené školy, obchody či restaurace, má podporu obyvatel, ale někteří odborníci jej kritizují. Infektolog Björn Olsen z univerzity v Uppsale řekl, že postup kabinetu je "nebezpečný a nerealistický". "Myslím, že kolektivní imunita je ještě daleko a možná jí ani nedosáhneme," komentoval výsledky nejnovějších testů.

Statistiky týkající se počtu obětí ukázaly, že v uplynulém týdnu ve Švédsku v denním průměru po přepočtení na milion obyvatel zemřelo nejvíce lidí s covidem-19 v Evropě. Od začátku epidemie má ovšem skandinávská země stále nižší počet obětí v přepočtu na milion obyvatel než Británie, Španělsko, Itálie, Belgie a Francie.

Celkem se v desetimilionové zemi nákaza potvrdila u 32 172 lidí, 3871 z nich zemřelo.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 22. kvě 2020 12:03:59

https://cnn.iprima.cz/vlajky-v-usa-budo ... zerdi-3404
Vlajky v USA budou na počest obětí pandemie staženy na půl žerdi

Po počest desetitisíců obětí koronavirové pandemie ve Spojených státech nechá americký prezident Donald Trump vlát vlajky na veřejných budovách po tři dny na půl žerdi. Nejvyšší americký představitel to oznámil v den své návštěvy státu Michigan, při níž čelil kritice za nenošení roušky na veřejnosti.

„Nechám vlajky na všech veřejných budovách a národních památnících po tři následující dny viset na půl žerdi na památku Američanům, které jsme kvůli koronaviru ztratili,“ oznámil Trump na Twitteru.

Vedoucí představitelé Demokratické strany v Kongresu Nancy Pelosiová a Chuck Schumer ve čtvrtek Trumpa vyzvali, aby nechal stáhnout vlajky na půl žerdi, jakmile počet mrtvých v důsledku pandemie dosáhne 100 000. „Bude to národní vyjádření smutku,“ uvedli.

New York, jeden z nejvíce postižených amerických států, tímto způsobem již na začátku dubna uctil tisíce obětí pandemie. V USA podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse komplikacím spojeným s koronavirovou infekcí podlehlo již bezmála 95 000 osob.

Při návštěvě michiganské továrny automobilky Ford, která vyrábí plicní respirátory, si Trump přes opakované urgence místních představitelů odmítl nasadit roušku. Měl tak přitom povinnost učinit souladu s tamními protikoronavirovými opatřeními.

„Nechtěl jsem udělat tisku radost, aby mě v ní viděli,“ řekl Trump s tím, že během prohlídky továrny na sobě roušku měl, před novináři si ji ale prý zase sundal. Trump nosit roušku opakovaně odmítá, ačkoli to jako preventivní opatření před šířením koronaviru obyvatelům USA doporučuje federální vláda.

Michiganská demokratická ministryně spravedlnosti Dana Nesselová, která na povinnost nosit roušku na veřejnosti předem Trumpa upozornila, po prezidentově návštěvě uvedla, že Trump se nestará o bezpečnost místních obyvatel a že se vůči Michiganu zachoval „neuvěřitelně neuctivě“.'
Návštěvník
 


Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 08. črc 2020 20:06:50

Vitamin D obsahují třeba játra, máslo, vaječný žloutek, rybí tuk, mléko či obilniny.


Kromě toho se dají užívat tablety vitaminu D, jsou k dostání bez receptu v každé lékárně.
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 09. črc 2020 16:04:04

Obrázek
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » čtv 09. črc 2020 16:55:37

Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22


Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » stř 29. črc 2020 15:04:03

Pro mě je Soňa Peková žena s velkým Ž. Člověk na svém místě. ♥ Nejčerstvější rozhovor se Soňou Pekovou, který jsem na yotube našla.
Moc doporučuji ke shlédnutí. Rozhovor položený na faktech a nic než faktech naší přední odbornice v makrobiologice.
Jen pro "zajímavost", S. Peková, jak říká, nabídla své zhodnocení všeho kolem viru dvěma odborným časopisům, oba dva časopisy její práci odmítly uveřejnit.

Od 21. minuty se S.P. vyjadřuje k vakcinaci.

Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » stř 05. srp 2020 21:22:51

"Zde je také vysvětlení, proč český stát poskytuje pouze poměrně chaotické celkové údaje o počtu nakažených, ale neposkytuje údaje typu počet nově nakažených na počet nově testovaných, počet mrtvých nikoliv s virem v krvi, nýbrž na virus, procento těžkých případů nově nakažených versus procento těžkých případů jiného typu nově zachycených respiračních onemocnění, a tak dál. Kdyby totiž tyto údaje byly otevřeně poskytovány, naprosto by se změnil mediální obraz nákazy, takže by nebylo možné první ani druhou vlnu použít jako zástěrku pro drastické navýšení objemu veřejného sektoru.

Druhá vlna tedy bude, i kdyby hypoteticky nepřišla epidemiologicky. Druhá vlna musí být vytvořena politicky z důvodů finančních potřeb (nejen) české vlády. A aby tato záminka splnila svou funkci, musí být provázena určitým množstvím regulací, zvláště navenek viditelnými symboly bez vypínání ekonomiky. Tedy roušky, povinné udržování rozestupů, rušení veřejných akcí a podobně.

Už jiná věc je, že to všechno jsou jen divadelní rekvizity."

https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755046
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » úte 11. srp 2020 8:06:19

"Ministře Vojtěchu, profesore Prymulo, docente Maďare, premiére Babiši, ministře Hamáčku (a média, která Vám slouží), toto je Vaše dílo. Matete veřejnost. Manipulujete s fakty. Ze zdravých lidí vyrábíte pacienty. Pozitivně testovaný ještě neznamená nemocný nebo nakažlivý. Lidi bez jakýchkoliv příznaků zadržujete v izolaci. Zásadním způsobem snižujete kvalitu jejich života. Ohrožujete je na fyzickém i psychickém zdraví. Děláte radikální, ukvapená a odborně neobhajitelná represivní opatření. Rozvrátili jste zdravotnictví, školství, kulturu, hospodářství a mezilidské vztahy. Jste bezohlední, nezodpovědní, bezcitní. Ministře Vojtěchu, profesore Prymulo, docente Maďare, premiére Babiši, ministře Hamáčku (a média, která vám slouží), šířením epidemie paniky pácháte mnohem větší škody než koronavirus. Je nejvyšší čas Vám nařídit izolaci."

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizd ... l9ia6Fd5rA
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22


Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 31. srp 2020 12:40:19

Obrázek
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 08. zář 2020 12:19:17

Vědci mají novou strategii proti koronaviru. Zvládne ji každý

„Nasaď si roušku a mlč.“ Ticho jako nový nástroj pro boj s koronavirem

Obrázek

Šíření onemocnění covid-19 by se podle webu The Atlantic snížilo, kdybychom na veřejných prostranstvích mluvili méně hlasitě nebo vůbec.

Vědci oprávněně vychvalují nošení roušek. Jedné jiné taktice ale nebyla věnována dostatečná pozornost, částečně proto, že o sobě dává vědět díky své nepřítomnosti. Tou taktikou je podle webu The Atlantic ticho.

„Možnosti přenosu viru by klesly, kdybychom na veřejných prostranstvích mluvili méně nebo alespoň méně hlasitě. Je to velmi jasný fakt, není to kontroverzní,“ uvedl profesor z University of Colorado Boulder Jose Jimenez.

Ticho je podle webu The Atlethic jako antivirová strategie zlaté. Převážně kvůli tomu, jak se onemocnění covid-19 šíří, tedy skrze infikované virové částice při kýchání, kašlání nebo mluvení. Hlasité mluvení nebo křik podle vědců výrazně zvyšují riziko přenosu, protože částice s virem jsou z úst dané osoby roznášeny dál.

Některé z těchto částic jsou dostatečně těžké, aby rychle spadly k zemi pomocí gravitace. Těm se přezdívá kapénky. Menší částice jsou nazývané aerosoly, ty zanechávají kapky tak malé a lehké, že mohou být roznášeny vzduchem. Kapénky ve vzduchu vydrží několik sekund, aerosoly se mohou vzduchem, podobně jako u pylu, šířit několik desítek minut.

Mluvení tišeji nebo vůbec omezuje vznik kapének i aerosolů. Jimenez řekl, že ve srovnání s křikem tiché mluvení snižuje šíření aerosolů pětkrát, naprosté ticho jej snižuje zhruba padesátkrát. Tichá mluva tak oproti křiku podle webu The Athletic snižuje riziko přenosu virů zhruba stejně jako nošení roušek.

„Pravdou je, že kdyby všichni na měsíc nebo dva přestali mluvit, pandemie by pravděpodobně sama zmizela,“ řekl Jimenez. Přestože zdůraznil důležitost sociálního distancování, bez jakékoli komunikace by podle něj bylo pro koronavirus šíření mezi lidmi mnohem obtížnější.

Podle analýzy vědců z oxfordské univerzity je z hlediska šíření nemoci vůbec nejhorší kombinací vnitřní špatně větraný prostor s mnoha lidmi, kteří spolu tráví delší čas, nemají roušky a mluví nahlas. Jako příklad takového místa uvádí rušný bar nebo klub. Právě tam nejvíc hrozí, že virus rozšíří i člověk, který nemusí mít žádné příznaky, stačí, když se určitou dobu baví s přáteli a ve snaze překřičet hudbu nevědomky plive všude kolem kapénky s virem.

Nasaď si roušku a mlč

Jedním z nejzajímavějších mezinárodních úspěchů letošní pandemie je Japonsko. Zatímco velká část světa zdůrazňovala důležitost testování a trasování, Japonsko zpočátku hromadně netestovalo, ani nemělo žádné sofistikované prostředky k trasování. Přesto má země v současné době přibližně o 98 % méně úmrtí na covid-19 než nejpostiženější Spojené státy.

Podle vědců lze zásluhy připsat japonským vládním doporučením, která si kladla za cíl zabránit třem věcem:

kontaktům v uzavřených prostorech,
kontaktům v přeplněných prostorech a blízkým kontaktům,
včetně konverzací na krátkou vzdálenost.


Poté, co se počet cestujících vrátil zpět do normálu, Japonsko nehlásilo žádné dramatické šíření koronaviru v typicky přeplněném tokijském metru. Vlaky města jsou obvykle dobře větrané a Japonci mají desítky let praxe v maskách. Svoji roli ale hraje ještě jedna věc. Japonští cestující zpravidla dodržují neformální pravidlo, podle něhož se v soupravách metra mají vyhnout hlasitým rozhovorům, případně nemluvit vůbec.

Zatímco New York tak podle webu The Athletic utrácí 15 milionů dolarů (336 milionů Kč) měsíčně za sprejování metra antimikrobiálními spreji, Japonci udržují metro v bezpečí levnější taktikou: „Nasaď si roušku a mlč.“

Podle Jimeneze by nejlepším řešením byla „pravidla chování jako v knihovně do každého obchodu“. Pokaždé, když by lidé vešli do školy, na lékařskou kliniku, do holičství či kanceláře, uviděli by ceduli s nápisem „ticho pro vaše zdraví.“ „Jsem přesvědčen, že taková knihovní pravidla by snížila všechny způsoby přenosu virů,“ uvedl Jimenez.

„Mnoho Američanů nemá rádo, když jim někdo říká, co mají dělat, pokud nechápou, proč je to nutné,“ řekl Jimenez. „Lidé potřebují pochopit, že koronavirus se šíří vzduchem a že se šíří desetkrát více, pokud budou křičet nebo hlasitě mluvit,“ dodal.

Zaměření na kapénky a aerosoly by podle Jimeneze mohlo lidem pomoci pochopit, jaké prostředí je bezpečné nebo riskantní. Například kina, v nichž se lidé sociálně distancují, nosí roušku a nemluví, mohou být méně riskantní než restaurace, kde hosté bez roušek konzumují a hlasitě hovoří. „Mohu vám říci, že divadla a kina se nezdají být tak nebezpečná jako hlasité restaurace nebo bary, kde lidé musí hlasitě mluvit, aby se slyšeli,“ uvedl Jimenez.

Nejlepším způsobem, jak společnost před šířením covid-19 ochránit, je podle Jimeneze pochopení celého příběhu přenosu viru a vytvoření překážek pro virus v každém kroku procesu pomocí zpětného inženýrství. Je možné šíření viru omezit rouškami a sociálním distancováním. Hlasité mluvení je ale faktor, který šíření viru pomáhá a příliš se o něm nehovoří. Možná by opravdu bylo nejlepší si nasadit roušku a mlčet.

ADAM RYŠÁNEK
Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Tara » čtv 10. zář 2020 21:47:12

Napíšu zde svůj osobní názor, jak to vnímám, cítím, vidím, tak mne za to prosím neukamenujte. Osobní názor. Nejvíce je řeč a polemika ohledně roušek. Roušky neuchrání proti nákaze viru, ale jsou, svým způsobem, funkční, abych já nenakazil virem někoho dalšího. tzn., aby se předešlo nákaze viru z nositele viru na dalšího, je dobré mít roušku. Ne naopak. Rouška neuchrání před nákazou virem od někoho. Jsou si toho všichni vědomi, že to takto funguje, v případě "obyčejné, látkové," roušky? Nejsem si jista. Že je řeč o pandemii, epidemii, je úplně zcestné uvažování, protože skutečnost těmto pojmům vůbec neodpovídá. Naopak, používání takových pojmů by podle mne mělo být trestné. Když uvážíme, že většina pozitivně testovaných na Covid je bezpříznakových, či s mírnými příznaky, je s podivem, jak velký humbuk se kolem toho dělá, bohužel nejen v naší republice a nabízí se otázka, proč. Komu a čemu to slouží. Vrátím se k rouškám, které teď všichni řeší, protože jsou pro většinu nejviditelnějšími. Bohužel už není vidět, co nošení roušek, vyřazování dětí z kolektivu pro obyčejnou rýmu, atd. to dělá s psychikou všech zúčastněných. Znovu opakuji, roušky jsou účinné, že chrání přenosu viru z hostitele viru na okolí, a to ne vždy, pasivní nositel viru, jako i dalších virů, např, i zlatého stafilokoka, nemusí mít žádné příznaky onemocnění a přece je nositelem viru, nemusí být pro své okolí nebezpečný z hlediska přenosu. Ne naopak. Rouška nezabrání přenosu viru ke mně. Co zabrání propuknutí nemoci s příznaky, jako je teplota, horečka, kašel, celková schvácenost, únava, je imunita těla. Imunita těla závisí na celkové kondici těla, vůli a odhodlání těla bránit se infekci. Nerozumím úvahám, jako jsou úvahy o tom, proč se někdo brání nošení roušek na pár minut v obchodě, když já ji musím !!!!! nosit hodně hodin v práci. Jsem snad vědomým nositelem viru, že ji musím nosit? Nebo jsem nevědomým nositelem viru, že ji musím nosit? když vím, že rouška je účinná jen v případě přenosu ze mne na objekt? Roušky jsou především sociálním problémem, kdy skutečně fungují jako náhubky, mlč a drž krok. mlčet a držet krok je pohodlnější a bezbolestnější, než se nad nimi, jejich funkcí, zamyslet. je mi z toho osobně hodně smutno. A to jsme pořád jen u roušek....

A to opomíjím skutečnost, jak samotnému nositeli roušek samotná rouška škodí....
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 15. zář 2020 15:14:13

Na jednu ochranu před koronavirem jsme zapomněli. Kloktejte, radí virolog

Kloktadlo může bojovat proti koronavirům, uvedl guvernér Osaka s odvoláním na omezená data

Na základě omezené studie na skupině 41 pacientů s mírnými příznaky kloktání ředěným povidon-jodem čtyřikrát denně snížilo počet těch, kteří měli pozitivní testy na 9,5 procenta po čtyřech dnech, ve srovnání se 40 procenty ve skupině, která kloktala jen vodou Řekl guvernér Hirofumi Yoshimura na tiskové konferenci v úterý.

Povidon-jod je antiseptikum běžněji známé jako betadine.

"Stojí za to to vyzkoušet," řekl Yoshimura a doporučil jeho použití obyvatelům se symptomy a těm, kteří pracují ve vysoce rizikových odvětvích, jako jsou bary, restaurace a zdravotní péče. "Je to lék, který si každý může koupit v lékárně, a neublíží."

Nález není založen na datech z velké, randomizované, kontrolované studie - zlatý standard pro hodnocení bezpečnosti a účinnosti jakékoli potenciální terapie. Když se ho reportér zeptal, zda je vhodné tento lék v raném stádiu výzkumu doporučovat, starosta města Osaka Ichiro Matsui se zeptal, zda má objev ignorovat....

"Dokonce si myslím, že kloktání povidon-jódem by mohlo porazit koronavirus," řekl Yoshimura. "Ale je to stále ve fázi výzkumu a my nemůžeme říci nic definitivního."
https://www.japantimes.co.jp/news/2020/ ... yoshimura/

Obrázek

Betadine 100mg/ml k výplachům - nepolykat - je nutné naředit (přinejmenším 1:10 - tedy vyrobit alespoň 10% vodný roztok). Nicméně přímo ke kloktání bych s ohledem na menší riziko podráždění až poleptání využil služeb Joxu, Stopanginu či Tantum Verde. Lukáš Dobrovolný
https://clanky.drmax.cz/zeptejte-se-lek ... 00-mg-ml#/
Návštěvník
 


Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 15. zář 2020 16:40:16

Návštěvník
 

Re: Nová fakta o koronaviru:

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 17. zář 2020 11:53:31

Zvyšte odolnost proti nemocem pomocí účinné metody, která posílí imunitní systém a nebude vás nic stát

Otužování je jednou z metod. Je ovšem dobré vědět, jak začít.

Otužování patří k opravdu fungujícím metodám, které vám zlepší imunitní reakci a umožní se vyhnout nejen chřipce, ale třeba i koronaviru. Jen je dobré vědět, jak postupovat, abyste si neuhnali nějaké potíže zbytečně.

Začínejte postupně

Pokud se rozhodnete začít s otužováním, měli byste postupovat opatrně a postupně. Lidské tělo se musí chladu přizpůsobit. Není dobré se snažit strhnout rekordy. Spíš je to o soustavnosti, pevné vůli, o pravidelnosti. Existují dvě cesty, jak s otužováním začít. Jednou je běžné sprchování, kdy volíme stále chladnější a chladnější vodu. Pro začátek třeba jen na konci sprchování, později už od začátku.

Druhý postup vychází z toho, že máte možnost chodit plavat někam do přírody. Zatímco v létě je voda příjemně prohřátá, s blížícím se podzimem plavat nepřestanete a budete pravidelně navštěvovat své oblíbené místo. Plynule a přirozeně tak připravíte své tělo na pobyt ve chladné vodě.

Limity a pravidla

Kdo chce zůstat jen u chladnější sprchy, nemá prakticky žádná omezení. Pro plavání v zimních podmínkách je ovšem třeba mít zdravé srdce i ledviny. Určitě je vhodné se o svém záměru začít s otužováním poradit s lékařem.

Při otužování určitě dbejte na postupné snižování teploty, na postupné prodlužování doby pobytu v chladné vodě a na to, abyste naplánované postupy dodržovali pravidelně. Nejlépe každý den, nebo alespoň několikrát týdně. Naše tělo si totiž odolnost vůči chladu pamatuje jen pár týdnů, pak je třeba začít vše budovat prakticky od začátku.

Pokud vstupujete do chladné vody v řece, měli byste do ní vstupovat po jednotlivých krocích. Ne zbytečně rychle, ale ani pomalu. Má-li voda mezi nulou a osmi stupni Celsia, neměli byste v ní setrvat dále než 22 minut. To platí i pro velmi zkušené otužilce.

Přínosy

Jak už bylo uvedeno, otužování má schopnost zlepšit naši imunitu a zbavit nás častých nemocí. Děje se tak několikerým způsobem. Jeden spočívá ve zvýšení odolnosti vůči chladu. Člověk potom snadno neprochladne a jeho tělo proto nereaguje projevem nemoci. Otužování ale také přináší velmi příjemné pocity, které jsou dány tím, že po vystoupení z ledové vody se vyplaví endorfiny. Ty ale také pomáhají tělu vytvářet silnější imunitu, protože vás zbavují stresu a celkově harmonizují organismus. Změna teplot mění rozšíření cév. Pružnější cévy zaručují nižší krevní tlak.

Kombinujte více aktivit

Pokud se rozhodnete začít s otužováním, určitě můžete přidat i některé další zdravé návyky. Jezte více zeleniny, dopřávejte si hodně vitaminů a vlákniny. Díky plavání ve studené vodě se může snížit i vaše hmotnost. Možná se ve vás probudí zájem o další sporty. Tomu se určitě nebraňte. Jen nezapomínejte na to, že do studené vody nikdy nesmíte po větším sportovním výkonu. Tělo by mělo být klidné. Spíš se jen lehce před ponořením do vody rozcvičte.
https://styl.instory.cz/5111-zvyste-odo ... .sznhp.box
Návštěvník
 

PředchozíDalší

Zpět na Cokoliv je libo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 návštevníků