Vhled do jádra pudla

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 6:11:43

Zdeněk píše:Dobrá, vizme tedy věci tak jak jsou:


Hawkins píše:Jde o milion maličkých světýlek, vidíte je ne? (...) jestliže si budete vědomi svého dýchání a budete svědky toho pole, vstoupíte do pokročilejšího stavu vědomí.
...
Takže jen požádáte Boha: Prosím ukaž mi podstatu vědomí. A uvidíte podstatu vědomí.


Ten člověk je zřejmě pod vlivem omamné látky. Prostě se ze svých závislostí nevymotal (viz jeho vzezření, výraz obličeje). A tento člověk učí, píše knihy. A lidé je čtou, dokonce překládají. A citují ho v diskuzích jako autoritu. A pociťují teď rozhořčení, zlost. A nebudou schopni rozumně argumentovat. To je to, k čemu Hawkinsova metoda vede.


Zdenku, díky.

Řekněme, že podstatu toho, co je, můžeme zkoumat různě precizně. Můžeme jít do různé hloubky poznání.

Z povrchního pohledu můžeme usoudit, jak se daná věc jeví vzhledově, co si o ní myslíme, jestli se nám líbí, nelíbí, jaké v nás probouzí emoce. Když se budeme dívat lupou, uvidíme podrobnosti, které pouhým okem nepostřehneme.

Když se budeme dívat mikroskopem, objeví se zase něco nového a jiného. Nejdokonalejším optickým přístrojem uvidíme v jakékoliv věci, v jakékoliv hmotě, totéž, co nejdokonalejším dalekohledem.

Obrázek Mikrosvět a makrosvět je stejnou světélkující prázdnotou. Obrázek

Jsou geniální bytosti, které oplývají dokonalým vhledem, aniž by potřebovaly nějaký nástroj. Některé věci jsou jim prostě jasné. To, na co přicházejí vědci díky dokonalým zařízením, Mudrcové dávno popsali.

Existence je Světlem, podstata všeho je prázdná. Není to nic. Tam, kde je vrchol možnosti smyslového poznávání, smyslové poznávání končí. Konec je začátek. Obojí je totéž. Takže vlastně v nejhlubším poznání není ani počátku a ani konce.

Pravda se nachází za projekcí mysli.

Hawkins naprosto jednoduše a geniálně popisuje prohlédnutí skutečnosti.

To, co by se mu dalo vytknout, je, že možná naivně počítá s tím, že takhle, jak to vidí on, je schopen prohlédnout realitu každý.

Na druhé straně k poznání Pravdy není potřeba prozkoumávat strukturu hmoty ani procházet různými úrovněmi mysli.

To, co je mimo mysl, nepotřebuje ke svému poznání genialitu mysli.

Tohle poznání je přístupné v meditaci, kdy si nic nemyslíme

a v lásce, kdy si nic myslet nepotřebujeme.

Obrázek
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod lklknml » sob 21. bře 2020 7:47:24

Jano, jsi ochotna připustit byť i jen teoreticky, že Hawkins je na tom videu pod parou (těžko říci, z čeho ta pára je složena, jisto ale je, zkušení alkoholici v tom umějí chodit)? Jestli ne, pak pochopitelně diskuze nedává smysl (jak je zjevné ve vedlejším vlákně).

Nu a k tomu si přidej ty jeho nesmyslné bláboly a co ti z toho asi tak může vyjít.

Neříkám, že ta jeho stupnice je špatná (když odhlédneme, že skutečnost není lineární ale dimenzionální). Neříkám, že je to špatný psycholog. Neříkám, že se jeho metody nemohou někdy hodit.
To ale na celé věci nic nemění.
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 8:24:28

Dobře, Zdenku, vycházejme z toho, že se shodneme, že ta Hawkinsnova stupnice není špatná a že se jeho metody mohou hodit. Jestli byl někdy Hawkins opilý nebo ne, to na té stupnici nic nemění.

Možná by bylo zajímavé ještě prozkoumat to, čemu říkáš "pod parou".

Důvod, proč alkoholici pijí alkohol je, aby alespoň na okamžik zažili svobodu, jakou zakoušejí Probuzení. Zmizí strach, starost o budoucnost, problémy světa, zábrany být přirozený, zmizí napětí....

Ježíš řekl svým učedníkům: Srovnejte mne s někým a povězte mi, komu se podobám. Šimon Petr mu řekl: Podobáš se spravedlivému andělovi. Matouš mu řekl: Podobáš se moudrému filozofovi. Tomáš mu řekl: Mistře, má ústa nemohou vyjádřit, komu se podobáš. Ježíš řekl: Nejsem tvůj mistr, neboť ty jsi pil z tryskajícího pramene, který jsem já sám odměřil a opojil ses. A vzal ho, poodešel a řekl mu tři slova. Když Tomáš přišel ke svým společníkům, ptali se ho: Co ti Ježíš řekl? Tomáš jim odpověděl: Když vám řeknu jedno ze slov, která mi pověděl, vezmete kameny a hodíte je po mě, oheň vyšlehne z těch kamenů a spálí vás. (Mk 8,27-29; Sk 2,13)

Všechny drogy a opiáty včetně alkoholu jsou jen pomíjivou náhražkou za opojení, které přináší Kristus.

Americký psychiatr Ram Dass zkoumal na sobě účinky LSD, zajímalo ho rozšířené vědomí a vyskytla se příležitost zjistit jaké jsou účinky LSD na jeho guruovi, osvícené bytosti, u které je rozšířené vědomí trvalým přirozeným stavem.

Neem Karoli Baba mu řekl, že LSD je moc dobrá medicína, ale že láska je lepší, že nejde o to dostat návštěvu Krista jen na chvíli, ale jde o to být s ním pořád.

:)

Boží láska je opojná, osvobozující od připoutanosti k osobě. Odstraňuje všechny bariery mezi námi a Bohem.

Možná pro bývalého alkoholika může být tím, co brání se Kristu - Boží Lásce - zcela odevzdat, strach ze ztráty kontroly nad sebou.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod lklknml » sob 21. bře 2020 8:56:15

Jano, nevím kde jsi ten citát sebrala, ale je to slátanina Matoušova a apokryfního Tomášova evangelia pocukrovaná větou ze Skutků.

Nu a podobným způsobem tvoříš své úvahy. Nemůže učit abstinenci, kdo je pod vlivem alkoholu. Že Hawkinsův projev považuješ za náboženské vytržení... no co ti na to mám říct.
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 10:43:29

Zdeněk píše:Jano, nevím kde jsi ten citát sebrala


Tomášovo evangelium, např. tady

Nemůže učit abstinenci, kdo je pod vlivem alkoholu. Že Hawkinsův projev považuješ za náboženské vytržení... no co ti na to mám říct.

Aha, tak to se, Zdenku, asi nedomluvíme.

Učit se abstinovat můžeš například na stránkách anonymních alkoholiků.

Na těchhle stránkách je jen koncentrace projevů těch, kteří zakoušejí Pravdu.

A je tady vzácná možnost zkoumat nakolik to, co si uvědomujeme jako pravdu, rezonuje s tím, na co poukazují Probuzení.

Je sice pravda, že jakmile se v nás probudí poznání Pravdy, že všechny naše osobní problémy rázem zmizí, jenže to Poznání neslouží k vylepšení profilu naší osoby, jak by sis přál a jak bys od Probuzených žádal, ale naopak nás od ztotožnění s osobou zcela osvobozuje.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod lklknml » sob 21. bře 2020 13:02:31

Tak uváděj pořádně zdroj, když cituješ, Mk 8,27-29; Sk 2,13 neznamená odkaz na Tomášovo evangelium, to jsou biblické odkazy. Apokryfy nebyly do Bible zařazeny a já neznám nazpaměť Tomášovo evengelium, tak jsi mě zmátla.

Tohle vlákno jsi však otevřela mým příspěvkem na polemickém fóru ty sama Jano, nevím, co jsi čekala, že na mě tvá medová slovíčka zapůsobí? A když nezapůsobila, klesáš k argumentům ad hominem? Klidně mě znovu zabanuj, krčím nad tím rameny.

Přestal jsem se s blbostí mazat po téhle diskuzi (a tady se idioti chválí v přístupu k epidemii).
Jak je možné, že lidé ztratili zdravý rozum? Jak je možné, že projev notorika může někdo považovat za rezonanci Pravdy? Za "Vhled do jádra pudla"? Chápeš to?
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 14:51:22

Zdeněk píše:Tak uváděj pořádně zdroj, když cituješ, Mk 8,27-29; Sk 2,13 neznamená odkaz na Tomášovo evangelium, to jsou biblické odkazy. Apokryfy nebyly do Bible zařazeny a já neznám nazpaměť Tomášovo evengelium, tak jsi mě zmátla.

Tohle vlákno jsi však otevřela mým příspěvkem na polemickém fóru ty sama Jano, nevím, co jsi čekala, že na mě tvá medová slovíčka zapůsobí? A když nezapůsobila, klesáš k argumentům ad hominem? Klidně mě znovu zabanuj, krčím nad tím rameny.


Je tady drobné nedorozumění, Zdenku. Tvou citací jsem otevřela tohle vlákno, protože se mi  tohle téma, co jsi nakousl, líbilo. Nebylo to kvůli tomu, že by se Tě to, co píšu, mělo nějak osobně dotýkat.
A jestli se Tě to nějak dotklo, tak to pardon.

Zdeněk píše:Přestal jsem se s blbostí mazat po téhle diskuzi (a tady se idioti chválí v přístupu k epidemii).
Jak je možné, že lidé ztratili zdravý rozum? Jak je možné, že projev notorika může někdo považovat za rezonanci Pravdy? Za "Vhled do jádra pudla"? Chápeš to?


Možná chceš ode mě nemožné. 

Zkusím vysvětlit. Tou hloubkou uvědomění, kde si uvědomuji skutečnost, je jednota všeho, nerozlišující. Je tady uvědomění Bytí.
Odtud je vlastně všechno chtění cokoliv chápat absurdní a nepochopitelné. Nebo spíš není tady žádná potřeba nic chápat.

Nicméně projekce světa, která se jeví z nižších úrovní vědomí jako problém, jako  hrůzyplná,  může být bez připoutanosti k iluzi oddělenosti láskou, ve skutečnosti ani ničím  jiným není.

A cokoliv je poznáno jako láska, neobsahuje žádný problém.

Miluješ západ slunce - jaký bys v tom mohl hledat problém, proč bys měl potřebovat v tomhle něco chápat?

Miluješ projev života - projev života je vlastně zázrak.

Z oněch Hawkinsnových nízkých úrovní vědomí  se může jevit tahle situace, jaká tady je, katastrofická.
Z té nejvyšší Ti vůbec o nic nejde, nejsi tělo, tak si zas až tak s tím tělem neděláš starosti, nejsi mysl, tak si neděláš starosti s žádnou myšlenkou.
Z téhle úrovně nad 600 je jasné, že nejsi to, co by mohlo umřít, nejsi osoba, tak se Tě osobně ani představa smrti nijak nedotýká.

Ale, abys neřekl, že to, co píšeš, neberu vážně, pustila jsem si to Tvoje video s Hawkinsnem a důkladně prozkoumala. Vůbec jsem nepostřehla ani jediný okamžik, kdy by mi připadal Hawkins opilý. Tak jsem si pro jistotu na google zadala Hawkins alkoholik a hned jednou z prvních a docela zajímavých věcí bylo tohle.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 14:58:55

A alespoň malinkou citaci z výše zmíněné stránky od Hawkinse:

Úroveň Lásky je tam, kde převládá opravdové štěstí.

Důvod, proč Ježíš učí Největšímu přikázání, není ten, aby z Tebe někdo něco vyždímal, ale abys byl šťastný.

Boží Láska Ti přeje to největší štěstí, jaké můžeš nalézt.

O nic jiného tady nejde.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Linda » sob 21. bře 2020 15:27:10

Jana píše:Vůbec jsem nepostřehla ani jediný okamžik, kdy by mi připadal Hawkins opilý.

Byl plně soustředěný dovnitř. Právě tak vypadal i Eduard Tomáš, když nám vysvětloval, jakým způsobem - soustředěním plné pozornosti dovnitř na čisté vědomí - dochází k překročení vnímání duality jako něčeho skutečného.
Uživatelský avatar
Linda
 
Příspěvky: 855
Registrován: pát 23. zář 2011 11:43:47

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 15:32:52

Linda píše:Byl plně soustředěný dovnitř. Právě tak vypadal i Eduard Tomáš, když nám vysvětloval, jakým způsobem - soustředěním plné pozornosti dovnitř na čisté vědomí - dochází k překročení vnímání duality jako něčeho skutečného.


Ano, přesně tak, při plném soustředění dovnitř může být tendence k zavírání očí.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod lklknml » sob 21. bře 2020 16:26:04

Jano, jde o to, abychom viděli provaz v temné chodbě jako provaz, nikoli jako zmiji třeba. Nebo jako srdíčko. Jde o to, vidět věci tak, jak jsou, nemodifikované brýlemi našich přání, tužeb či strachů.

Z hlediska informací, které Hawkins na tom videu sděluje - jsou hodnotné, relevantní? Ne, jsou to bláboly, to snad není třeba fakticky rozebírat.
Z hlediska vzezření, vzhledu - vypadá Hawkins na tom videu jako osvícený? Jano, já jsem celý život hledal osvícené lidi (a potkal), a měl jsem možnost poznat notoriky - málem jsem se jím stal, já s tím mám zkušenosti :).

Samozřejmě se mohu mýlit. Od toho jsou diskuze (myslím ty smysluplné). Ale ty sem taháš úvahy o stupnici vědomí, o úrovni lásky... všimni si na tom odkazu o holandské vládě, ti idioti si spřádali úvahy o své chytrosti a svou blbost také úspěšně propagovali. A dnes to bude to stát lidské životy. Proto jsem o tom začal, protože v tom vidím analogii s vámi. Je to zamilovanost do vašich představ, zamilovanost do vašich úvah, která vám brání vidět věci tak, jak jsou: Hawkins je notorik.
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod lklknml » sob 21. bře 2020 16:29:25

Linda píše:
Jana píše:Vůbec jsem nepostřehla ani jediný okamžik, kdy by mi připadal Hawkins opilý.

Byl plně soustředěný dovnitř. Právě tak vypadal i Eduard Tomáš, když nám vysvětloval, jakým způsobem - soustředěním plné pozornosti dovnitř na čisté vědomí - dochází k překročení vnímání duality jako něčeho skutečného.

Shlédl jsem mnoho videí Eduarda Tomáše. Na žádném nepřipomíná Hawkinse.
"soustředění plné pozornosti dovnitř na čisté vědomí" je možno pozorovat tady třeba:

kromě toho je leckdy patrné, kdy meditující ví o přítomnosti kameramana.

Při verbálním vyjadřování je to samozřejmě velmi ztíženo, Tomáš měl schopnost se soustředit, ale při výkladu se pohyboval v povrchové vrstvě vědomí, pochopitelně.
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Linda » sob 21. bře 2020 16:50:45

Jana píše:
Linda píše:Byl plně soustředěný dovnitř. Právě tak vypadal i Eduard Tomáš, když nám vysvětloval, jakým způsobem - soustředěním plné pozornosti dovnitř na čisté vědomí - dochází k překročení vnímání duality jako něčeho skutečného.

Ano, přesně tak, při plném soustředění dovnitř se často zavírají oči.

A vědomí spontánně klesne do srdeční čakry.

Kdo měl to štěstí, že trávil po mnoho let všechen volný čas s Tomášovými na chatě, kde nás vedli k hlubšímu vhledu při všech činnostech, nejen při meditaci, spontánně teď vnímá vibrační úroveň, která z dotyčného právě vyzařuje.

U sebe i u druhých.

Pak je snadné poznat, že na tomto videu z Dr. Hawkinse vyzařuje energie na úrovni cca 400 až do okamžiku, když jeho pozornost klesla do srdce. V té chvíli začal vyzařovat na úrovni kolem 500.

Urážením a ponižováním Probuzených si člověk dělá velmi krutou karmu. Její dopady nejsou 1:1, ale až 1000:1. Proto např. Židé, kteří si vyvolali kruté karmické dopady ukřižováním Krista, byli pak po řadu staletí pronásledováni, zabíjeni a ztratili i svou vlast.

Je proto třeba vzít tenhle fakt plně v úvahu a skončit s napadáním Probuzeného Dr.H. Záleží i na Janě a na Administrátorovi, nakolik budou ochotni to tady dál tolerovat a být tím za to spoluzodpovědní.

...

PS. Nic ve zlém, Zdeňku. Když kohokoliv ovládnou jeho domněnky, o kterých je pevně přesvědčený, jedná pak i v tom nejlepším úmyslu podle nich, hlava-nehlava. Bohužel se všemi důsledky.
Uživatelský avatar
Linda
 
Příspěvky: 855
Registrován: pát 23. zář 2011 11:43:47

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 17:48:11

gen.png


:)
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 18:01:08

Zdeněk píše:Jano, jde o to, abychom viděli provaz v temné chodbě jako provaz, nikoli jako zmiji třeba. Nebo jako srdíčko. Jde o to, vidět věci tak, jak jsou, nemodifikované brýlemi našich přání, tužeb či strachů.


Ano.

Z hlediska informací, které Hawkins na tom videu sděluje - jsou hodnotné, relevantní? Ne, jsou to bláboly, to snad není třeba fakticky rozebírat.
Z hlediska vzezření, vzhledu - vypadá Hawkins na tom videu jako osvícený? Jano, já jsem celý život hledal osvícené lidi (a potkal), a měl jsem možnost poznat notoriky - málem jsem se jím stal, já s tím mám zkušenosti :).

Samozřejmě se mohu mýlit. Od toho jsou diskuze (myslím ty smysluplné). Ale ty sem taháš úvahy o stupnici vědomí, o úrovni lásky... všimni si na tom odkazu o holandské vládě, ti idioti si spřádali úvahy o své chytrosti a svou blbost také úspěšně propagovali. A dnes to bude to stát lidské životy. Proto jsem o tom začal, protože v tom vidím analogii s vámi. Je to zamilovanost do vašich představ, zamilovanost do vašich úvah, která vám brání vidět věci tak, jak jsou: Hawkins je notorik.


Zdenku, rozumím Ti. Můžeš to takhle vidět a vůbec Ti to nevyvracím. I když z mého pohledu se to jeví úplně jinak.

Tuhle mi jedna bytost, která si zakládá na tom, že "ví", proto se také jeden čas živila věštěním z karet, líčila jak jsou lidé hloupí, celý svět špatný, falešný, zkorumpovaný, jak se konečně vyplní její předpověď o konci světa, která se jí už tolikrát nevyplnila, mluvila o lidech, které ona osobně nezná a se kterými se shodou okolností setkávám, takové negativní věci, že jsem s úžasem koukala odkud se tohle celé bere.

Jak je vůbec možné tu realitu vidět tak rozdílně?

A ono to je opravdu tak jak Hawkins říká. Z těch nejtemnějších a nejnižších úrovní mysli se jeví všechno temné. A Lída má pravdu, že tahle negativní energie na mnohé citlivé lidi působí a stahuje jejich vědomí na svou úroveň.

Samo sebou, pokud se ocitneme na takové nízké úrovni, tak za ten svůj pohled nemůžeme. Prostě naše mysl informace zpracovává jinak, než jak realitu poznávají osvícení. Pak v nevinném kusu provazu vidíme hada.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 21. bře 2020 18:32:14

Jana píše:Pak v nevinném kusu provazu vidíme hada.


Tak to mám opačnou skutečnost. Chtěla jsem sebrat kus provazu a on to byl had. Ale jak ten had, tak já jsme byli nevinní. :D
Návštěvník
 

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 21. bře 2020 18:37:32

Zdeněk píše:
Samozřejmě se mohu mýlit.


Zdeněk píše:Je to zamilovanost do vašich představ, zamilovanost do vašich úvah, která vám brání vidět věci tak, jak jsou: Hawkins je notorik.


Tak jak?

Myslíš si, že D. Hawkins byl notorik. A vadí ti, že ostatní si to nemyslí?

:what:
Návštěvník
 

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod Jana » sob 21. bře 2020 18:42:49

Návštěvník píše:
Jana píše:Pak v nevinném kusu provazu vidíme hada.


Tak to mám opačnou skutečnost. Chtěla jsem sebrat kus provazu a on to byl had. Ale jak ten had, tak já jsme byli nevinní. :D


:D
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod lklknml » sob 21. bře 2020 19:06:10

Linda píše:
Jana píše:
Linda píše:Byl plně soustředěný dovnitř. Právě tak vypadal i Eduard Tomáš, když nám vysvětloval, jakým způsobem - soustředěním plné pozornosti dovnitř na čisté vědomí - dochází k překročení vnímání duality jako něčeho skutečného.

Ano, přesně tak, při plném soustředění dovnitř se často zavírají oči.

A vědomí spontánně klesne do srdeční čakry.

Kdo měl to štěstí, že trávil po mnoho let všechen volný čas s Tomášovými na chatě, kde nás vedli k hlubšímu vhledu při všech činnostech, nejen při meditaci, spontánně teď vnímá vibrační úroveň, která z dotyčného právě vyzařuje.

U sebe i u druhých.

Pak je snadné poznat, že na tomto videu z Dr. Hawkinse vyzařuje energie na úrovni cca 400 až do okamžiku, když jeho pozornost klesla do srdce. V té chvíli začal vyzařovat na úrovni kolem 500.

Urážením a ponižováním Probuzených si člověk dělá velmi krutou karmu. Její dopady nejsou 1:1, ale až 1000:1. Proto např. Židé, kteří si vyvolali kruté karmické dopady ukřižováním Krista, byli pak po řadu staletí pronásledováni, zabíjeni a ztratili i svou vlast.

Je proto třeba vzít tenhle fakt plně v úvahu a skončit s napadáním Probuzeného Dr.H. Záleží i na Janě a na Administrátorovi, nakolik budou ochotni to tady dál tolerovat a být tím za to spoluzodpovědní.

...

PS. Nic ve zlém, Zdeňku. Když kohokoliv ovládnou jeho domněnky, o kterých je pevně přesvědčený, jedná pak i v tom nejlepším úmyslu podle nich, hlava-nehlava. Bohužel se všemi důsledky.

Kdepak Lindo, rozhodující je úmysl, a ten já zlý nemám, je to služba, služba bláznivému bližnímu svému, aby nebyl blázen, nevděčná ze své podstaty.

Podívej se na svoji reakci - dáváš na jednu rovinu Dr. Hawkinse a Krista. Na mysl ti přišlo ukřižování. A krutá strašlivá odplata. Která dopadne i na administrátory. Protože píšu, že Hawkins se ze své alkoholové závislosti nevymanil. Připadá ti to adekvátní?

Přitom relevantní argumenty nemáš žádné. Na tom videu opravdu Hawkins říká hlouposti. Pokud mluvíš o úrovni 400/500, pak tu samou úroveň nacházím i u žoviálních dědečků v každé druhé hospodě. V čem jsou jiní? Nevidím rozdíl. Pokud ty ano, měla bys mít schopnost na tom mém meditačním videu poznat, kdy si je meditující vědom kameramana.

Jenomže kdybys na tuhle argumentační hru přistoupila, ohrozilo by to tvoji modlu. To podvědomí nedovolí.
Věz ale, že si nemyslím, že by Hawkins být modlou chtěl :).
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Re: Vhled do jádra pudla

Nový příspěvekod lklknml » sob 21. bře 2020 19:09:36

Jana píše:
Zdeněk píše:Jano, jde o to, abychom viděli provaz v temné chodbě jako provaz, nikoli jako zmiji třeba. Nebo jako srdíčko. Jde o to, vidět věci tak, jak jsou, nemodifikované brýlemi našich přání, tužeb či strachů.


Ano.

Z hlediska informací, které Hawkins na tom videu sděluje - jsou hodnotné, relevantní? Ne, jsou to bláboly, to snad není třeba fakticky rozebírat.
Z hlediska vzezření, vzhledu - vypadá Hawkins na tom videu jako osvícený? Jano, já jsem celý život hledal osvícené lidi (a potkal), a měl jsem možnost poznat notoriky - málem jsem se jím stal, já s tím mám zkušenosti :).

Samozřejmě se mohu mýlit. Od toho jsou diskuze (myslím ty smysluplné). Ale ty sem taháš úvahy o stupnici vědomí, o úrovni lásky... všimni si na tom odkazu o holandské vládě, ti idioti si spřádali úvahy o své chytrosti a svou blbost také úspěšně propagovali. A dnes to bude to stát lidské životy. Proto jsem o tom začal, protože v tom vidím analogii s vámi. Je to zamilovanost do vašich představ, zamilovanost do vašich úvah, která vám brání vidět věci tak, jak jsou: Hawkins je notorik.


Zdenku, rozumím Ti. Můžeš to takhle vidět a vůbec Ti to nevyvracím. I když z mého pohledu se to jeví úplně jinak.

Tuhle mi jedna bytost, která si zakládá na tom, že "ví", proto se také jeden čas živila věštěním z karet, líčila jak jsou lidé hloupí, celý svět špatný, falešný, zkorumpovaný, jak se konečně vyplní její předpověď o konci světa, která se jí už tolikrát nevyplnila, mluvila o lidech, které ona osobně nezná a se kterými se shodou okolností setkávám, takové negativní věci, že jsem s úžasem koukala odkud se tohle celé bere.

Jak je vůbec možné tu realitu vidět tak rozdílně?

A ono to je opravdu tak jak Hawkins říká. Z těch nejtemnějších a nejnižších úrovní mysli se jeví všechno temné. A Lída má pravdu, že tahle negativní energie na mnohé citlivé lidi působí a stahuje jejich vědomí na svou úroveň.

Samo sebou, pokud se ocitneme na takové nízké úrovni, tak za ten svůj pohled nemůžeme. Prostě naše mysl informace zpracovává jinak, než jak realitu poznávají osvícení. Pak v nevinném kusu provazu vidíme hada.

To nejsou relevantní argumenty k mým konkrétním námitkám Jano, to je zlehčování oponentova tvrzení poukazem na jeho osobní vlastnosti. Opět. Smutné.
lklknml
 
Příspěvky: 2410
Registrován: ned 20. led 2019 18:12:05

Další

Zpět na Cokoliv je libo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků