Artróza

Moderátor: Pelvan

Pravidla fóra
Příspěvky, které nebudou k tématu, budou smazány.

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » ned 05. kvě 2019 14:35:31

Ahoj


Protože již od zahájení tohoto diskusního vlákna (tedy asi 2 měsíce) neužívám skoro žádné umělé vitamíny, tak moje imunita velmi zeslábla.
Neužívám vitamín C, protože jsem si ho míchal s jedlou sodou a to je vlastně také svým způsobem uměle vyrobený druh soli a může proto také zanášet tělo. A v těle se tyto cizorodé látky ukládají hlavně do kloubů. Jde mi o to, mít pohyblivé klouby, a tak se snažím těmto průmyslově vyrobeným látkám vyhýbat.

Abych se pokusil svoji imunitu povzbudit, začal jsem opět několik dní po sobě srkat olej, to je stará ajurvédská metoda, která se používá i na Ukrajině.
Mám s tímto způsobem léčby dobrou zkušenost již od doby těsně po revoluci. Hned někdy na začátku devadesátých let se mi dostal do ruky papír s pokyny, jak srkání olejem provádět. Tehdy ještě internet teprve začínal.
Měl jsem v té době velké problémy s opakovanými záněty středního ucha (někde jsem tu na poradně už o tom psal, ale nechce se mi to hledat) a skutečně se mi podařilo po několika letech pravidelného srkání oleje svoje problémy s ušima stabilizovat. Pořád slyším trochu špatně, ale nejsem již otrokem penicilínu.

Tady je na tento způsob léčby odkaz:
https://silaprozivot.com/olejova-ustni- ... za-krokem/
Píše se tam mimo jiné i následující pokyn:
"V žádném případě nezaklánějte hlavu dozadu ke kloktání. Dávejte pozor abyste nic z tekutiny nespolkli. V oleji jsou nyní bakterie a jedy, kterých se chcete zbavit."

To jsem dříve také vždy dodržoval, ale v současnosti mne trápí hlavně moje zadní rýma a kloktání se jako léčba tohoto problému přímo nabízí.
Tak jsem to zkusil a asi tři dny po sobě jsem na těch zhruba 15 minut olej v ústech nejenom srkal, ale také jsem ho kloktal. Ono to jde, jenom se musí kloktat trochu silněji než s vodou a musí se dávat větší pozor na nebezpečí vpolknutí.
Po těch zhruba třech dnech tohoto experimentu jsem byl zklácený virózou. Potil jsem se a ležel jsem celý den jako lazar, ale už je mi lépe.:-)

To srkání oleje obecně vyprovokovává vždy v těle reakci a tělo si odžívá znova svoje dřívější nemoci, ale ty nemoci probíhají v mírném průběhu.
Mohu říci, že při kloktání oleje se tento průběh znovu vyprovokované nemoci značně zesílí.

Tohle sem nepíši jako varování před kloktáním oleje, to sem píši spíše jako reportáž z právě probíhajícího experimentu.
Silná reakce může znamenat do budoucnosti i silný ozdravný účinek.


Doufám a zdravím


PS
Nepozorovaně mi přešel projev mého tělesného (a pochopitelně i psychospirituálního) problému do jiné podoby. Od artrózy jsem se posunul k virózám.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » pon 06. kvě 2019 13:13:55

Ahoj


Musím si připustit, že jsem možná již mnoho let dělal srkání oleje málo účinně a tudíž se opakovaně potýkám s problémy.

Tato skutečnost mne inspirovala k uveřejnění pokynů na stimulaci akupresurního bodu ST 36:
http://slunecnyzivot.cz/2015/05/bod-dlo ... zM9YFHAkW8

Ono není nutné vždy tento bod cíleně stimulovat. Stačí si jenom pravidelně sedat do sedu na patách nebo do lotosového sedu, a tímto sedem se automaticky i stimulují body na holeních nohou. Potíž je v tom, že s artrózou tyto sedy dost dobře nejdou dělat. Takže lidem s artrózou nic jiného než cílená akupresurní stimulace nezbývá.
Také tento bod jsem na svých nohou dlouhé desítky let hledal na špatných místech a tudíž neúčinně.

Lidé jsou všichni omylní a to nejen ti druzí, ale i já sám se někdy mýlím.


Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » stř 08. kvě 2019 8:55:22

Ahoj


Možná některé čtenáře těchto řádků napadne následující myšlenka.
Proč se já pořád snažím o nějakou vlastní cestu svého sebeléčení jako samouk a nesvěřím se raději do péče odborných lékařů?
Pro takové lidi uveřejňuji následující video (je v něm zmínka i o artróze):



Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » pát 17. kvě 2019 6:30:50

Ahoj


Tohle jsem našel na seznamu:
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clan ... tion-artcl

"Wozniacká trpí nevyléčitelnou nemocí. Nevím, jak dlouho ještě bude schopná hrát, smutní její bratr
14. května 2019 12:15 - Kodaň/Praha
(Aktualizováno: 15. května 2019 13:18)
Dlouhé týdny byla světovou jedničkou, doma má tolik vytoužený grandslamový titul. Teď však Caroline Wozniacká bojuje se soupeřem, nad kterým nemůže vyhrát. Dánská tenistka trpí nevyléčitelnou revmatoidní artritidou, která může stát za brzkým koncem její kariéry. "Nevím, jak dlouho ještě bude schopná hrát," smutní její bratr Patrik.

V lednu minulého roku dosáhla na poslední metu, která jí v kariéře chyběla. Ovládla grandslamové Australian Open a konečně splnila to, co od ní veřejnost dlouhá léta očekávala.

Letošní rok však pro sympatickou tenistku žádnou hitparádou není. Jejím nejlepším výsledkem je finálová účast na turnaji v Charlestonu, ale daleko horším zjištěním než výsledky na kurtech je pro rodačku z Odense její zdravotní stav.

Bývalou světovou jedničku již totiž téměř rok trápí revmatoidní artritida, což je onemocnění způsobující trvalé poškození chrupavek a kloubů. Ve vážnějším průběhu může vznikající zánět zasáhnout i další orgány jako plíce, srdce a oči či způsobovat respirační onemocnění.

Nemoc udeřila v Madridu
Právě bolesti zad související s nemocí se na Dánce podepsaly na nedávném turnaji v Madridu, kde musela vzdát zápas prvního kola. "Je to hrozná smůla. Caroline hrála výborně v Charlestonu, dařilo se jí i během tréninku v Monaku a teď tohle. Mám o ni strach. Nedokážu říct, jak dlouho ještě bude s touto nemocí hrát," smutní bratr dánské hvězdy.

A to nebylo vše. Dánka skrečovala kvůli bolestem nohy i svůj úvodní zápas v Římě, kdy po prohraném prvním setu s Danielle Collinsovou odstoupila. "Vím, čím si Caroline prochází a že má bolesti. Není vůbec snadné hrát zápas proti někomu, kdo má takové problémy," říkala Američanka.

Jedna z nejlépe fyzicky připravených tenistek na okruhu své problémy s revmatoidní artritidou nedávno popsala. "Posledních pár dní u mě nemoc znovu propukla. Moje ruce a klouby jsou nateklé, všechno mě bolí. Ale nechci se vzdát, nenechám, aby mě nemoc pohltila. Snažím se hodně odpočívat, chodit na procházky, pomáhá mi sauna, masáže, pak se vždy cítím trochu lépe," říkala dánská tenistka.

Již před časem se k nemoci své dcery vyjádřil otec a trenér v jedné osobě Piotr Wozniacki. „Konec s tenisem? Ano, je možné, že současná kariéra Caroliny už je tak nějak navíc, že hraje na vypůjčený čas," přiznal v souvislosti s nemocí.

Příznaky lze jen zpomalit
Nemoc Wozniacké je podle lékařů v plném rozsahu nevyléčitelná, léky mohou příznaky jen zmírnit či zpomalit. Dánskou tenistku v současné době trápí především bolesti kloubů, otoky a ztuhlost. Výsledkem je celková únava a vyčerpání organismu.

Revmatoidní artritida neznamená okamžitý konec kariéry rodačky z Odense, přesto může výrazně ovlivnit její další působení na kurtech.

"Víme, jaké je riziko, ale lze jen těžko odhadnout, jak vše bude postupovat. Lze jen s obtížemi říct, jak dlouho bude Caroline hrát tenis. Diagnóza nám byla sdělena v minulém roce. V současné době jsme vděční aspoň za to, že může další den trénovat," dodal se smutkem v hlase otec Wozniacki.

Wozniacké nyní patří ve světovém žebříčku dvanáctá příčka, to je však v současné době to poslední, co dánskou hvězdu zajímá..."


Asi takhle bych to napsal. Moderní medicína označuje prakticky všechny nemoci za nevyléčitelné. Nevyléčí v podstatě nic od rýmy po rakovinu. Vyléčení totiž není ekonomicky výnosné. Jiné je to ale s léčením, léčení (a to pokud možno celoživotní) je ekonomicky výnosné. Přesto se pravidelně stává, že se mnoho lidí z takzvaně nevyléčitelných nemocí (od rýmy po rakovinu) vyléčí. Moderní medicína takové případy označí za "spontánní vyléčení", což je v podstatě jiný výraz pro zázrak, a dále se těmito záležitostmi nezabývá...Závěry k takovému přístupu k uzdravení si musí udělat každý sám.

Wozniacké mi je líto, je to sympatická ženská. Je zajímavé, co o tom svém onemocnění říká ona sama:
"...Snažím se hodně odpočívat, chodit na procházky, pomáhá mi sauna, masáže, pak se vždy cítím trochu lépe."

To jsou vesměs dobré postupy, já také sám uvažuji již dlouho o tom, že začnu pravidelně navštěvovat saunu. Zkusil jsem to se saunou jednou v této zimě a sklátila mě viróza opravdu strašně. Vysvětluji si to tak, že mnozí lidé (včetně mne) jsou prolezlí parazity a parazitům se sauna pochopitelně nelíbí, vysoká teplota je totiž zabíjí. Proto po sauně takoví breberáci udělají v těle poplachovou reakci a viróza je hned na světě.

Boj s parazity je opravdu zdlouhavou záležitostí, je to dlouhodobý boj a navíc lidé okolo jsou většinou nevědomí přenašeči parazitů a nic je o tom nepřesvědčí. Pomáhá mi česnek, ale ten smrdí a snižuje tlak. Proto raději používám do jídla feferonky a kurkumu (ta je i v kari koření) a hlavně je zdravé jíst hodně pravidelně salátové okurky a samozřejmě i jinou zeleninu.
A také proti parazitům pomáhá méně jíst a netláskat se. Tady je o tom pěkné video:



Jím jedno jídlo denně zatím jenom občas, například při výše zmiňované viróze jsem toho moc nejedl, a určitě je to dobrá věc,


se domnívám a zdravím.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » pát 17. kvě 2019 6:44:23

Ahoj


Jistě máme každý z nás okolo sebe anděla nebo spíše je okolo nás více andělů, kteří se o nás starají.


Já mohu napsat, že o mne se navíc stará ještě Jan Anděl:

"Jan Anděl jan.andel@revolucnicviceni.cz

Vítám Vás v kurzu 6-ti minutovky
Dobrý den,

děkuji, že jste se přihlásili do bezplatného kurzu revolučního cvičení.

Společně nás čeká transformace Vaší postavy.

Za nedlouho budete ve skvělé formě, o to se postarám.

Začněte ještě dnes a každý den si se mnou zacvičte.

"Ta chvilka za to stojí!"

Cvičte pro své zdraví, kondici a šik postavu.

Až se budete ke cvičení vracet, 1. díl najdete zde >>>


S pozdravem
Jan Anděl
Váš osobní trenér"


Tak si tu Andělskou péči s gustem užívám a zdravím.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » pon 20. kvě 2019 9:10:17

Ahoj


Byl jsem o tomto víkendu ve Velké Úpě a v sobotu jsem si udělal pěší výlet z Portážek na Sněžku a přes Obří důl a Pec zpátky do Velké Úpy. Délka téhle pěšárny byla zhruba 16 km a převýšení bylo značné, část cesty byla ještě ve sněhu. Dostal jsem zabrat, rozviklaly se mi obě kyčle a píchalo mne v levém koleni, ale to pravé koleno, se kterým jsem před zhruba dvěma měsíci marodil na artrózu, to drželo dobře.
V podstatě to byl pro mne úspěšně vykonaný test, zda jsem se z artrózy za necelého čtvrt roku uzdravil.
Když jsem to dokázal já, dokáže to i kdokoli jiný.

Dokázala by se uzdravit i ta Wozniacká, kdyby ji její rodina nehonila za dalšími vydělanými penězi a místo toho jí nechala si odpočinout a vyčistit si organismus od všelijakých nečistot.
Já jsem se do artrózy dostal, protože jsem poslouchal prolhaného blbce z prvního videa tohoto tématu, který doporučuje pít osolenou vodu. Je to skoro zadarmo a zpočátku se zdá, že to skutečně funguje, ale je to lež jako věž. A po pár letech se ta lež projeví artrózou. To je vlastností všech lží, že nakonec skončí špatně.

Kdo ví, kolik podobných falešných proroků (jako je například DK) poslouchá Wozniacká a ta nenasytná tlupa okolo ní.
Její první krok by měl být v tom, že pošle svého otce a bratra a další vyžírky pryč od sebe.
Druhým krokem by si měla odpočinout od stresu.
A třetím krokem by se měla začít vnitřně čistit.

To čištění sice vypadá jenom jako čištění svého těla od anorgatických solí a jiných látek, co tam nepatří.
Ale to čištění je hlavně čištění v mysli od toxických myšlenek plných strachu a agrese.
A nejhlavnější je si uvědomit, že i nad tou myslí plnou nejrůznějších myšlenek je něco vyššího, co je pořád na naší straně.


Se domnívám a zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » sob 01. čer 2019 18:34:09

Ahoj





Pokusím se zde zjednodušeně zrekapitulovat svůj příběh s mojí artrózou. Při pohledu zvenčí jsem se zhruba za půl roku vyléčil sám z artrózy a to přece není možné, a proto podle většiny čtenářů asi kecám. Artróza je totiž podle oficiální medicíny nevyléčitelná nemoc vzniklá z opotřebení organismu, konkrétně z opotřebení chrupavek kloubů.

Žádné opotřebení chrupavek ale ve skutečnosti vůbec neexistuje. Naše tělo není auto se starými součástkami pocházejícími z doby výroby (narození). Naše tělo se skládá z buněk, které se neustále obnovují. I naše klouby a chrupavky v nich jsou staré maximálně několik měsíců. Důvod disfunkce kloubů tedy není v jejich stáří.



Buňky kloubů se obnovují tak kvalitně, jak kvalitní je prostředí těla. Pokud je tělo ve špatném stavu a navíc je znečištěné, obnovované buňky kloubů jsou nekvalitní a klouby tudíž špatně slouží. Navíc se v kloubech vlivem znečistění těla různé cizorodé látky přednostně usazují a dělají tam pak neplechu.

Klouby musí být i přiměřeně zatěžovány, jinak samozřejmě také postupně chátrají.



Co ovlivňuje prostředí našeho těla?

Budu se tu pořád opakovat, ale nejdůležitější je podle mne dostatečná hydratace kvalitní neznečistěnou vodou.

Jakékoli nápoje typu různých limonád, čajů, kafí a podobně, to všechno je pro tělo znečistěná znehodnocený voda, která se nedá použít pro vytvoření kvalitního vnitřního prostředí. Osolená voda podle DK je pochopitelně také tělem vnímaná jako voda znehodnocená. Navíc osolená voda není ani dobrá, takže její pití je dvojnásobná hovadina. (Dělal jsem tedy několik let pěknou blbost, když jsem osolenou vodu pil.) Člověk, který toto pití slané vody doporučuje, ubližuje lidem. Ale obecně je v lidské potravě beztak přebytek soli. Pečivo i jiné potraviny jsou přesolené ke zvýraznění chuti a k prodloužení trvanlivosti. Proto je důležité při artróze minimálně solit, vlastní chuťové smysly se časem zjemní.

Přebytečné nevyloučené soli a jiné nečistoty se v těle usazují v místech, kde látková výměna neprobíhá příliš rychle. Takovými místy jsou při našem převážně sedavém zaměstnání i naše klouby. Tyto usazeniny fungují v kloubu jako brusný papír a chrupavky tak nejsou poničené vlivem stáří, ony jsou poničené vlivem znečistění organismu látkami, které v těle nemají co dělat.

Toto poničení jednotlivých kloubů se projevuje jejich stále větší zatuhlostí, která přechází časem do zánětu a bolestivosti kloubu. Zánět je mimo jiné také projevem překyselení organismu. Překyselení organizmu se dá zmírnit také přísunem kyslíku do organismu - důkladnějším dýcháním. Pokud je však organismus dehydratován, tak se instinktivně brání hlubokému dýchání pro ztrátu vody vzniklou při vydechování. To je začarovaný kruh.

Z uvedeného vyplývá logický závěr, že s očistou organismu přestanou být chrupavky opotřebovávány různými cizorodými usazeninami a klouby opět mohou hladce fungovat.



Pokud je tělo dobře zavodněné čistou vodou, tak ledviny a játra a také plíce mohou kvalitně provádět svoji očistnou práci.

Ledviny a játra pracují automaticky, očistný mechanizmus plic můžeme podpořit nějakým druhem důkladnějšího dýchání a zvýšeným tělesným pohybem.



Co se mi to tedy vlastně stalo?

Pod dojmem dezinformací z internetu jsem několik let pil osolenou vodu a také jsem se v této osolené vodě koupal. Klouby mi sice stále více tuhly, ale mylně jsem to přisuzoval svému stáří a jen jsem se je snažil rozhýbávat chůzí a jízdou na kole. Tuto zimu a na jaře mi však tato moje rozhýbávací strategie selhala. Pravé koleno totiž začalo bolet a časem jsem se na tu nohu nemohl ani postavit. Bylo nutné změnit taktiku.

Pokorně jsem se tedy vrátil k pití destilované vody podle toho, jak je to popsáno v knize "Šokující pravda o vodě". Pil jsem destilovanou vodu již dříve před zhruba deseti lety, a tak vím, jak s tím zacházet.

Nastal mi ale další problém. Začaly mě trápit časté virózy, protože jsem k prohloubení očisty těla přestal užívat nejen soli ale i synteticky vyráběný vitamín C. Tím mi poklesla imunita a byl jsem velmi zahleněný.

Vzpomněl jsem si naštěstí na svoji životní epizodu z doby před zhruba 30i lety. Tehdy jsem si vyléčil chronické záněty uší srkáním oleje. Je to stará ajúrvédská metoda praktikovaná na Ukrajině. Vylepšil jsem si tuto metodu (popsanou na internetu)
https://silaprozivot.com/olejova-ustni- ... za-krokem/
tím, že olej i kloktám, protože jinak jsem léčivý olej na svoji zadní rýmu nemohl dostat.

Použitý olej se pochopitelně po kloktání musí vyplivnout a zásadně se nepolyká.

Takže toto je můj originální recept na vyléčení artrózy: Pokud možno nesolím, přimíchávám si destilovanou vodu do filtrované vody a to pak piji a navíc kloktám olej.

Uznávám, že to zní neuvěřitelně, ale je to pravda.





Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » pon 03. čer 2019 9:39:57

PS

Možná je toto moje pojetí sebeléčení pro většinu lidí příliš revoluční, ale mě to takhle funguje, zaplaťpánbůh za to.


Vladimír Federman, Vezměme si svoji sílu zpět

Vladimír Federman říká po osmnácté minutě tohoto videa jasně (sice o jiném předmětu než je artróza, ale beru to obecně):
"Já jsem trval na tom, jak jsem byl zvyklej...Ale když mám dostatek odvahy se podívat na věci z jiného úhlu, tak zjistím, že tatyhlencto je lepší...praktičtější..."


http://zdravi-az.cz/doc/2016/R4_Z%C3%A1n%C4%9Bty.pdf
http://zdravi-az.cz/doc/2016/R5_liecitel_itidi.pdf
http://zdravi-az.cz/doc/2017/R5_Trapi_v ... klouby.pdf
http://zdravi-az.cz/doc/2017/R6_Priciny ... Kloubu.pdf
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » sob 08. čer 2019 6:58:46

Ahoj

Dostal jsem se náhodou k následující stránce:
https://docs.google.com/document/d/1Ihd ... ZMhLI/edit

"Walter Last - Boraxová konspirace
Jak zarazili lék na artritidu
Možná si nedokážete představit, že borax, tento skromný insekticid a prací prostředek, by sám o sobě mohl zhroutit celý náš ekonomický systém. Ale nemějte obav, toto nebezpečí bylo rozeznáno a nezbytné kroky, aby se tak nestalo, již byly podniknuty. Začnu u základů a během čtení pochopíte, co tím míním.
Zdroj: http://www.health-science- spirit.com/borax.htm
přeložil Slávek D. Křepelka
Borax se nachází v jezerních usazeninách a je přírodní solí získávanou při dolování pánví. Hlavni zdroje boraxu se nachází v Kalifornii a Turecku. Technicky jde o hydrát borátu sodnatého. Veškerý borax je přírodního původu a jediný rozdíl je v obsahu vázané vody.
Běžně se prodává jako technický nebo zemědělský prostředek s čistotou 99-99,5% Běžné nečistoty Jsou chloridy, sírany, fosforečnany a uhličitany draslíku, sodíku a vápníku, ale neobsahuje žádné jedovaté těžké kovy. Tato čistota je společná i běžným domácím čisticím prostředkům. Lékárenská čistota není moc lepší.
Borax je solí slabé kyseliny borité. Jelikož jde o silně alkalickou sloučeninu, její roztok je opět silně alkalický, mezi 9-10 pH. V žaludku se mění na chlorid sodný a kyselinu boritou. V boraxu je 11,3 % bóru a kyselina boritá ho obsahuje skoro dvakrát tolik, 17,5 %. Požité bórovité sloučeniny jsou rychle a téměř kompletně vylučovány. Drive byla kyselina boritá štědře používána jako konzervační
činidlo v potravinách a je dnes pro tento účel zakázaná ve většině zemi a také je zakázána k prodeji veřejnosti v Austrálii.
Konvenční medicína prý neví, je-li bór nutný pro lidský metabolismus, ale výzkum potvrzuje, že ho lidský organismus potřebuje. Potíže se zodpovězením této otázky spočívají v tom, že bór je přítomen ve všech rostlinách a surových potravinách. Diety s přiměřeným množstvím ovoce a zeleniny dodávají 2-5 mg bóru denně, ale to také záleží na oblasti a způsobu pěstováni.
Ve skutečnosti jíme ve vyspělých zemích kolem 1 až 2 mg denně. Pacienti v nemocnicích a podobné mohou dostávat jen kolem 0,25 mg denně. Chemická hnojiva zabraňují vstřebávání bóru z půdy. Přirozeně pěstované jablko může obsahovat 20 mg boru, zatímco komerční stěží 1 mg. Používání umělých hnojiv společně s bídným výběrem potravin drasticky snížilo náš příjem boru ve srovnání s tím, kolik jsme přijímali před 50-100 lety.
Dále je za nedostatek boru zodpovědná i nesprávná příprava jídla. Vyléváme vodu z uvařené zeleniny, která obsahuje většinu minerálů a stejně tak odstraňuje minerály komerční zpracování potravin. "Phytic" kyselina v pečených jídlech a ve vařených luštěninách a obilninách také snižuje vstřebávání minerálů. Z nedostatečného příjmu bóru pak často vyplývají mnohé naše zdravotní problémy.
Zdravotní význam boru
Borax a kyselina boritá mají v podstatě stejný vliv na zdraví. Bór má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírné protibakteriální. V rostlinách, stejně jako ve zvířatech, je bór nutný, aby se udržovala správná pevnost a funkce pojivových tkáni, včetně buněčných stěn. Vyskytuje se v těle ve všech tkáních, ale především v přívěscích štítné žlázy, dále pak v kostech a zubech. Je nezbytný pro zdravou

funkci kostí a chrupavky a reguluje absorpci vápníku, magnesia a fosforu díky svému vlivu na hormonální funkci přívěsků štítné žlázy. Co je jód štítné žláze, to je bór jejím přívěskům.
Nedostatek bóru způsobuje hyperaktivitu přívěsků štítné žlázy a nadbytečnou hormonovou produkci, která způsobuje nadměrný obsah vápníku v krvi, který se uvolňuje z kosti a zubů. To s věkem vede k zavápňovaní měkkých tkání, především endokrinních žláz, hlavně šišinky a vaječníků, ke křečím a svalové ztuhlosti, k cévní skleróze, osteoporóze, zavápněni ledvin, ledvinovým kamenům a eventuelně selhání ledvin. Spolu s nedostatkem hořčíku je zásadní příčinou poškození kostí a zubů.
Bór má vliv na metabolismus steroidních a zvláště pak sexuálních hormonů. Zvedá nízkou hladinu testosteronu u mužů a estrogenu u žen po menopauze. Také aktivuje vitamin D, čímž mimo jiné zvyšuje příjem vápníku a jeho ukládáni v kostech, oproti ukládání v měkkých tkáních. Dále má příznivé účinky v případě potíží s cévním systémem, zrakem, rovnováhou, paměti a vědomím a na lupénku.
Německý výzkumník Dr. Paul Gerhart Seeger prokázal, že rakovina běžné začíná zesláblostí buněčných stěn. Vzhledem k tomu, že nedostatek boru je dnes běžnou záležitostí, může být jednou z hlavních příčin vzniku růstu rakovinných nádorů. Sloučeniny boru mají protirakovinné vlastnosti a jsou potentním prostředkem proti osteoporóze, zánětům a nedostatku tuků v krvi. Dále je aktivní proti nadměrně srážlivosti krve a nádorovým agentům. Tento přehled ukazuje široké spektrum vlivů bóru na naše zdraví. Následovně bych rád popsal některé vlivy do větších detailů.
Lék na artritidu podle Rexe Newnhama
Rex Newnham, PhD, D.0., N. D, začal v šedesátých letech trpět artritidou. V té době pracoval ve výzkumu půdy a rostlin v Perthu v
západní Austrálii. Standardní léky nepomáhaly a začal se dívat po příčinách v chemii rostlin. Rozpoznal, že v jeho oblasti postrádají mnoho minerálů. Byl si vědom, že bór podporuje metabolismus vápníku v rostlinách, a rozhodl se to zkusit na sobě. Začal brát 30 mg boraxu denně a do tří týdnů byty všechny otoky, ztuhlost a bolesti pryč.
Oznámil svůj objev zdravotním autoritám, ale ty neprojevily žádný zájem. Nicméně, zatímco někteří lidé trpící artritidou byli nadšeni výsledky, jiní měli strach užívat něco, co na sobě nese označení jed na šváby a mravence. On eventuelně začal vyrábět pilulky s bezpečně a účinně dávkovaným boraxem.
Během pěti let prodával 10 000 balení boraxu měsíčné, bez reklamy, jenom díky šířeni informace od úst k ústům. Že už to nebyl schopen dělat takhle po domácku, spojil se s farmaceutickou firmou, aby pilule přinesla na trh ona. To byla zásadní chyba. Poukázali na to, že by borax konkuroval podstatně dražším přípravkům a omezoval jejich příjem a hlavně profit Protože měli své lidi na vládních zdravotních komisích, zařídili, aby Austrálie v roce 1981 vyhlásila bór a jeho sloučeniny za jed v jakékoliv koncentraci. Rex Newnham dostal 1000 dolarů pokutu za prodej jedu, což efektivně zarazilo šíření léku na revma v Austrálii.
Následně publikoval několik vědeckých článků ohledné vztahu boraxu a revmatismu. Jedním z nich byla dvojnásobné slepá studie cca 1985, provedená v Královské melbournské nemocnici, která ukázala pozoruhodné zlepšení stavu u 70 % pacientů, kteří studii dokončili. Pouze 12 % z kontrolní skupiny se také vylepšilo na placebo. Nebyly pozorovány žádné postranní nepříznivé účinky, zato někteří pacienti se pochlubili, že se jim zmenšily problémy se srdcem a že se cítí podstatně lépe a jsou méně unaveni.
Další léta zasvětil Rex Newnham především výzkumu vztahu mezi obsahem bóru v půdě a revmatismem. Například zjistil, že ostrovy
produkující cukrovou třtinu mají velice málo bóru v půdě díky těžkému používání umělých hnojiv. Jamajka má nejnižší obsah a revmatismus postihuje kolem 70 % populace. Poznamenal, že tam kulhá i většina psů. Další je Mauritius s nízkým obsahem bóru a 50% výskytem revmatismu. Denní příjem bóru je v těchto zemích méně než 1 mg denně. Za pozornost stojí i rozdíl ve výskytu revmatismu mezi indickými a původními obyvateli Fidži. Zatímco u tamních Indů, kteří se živi převážné rýži pěstovanou na umělých hnojivech, je výskyt revmatismu kolem 40 %, u původního obyvatelstva, které se živí převážně škrobovinami zemních hlíz pěstovaných přirozeně, je výskyt artritidy pouhých 10 %.
Půdy USA, Anglie, Austrálie a Nového Zélandu všeobecné obsahuji s bídou tolik bóru, aby do sebe její populace dostala alespoň 1-2 mg bóru denně, a artritidou trpí kolem 20 % lidi. Na druhé straně Carnavon v západní Austrálii má vysoký obsah bóru v půdě a ve vodě, a artritida se vyskytuje u 1 %. Podobné je tomu v Nawgha Springs na Novém Zélandu s velmi vysokým obsahem bóru v léčebných lázeňských vodách, které léčí revmatismus. Ve skutečnosti všechny léčivé prameny na artritidu mají vysoký obsah bóru. Jsou vysoké i v Izraeli s výskytem revmatismu 0,5-1%.
Analýza kosti poukazuje na to, že revmatické klouby a blízké kosti měly pouze poloviční obsah bóru oproti zdravým. Stejně tak míza, vyživující kloubní chrupavku, má u revmatiků nedostatek bóru. Po dodávání se kosti mimořádně zpevni a ztvrdnou a chirurgové shledali, že jdou podstatně obtížněji řezat. Při dodávání bóru se kosti hojí dvakrát rychleji než bez něj jak u člověka, tak u zvířat. Koně a psi se zlomeninami nohou, dokonce i pánve, se kompletně uzdravují.
Borax je účinný i u jiných forem artritidy, jako je mladistvá artróza a systemická lupénka. Například Dr. Newnham ošetřoval devítiměsíční děvče s mladistvou artritidou a
vyléčil ji během dvou týdnů. Píše, že se lidé zbaví problémů s bolestmi a otoky během jednoho až tří měsíců. Potom mohou omezit příjem na jednu až tři 3mg tablety denně coby údržbu a prevenci. Také se vyjádřil, že pacienti často pocítí Hexheimerovy reakce a že toto je vždy dobrým znamením. Musí vydržet další dva až tři týdny než příznaky artritidy odezní.
Tento zajímavý výrok mne překvapil. U Hexheimerovy reakce jde o počáteční zhoršení příznaků. Běžné je to způsobeno uvolňováním jedů z rozpadající se Candidy a jiných mykoplasem do organismu. Jde o velice častý příznak antibiotických léčeb a borax je definitivně výjimečně dobrý a silný protiplisňový prostředek. Co mne však překvapuje je, že k tomu dochází při již tak malých dávkách, jako je 70-90 mg boraxu. Stejné překvapujícím shledávám, že až 30 % lidi s kostním revmatismem zažilo také zlepšení v případě revmatické horečky a že rozdíl mezi těmito dvěma formami je poněkud neurčitý. Věřím tomu, že u dlouhodobých chronických a odolných případů by mohlo být ku prospěchu používat i další proti mikrobiální léčby. Pro další soudržné metody můžete nahlédnout do mého článku Arthritis and Rheumatism nebo nahlédnout do mé knížečky OVERCOMING ARTHRITIS.
Osteoporóza a sexuální hormony
Nedostatek bóru nesmírně zvyšuje vylučování vápníku a hořčíku močí. Doplněk boraxu snižuje vylučování těchto dvou minerálů až o 50 %. Vzhledem k tomu, že většina této ztráty pochází z kosti a zubů, nedostatek bóru může být hlavní příčinou těchto ztrát a tím osteoporózy a kazivosti zubů. Odhaduje se, že 55 % Američanů přes 50 let věku trpí osteoporózou a že kolem 80 % z toho jsou ženy. Celosvětové trpí touto nemocí třetina žen a dvanáctina mužů a je příčinou miliónů zlomenin každým rokem. Krysy s vyvolanou osteoporózou byly krmeny
přídavkem bóru po 30 dní s tím výsledkem, že jejich kosti pak byly srovnatelné s kostmi zdravých krys kontrolní supiny a další kontrolní skupiny doplňované ostradiolem.
Tento blahodárný vliv boraxu na kosti lze přisoudit dvěma vzájemným Jevům. Vyšší obsah bóru v kostech je zpevňuje spolu s normalizací sexuálních hormonů, které stimulují růst nové kostní tkáně. Nízké hladiny estrogenu po přechodu jsou považovány za hlavní příčinu osteoporózy u žen. Úbytek testosteronu u mužů probíhá daleko pomaleji a to se nejspíše odráží i v rozdílu výskytu osteoporózy mezi pohlavími.
Nedávný výzkum zjistil, že dodáváni bóru u žen po přechodu zdvojnásobí hladinu nejaktivnějšího krevního estrogenu, 17-beta oestradiolu, na úroveň dosaženou hormonálním léčením. Stejné tak se více než zdvojnásobila hladina krevního testosteronu. Zatímco u hormonálních terapií dochází ke zvýšení rizika rakoviny prsů a dalších orgánů, není známo, že by k tomuto jevu docházelo u hormonů pocházejících z vlastní produkce těla byť i podpořené dodáváním bóru.
Některé ženy trpí premenstruálními potížemi díky vysokému estrogenu a nízkému progesteronu. Proto by se mohly obávat používat bór. Avšak, nenašel jsem žádné důkazy, že by bór navyšoval hladinu estrogenu nad normál. Bór může vyvažovat hladiny sexuálních hormonů podobně jako prášek z kořene Maca. Maca působí na podvěsek mozkový a nejen že zvyšuje, ale především vyrovnává produkci sexuálních hormonů.
Nedávná studie u mužů 29-50 let zjistila, že hladina volného testosteronu (té nejdůležitější formy) se zvýšila o třetinu denním doplňkem l00mg boraxu po dobu jednoho týdne. To je speciálně zajímavé pro kulturisty.
Výzkum působení bóru ukázal, že zvýšená hladina testosteronu napomáhá ústupu nádorového růstu prostaty, snižováni její zánětlivosti a snižování PSA markérů, oproti upřednostněným farmaceutickým a
zdravotnickým metodám chemického a chirurgického "Kastrování" mužů s rakovinou prostaty. Dále bylo zjištěno, že se významné zlepšila chápavost a paměť starších jedinců možná právě díky vyrovnání hormonálních hladin a posílení buněčných stěn v mozku (a možná taky odvápněním, včetně šišinky).
Byl jsem dotázán, jak je to s užíváním bóru u žen s estrogen sensitivní rakovinou prsů. Rakovina prsů je spojována se zavápňováním jejich tkáni. Dle mého názoru je daleko důležitější normalizace hormonální produkce a vápníku s hořčíkem a tím buněčných stěn a funkcí spíše než omezený a nejspíše chybný zdravotnický koncept, speciálně s tím, že věřím, že rakovina může obvykle být kontrolována dlouhodobou proti mikrobiální léčbou. Proto bych v takovém případě použil bór i Macu.
Plísně a Fluoridy
Tím, že je bór tak vynikajícím protiplísňovým prostředkem, snad nepřekvapí, že je úspěšně používán při léčení Candidy. Na fóru Earth Clinic nazvaném Borax Cures je o tom mnoho zajímavých informací. Do průměrné váhy (75 kg) používají lidé 1/8 čajové lžičky a těžší lidé 1/4 na litr vody. Tu pak pijí během dne nějakých 4-5 dní v týdnu tak dlouho, dokud je potřeba.
Mnoho přispívajících napsalo, že je to buďto vyléčilo, nebo jim to značně pomohlo.
a) „Mám také lupénku, takže bolesti kloubů mohou být lupénkovou artritidou, která se do nich pouští. Pomyslel jsem si po přečtení příspěvků o boraxu na tomto fóru, že bych to zkusil. Ach můj bože. Bolest v kolenou zmizela během jednoho dne! I má lupénka se jeví daleko lépe po dvou dnech pití lžičky boraxu v litru vody."
b) Další o plísni na nohou. „Namočil si nohy a naplácal na ně hrst boraxu a vetřel ho do pokožky na nohou. Přestaly ho okamžitě svědit! Šokovalo ho to. Po několika týdnech jsem se ho zeptal, jak to má s atletickou
nohou. Wow! Už se to nevrátilo! Ta věc to kompletně vyléčila!!!"
c) Další nadšené příspěvky byly o Candidě vaginy. Borax se projevil jako efektivnější než jiné metody. Běžně si ženy zasunuly jednu kapsli s boraxem do vaginy před spaním až po dobu dvou týdnů. Borax také může být vmíchán do chladného, solidního kokosového oleje zformovaného a použitého jako čípek.
Nedávná vědecká práce potvrdila tato kladná pozorování s Candidou vaginy. Kyselina boritá v dávce naplněné kapsle pracovala i v případech candidy a všech testovaných bakterií odolávajících drogám. Výplach nemusí být účinný díky přílišnému zředění u těchto odolných forem, ale borax by měl být dostatečný u běžné candidy díky své alkalitě, oproti kyselině borité.
Za běžných zdravých podmínek v nás candida existuje jako neškodné oválné kvasinky. Avšak v momentě, kdy je něčím napadena, se řetězí nejdříve do podlouhlých buněk pseudohyphae a poté do dlouhých, silně patogenních a prorůstajících, dutých, plísňových vláken hyphae. Ty poškozují střevní stěnu a způsobují zánět a syndrom propustného střeva. Tyto buňky a vlákna lze pak najít i v krevním řečišti pacientů s rakovinou a autoimunními nemocemi. Candida také dokáže tvořit odolné biofilmy. Tato studie poukazuje na to, že kyselina boritá a borax zabraňuje tvoření biofilmů a metamorfóze kvasinkové formy na plísňovou. V dalších článcích pokazuji na to, že tento patogenní proces je běžně započat antibiotiky a že je prvotní příčinou většiny našich moderních onemocnění. Tento fakt činí z boraxu a kyseliny borité primární zdravotní nápravu. Nicméně tento článek poukazuje i na další důvody účinnosti, než abychom některý mohli zařadit na první místo.
Vědecká Revue v 2011 shledala, že; „Kyselina boritá je bezpečnou, alternativní a ekonomickou možností pro ženy s
opakovanými a chronickými příznaky vaginální infekce v případě, že standartní metody se projeví jako neúčinné." Avšak vzhledem k tomu, že je tato metoda o tolik účinnější než všechny drogy, je otázkou, proč není kyselina boritá používána jako první výběr, nebo dokonce účinnější borax.
Další studie z Turecka poukazuje na ochranný efekt kyseliny borité na jídlo, které je znečištěno mykotoxiny, především plísňovými aflatoxiny. Mezi nimi aflatoxin B1 (AFB1) způsobuje rozsáhlé škody DNA a je nejsilnějším karcinogenem, jaký byl kdy testován, zasahujícím především játra a plíce, který také způsobuje „vrozené" vady, imunotoxicitu, a dokonce i úmrtnost jak chovné zvěře, tak lidí. Ošetření potravin kyselinou boritou potlačovalo tyto účinky a vedlo ke zvýšené odolnosti DNA kyslíkatým po-škození způsobeným aflatoxiny. Silná protiplísňová aktivita bóru je samozřejmě důvod, proč byl bór používán v potravinářství jako konzervační činidlo.
Borax, sdílející osud démonizace spolu s jódovou směsí Lugol, může být úspěšně použit při očistě organismu od akumulace fluoridů a jedovatých kovů. Fluoridy nejenže rozkládají kosti, ale také se zúčastňují zavápnění šišinky a způsobují hypoaktivitu štítné žlázy. Borax reaguje s fluoridy na sloučeniny, které tělo dokáže vylučovat močí.
Čínská studie použila borax u 31 pacientů s fluorizovanou kostrou. Množství bylo postupně navyšováno od 300 do 1100 mg denně během tří měsíců s tím, že každý měsíc byl dán týden bez bóru. Léčba byla úspěšná s 50-80% zlepšením stavu pacientů.
Přispěvatelka na jednom fóru trpěla fibromyalgií/ rosaceou (růže), chronickou únavou a TMJ (problém s čelistními klouby) už 10 let. Věřila tomu, že to bylo díky fluoridům. Použila 1/8 čajové lžičky (ČL) boraxu 1/8 ČL mořské soli na litr odchlorované vody a pila roztok 5 dní v týdnu. Během dvou týdnů se jí vyčistil obličej, zmizela zarudlost, srovnala se jí
tělesná teplota, zvedla se jí energie a začala shazovat přebytečnou váhu. Jediným postranním účinkem bylo počáteční zhoršení růže. Další příspěvek: „Před sedmi lety rakovina štítné žlázy, další rok adrenalinová únava a pak předčasná menopauza. Další rok kolaps dělohy a následná hysteroktomie. Další rok fibromyalgie a neuropatie. V časném dětství fluorovaná voda s fluoridovými tabletami. Na podzim 2008 jsem hleděla do očí kompletní neschopnosti. Stěží jsem chodila, pro bolesti jsem nemohla spát a zvracela jsem dennodenně. Poté, co jsem si početla o fluoridech, jsem porozuměla, kde hledat příčinu mých problémů. Začala jsem s boraxem 1/8 ČL denně v litru vody. Během 3 dnů mé příznaky téměř zmizely."
Metabolismus vápníku a hořčíku
Zhruba polovina hořčíku obsaženého v těle se nachází v kostech a druhá ve tkáních. Pouze jedno procento se nachází v krvi a ledviny se snaží krevní hladinu hořčíku udržovat, odstraňujíce přebytky.
Na druhé straně je 99 % vápníku v kostech a zbytek v mezibuněčné míze. Svaly se stahují s přístupem vápníku do buněk a uvolní se vypuzením vápníku z buněk, zatímco magnesium vstoupí (poznámka překladatele - říká teorie). Tato pumpa vyžaduje hodné energie a, pokud jí mají buňky málo, vápník se může v buňkách hromadit. Nedostatek energie může mít v příčinu v napadení candidou, špatném metabolismu cukrů a tuků, různých dalších nedostatcích a akumulaci jedů a zplodin ve tkáních.
To vede k pouze částečnému uvolnění svalstva, jeho ztuhlosti, ke křečím a ke špatné cirkulaci krve a mízy. Čím víc vápníku se přesunuje z kostí do měkkých tkání, tím jsou problémy horší. Nervové buňky také mohou akumulovat vápník, což vede ke špatnému přenosu nervových signálů. Dále zavápnění způsobuje oční katarakty, snižuje hormonální
produkci se zavápněním žláz a i další tkáně jsou tím handicapované. Přebytek vápníku zároveň způsobuje nedostatek hořčíku v buňkách. Hořčík je navíc potřebný k aktivaci nespočetného množství enzymů a jeho nedostatek způsobuje neefektivní produkci energie.
Další problém se zavápněním je poškozování buněčných stěn, což zaviňuje jejich špatnou průchodnost. Pokud zavápnění přeroste kritickou mez, buňka odumře. Zde můžeme vidět důležitost bóru coby regulátoru funkcí buněčné výměny, speciálně vyrovnanost vápníku a hořčíku. S nedostatkem bóru nemůže hořčík dovnitř a vápník ven. Toto je stav stárnutí a nedostatek boraxu k němu silně přispívá.
Při dobrém zdraví a hlavně v mladém věku je poměr vápník - hořčík 1:2 normální a prospěšný v běžné zdravé dietě. S postupujícím věkem si však při nedostatku bóru pořídíme stav, kdy potřebujeme čím dál tím víc hořčíku a méně vápníku.
Aby byl bór plně efektivní při nápravě zvápenatělých tkání, je třeba doplňovat i spoustu hořčíku. Starším lidem doporučuji 400-600 mg hořčíku spolu s boraxem během dne. Nicméně ústní hořčík může být omezen jeho projímavým účinkem a zde je možnost ho doplňovat přes pokožku při chronických kloubních onemocněních. Pochybuji, že je vůbec třeba doplňovat vápník. Podle mého názoru mají postižení dostatek vápníku uskladněného v měkkých tkáních, kam nepatří. Dodávaný bór a hořčík by ho měly přesunout, kam patří, tudíž do kostí. Považuji zdravotnickou zaujatost s vápníkem za předpis na urychlené stárnutí.
Walter Last - Boraxová konspirace Jak zarazili lék na artritidu
Dokončení mimořádně zajímavého materiálu na téma Borax, který jsme zveřejnili v letním dvojčísle NR 07- 08/2014
Zdroj: http://www.health-science- spirit.com/borax.htm
přeložil Slávek D. Křepelka
Co a kolik užívat
V některých zemích je borax ještě stále k dostání v sekcích pracích prášků. Neexistuje pro něj potravinový standart a ani není potřeba. Veškerý borax pochází z Kalifornie a Turecka a nezáleží na tom, jestli byl zabalen v Číně nebo jinde. Nálepka obvykle udává 99% čistotu, která je bezpečná a je legálním standardem pro zemědělské účely. Znečištění je povoleno do 1 %. Kyselinu boritou, pokud ji lze koupit, můžeme použít zhruba ve dvoutřetinovém množství oproti dávkování boraxu.
Nejdříve rozpusťte lehce vrchovatou lžičku boraxu (5-6 g) v jednom litru čisté vody. Toto je váš koncentrovaný roztok, který držte z dosahu dětí. Standartní dávka je 1 čajová lžička koncentrátu (5 ml), která obsahuje cca 25-30 mg boraxu a dává kolem 3 mg bóru. Berte jednu dávku s jídlem. Pokud se na to cítíte, vezměte druhou později opět s jídlem. Pokud nemáte zdravotní problémy, berte to jako doplněk napořád.
Pokud problémy máte, například revmatismus, křeče a cukání svalů, ztuhlé svaly díky věku, jste v přechodu, nebo chcete podpořit produkci pohlavních hormonů, navyšte užívání na tři a víc standartních dávek po dobu, dokud problém neodezní. Pak
spadněte na udržovací užívání jedné až dvou dávek denně.
V případě Candidy a jiných plísňových a mykotických nákaz, stejně jako pro očistu organismu od fluoridů a nežádoucích kovů, použijte zhruba 1/8 čajové lžičky (500 mg) boraxu rozpuštěného v litru vody a pijte během dne. To platí pro podprůměrnou až průměrnou váhu. Jste-li nad průměrem, použijte 1/4 lžičky boraxu (1000 mg) v litru vody. Vždy začněte s nižšími dávkami a navyšujte až na požadované maximum. Berte maximální dávku 5x týdně, dokud ji potřebujete, nebo berte na střídačku nižší a maximální dávku.
Na vaginální infekci naplňte velkou želatinovou kapslí boraxem a aplikujte před spaním přímo do vaginy po dobu jednoho až dvou týdnů. Na plísně na nohou navlhčete nohy vodou a vetřete borax do pokožky. Vyšší koncentrace boraxu chutnají po mýdle a je možné chuť potlačit ovocnými šťávami, kyselinou askorbovou nebo octem. (Poznámka překladatele nebo HCI.)
V Evropě byly borax a kyselina boritá vyhlášeny za reproduktivní jedy a od 10. prosince 2010 již nejsou běžně k dostání pro veřejnost v rámci EU. Současně je borax stále k dostání ve Švýcarsku, ale nelze ho exportovat do Německa. Malá množství (20-50 g) mohou být k dostání v drogeriích jako jed na mravence a prodej je registrován.
Bór v tabletách lze koupit na internetu či v obchodech se zdravím a běžně obsahují 3 mg bóru. V některých státech EU, jako je Holandsko, mohou ještě obsahovat borax. Zatímco jsou použitelné jako doplněk, nepovažuji je za účinné proti Candidě a mykotickým nákazám. Většina vědeckých prací a osobních zkušeností s revmatismem, osteoporózou a problémy s hormonální produkcí byla založena na boraxu nebo kyselině borité. Není známo, zda jsou neionické formy bóru účinné.
Možné vedlejší účinky
Zatímco vedlejší účinky farmaceutických přípravků jsou povšechně negativní a často nebezpečné, u přírodních látek, jako je borax, většinou spíše způsobují celkově léčebné, dlouhodobé výsledky. Nejčastějším nepříjemným efektem je Hexheimerův efekt, spojený s odumíráním Candidy. Některé osobní zkušenosti posbírané z různých fór poukazují na možnost velice rychlých účinků během několika dní. Toto je vždy odpověď funkcí těla. Vysoký obsah vápníku v měkkých tkáních je často příčinou bolestí, křečí a cukání svalů. Bór, zvláště pak spolu s hořčíkem, dokáže velice rychle svaly uvolnit a problém odstranit.
Nicméně při dlouhodobých chronických problémech se závažným zvápenatěním a velikým množstvím vápníku v měkkých tkáních nelze přemístit nadbytečný vápník v rámci těla v krátké době. To vede ke zvýšenému obsahu vápníku v nejvíce citlivých oblastech, zvláště v ramenou a kyčlích, a tento problém může přetrvávat po dost dlouhou dobu. To může být provázeno i dalšími křečemi a bolestí, problémem s cirkulací krve a plasmy a nervovými potížemi. Nervové potíže se projevují hlavně sníženou citlivostí v končetinách či zvýšenou citlivosti pokožky kdekoliv po těle. Zvýšený transport fluoridů a vápníku může způsobit přechodné bolesti ledvin. Takovým reakcím nelze nijak zabránit, pokud směřujeme ke zlepšení zdraví.
Kdykoliv pocítíte takové příznaky, snižte či přerušte dávkování, dokud potíže neodezní. Poté opět začněte od malých dávek k větším. Dále velice pomáhá zvýšit příjem vody, kyseliny askorbové nebo jiných přírodních kyselin a fyzický pohyb.
Jedovatost
Vládní úřady se soustředí a vyhrožují vám jedovatosti bóru. Vy byste stejné tak mohli být ujištěni a konsternováni, pokud si přečtete, co tytéž vlády hovoří o kuchyňské soli.
Akutní ústní jedovatost kuchyňské soli, LD 50, při které polovina testovaných zvířat umře, je 3 000 mg/ kg u krys. Dlouhodobé účinky na lidi: mutagenetický jed pro savčí somatické buňky. Nejnižší smrtelná ústní dávka zaznamenaná u člověka je 1 000 mg/kg. Způsobuje neblahé reproduktivní potíže u lidí (potraty) meziplacentární cestou, může způsobit otravu z těhotenství u citlivých žen. Může způsobit totéž u zvířat včetně porodních defektů kostry, pohlavního ústrojí, svalů a neblahé změny v lůně u matek. Může mít neblahý vliv na DNA. Ve větším množství může dráždit trávicí trakt, způsobit nevolnost a zvracení. Může neblaze ovlivnit smyslové vnímání, celkový metabolismus, srdeční a cévní systém, svaly a vyvolat křeče. Delší vystavení způsobuje dehydrataci, ucpávání a otoky vnitřních orgánů a agónii.
Nyní se podívejme na borax a kyselinu boritou:
Nízká ústní jedovatost. LD50 u krys 4 500-6 000 mg/ kg. Reproduktivní a vývojová jedovatost: studie zvířat (krysa, pes, myš) při vysokém dávkování prokázaly vliv na plodnost a varlata. Studie s vlivem kyseliny borité (králík, krysa, myš) při vysokých dávkách vykazují vývojové vady plodu včetně malé váhy a drobných kosterních změn. Použité dávky mnohonásobně převyšovaly cokoliv, čemu by mohl být běžně vystaven člověk. Nebyla zjištěna rakovinotvornost u myší. Nebyla zjištěna mutagenecita u velikých sérií krátkodobých pokusů. Lidské epidemiologické studie nevykazují zvýšení onemocnění dýchacích cest coby riziko v průmyslovém prostředí a při chronickém vystavení dělníků prachu obsahujícím bór a nemá vliv na plodnost.
Zde si můžeme povšimnout, že kuchyňská sůl je téměř dvakrát jedovatější než borax, mění genetický kód a je mutagenická, zatímco borax je v tomto ohledu neškodný. U batolat je nejvyšší riziko otravy požitím. Odhaduje se,
že 5-19 gramů boraxu může způsobit vážné zvracení, průjem, šok a smrt, ale smrtelné dávky nejsou v literatuře dokumentované. Následující data pocházejí z dokumentace US EPA a center pro kontrolu chorob.
Přehled 784 náhodných požití 10-84 gramů kyseliny borité nevykázalo žádná úmrtí. 88 % případů nemělo žádné příznaky otravy. Nicméně zažívací, kardiovaskulární, jaterní a ledvinové příznaky byly pozorovány, stejně jako efekt na centrální nervovou soustavu, podráždění pokožky a smrt byly pozorovány u některých dětí a dospělých osob, které byly vystaveny vice než 84 mg/kg váhy, což odpovídá více než 40 g na 60 kg tělesné váhy. Zvířecí studie prokázaly jedovatost na reproduktivní orgány jako nejvýznamnější. Vystavení psů, krys a myší vykázalo poškození varlat a spermií při dávkování 26 mg/kg, což odpovídá 15 g na 60 kg.
Nejvíce byly ohroženy plody a ze studovaných zvířat byly nejcitlivější krysy. Jedna studie našla sníženou váhu plodu už při 13,7 mg/kg denně podávaných během těhotenství. Neefektivní dávka byla stanovena na méně než 13,7 mg/kg/den, což se rovná 5 g na 60 kg váhy.
Nicméně studie na krysách, která trvala 3 generace, neshledala žádnou reproduktivní jedovatost u rodičů a potomků při 30 mg/kg/den! Při další podobné studii tří generací nebyl shledán žádný vliv při dávkování 17,5 mg/kg/den, zatímco další testovaná dávka 58,5 mg/kg/den způsobila neplodnost. Lze tedy předpokládat, že denní dávka 20 g na 60 kg váhy je bezpečná z hlediska reproduktivních orgánů, prohlášených za nejzranitelnější.
Lidské studie možné asociace mezi snížením plodnosti a vysokými dávkami bóru ve vodě, půdě a prachu v tureckých populacích, v důlních podmínkách a při průmyslové manipulaci, neshledaly žádnou souvislost. Jedna ze studií dokonce shledala zvýšenou plodnost u dělníků v boraxovém průmyslu ve srovnání s průměrnou americkou plodností.
To vše je důležité vědět, protože právě jedovatost bóru vhledem k plodnosti je oficiální záminkou pro současné zdémonizování boraxu a kyseliny borité. Bezpečnostní list na kuchyňskou sůl citovaný výše se mimo jiné také zmiňuje: „zatímco chlorid sodný byl použit jako negativní kontrola v některých studiích plodnosti, byl také použit jako důkaz, že jakákoliv
chemikálie podávaná v dostatečném množství za laboratorních podmínek způsobuje novorozenecké vady." Držte si to v povědomí při dalším čtení.
Útok na borax
Revmatismem ve svých různých formách a jeho blízkým příbuzným osteoporózou je postiženo kolem 30 % lidí ve vyspělých zemích. Osteoporóza je zodpovědná za více dlouhodobé nemocniční péče než kterákoliv jiná choroba díky velikému množství zlomenin. Toto je hlavním zdrojem příjmů pro zdravotnicko-farmaceutický průmysl. Pokud by se rozšířilo povědomí o schopnostech bóru, tento zdroj příjmů by vyschnul a systém by se zhroutil. Jde o největší a nejvíce výdělečný podnik na světě a to nemůže být připuštěno.
Když Dr. Newmham přišel na bórovou léčbu revmatismu, nebyla to pro farmaceutický průmysl veliká potíž, protože informace se v té době šířila pomalu a byla lehce potlačitelná. S internetem se obrázek velice změnil. Většina fondů na výzkum pochází od farma průmyslu a nevypadlo z něj nic, co by duplikovalo vlastní studie Dr. Newnhama a zkušenosti s osteoporózou a dalšími problémy. Místo toho jdou fondy do patentovatelných bórových chemikálií s omezenými schopnostmi, jako je chemoterapie, a dokonce do zdiskreditování boraxu a kyseliny borité. Zkumavková studie zjistila, že relativně malá dávka boraxu (4 g) může poškodit bílé krvinky, stejně jako
předešlé zkumavkové studie prokázaly jedovatost vitamínu C. Nejpozitivnější studie dnes přichází z Číny, Japonska a Turecka
Navíc, PubMed je veřejně fundovaný průzkumný ústav bio-zdravotních výzkumných publikací. Zatímco další publikace D. Newnhama a Zhou L.Y.
jsou stále na jejich seznamu, dvě důležité publikace o účincích boraxu zmíněné dříve, papír o artritidě v Melbourne a o kosterní fluoritidě z Číny, již dnes jmenované nejsou, ačkoliv tam patří a definitivně na seznamu byly. Mám podezření, že byly záměrně odstraněny, aby nemohly být citované v dalším výzkumu.
Navrch dochází k falešnému veřejnému démonizování boraxu pro jeho „neblahý vliv na reprodukci" a novorozeneckou jedovatost. Například jsem nedávno četl článek od „uznávaného vědce" a člena prý „zeleného spolku životního prostředí". V něm mu přišlo nebezpečí boraxu natolik děsivé a bylo natolik přehnané, že většina jeho poznámek mi otevřela oči. „Děkuju pěkně. Netušil jsem, jak je borax jedovatý, a v životě ho již nepoužiju ani při praní, nebo na vyčištění záchodové mísy."
Naprosto očividně jde o politickou kampaň, aby byli lidé šťastní, že je vláda ochránila od tak strašného nebezpečí tím, že ilegalizuje borax. Nyní už se vyskytují i zaběhnuté prostředky na praní, které bývaly borax pod stejnými jmény, ale bez boraxu. EU se postarala o početí této kampaně. V červnu 2010 byly borax a kyselina boritá překlasifikovány do reprotoxické kategorie 2, což naznačuje, že mohou být škodlivé reproduktivním orgánům a reprodukci jako takové ve vysokých dávkách, a na balení musí být pirátský znak. (Pozn. překladatele - Jak výmluvné) Tato iniciativa je součástí světově harmonizovaného systému klasifikací a označení, který má být zaveden všude po světě, jak jen to nejrychleji půjde.
Evropská chemická agentura zdůvodnila toto překlasifikování boraxu takto: „Přístupná data neindikují podstatné rozdíly mezi snášenlivostí laboratorních zvířat a lidí. Proto je nutno usuzovat, že vlivy na zvířata se mohou projevit i u lidí. Jelikož data o lidských reakcích nejsou dostatečná k demonstraci neškodnosti anorganických borátů na plodnost, 17,5 mg bóru/kg/den bylo použito jako NOAEL (bez projevů) pro mužskou a ženskou plodnost. U krys se snížení váhy plodu projevilo při 123,7 mg/kg/den a bezpečný limit byl ustanoven na 9,6 mg/kg/den."
Co ve skutečnosti říkají, je: „Zatímco nemáme lidská data, zvířecí studie poukazují na to, že pro reproduktivní funkce dospělého člověka je denní dávka dvou čajových lžiček bezpečná. Ale abychom si byli naprosto jisti, že se nikomu nic nestane, zakážeme borax a kyselinu boritou totálně. Co je důležité, je fakt, že tento zákaz se nevztahuje jen na již zakázané bórové doplňky a přísady potravin. Jde o zákaz i ve formě pracích a čisticích prostředků, jedů na mravence atd. Protože borax nelze lehce ani vdechnout, ani snadno neproniká pokožkou, je dost těžké vidět, jak by se dostal těmito cestami do těla při běžném používání. Pokud by stejný přístup platil pro všechny chemikálie, žádná by na trhu nezbyla."
Rozhodnutí bylo založeno na klíčové studii publikované roku 1972. Proč byla vykopána nyní, o 40 let později, a použita pro zdůvodnění zákazu boraxu a kyseliny borité, když nikomu nevadila 40 let? Nedává to žádný vědecký smysl speciálně s ohledem na to, že nástupce boraxu, sodium percarbonate, je zhruba 3x jedovatější, animal LD50 1 034-2 002 mg/kg/den. I obyčejná jedlá soda, sodium bicarbonate, je při LD50 3 360 mg/kg/den dvakrát jedovatější než borax. Žádná z těchto chemikálií nebyla testována ohledně vlivu na plodnost.
Totéž lze aplikovat na prací prášky. Výrok o nich zní, že nelze očekávat jakoukoliv
jedovatost, pokud jsou správně použity pro svůj účel, a že vliv na reprodukci nebyl testován. Složky v těchto produktech jsou jedovatější než borax a kyselina boritá. Tak proč nemůžou být povoleny na tyto účely? A jak je to s chemikáliemi, jako je sodný louh a kyselina chlorovodíková? Jak to, že jsou nadále v prodeji?
Bez ohledu na nedostatek jakéhokoliv vědeckého opodstatnění byla postavena hráz pro borax a kyselinu boritou, aby byly odstraněny ze světového trhu dostupného běžným lidem prakticky bez upozornění. I méně efektivní bórové tablety dnes spadly pod kontrolu farmaceutického průmyslu a jejich distribuce může být dále kdykoliv omezena a zastavena pod regulemi Codex Alimentarius. Tímto farmaceutický průmysl úspěšně a bezpečně odstranil jakoukoliv potenciální hrozbu svým opulentním výdělkům.
Zde už nejde ani o léčení artritidy, ale o nezbytný prvek, který je nám odepírán ať již v potravě, nebo jako doplněk nedostatečné diety, který potřebujeme pro zdravý vývoj a zachování zdraví, proti degeneraci, alergiím, zánětům a infekcím. Všechny tyto faktory si vyžadují pozornost a musí být adresovány. Pro další informaci se podívejte na Arthritis and Rheumatism a na Overcoming Arthritis.
Poznámka překladatele Další dohledání informací aktivity bóru poukázalo na schopnost boraxu a kyseliny borité narušovat v dostatečných dávkách produkci chitinových struktur u plísní, červů, larev a hmyzu.
Ačkoliv vědci nachází předprodukty chitinu (bílkovinné stavební složky chitinů), tzv. chitinázy i v lidském organismu včetně krve, nejsou schopni se v literatuře, týkající se bóru, rozhodnout, jestli jsou součástí lidského metabolismu a tělem tvořeny, nebo ne. Vzhledem
k tomu, že dnešní průměrný člověk je obětí alespoň některých těchto patologií, lze se dovtípit, že se v člověku a savcích spíše berou
od nevítaných hostů. Nicméně, chitinázy také přichází docela štědře do našeho organismu s potravou, včetně čerstvé zeleniny a ovoce, takže o vnější zdroje chitináz v lidském těle není nouze.
V každém případě borax, či spíše kyselina boritá, napadá celou škálu kvasinek, plísní a parasitů včetně červů a hmyzu tím, že u nich znemožňuje správné dělení buněk. Způsobuje strukturální nedostatečnosti jejich buněčných obalů, což se týká i parazitických zapouzdření (zacystování), zabraňuje řetězení jednobuněčných organismů do plísňových vláken
a biofilmů, tříští a deformuje vývoj životně důležitých struktur u červů a larev, speciálně tvrdých částí ústních otvorů a chitinových vnějších koster hmyzu (krovky, nohy, sosáky atd.). Přitom nemá viditelný vliv na vývoj savců, kteří podle vědců chitinázy k ničemu nevyužívají, což naznačuje, že ji ani samy neprodukují. Ve skutečnosti jsou mnohá protiplísňová farmaceutika založena přesné na látkách, které narušují tvorbu chitinu. V těchto odborných publikacích vědci jednoznačně tvrdí, že tato farmaceutika se lidského organismu netýkají právě proto, že lidské tělo a těla savců vůbec chitin nemetabolizují. Nicméně všechny mají neblahé vedlejší účinky, na rozdíl od bóru, o cenách nemluvě. Odborný výzkum také dospěl k závěru, že kyselina boritá za spolupráce halogenových kyselin, a to především kyselin chloru, chitin rozpouští alespoň ve zkumavce.
Informací se lze dopátrat na internetu i v češtině, ale je třeba se pídit spoustou zdánlivě nesouvisejících zdrojů, včetně kazivosti dřeva. Klíčová slova jsou: „kyselina boritá", „chitin". Ani anglické zdroje neuvádím. Čtení odborných publikací je velice duchamorná záležitost i pro dobře anglicky mluvící a opět je třeba se pídit v mnoha zdrojích informací a poskládat si je. Zdroje jsou však opět snadno dohledatelné pod klíčovými slovy: boric chitin a definitivně bohatší na vědecky fundované informace.

Na závěr bych uvedl i mé nesmírné překvapení, když jsem se dozvěděl od uživatelů, že užívání boraxu snižuje hladinu cukru u diabetiků."

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 13. čer 2019 8:19:47

Ahoj




Dr. Berg je podle mne opravdový kouzelník. Nesmíme si o něm udělat obrázek jen podle tohoto videa, ve kterém říká jenom všeobecné řeči o vitamínu C a o potřebě jíst pouze 2x denně.

Ve videích v odkazech dole pod tímto videem jsou ta pravá kouzla:

Pokud máte jednu nohu delší a budete za ní 10x tahat, tak se délky nohou srovnají.:-)

Pokud vás píchá v koleni, tak po hloubkové stimulaci svalů druhé zdravé nohy píchání v koleni první nohy pomine.:-)

11 příčin zánětu (a tedy i bolesti) v těle:
1. dlouhodobý stres
2. více dřívějších tělesných zranění
3. mnoho cukru ve stravě
4. lepek v zrnu obilí ve stravě
4a. přílišná zásaditost v těle
5. rafinované oleje s omega-6 mastnými kyselinami ve stravě
6. alkohol ve stravě a v pití:-)
7. mléko a mléčné výrobky ve stravě
8. MSG - glutaman sodný ve stravě
9. přebytek bílkovin (masa) ve stravě
10. jenom vařená strava - nedostatek syrové stravy


Víme o těle prd se domnívám a zdravím.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 13. čer 2019 8:21:34

Ahoj


Toto video je zajímavé tím, že v něm vidím jak důležitá fakta tak i důležité nepřesnosti.


číslo 5
Hydratovat tělo, s tím souhlasím. Nevšiml jsem si však ve videu také zdůraznění významu prokysličení těla důkladným dýcháním.

číslo 4
Vitamín C je jistě důležitý. Není však ve videu zdůrazněn také význam přijímání přírodního vitamínu C (například v ovoci) společně s tím vitamínem syntetickým, jinak tělo ten syntetický vitamín nevyužije.

číslo 3
Zelenina je jistě důležitá. Není však ve videu zdůrazněn význam zeleniny typu okurek nebo dýní. A také tam není zdůrazněno blahodárné působení pálivé papriky jako přírodní vnitřní desinfekce.
Ve videu jsou doporučovány zeleniny vhodné k masu (cibule a česnek).

číslo 2
Zvýšení příjmu masa doporučované ve videu jde proti mým zkušenostem. Mně naopak pomohlo snížení příjmu masa. Jedl jsem z masných výrobků hlavně slaninu, sádlo a škvarky a sulc nebo tlačenku (kdo maže ten jede). Samozřejmě je důležitý i příjem kvalitních rostlinných tuků (olej lisovaný za studena).

číslo 1
Vitamín D je jistě důležitý. Stejně tak jako konzumace ryb doporučovaná na videu je zdrojem vitamínu D i přiměřené slunění bez škodlivé kosmetiky.


Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » pát 14. čer 2019 15:22:09

Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » pon 17. čer 2019 20:18:58

Ahoj


Mám pocit, že bych se měl zmínit v souvislosti s artrózou o vlivu zásaditosti a kyselosti v těle.
Toto nastavení já ovlivňuji hlavně pitím zásadotvorných anebo kyselinotvorných nápojů.

Uvedu zde trochu mé historie v tomto experimentování:

Před více jak 7 lety jsem začal běhat a projevilo se to u mne velkým namožením svalů. Měl jsem pocit po delším běhu, jako by mě někdo přes nohy zmlátil železnou tyčí. Neřešil jsem tehdy vůbec klouby, ty byly v pořádku, řešil jsem bolavé svaly.

V té době jsem se dočetl v knize "Pryč s kyselostí", jak perfektně na namožené svaly působí pití roztoku jedlé sody ve vodě.

Skutečně to fungovalo, jenom jsem měl pocit, že je toho sodíku v těle přebytek a kompenzoval jsem to občas pitím roztoku potaše, abych doplnil draslík. (Komunikoval jsem tehdy o sodíko-draslíkové pumpě v buňkách tady na poradně se Zdeňkem, ale nechce se mi to hledat.)

Pak mě začaly trochu pobolívat kolena, ale nepřikládal jsem tomu velkou důležitost, a jen jsem přešel z běhání na jízdu na kole a všechno pak bylo několik let OK. Ta bolest v kolenech tehdy mohla být důsledkem nadužívání jedlé sody.

Přestože jsem se tehdy cítil docela dobře, i tak jsem se zhruba před třemi lety zapojil do tréninkového plánu DK - to je ten člověk z prvního videa tohoto tématu.

V rámci tohoto plánu jsem navíc začal pít osolenou vodu himalájskou solí a ještě jsem si do toho přidával hořkou sůl a také jsem si ty soli přidával do vany do koupele.

A to už bylo těch různých solí na tělo příliš mnoho a klouby mi začaly stále více a více tuhnout.


Je třeba si uvědomit, že různé soli působí uklidňujícím způsobem na svaly, ale zároveň škodí kloubům, protože je zanášejí.

Je proto nutné se solemi zacházet s velkou opatrností. Je samozřejmě v pořádku při namožených svalech použít do pití jedlou sodu a při křečích hořečnatou sůl.

Ale tyto soli nelze brát pravidelně jako prevenci potíží se svaly, protože se tím mohou způsobit potíže s klouby.

A přesně takto nesprávně - jakoby do zásoby - jsem používal různé soli i já a cítil jsem přitom, jak mi klouby stále více a více tuhnou.


V prosinci minulého roku jsem náhodou objevil video Dr. Berga, které na mne zapůsobilo šokujícím způsobem (také jsem se o tom videu Dr. Berga zmiňoval v prosinci zde na poradně).
viewtopic.php?f=329&t=7281&start=620
Dr. Berg doporučuje do sklenice vody přidat lžičku jablečného octa a lžičku citronové šťávy.
https://www.youtube.com/watch?v=gEfLCEPGNsg&

Podle mého laického pohledu zásadité roztoky solí, které jsem pil okolo sedmi let, způsobují zanášení kloubů jejich usazeninami.
Naopak kyselé roztoky, namíchané podle Dr. Berga, způsobují rozpouštění těchto usazenin.

Měl jsem loni v prosinci v plánu pít dalších 7 let kyselé roztoky a vyčistit si tak svoje zanesené klouby. Nepočítal jsem však s tím, s jakou rychlostí bude ten proces čistění kloubů probíhat, a že uvolňované usazeniny začnou v kloubech docela dost bolet.
Rychlost léčby je zhruba desetinásobná oproti době chátrání. Jestliže jsem si tedy zanášel klouby několik let, léčba trvala několik měsíců. U lidí, kteří si zanáší klouby solemi několik desetiletí, je předpoklad doby léčby několik let.

Během několika měsíců se stav mých kloubů neustále zhoršoval. A když jsem se svoje kolena pokusil rozhýbat chůzí a během, skončil jsem v březnu tohoto roku v pracovní neschopnosti.

Zbytek tohoto kloubního příběhu popisuji v tomto tématu.


Není to tedy tak, že bych svoje klouby vyléčil během jednoho nebo dvou měsíců.
S léčbou jsem započal vlastně již loni v prosinci loňského roku a tak moje léčba ve skutečnosti trvala okolo půl roku...

Ale ta léčba zpočátku způsobila přechodné zhoršení mého stavu. Jednu chvíli, v době zakládání tohoto tématu tady na poradně, to vypadalo se mnou dost špatně.
Tak už to u těchto přírodních způsobů léčení chodí, že nejdříve přijde zhoršení stavu, a až po nějakém čase se situace zlepší.


Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » sob 22. čer 2019 9:44:30

Ahoj


Tak už mám ten borax doma a zkouším to jeho nejmírnější dávkování pro lidi, co nemají zdravotní problémy.

Pelvan píše:dávkování boraxu.
Nejdříve rozpusťte lehce vrchovatou lžičku boraxu (5-6 g) v jednom litru čisté vody. Toto je váš koncentrovaný roztok, který držte z dosahu dětí. Standartní dávka je 1 čajová lžička koncentrátu (5 ml), která obsahuje cca 25-30 mg boraxu a dává kolem 3 mg bóru. Berte jednu dávku s jídlem. Pokud se na to cítíte, vezměte druhou později opět s jídlem. Pokud nemáte zdravotní problémy, berte to jako doplněk napořád.
Pokud problémy máte, například revmatismus, křeče a cukání svalů, ztuhlé svaly díky věku, jste v přechodu, nebo chcete podpořit produkci pohlavních hormonů, navyšte užívání na tři a víc standartních dávek po dobu, dokud problém neodezní. Pak
spadněte na udržovací užívání jedné až dvou dávek denně.
V případě Candidy a jiných plísňových a mykotických nákaz, stejně jako pro očistu organismu od fluoridů a nežádoucích kovů, použijte zhruba 1/8 čajové lžičky (500 mg) boraxu rozpuštěného v litru vody a pijte během dne. To platí pro podprůměrnou až průměrnou váhu. Jste-li nad průměrem, použijte 1/4 lžičky boraxu (1000 mg) v litru vody. Vždy začněte s nižšími dávkami a navyšujte až na požadované maximum. Berte maximální dávku 5x týdně, dokud ji potřebujete, nebo berte na střídačku nižší a maximální dávku.
Na vaginální infekci naplňte velkou želatinovou kapslí boraxem a aplikujte před spaním přímo do vaginy po dobu jednoho až dvou týdnů. Na plísně na nohou navlhčete nohy vodou a vetřete borax do pokožky. Vyšší koncentrace boraxu chutnají po mýdle a je možné chuť potlačit ovocnými šťávami, kyselinou askorbovou nebo octem. (Poznámka překladatele nebo HCI.)


Koncentrovaný roztok chutná trochu po mýdle, ale jinak to celkem jde. Změny u mne asi nebudou moc dramatické. Pokud by se se mnou mělo něco dít, tak dám vědět.:-)

Hodlám si tím boraxem také pohnojit zahrádku a také bych ho chtěl použít na protiplísňové účely.


Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Jana » sob 22. čer 2019 10:53:36

Pelvane, obdivuji, že v zájmu zdraví všech ostatních zde sepisuješ zkušenosti s pokusy na svém těle a je skvělé, že přitom dosahuješ úspěchů.

Nicméně při vygooglení účinků boraxu se objevilo tohle:
Co je borax?
Borax, také nazývaný tetraboritan sodný, je práškovitý bílý minerál, který se používá několik let jako čisticí prostředek. Má mnoho využití:

Pomáhá zbavit se skvrn, plísní a plísní kolem domu.
Může zabíjet hmyz, jako jsou mravenci.
Používá se v pracích prostředcích a čisticích prostředcích pro domácnost, které pomáhají bělit a zbavit se nečistot.
Může neutralizovat zápachy a zmírnit tvrdou vodu.
V kosmetických prostředcích je borax někdy používán jako emulgátor, pufrovací činidlo nebo konzervační prostředek pro zvlhčující produkty, krémy, šampony, gely, lotiony, koupelové bomby, křoviny a koupelové soli.
Borax je také složkou v kombinaci s lepidlem a vodou, aby se vytvořil "sliz", což je gooey materiál, s kterým se hraje mnoho dětí.
Moderní složky dnes převážně nahrazují použití boraxu v čisticích a kosmetických prostředcích. A sliz může být vyroben z jiných složek, jako je kukuřičný škrob. Ale někteří lidé nadále používají borax, protože byl inzerován jako "zelená" složka. Ale je to bezpečné?

Je borax bezpečný na požití nebo na pokožku?
Borax je prodáván jako zelený produkt, protože neobsahuje fosfáty ani chlor. Místo toho je jeho hlavní složkou tetraboritan sodný, přirozeně se vyskytující minerál.
Lidé někdy zaměňují tetraboritan sodný - hlavní složku boraxu - a kyselinu boritou, která má podobné vlastnosti. Boritá kyselina se však obvykle používá výhradně jako pesticid a je mnohem toxičtější než tetraboritan sodný, takže by se s ním mělo zacházet zvlášť opatrně.
Zatímco borax může být přirozený, to neznamená, že je zcela bezpečné. Borax se často dodává v krabičce s upozorněním, že výrobek je dráždivý pro oči a že může být škodlivý při požití. Zatímco lidé jsou většinou vystaveni boraxu ve svých domácnostech, mohou se s ním také setkat v práci, například v továrnách nebo v zařízeních pro těžbu a rafinaci boraxů.

Národní instituty zdraví zjistili, že borax byl spojen s několika nepříznivými účinky na zdraví u lidí. Tyto zahrnují:
podráždění

hormonální problémy
toxicity
smrt

Podráždění
Boraxová expozice může dráždit pokožku nebo oči a při vdechování nebo vystavení tělu může dráždit i tělo. Lidé hlásili popáleniny z vystavení boraxu jejich pokožce. Příznaky expozice boraxem zahrnují:
vyrážka
infekce úst
zvracení
podráždění očí
nevolnost
dýchací problémy

Hormonální problémy
Vysoká expozice boraxu (a kyseliny borité) pravděpodobně narušuje hormony těla. Mohou zejména poškodit reprodukci mužů, snížit počet spermií a libido.
V jedné studii vědci zjistili, že krysy krmené bóraxem vykazují atrofii svých varlat nebo reprodukčních orgánů. U žen může borax snížit ovulaci a plodnost. U těhotných laboratorních zvířat byla zjištěna vysoká expozice bóraxu přes hranici placenty, která poškozuje vývoj plodu a způsobuje nízkou porodní hmotnost.

Toxicita
Borax se při těhotenství a vdechování rychle rozloží tělem. Vědci spojili vystavení boraxu - dokonce i z kosmetiky - poškození orgánů a vážným otravám.

Smrt
Pokud malé dítě přijímá jen 5 až 10 gramů boraxu, mohou se setkat s těžkým zvracením, průjem, šokem a smrtí. Malé děti mohou být vystaveny boraxu přenosem z rukou do úst, zejména pokud hrají s slizem z boraxu nebo se plazí po podlaze, kde byly aplikovány pesticidy.
Smrtelné dávky boraxu u dospělých se odhadují na 10 až 25 gramů.


Podle Nadace Davida Suzukiho borax představuje významná zdravotní rizika. Aby se toto riziko snížilo, mohou lidé nahradit výrobky obsahující borax, které běžně používají, bezpečnějšími alternativami. Některé alternativy k borax to naznačuje patří:
Dezinfekční přípravky, jako je například peroxid vodíku, poloviční citron, sůl, bílý ocet a esenciální oleje.
Oděvní čisticí prostředky, jako je kapalný nebo práškový kyslík, bělicí sóda a soda.
Stíhače a plíseň, jako je sůl nebo bílý ocet.
Kosmetika, která obsahuje přírodní složky jiné než borax nebo kyselina boritá.

Kanada a Evropská unie omezují používání boraxu v některých kosmetických a zdravotnických produktech a vyžadují, aby všechny produkty obsahující tyto složky byly označeny jako nevhodné pro použití na poškozené nebo poškozené pokožce. Takové bezpečnostní předpisy ve Spojených státech neexistují.

Jak bezpečně používat borax
Obecně platí, že borax byl považován za bezpečný jako čistící přípravek, pokud přijmete příslušná opatření. Používání boraxu bezpečně zahrnuje minimalizaci vašich cest expozice.

Zde naleznete bezpečnostní tipy:
Nepoužívejte kosmetické přípravky obsahující borax.
Vyvarujte se inhalaci boraxového prášku tím, že ho vždy udržujte v bezpečné vzdálenosti od úst.
Při použití boraxu jako čisticího prostředku kolem domu používejte rukavice.
Plně opláchněte oblast, kterou čistíte vodou, po mytí boraxem.
Umyjte si ruce mýdlem po použití boraxu, pokud se dostane na kůži.
Ujistěte se, že před vysušením a opotřebením jsou plody opláchnuty boraxem.
Nikdy nenechávejte borax v dosahu dětí, ať už jsou v krabici, nebo se používají v okolí domu. Nepoužívejte bórax k tomu, aby děti slizovaly.
Nepoužívejte produkty boraxu a kyseliny borité v okolí domácích zvířat. To zahrnuje vyloučení použití boraxu jako pesticidu na zemi, kde mohou být zvířata obyčejně vystavena.
Držte borax od očí, nosu a úst, abyste minimalizovali riziko expozice při použití jako čisticí prostředek.
Při použití boraxu zakryjte otevřené rány na ruce. Borax je snadněji absorbován přes otevřené rány na pokožce, takže jejich udržování může snížit riziko expozice.

V nouzi
V případě, že někdo přijímá nebo vdechne borax, zvláště dítě, zavolejte Americké asociace toxikologických center okamžitě na 1-800-222-1222. Lékaři vám poradí, jak jednat. Jak je situace řešena závisí na věku a velikosti osoby, stejně jako na dávce boraxu, kterému byli vystaveni.
https://cs.medicineday.info/7486-is-borax-toxic.html
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » sob 22. čer 2019 14:35:55

Ahoj Jano


Jana píše:Hormonální problémy
Vysoká expozice boraxu (a kyseliny borité) pravděpodobně narušuje hormony těla. Mohou zejména poškodit reprodukci mužů, snížit počet spermií a libido.
V jedné studii vědci zjistili, že krysy krmené bóraxem vykazují atrofii svých varlat nebo reprodukčních orgánů. U žen může borax snížit ovulaci a plodnost. U těhotných laboratorních zvířat byla zjištěna vysoká expozice bóraxu přes hranici placenty, která poškozuje vývoj plodu a způsobuje nízkou porodní hmotnost.

Toxicita
Borax se při těhotenství a vdechování rychle rozloží tělem. Vědci spojili vystavení boraxu - dokonce i z kosmetiky - poškození orgánů a vážným otravám.

Smrt
Pokud malé dítě přijímá jen 5 až 10 gramů boraxu, mohou se setkat s těžkým zvracením, průjem, šokem a smrtí. Malé děti mohou být vystaveny boraxu přenosem z rukou do úst, zejména pokud hrají s slizem z boraxu nebo se plazí po podlaze, kde byly aplikovány pesticidy.
Smrtelné dávky boraxu u dospělých se odhadují na 10 až 25 gramů.


Je hezké, že se nejmenovaní anonymní vědci zajímají o počet mých spermií a o moje libido. To jsou ale v mém věku nepodstatné záležitosti a ani náznakem mi z toho nehrozí ohrožení mého života.
Jinými slovy jsou to pro mne alibistické kecy a ta látka je podle mne při dostatečném zředění asi bezpečná.

Toxicita při těhotenství se mne netýká.
Malé dítě, když sní dvě čajové lžičky (to je asi těch 10 gramů) třeba jenom obyčejné soli, tak bude mít asi podobné problémy (těžké zvracením, průjem, šok a smrt). Zkuste nasucho sníst dvě lžičky soli a uvidíte, jak vám bude dobře. Jinými slovy je ten borax asi tak jedovatý, jako je jedovatá ta sůl.


Účinky boraxu na mne při ředění a užívání podle návodu popíši po nějakém čase.


Nebojte se strašení od lumpů a zdravím


PS
"Národní instituty zdraví zjistili,..."
Pravopisná chybička se tam těm národním institutům vloudila.:-)
To by mě zajímalo, jaké národy a jaké instituty a v jakých vědeckých experimentech to zjistily, že se mi prý sníží libido.
A také by mě zajímalo, proč to vůbec ty záhadné národní instituty zjišťovaly a proč to zjistily právě u toho boraxu a proč o další nebezpečné látky včetně té obyčejné soli a cukru a jiných moderních návykových jedů se ty záhadné národní instituty vůbec nezajímají.
Vždycky se kriminalisté u konkrétního případu ptají na zásadní otázku: "Komu je to ku prospěchu?"
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » sob 22. čer 2019 16:24:49

Ahoj


Tohle je zajímavé video o tom, jak nepřetěžovat svoje kolena.
Protože nevládnu dokonale angličtinou, jenom se dohaduji o tom správném provedení jednotlivých cviků.
Dřep například bychom měli při cvičení pouze naznačovat.


I celé toto video je pravděpodobně hlavně o tom, aby se kolena při cvičení ohýbala přibližně jenom do 90 stupňů.

Se domnívám a zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » sob 22. čer 2019 16:52:19

Oprava bolesti kolene: Přestat ignorovat tento sval!

Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Artróza

Nový příspěvekod Jana » ned 23. čer 2019 4:54:23

Pelvan píše:... Jinými slovy je ten borax asi tak jedovatý, jako je jedovatá ta sůl....


Pelvane, nejsem na borax odborník, nemám s ním zkušenost a na internetu se dá vygooglit cokoliv, jak zázračná léčivost, tak nebezpečná škodlivost.

Z mého pohledu je nejzdravější to, co se s láskou vypěstuje, s láskou sklidí, s láskou upraví a s láskou sní, což se o boraxu říct nejspíš nedá.

Je pravda, že nám chutnají i slaná jídla osolená kuchyňskou solí. Jestli borax chutná po mýdle, tak by asi moc nechutnal.

Věřím v inteligenci svého těla a věřím, že pokud není krmeno nějakými oblbovadly a průmyslově zpracovanými náhražkami, tak mu chutná to, co mu prospívá a co mu neprospívá, mu nechutná.

Říká se, čím se to zkazí, tím se to napraví. Takže možná, když se tělo zkazí něčím nechutným, tak se zase něčím nechutným napraví.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6882
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Artróza

Nový příspěvekod Pelvan » ned 23. čer 2019 10:02:58

Ahoj Jano


Jana píše:Věřím v inteligenci svého těla a věřím, že pokud není krmeno nějakými oblbovadly a průmyslově zpracovanými náhražkami, tak mu chutná to, co mu prospívá a co mu neprospívá, mu nechutná.


Lidem obecně chutná sladké. A prospívá jim snad cukr? Neprospívá.
Tady v tom videu je vyjmenováno 7 nejškodlivějších potravin:
7 nejjedovatějších potravin a jak je nahradit
https://www.youtube.com/watch?v=TGpUZyuT34c&t=3s

První jedovatou potravinou je ve videu zmíněn cukr. A starají se snad nějaké národní instituty zdraví či nezdraví o to, abychom nejedli tolik sladkého jídla? Nestarají, se.rou na to zvysoka. U všech pokladen supermarketů je vyskládáno nepřeberné množství sladkostí v nízké výšce dosažitelné pro děti. Likvidace nové generace, to je heslo našich pánů.

Jestliže se dozvím z oficiálních zdrojů, že je něco černé, předpokládám automaticky, že je to bílé.
Možná jsem paranoidní, ale tato společnost moji paranoiu svojí všudepřítomnou lží a manipulací stále přiživuje.
Snažím se všechno si ověřit na vlastní kůži. Tak jsem si ověřil například škodlivost popíjení osolené vody, jak to popisuji na začátku tohoto tématu.


Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

PředchozíDalší

Zpět na O psychosomatice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků