Kálí

Re: Kálí

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 11. led 2019 11:58:16

vostal petr píše:A dávat věcem volný průběh, to je ta "pokora"

když už vo tom camráme,

a ne někomu cpát, že není pokorný a netačí dle našich představ či duchovních sadhán...


Ta to je. Ale málokdo to dokáže přijmout. A tak každý agituje na té úrovni, která mu je přístupná. Jinak ani nemůže, není to v jeho rukách.
:)
Návštěvník
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » pát 11. led 2019 12:40:18

Kdyby sis radši úpřimně přiznal, že máš problém s tím, co Vostalpetr píše. Když máš strach, že ti to škodí, tak proč to čteš?

Jestli něco opravdu škodí, tak to ví akorát Bůh, lidé se o tom mohou jen dohadovat.


To je v pohodě,

není to indián, takže nezná techniku chůze v kruhu,

i když Budha se k ní hlásil a furt dokola praktikoval stejnou sadhánu, pokaždé vždy o něco svobodněji,

vona ta "zacyklovaná mysl" má u duchovnáků negativní význam...

Budha vodmítl taky celej hinduistickej cirkus, to by se snad ale mohlo vědět, Ježíš stejně tak,

a každej z nich vobjevil "něco lepšího"
vostal petr
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod dodo » pát 11. led 2019 16:00:43

Návštěvník píše:
... Když máš strach, že ti to škodí, tak proč to čteš?

Jestli něco opravdu škodí, tak to ví akorát Bůh, lidé se o tom mohou jen dohadovat.
:)


Si Boh, že vieš o mojom strachu z toho čo iným škodí, alebo človek ktorý sa o tom iba dohaduje ?

:)
dodo
 
Příspěvky: 673
Registrován: stř 01. črc 2015 0:01:01

Re: Kálí

Nový příspěvekod Brouk Pytlík » pát 11. led 2019 16:28:01

Si Boh ?


Tak to vím naprosto přesně,

jsem a ještě navíc jsem i pěkný ego, takže jsem i boží jako Arnoštek


Brouk Pytlík
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » pát 11. led 2019 16:38:59

dodo píše:Budem stručný. To, čím sa tu v diskusii už nejakú dobu prezentuješ, sú iba škopky pomií svetských myšlienok nemajúcich najmenšieho poňatia o kvalitách mravných, duševných a duchovných stavov.

Prezentuješ sa príspevkami celkom svetského ani v bežných psychologických stavoch sa nevyznajúceho človeka.

Je skutočne až podivuhodné, akú si získal rokmi zručnosť v deštruktívnom pôsobení na rôznych diskusných fórach a akú hromadu nezmyslov a bludov o duchovne, si schopný napísať, za relatívne krátku dobu.

A tieto tvoje bludy, ponúkaš ostatným ako alternatívu, namiesto pravých a hodnotných duchovných Náuk. Tých Náuk, ktorými opovrhuješ, ktoré rôzne zosmiešňuješ a znemožňuješ.

Lenže Náuky, ako Buddhizmus, či kresťanstvo, alebo aj iné, už potvrdili svoju správnosť a bezchybný teoretický základ pre duchovnú prax tým, že priviedli už mnohých hľadajúcich cestou nadpomyselného šťastia, až ku konečnému poznaniu a vyslobodeniu.

Tebou vyšpekulované bludné teórie sú v najlepšom prípade, iba zmätenou „chôdzou v bludnom kruhu“ o ktorej si tu niekde písal. Škodíš tým sebe, aj ostatným.

Človeče spamätaj sa, stále máš ešte šancu z toho kruhu vystúpiť, ak chceš.




Si Boh, že vieš ..............................., alebo človek ktorý sa o tom iba dohaduje ?



PS.
to je jen řečnická votázka, není třeba vodpovídat,
páč jde jen o srandičku...
vostal petr
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » pát 11. led 2019 16:46:29

Lenže Náuky, ako Buddhizmus, či kresťanstvo,


Jenže moje Bludy je vyvrátily levou zadní...

PS.
opět jen forek, není třeba vodpovídat...
vostal petr
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod Brouk Pytlík » pát 11. led 2019 16:57:25

Jeden z farizejov ho pozval k stolu. Vošiel teda do farizejovho domu a sadol si. V tom meste žila istá hriešnica. Keď sa dozvedela, že stoluje v dome farizeja, priniesla alabastrovú nádobku s voňavým olejom. S plačom pristúpila odzadu k jeho nohám, začala mu ich máčať slzami a utierať svojimi vlasmi. Bozkávala mu nohy a natierala ich voňavým olejom. Keď to videl farizej, ktorý ho pozval, povedal si: Keby to bol prorok, vedel by, čo je to za ženu, ktorá sa ho dotýka, vedel by, že je to hriešnica. Ježiš mu povedal: Šimon, chcem ti niečo povedať. On mu odpovedal: Učiteľ, povedz. Istý veriteľ mal dvoch dlžníkov. Jeden mu dlhoval päťsto denárov, druhý päťdesiat. Keď nemali z čoho vrátiť, obom im odpustil. Ktorý z nich ho bude mať radšej? Myslím si, odpovedal Šimon, že ten, ktorému odpustil viac. Ježiš odpovedal: Správne si povedal. Nato sa obrátil k žene a Šimonovi povedal: Vidíš túto ženu? Vošiel som do tvojho domu a nedal si mi vodu na nohy, no táto žena mi slzami zmáčala nohy a svojimi vlasmi ich poutierala. Nepobozkal si ma, ona však odvtedy, ako som vošiel, neprestala mi bozkávať nohy. Hlavu si mi olejom nepotrel, zatiaľ čo ona mi natierala nohy voňavým olejom. Preto ti hovorím: Odpúšťajú sa jej mnohé hriechy, lebo veľmi milovala. Komu sa málo odpúšťa, ten málo miluje. A jej povedal: Odpúšťajú sa ti hriechy. Vtedy tí, čo s ním stolovali, začali si hovoriť: Ktože je to, že aj hriechy odpúšťa? On však povedal žene: Tvoja viera ťa zachránila. Choď v pokoji!


Tak to je fajn, nebot já jsem také velmi mnoho miloval,

škoda jen že se tím odpouštějí jen mnohé hříchy a ne všechny...
Brouk Pytlík
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod Tázající » pát 11. led 2019 17:09:31

Brouk Pytlík píše:
Tak to je fajn, nebot já jsem také velmi mnoho miloval,

škoda jen že se tím odpouštějí jen mnohé hříchy a ne všechny...


Které ne?
Tázající
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » pát 11. led 2019 17:15:21

Asi ty, na které to milování nejspíš nestačí, bych tedy řekl...
vostal petr
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod Tázající » pát 11. led 2019 17:19:03

Například?
Tázající
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » pát 11. led 2019 17:32:19

Re: SBÍRKA RÁDOBYDUCHOVNÍCH HLOUPOSTÍ

Příspěvekod Alaja » úte 20. lis 2018 15:52:03
Takto to pak vypadá, když si jeden už domnívá, že žije v nebeských krajinách a vykládá o tom hloupým pozemšťanům, které dosud halí závoj zapomnění, žijí spokojeně v iluzi oddělenosti.

Zajímalo by mne, proč se tvrdí, že JK a spol. se rozplynuli či spočinuli u nohou (nebo nalevo či napravo) toho Jediného, a na druhou stranu se tu producíruje taková spousta lidí, co se chovají, jako by pouze oni byli JK a spol, co se znovu inkarnovali...nepochopím.... :donknow:

http://www.inspiruj.cz/viewtopic.php?f= ... 308#p28308



Teorie komplexu:

Komplexy jsou autonomní skupiny asociací, jež mají tendenci se samy pohybovat a žít svůj vlastní život mimo naše úmysly.

Dnes každý ví, co znamená, že někdo „má komplexy“. Méně je však známo, že komplexy někoho mají, ale teoreticky je to ještě důležitější. Naivní představa o jednotě vědomí, ztotožňovaném s „psýché“, a o svrchované nadvládě vůle je totiž existencí komplexu vážně zpochybněna. Každou konstelací komplexu je stav vědomí porušen. Jednota vědomí je prolomena a volní intence je více či méně znesnadněna nebo zcela znemožněna. Také paměť je tím často podstatně postižena. Komplex proto musí být psychickým faktorem, který - řečeno energeticky - má valenci, která občas přesáhne valenci vědomých úmyslů, jinak by přece takové průlomy do poměrů vědomí nebyly možné. Aktivní komplex nás vskutku momentálně vede do stavu nesvobody, nutkavého myšlení a jednání, pro něž by eventuálně přicházel v úvahu právnický termín „snížená příčetnost“.

Komplex obvykle můžeme určitým volním úsilím potlačit, nemůžeme ho ale dokazováním odstranit. Při vhodné příležitosti opět vystupuje navenek v původní síle.

Komplexy se chovají jako karteziánští čertíci a zdá se, jako by se obveselovali šotkovitými kousky. Kladou nám na jazyk právě to nesprávné slovo, berou nám jméno zrovna té osoby, kterou bychom měli představit, způsobují dráždění ke kašli právě při nejhezčím pianinu na koncertě, způsobí, že opozdilec snažící se být nenápadný, s bouchnutím zakopne o židli. Ony doporučí při pohřbu gratulovat namísto kondolování, jsou jednajícími osobami našich snů, proti nimž stojíme tak bezmocně.

Psychologie snu ukazuje se vší možnou zřetelností, jakou si jen můžeme přát, jak personifikovaně komplexy vystupují, když je nepotlačuje inhibující vědomí, stejně jako folklór líčí skřítky, kteří v noci lomozí po domě. Stejný jev pozorujeme u určitých psychóz, kde se komplexy stávají „hlasitými“ a jeví se jako „hlasy“ s naprosto osobním charakterem.

Můžeme dnes asi považovat za potvrzenou hypotézu, že komplexy jsou odštěpenými částmi psýché. Etiologie jejich původu je často takzvané trauma, emoční šok nebo něco podobného, čímž se odštěpil kus psýché. Jedou z nejčastějších příčin je morální konflikt, který má svou poslední příčinu ve zdánlivé nemožnosti přijmout lidskou povahu v jejím celku. Tato nemožnost předpokládá bezprostřední rozštěpení, nezávisle na tom, zda o tom vědomí vázané na já ví nebo ne. Zpravidla si dokonce komplexy vyloženě neuvědomujeme, což jim samozřejmě dopřává tím větší svobodu k akci.

Vědomí je stále přesvědčeno o tom, že komplexy jsou něčím nevhodným, a proto by měly být nějakým způsobem eliminovány. Přes uchvacující množství svědectví veškerého druhu, že komplexy existují vždy a všude, se nemůžeme odhodlat k tomu, abychom je považovali za normální životní jev. Stach z komplexu znamená nejsilnější předsudek, neboť pověrčivý strach z nepříznivého zůstal přes veškerou osvětu nedotčen. Tento strach způsobuje při zkoumání komplexů značný odpor, který ke svému překonání potřebuje určitou odhodlanost.

Každý dialog, který proniká do oblastí, jež jsou chráněny strachem a odporem, směřuje k podstatnému, a poněvadž jednoho z nich přivede k integraci jeho celosti, nutí také druhého k úplnějšímu zaujetí stanoviska, to znamená taktéž k celosti, bez níž by se tomu druhému dokonce ani nepodařilo přivést rozhovor k onomu pozadí bráněnému strachem.

Kde začíná oblast komplexu, končí svoboda já, neboť komplexy jsou duševní síly, jejichž povaha není ještě prozkoumána. Pokaždé, kdy se výzkumu podaří proniknout dále proti duševní bázni a strachu, se jako u veřejnosti vyvolají reakce, právě tak jako u pacientů, kteří jsou podněcováni z terapeutických důvodů, aby postupovali proti nedotknutelnosti svých komplexů.

Autonomní komplexy patří k normálním životním jevům a tvoří strukturu nevědomé psýché.

(Z knihy: Výbor z díla I. Obecné pojednání k teorii komplexu)
vostal petr
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod dodo » pát 11. led 2019 18:29:17

vostal petr píše:
Lenže Náuky, ako Buddhizmus, či kresťanstvo,


Jenže moje Bludy je vyvrátily levou zadní...

PS.
opět jen forek, není třeba vodpovídat...


Nepochybne sme všetci Bohovia. Spici, niektorí prebúdzajúci sa a nemnohí, celkom prebudení.

Na duchovnom diskusnom fóre by sa mohlo teda najskôr očakávať to, že diskutujúci budú diskutovať o mnohými overených

a potvrdených spôsoboch, či metódach prebúdzania sa a nie o Bludoch, zdanlivo tieto metódy vyvracajúcich.

P.S .
Nie je to síce fórik, no takisto nie je treba odpovedať.
dodo
 
Příspěvky: 673
Registrován: stř 01. črc 2015 0:01:01

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » pát 11. led 2019 19:31:48

Na duchovnom diskusnom fóre by sa mohlo teda najskôr očakávať to, že diskutujúci budú diskutovať o mnohými overených

a potvrdených spôsoboch, či metódach prebúdzania sa a nie o Bludoch, zdanlivo tieto metódy vyvracajúcich.


Ale klidně :

koncentrace je na jeden řádek

meditace je na jeden řádek

porovnání koncentrace a meditace na jeden řádek

relaxace na jeden řádek
vostal petr
 

Re: KÁLÍ

Nový příspěvekod KÁLÍ » sob 12. led 2019 7:08:25

vostal petr píše:
Žádný pohled na svět? Ignorovat své preference? Ignorovat sebe?



















.


Obrázek
vostal petr píše:
















.



Obrázek

Obrázek
KÁLÍ
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod dodo » sob 12. led 2019 9:47:52

vostal petr píše:Jo, tak to si běž stěžovat Budhovi, páč jemu hinduismus nestačil,

nebo Ježíšovi, jenž se zase nespokojil s židovstkým talmudem...


Chcel som sa posťažovať Ježíšovi a on na to:

„Nemysli, že som prišiel zrušiť zákon a prorokov, neprišiel som zrušiť, ale naplniť.“
5, 17

K. Minařík, doložil:

„Bylo by omylem domnívat se, že ti nejosvícenejší mudrci – reformátoři vybudují nejakou novou, morálně nenáročnou náboženskou nauku.

Návody k spásnemu duchovnímu životu existují od nepamněti , jsou přesné, správné a dokonalé. Nový mudrc jim jen vdechne nový život

ve sféře právě převládajícího obecného názoru na život a svět, který se v některé dobjě chápe víc citově, jindy víc rozumově.“
dodo
 
Příspěvky: 673
Registrován: stř 01. črc 2015 0:01:01

Re: Kálí

Nový příspěvekod Brouk Pytlík » sob 12. led 2019 11:55:58

Ale co mně je do Ježíše nebo Minaříka ???

Ti pouze rozvíjeli koncepty duchovní cesty a navazovali na duchovní směry a rozvíjeli je

Já ale píšu o spontánní "duchovní cestě" bez jakéhokoliv duchovního záměru

to je něco zcela nového, co tady až tak moc známé není,

ale páč nesem jediný koho to zajímá, tak asi nadešel čas, kdy i tato oblast bude prozkoumána,

jakým způsobem dochází k spontánní realizaci bez duchovní cesty....


Takže,

já nenavazuji na někoho, ale pouze porovnám spontánní se záměrným...


Jediný směr, na který mohu navázat je taoismus, tam totiž dochází sponntáně a bez záměru k realizaci
Brouk Pytlík
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » sob 12. led 2019 12:00:49

„Bylo by omylem domnívat se, že ti nejosvícenejší mudrci – reformátoři vybudují nejakou novou, morálně nenáročnou náboženskou nauku.


To je fakt to poslední, co bych já asi tak chtěl,

nákou novou nauku,

když jsem zaměřen proti všem naukám záměrného duchovna...
vostal petr
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod miroslav » sob 12. led 2019 12:42:03

Brouk Pytlík píše:
ale páč nesem jediný koho to zajímá, tak asi nadešel čas, kdy i tato oblast bude prozkoumána,

jakým způsobem dochází k spontánní realizaci bez duchovní cesty....


Asi tímto způsobem: Když se štěstí unaví, sedne i na vola. ?

Řekl bych, že je hodně lidí kteří po nějaké duchovní cestě nejdou ani v minulých životech nešli - no a jaká je u nich pravděpodobnost takové spontánní realizace? Nejspíš nulová.
Je ale fakt, že na konci duchovní cesty je třeba opustit i tu cestu, Boha, Buddhu atd. Přestat vyhlížet nějakou realizaci, vzdát se vší naděje i pojmu realizace, jinak k té realizaci nikdy nedojde, protože k ní může dojít jedině spontánně, tedy bez záměru, úmyslu,touhy a podobných popohánědel.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3399
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Kálí

Nový příspěvekod Sedající štěstí » sob 12. led 2019 12:56:51

miroslav píše:
Asi tímto způsobem: Když se štěstí unaví, sedne i na vola. ?

Řekl bych, že je hodně lidí kteří po nějaké duchovní cestě nejdou ani v minulých životech nešli - no a jaká je u nich pravděpodobnost takové spontánní realizace? Nejspíš nulová.
Je ale fakt, že na konci duchovní cesty je třeba opustit i tu cestu, Boha, Buddhu atd. Přestat vyhlížet nějakou realizaci, vzdát se vší naděje i pojmu realizace, jinak k té realizaci nikdy nedojde, protože k ní může dojít jedině spontánně, tedy bez záměru, úmyslu,touhy a podobných popohánědel.

Co potřebuje pravé Já k tomu, aby se mohlo stát pravým Já?
Stáváš se někým jiným, když sníš?
Jsi i při snění tím, kým jsi po probuzení?
Sedající štěstí
 

Re: Kálí

Nový příspěvekod vostal petr » sob 12. led 2019 13:43:23

Asi tímto způsobem: Když se štěstí unaví, sedne i na vola. ?


No ale přece vobráceně,

když se vůl unaví, sedne si na něj i štěstí,

akoráte to pak vypadá že se unavilo štěstí...

Řekl bych, že je hodně lidí kteří po nějaké duchovní cestě nejdou ani v minulých životech nešli - no a jaká je u nich pravděpodobnost takové spontánní realizace? Nejspíš nulová.


V tom to není, problém vidím v kolektivní karmě,
pokud tě rodiče, škola, kolektiv společnost nechá rozvíjet tvůj talent, co je v dnešní době sci fi,
tak pak se vše rozvíjí spontánně na podkladě talentu...
To je v podstatě taoismus - přirozená koncentrace na to, co máš rád...
vostal petr
 

PředchozíDalší

Zpět na Duchovní směry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků