Internetoví trollovia

Pouze pro registrované členy, je zde psaní bez jakýchkoliv pravidel a bez mazání příspěvků.

Internetoví trollovia

Nový příspěvekod Saruman » sob 24. úno 2018 21:44:58



Troll je v internetovém slangu obvykle anonymní účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi.[3] Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.

Činnost trollů neunikla ani sociálním inženýrům. Tak se stává, že je troll placeným, nebo i dobrovolným (z přesvědčení) spolupracovníkem nějaké agentury a jejich činnost bývá za účelem dosažení nějakého cíle koordinována. Cíle mohou být rozličné, od propagace nějakého výrobku přes dezinformační činnost nějaké agentury až třeba k propagaci nějakého náboženství.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)


Jak tedy bojovat s trolly a flamery? NEREAGOVAT.

Nikdy, nijak. To je to, co flamera, či trolla zaručeně naštve, seberete mu tak jeho hračku a nakonec ho to donutí odejít a hledat svou kořist jinde. Možná zkusí vykřikovat něco, jako že diskutující jsou srabi, nebo pokrytci, že se bojí odpovědět na jeho brilantní příspěvky. Pokud na něj nikdo nezareaguje, zvítězíte nad ním. Proto je důležité umět trolla, či flamera rychle rozeznat.

https://neznamnudu.wordpress.com/2012/0 ... t-flamery/


„Výsledky naznačují, že trollové s vysokou mírou psychopatického chování umí uplatňovat strategii, která využije citové zranitelnosti ostatních – umí předvídat, co jim nejlépe ublíží,“ uvádí vědci. A protože je psychopatie často asociována s impulzivitou a honbou za vzrušením, může být pro trolly vytváření chaosu tou hlavní motivací jejich konání.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/veda/2 ... ivy-profil


Verbálními útoky na internetu se čas od času zabývají i policisté. Ti čeští označili stránku Na věku nezáleží za amorální zábavu, ale chtějí ji pečlivě prozkoumat, včetně diskusních příspěvků. Britové loni poslali na 18 týdnů do vězení mladíka, který psal nevhodné poznámky na web o mladé dívce, jež skočila pod vlak. Navíc dostal pětiletý zákaz přístupu na sociální sítě.

https://zpravy.idnes.cz/internetovi-pro ... domaci_brm


K rozpoutání bouřlivé internetové diskuse toho moc nepotřebujete. Debatní vatru, kde se argumenty střídají s plamennými urážkami, zvládne roznítit pouhá jiskřička: příhodně naformulovaná věta, jediný odkaz či fotka nebo verbální pošťouchnutí oponenta. A někdy stačí samotné téma. Slova jako Ukrajina, Rusko či Putin spouští na webovém kolbišti zdánlivě spontánní souboje, jež neberou konce.

https://www.lidovky.cz/svedectvi-ruskeh ... ranici_msl
Uživatelský avatar
Saruman
 
Příspěvky: 76
Registrován: sob 10. říj 2015 13:59:32

Re: Internetoví trollovia

Nový příspěvekod terkam » úte 21. srp 2018 13:00:19

Velice užitečné informace :D
Analytička ve firmě Onefit
terkam
 
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 02. srp 2018 14:10:22


Zpět na OTEVŘENÝ PROSTOR

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků