Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Pravidla fóra
POLEMICKÉ FÓRUM

Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 17. črc 2015 14:53:08

Každá okolnost ve vašem životě může být chápána jako energetická záležitost. Vnější podmínky jsou důsledky příčin, které byly uvedeny do pohybu na hlubší úrovni reality, kde všechno je energií.

Nejúčinnějším způsobem k vyřešení jakéhokoliv problému je odstranit jeho příčinu.

Síla zvyku: Pro mnohé lidi je obtížné změnit své životy, jelikož nechápou existenci síly ve své vlastní psychologii, která se vzpouzí změně. Ta síla je jako magnet, který vás vtahuje nazpět do starých vzorců chování...

Každá lidská bytost má jisté návyky, a mnohé z nich jsou natolik nenápadné, že zůstávají nepovšimnuté. Zvyk není jen záležitostí vnějšího chování. Některé druhy emocionálních a mentálních zvyků ovlivňují způsob, jakým přemýšlíte, jak vnímáte sami sebe a život. Máte dokonce řadu návyků, které určují, jak reagujete v určitých situacích. Mnozí si vůbec neuvědomují, že tyto mentální a emocionální zvyklosti brání jejich pokroku v postupu na stezce.

Lidské bytosti mají tendenci být otroky svých zvyků. Zvyk se formuje opakováním určitých myšlenek, pocitů a jednání, dokud není vytvořen vzorec. Po stvoření vzorce vás magnetická síla vtahuje do dalšího a dalšího opakování onoho vzorce. Čím více zvyk opakujete, tím silnějším se tento magnetický tah stává a tím obtížnější je se zvyku zbavit. Dalo by se říci, že váš život uvízl ve vyjeté koleji a pokaždé, když se pokusíte z této koleje vystoupit vás jakási neviditelná síla vtáhne zpátky.

http://amiresah.cz/clanky.php?mn_post=68

Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 19. črc 2015 21:24:09

Emoce má obrovskou sílu (angl. e-motion - pohyb energie.)

Vezměme si například hněv. Jistě víte, jak obrovskou sílu může mít projevený hněv.

Co se však stane, když se tento pocit plně neprojeví? Zákon zachování energie říká, že energie nemizí, jen mění podobu. Tato energie se střádá v těle. Nejprve na jemnohmotných úrovních a pokud se stále více hromadí, dojde k postižení konkrétního orgánu.

Každá emoce má svůj orgán, například hněv se rád ukládá do jater, žlučníku či žaludku.

Někdy se nepodaří emoci potlačit zcela, a tak sice nedochází k narušení energetického systému těla, ale s emocí jsme soustavně konfrontováni. V případě našeho hněvu můžeme například soustavně narážet na situace, které v nás hněv vyvolávají.

http://www.trojanova.cz/texty/kineziologie/

Jak využít hněv v duchovní praxi

Otázka posluchače: Často mě přemůže hněv, a způsobí, že celá moje duchovní praxe je jakoby vyhozená z okna. Cítím velkou bezmocnost a pesimismus. To je jedna věc. A další věc je, že často mám pocit, že něco je špatně, a že musím něco udělat, abych něco napravil. Asi je to jen imaginární, ne skutečné. Pravděpodobně není třeba nic dělat. Ale musím s tím něco dělat. Například teď cítím, že mi velmi silně bije srdce, myslím, že pro to není žádný důvod …

Eckhart Tolle: Mluvíte právě na veřejnosti, tak možná proto … a to je v pořádku, prostě uznejte, že vám bije srdce, a nechte to být. A ten pocit, že je něco špatně, to není váš osobní problém, to je univerzální stav lidstva, které si nese v sobě pocit, že je něco špatně. A mysl se hned rozhlíží, co by s tím mohla dělat, kde je ta věc, která je špatně. A pak chybně interpretuje situace.

K hněvu: Když přijde hněv, jeho energetické pole okamžitě plyne do vaší mysli, a myšlenky které si myslíte, jsou odrazem hněvu. A proto si myslíte myšlenky, že všechny ty duchovní věci nefungují. To jsou myšlenky, které vycházejí z hněvu, z jeho energetického pole.

Posluchač: Ano, že ať udělám cokoli, je to pořád stejné, že to nemá žádnou cenu, stejně to nebude fungovat. Takový druh myšlenek to vytváří.

Až se to stane příště, podívejte se, jestli jste schopen při těch myšlenkách být si současně vědom, že jsou to myšlenky, které vznikly z energetického pole hněvu. Jinak řečeno, podívejte se, zda můžete být při bdělém vědomí. V hněvu to není snadné, protože přichází náhle. Podívejte se, zda můžete vidět, že vámi prochází energie hněvu.

A může to být i starý hněv, který je ve vás už dlouhou dobu. Říkám mu tělo bolesti. Ten starý hněv vstoupí do vaší mysli a ovládne vaše myšlenky. Jste schopen zůstat si toho vědom, když se to stane, a rozpoznat hněv jako výraz těla bolesti? A když si myslíte hněvivé myšlenky, jste schopen si uvědomit, že to jsou myšlenky hněvu, že si je myslí hněv? Že nejsou pravda? Jsou to jen myšlenky, které energetické pole hněvu odráží. Ten pokus spočívá v tom, zda můžete zůstat vědomý, jako pozorovatel či svědek těchto myšlenek a energetického pole hněvu.

Možná to nepůjde, já to navrhuji jen jako pokus. Zda jste či nejste schopen zůstat přítomen, to záleží na tom, jak mnoho přítomnosti již ve vás je. Jak mnoho síly přítomnosti je ve vás. Možná když tu budete s námi, bude ve vás více síly přítomnosti, protože zdejší energetické pole pomáhá „vytáhnout“ z vás energetické pole. Když u toho dokážete být jako svědek, pak začne docházet ke změnám, nebude třeba nic dělat.


Chápete, co myslím tím svědkem. Prostě být si vědom té energie. Abyste s ní nebyl absolutně ztotožněn. Být svědeckým vědomím.

Stejně tak můžete být svědkem své nervozity. Když tu stojíte, srdce bije, je tu určitá nervozita, a vy můžete být svědkem: Je tu nervozita, je tu bušení srdce, a svědek dovolí všemu, aby to bylo, jak to je. Ale to je ve vás, ta hlubší dimenze: řeknete si, buší mi srdce, cítím uvnitř sebe nervózní energii. To je verbalizace, slovní vyjádření, ale za tím slovním vyjádřením je schopnost to vidět. A to bude měnit všechny staré vzorce. Když do toho vstoupí uvědomění, staré vzorce se změní.

Takže nemusíte měnit sebe, protože to je složité. Mnozí lidé si myslí, že to musí udělat: Musím se změnit. Ale ta největší změna přijde, když se stanete vědomými toho, co se děje uvnitř vás. Ten hněv, to už nejste vy, hněv je prostě hněv. A vy jste bdělé vědomí. Vy to víte, vidíte, cítíte. A to je rozhodující posun – od toho, že jste hněvem, k tomu, že máte energetické pole hněvu a pozorujete je. Takže, využijte hněvu k duchovnímu cvičení.

A když se to nepodaří, samozřejmě hněv hned řekne, vidíš, zase jsi zklamal, nedokážeš to – to mluví hněv.

Říká: něco je s tebou špatně.

Ano, to hlavně. Je na tobě něco špatně. Možná vás překvapí, že na planetě jsou miliardy lidí, které mají stejný myšlenkový vzorec. Je na mně něco špatně. To je součást lidského ega. Ale to si musíte uvědomit, a pak se vše změní. To je jediný pravý klíč.

Jestliže se vám to nepodaří hned, když přijde hněv, uvědomte si to okamžitě potom, jakmile se hněv uklidní. „Aha, byl tu hněv, a já jsem nebyl přítomen.“ A přijde čas, kdy dokážete zachytit hněv hned v prvním okamžiku, anebo si uvědomíte, že je ve vás určitá myšlenka, která vytváří hněv, ještě předtím, než se hněv plně rozvine. A možná se z toho ani nestane plně rozvinutý hněv, pokud to zachytíte v první chvíli. Možná na to budete mít jen tři sekundy. Ono to přichází velmi rychle, hněv je explozívní energie, máte na to tři, čtyři, pět sekund, abyste pocítili: aha, přichází to, je to tady. To přichází hněvivé tělo bolesti. A když ho zachytíte v raném stádiu … Nepotlačujte ho, ale pociťte ho, buďte tam jako svědek... uvidíte, zda naroste v plně rozvinutý hněv nebo ne. Na tom nezáleží.

Takže, buďte vděční za svůj hněv, protože hněv se stává pro vás velmi důležitým duchovním cvičením. Protože skrze něj může růst uvědomění. Pro lidi je někdy divné, že mají být vděční za věci, které jsou v jejich životě nejobtížnějšími překážkami, ale je to pro ně největší příležitost k duchovnímu probuzení. Využijte to jako součást vaší praxe.

Myslím, že nejtěžší, s čím je třeba se vyrovnat, je bezmocnost, pesimismus, že jsem zase zklamal …

Ano. Ale musíte rozpoznat, že to jsou myšlenkové formy, myšlenky, které vznikají ve vaší mysli. A když jste při bdělém vědomí, nemusíte věřit každé myšlence, která vznikne. V tom je nesmírná svoboda. Musíte připustit, že jsou to myšlenky, které pocházejí z hněvu, není to pravda. Je to myšlenková forma, která přichází z hněvu, z těla bolesti. Když myšlenka pochází z hněvu, není to pravda, je to překroucení. Připusťte to, aha, tady je další myšlenková forma, která mi říká něco negativního – že se nedá nic dělat, že to mám vzdát. Uvědomte si, odkud to pochází. Je to jen myšlenková forma.


http://dotekticha.blogspot.cz/2012/04/j ... praxi.html
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 30. črc 2015 19:14:57

Každá okolnost ve vašem životě může být chápána jako energetická záležitost.
Vnější podmínky jsou důsledky příčin, které byly uvedeny do pohybu na hlubší úrovni reality, kde všechno je energií.

Nejúčinnějším způsobem k vyřešení jakéhokoliv problému je odstranit jeho příčinu.

Pro mnohé lidi je obtížné změnit své životy, jelikož nechápou existenci síly ve své vlastní psychologii, která se vzpouzí změně. Ta síla je jako magnet, který vás vtahuje nazpět do starých vzorců chování...

Každá lidská bytost má jisté návyky, a mnohé z nich jsou natolik nenápadné, že zůstávají nepovšimnuté. Zvyk není jen záležitostí vnějšího chování. Některé druhy emocionálních a mentálních zvyků ovlivňují způsob, jakým přemýšlíte, jak vnímáte sami sebe a život. Máte dokonce řadu návyků, které určují, jak reagujete v určitých situacích. Mnozí si vůbec neuvědomují, že tyto mentální a emocionální zvyklosti brání jejich pokroku v postupu na stezce.

Lidské bytosti mají tendenci být otroky svých zvyků. Zvyk se formuje opakováním určitých myšlenek, pocitů a jednání, dokud není vytvořen vzorec. Po stvoření vzorce vás magnetická síla vtahuje do dalšího a dalšího opakování onoho vzorce. Čím více zvyk opakujete, tím silnějším se tento magnetický tah stává a tím obtížnější je se zvyku zbavit. Dalo by se říci, že váš život uvízl ve vyjeté koleji a pokaždé, když se pokusíte z této koleje vystoupit vás jakási neviditelná síla vtáhne zpátky.

Magnetický tah je způsoben nahromaděním energie ve vaší podvědomé mysli, a tato energie vám brání změnit váš život. Na tuto energii můžete pohlížet jako na formu emocionální energie, která hraje na vaše city a vzbuzuje ve vás touhu v zlozvyku pokračovat. Též může být formou mentální energie, jež vaši mysl vede k tomu, aby o nějaké situaci smýšlela určitým způsobem, čímž vás učiní neschopnými nalézt nová řešení pro staré problémy.

http://amiresah.cz/clanky.php?mn_post=68

Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 10. srp 2015 13:08:06

Každá lidská bytost má jisté návyky, a mnohé z nich jsou natolik nenápadné, že zůstávají nepovšimnuté.

Když se vytrvale opakují, začne na ně reagovat okolí.

Říká se tomu zpětná vazba. V diskusi může zpětná vazba upozornit člověka na něco, co při nejlepší vůli není schopný sám si u sebe uvědomit.

I když se v člověku zpočátku může objevit sklon zpětnou vazbu ignorovat, tak pokud chápe její význam i přínos, vznikne v něm zájem zjistit, čím to je, že se řada lidí shoduje ve svých reakcích na obsah toho, co pořád píše, ačkoliv jejich názory na všechno ostatní se obvykle liší.
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 14. srp 2015 10:15:33

Žádné energetické pole není ostrov

Je-li vaše osobní energetické pole jakýmsi skladištěm energie, odkud tedy tato energie přichází? V dalším povídání uvidíme, že část této energie ve vašem poli přichází zevnitř vaší vlastní mysli. Nicméně vaše osobní pole není izolované a energie může do pole vtékat z vnějších zdrojů. Vaše osobní energetické pole si neustále vyměňuje energie se svým okolím. Jakmile přijdete do styku s dalšími lidmi, vaše energetické pole se může s energetickými poli těchto dalších lidí navzájem ovlivňovat. V podstatě – protože všechno je energie – lze popsat veškeré vaše kontakty s vnějším světem jako výměnu energie.

Jakmile si uvědomíte, že vaše mysl je energetickým polem a je propojena s energetickým polem kolem vašeho těla, získáte úplně novou perspektivu pohledu na vzájemné působení mezi vámi a světem kolem vás. Všechny vaše myšlenky a pocity jsou formou energie. Energii lze charakterizovat podle vibrace, či frekvence, energetických vln. Asi jste si všimli, že jisté myšlenky nebo pocity mohou mít negativní vliv na vaši mentální a emocionální pohodu. Pokud se na vás rozzlobí druhá osoba, může to vést k tomu, že vy sami se rozzlobíte anebo pocítíte určitou sklíčenost. Ve skutečnosti ta osoba na vás zaměřuje jisté mentální a emocionální energie. Jakmile tyto energetické vlny vstoupí do vašeho osobního energetického pole, začnou ovlivňovat váš stav mysli, vaše prožívání života. Proto to, co na vědomé úrovni zakoušíte jako negativní emoci, lze chápat jako energetické vlny ve vašem osobním poli...

http://amiresah.cz/clanky.php?mn_post=68
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 14. srp 2015 15:21:27

Jakmile přijdete do styku s dalšími lidmi, vaše energetické pole se může s energetickými poli těchto dalších lidí navzájem ovlivňovat. V podstatě – protože všechno je energie – lze popsat veškeré vaše kontakty s vnějším světem jako výměnu energie.

Setkání s jinou osobou zasahuje do vašeho energetického pole – vnímáme i něco, co s druhým člověkem souvisí. Naše pocity ve spojitosti s tímto člověkem nám napovídají o jeho nitru. Vnímáme přes jeho auru, jaké emoce ten člověk prožívá. Podvědomě k němu zaujímáte nějaký postoj na základě vnímání jeho aury, aniž abychom s ním promluvili. Dochází k přímému kontaktu dvou různých energetických polí. Při kontaktu s agresorem se obě energetická pole prolnula a došlo k částečnému smísení energií.

Každý má stejné právo na spokojený život, na vlastní rozhodování, na svoji cestu životem. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s ní souhlasit. Není však přípustné záměrně ovlivňovat druhého člověka, tedy vstupovat do jeho domény, byť s nejlepším úmyslem.

Co vidíme ze své pozice jako dobré pro druhého, on sám tak nemusí cítit. Nebo to může vnímat jako svůj problém, ale není připravený a vyzrálý ho řešit. Pokud budeme přestupovat svobodnou vůli druhého člověka (i jen v duchu), ovlivňujeme jeho energetický obal - vstupujeme záměrně do jeho aury. V energetické rovině se dopouštíme násilí. Násilí opět plodí násilí. Vrátí se k nám jako bumerang, protože jsme vstoupili do nepovolené oblasti.

http://www.centrum-jasmin.cz/myslenky/s ... jeti-sveta
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 02. čer 2018 14:47:20

Každá lidská bytost má jisté návyky, a mnohé z nich jsou natolik nenápadné, že zůstávají nepovšimnuté. Zvyk není jen záležitostí vnějšího chování. Některé druhy emocionálních a mentálních zvyků ovlivňují způsob, jakým přemýšlíte, jak vnímáte sami sebe a život. Máte dokonce řadu návyků, které určují, jak reagujete v určitých situacích.

Co pomůže si takového návyku všimnout?
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » sob 02. čer 2018 14:58:56

Návštěvník píše:
Každá lidská bytost má jisté návyky, a mnohé z nich jsou natolik nenápadné, že zůstávají nepovšimnuté. Zvyk není jen záležitostí vnějšího chování. Některé druhy emocionálních a mentálních zvyků ovlivňují způsob, jakým přemýšlíte, jak vnímáte sami sebe a život. Máte dokonce řadu návyků, které určují, jak reagujete v určitých situacích.

Co pomůže si takového návyku všimnout?

např. takového, který našemu okolí naprosto vyhovuje. Když třeba maminka rozmazluje dítě, se kterým žije sama, tomu dítěti to nevadí, naopak.
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod miroslav » pon 04. čer 2018 7:39:42

Návštěvník píše:Každý má stejné právo na spokojený život, na vlastní rozhodování, na svoji cestu životem. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s ní souhlasit. Není však přípustné záměrně ovlivňovat druhého člověka, tedy vstupovat do jeho domény, byť s nejlepším úmyslem.


Například je nepřípustné, když se někdo topí, ho zachraňovat, byť s nejlepším úmyslem (???)
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3404
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 04. čer 2018 8:11:04

Každý má stejné právo na spokojený život, na vlastní rozhodování, na svoji cestu životem. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s ní souhlasit. Není však přípustné záměrně ovlivňovat druhého člověka, tedy vstupovat do jeho domény, byť s nejlepším úmyslem.

Co vidíme ze své pozice jako dobré pro druhého, on sám tak nemusí cítit. Nebo to může vnímat jako svůj problém, ale není připravený a vyzrálý ho řešit. Pokud budeme přestupovat svobodnou vůli druhého člověka (i jen v duchu), ovlivňujeme jeho energetický obal - vstupujeme záměrně do jeho aury. V energetické rovině se dopouštíme násilí. Násilí opět plodí násilí. Vrátí se k nám jako bumerang, protože jsme vstoupili do nepovolené oblasti.
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Tara » pon 04. čer 2018 9:39:36

Návštěvník píše:
Každý má stejné právo na spokojený život, na vlastní rozhodování, na svoji cestu životem. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s ní souhlasit. Není však přípustné záměrně ovlivňovat druhého člověka, tedy vstupovat do jeho domény, byť s nejlepším úmyslem.

Co vidíme ze své pozice jako dobré pro druhého, on sám tak nemusí cítit. Nebo to může vnímat jako svůj problém, ale není připravený a vyzrálý ho řešit. Pokud budeme přestupovat svobodnou vůli druhého člověka (i jen v duchu), ovlivňujeme jeho energetický obal - vstupujeme záměrně do jeho aury. V energetické rovině se dopouštíme násilí. Násilí opět plodí násilí. Vrátí se k nám jako bumerang, protože jsme vstoupili do nepovolené oblasti.

Já si to tak úplně nemyslím. Pěkně o podobném mluví Mooji ve videu O soucitu a pomoci.
Rozlišuje soucit a pomoc, kdy jednáme zcela spontánně, přirozeně situaci, jako Lidé (schválně dávám velké "L") a kdy už je soucit, pomoc nad rámec "žádaného", kdy jednáme už z osobní vůle - to pak už není dobře, říká Mooji a tady by se to již týkalo toho, co píšeš - násilí, které se vrátí...

Alespoň tak to vnímám já...

Vše se jen děje... vše se jen děje... a děje se vždy pro a v rámci Celku.... mnohdy skrze kopance... a zpětně pohleděno, to bylo a je vždy dobře...

Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Hmla » pon 04. čer 2018 10:43:34

Já si to tak úplně nemyslím. Pěkně o podobném mluví Mooji ve videu O soucitu a pomoci.
Rozlišuje soucit a pomoc, kdy jednáme zcela spontánně, přirozeně situaci, jako Lidé (schválně dávám velké "L") a kdy už je soucit, pomoc nad rámec "žádaného", kdy jednáme už z osobní vůle - to pak už není dobře, říká Mooji a tady by se to již týkalo toho, co píšeš - násilí, které se vrátí...

Alespoň tak to vnímám já...

Vše se jen děje... vše se jen děje... a děje se vždy pro a v rámci Celku.... mnohdy skrze kopance... a zpětně pohleděno, to bylo a je vždy dobře...


A neprotiřečí si to trošku? Když zpětně pohleděno, to bylo a je vždy dobře? Co potom to, co se nám kdysi jevilo, nebo teď jeví jako nad rámec? Co to násilí které se vrací? Jsou tu dvě věci - že vše jde tak jak musí - svět přírody, kde vše kráčí spontánní cestou. A nad ním svět našich voleb, jako nadstavba. Ale je otázkou jestli v tom nadstaveném světě, jde vše dobře - k dobrému konci. Protože tam vládne svobodná vůle, a ta jak známo disponuje i destrukčními a sebezničujícíni možnostmi. Pro bytí jako celek to jistě problém nepředstavuje. Jde " jen" o tohle kouzelné místo, na kterém jsme se coby lidstvo narodili. A právě o ty vztahy mezi všemi. A mezi všemi a vším..
Hmla
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Tara » pon 04. čer 2018 11:28:44

Já bych řekla, že si to neodporuje :-)

Vtip je v tom, že když "pomáháš" spontánně, přirozeně, ze sou-citu, tak si nemyslíš, že pomáháš, prostě se děje řekněme pomáhání, ono se t děje jakoby samo sebou, děláš, co "musíš", podle svého nastavení, uvědomění... No a protože to máme každý jinak, pak i to "pomáhání" je o jiném ovoci (důsledek). Pokud do toho už zamícháš osobní profit, zisk, aby, je to špatně i s těmi důsledky, důsledky hlavně pro toho, kdo chtěl profitovat. Jsme všichni herci, kteří hrají zdánlivě ze svobodné vůle své nějaké role a vytváříme svět, ale režisérem nejsme. Tím je Celek, Bůh, Pravda, jak je libo a ten svými energiemi ve skutečnosti řídí další part... :-) Alespoň tak to vnímám...
A máš velkou pravdu, že VZTAHY jsou tím určujícím...

Dnešní svět vypadá, že je v něm hodně násilí, a taky to tak je, protože se ještě hodně lidí chová mocensky, uchvatitelsky a násilí plodí násilí, jak psal Návštěvník. Ale je hodně také těch, kdo se tak nechovají a zlo jde vždycky více vidět, než to nenápadné, přející dobro :-)

Změny (k lepšímu), k Celku se dějí i za pomoci jak píšeš destrukčních sil, jinak to nejde. Podle mě je důležité, s jakým úmyslem je tak činěno...
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 2683
Registrován: stř 20. lis 2013 8:44:22

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod miroslav » pon 04. čer 2018 12:19:14

Návštěvník píše:Každý má stejné právo na spokojený život, na vlastní rozhodování, na svoji cestu životem. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s ní souhlasit. Není však přípustné záměrně ovlivňovat druhého člověka, tedy vstupovat do jeho domény, byť s nejlepším úmyslem.


Tohle je prohlášení člověka, který sebe a "svoji doménu" bere moc vážně až absolutně a bojí se případné zpětné reakce.
Ve skutečnosti se naše "domény" prolínají, těžko říci, kde a zda vůbec je hranice mne a toho druhého. Pokud tu nějaká hranice je, pak je jen umělá, strachem z pohledu druhých a samosvojností v mysli udržovaná. Překročení jakýchkoliv osobních "domén" je základem hlubšího vztahu mezi dvěma lidmi, reálného poznání, jedné duše, jednoho těla, sjednocující lásky.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3404
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 04. čer 2018 12:37:00

Návštěvník píše:Každý má stejné právo na spokojený život, na vlastní rozhodování, na svoji cestu životem.


A zrovna tak má každý právo na nespokojený život bez vlastního rozhodování. Cesta životem je vždy jeho, at už ten život vypadá, jak chce. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s tím souhlasit.

Návštěvník píše:Není však přípustné záměrně ovlivňovat druhého člověka, tedy vstupovat do jeho domény, byť s nejlepším úmyslem.


Přípustné to samozřejmě je, jinak by se to nedělo. Když to dovoluje Bůh, tak by nebylo na škodu se zamyslet, proč to dovoluje. Že by osud nebo karma? Nebo se něco naučit?
Ale je možné se rozhodnout záměrně neovlivnovat druhého člověka - každý si o tom může rozhodnout, jak chce, jak to odpovídá jeho nastavení. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s tím souhlasit a můžeme druhým předpisovat, co je připustné a co ne. ;)
Návštěvník
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod vostal petr » pon 04. čer 2018 12:46:44

Přípustné to samozřejmě je, jinak by se to nedělo. Když to dovoluje Bůh,


Bůh to sice dovoluje a dokonce i umožnuje,

ale sám to jaksi nedělá,

tedy může to dělat pouze skze osoby, ale on sám to nedělá,

a

protože to Bůh nedělá, tak to není ani dobré dělat ale je dobré to druhým umožnovat,

stejně tak jako to dělá ten Bůh...
vostal petr
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod vostal petr » pon 04. čer 2018 13:23:05

miroslav píše:
Návštěvník píše:Každý má stejné právo na spokojený život, na vlastní rozhodování, na svoji cestu životem. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s ní souhlasit. Není však přípustné záměrně ovlivňovat druhého člověka, tedy vstupovat do jeho domény, byť s nejlepším úmyslem.


Tohle je prohlášení člověka, který sebe a "svoji doménu" bere moc vážně až absolutně a bojí se případné zpětné reakce.
Ve skutečnosti se naše "domény" prolínají, těžko říci, kde a zda vůbec je hranice mne a toho druhého. Pokud tu nějaká hranice je, pak je jen umělá, strachem z pohledu druhých a samosvojností v mysli udržovaná. Překročení jakýchkoliv osobních "domén" je základem hlubšího vztahu mezi dvěma lidmi, reálného poznání, jedné duše, jednoho těla, sjednocující lásky.


Pokud bych tedy měl něco považovat za překročení té osobní domény,
pak by to bylo asi to, co píše návštěvník,
tedy každému jeho svobodu,

tedy každý může cokoliv libo ale já (bůh) nemohu nic (to proto, že vše jsem já - jedno tělo, duše, láska)

To mně přijde jako správné sjednocení protikladů
vostal petr
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod vostal petr » pon 04. čer 2018 13:41:34

Ale podle mne záleží na tom,

k čemu člověk směřuje, zda-li k atmanu či brahmanu,

jako atman mohu všechno (akorát ten svět je furt nevobodný)

a jako brahman nemohu nic (a svět je svobodný)
vostal petr
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Hmla » pon 04. čer 2018 16:27:04

Tara píše:Já bych řekla, že si to neodporuje :-)

Vtip je v tom, že když "pomáháš" spontánně, přirozeně, ze sou-citu, tak si nemyslíš, že pomáháš, prostě se děje řekněme pomáhání, ono se t děje jakoby samo sebou, děláš, co "musíš", podle svého nastavení, uvědomění... No a protože to máme každý jinak, pak i to "pomáhání" je o jiném ovoci (důsledek). Pokud do toho už zamícháš osobní profit, zisk, aby, je to špatně i s těmi důsledky, důsledky hlavně pro toho, kdo chtěl profitovat. Jsme všichni herci, kteří hrají zdánlivě ze svobodné vůle své nějaké role a vytváříme svět, ale režisérem nejsme. Tím je Celek, Bůh, Pravda, jak je libo a ten svými energiemi ve skutečnosti řídí další part... :-) Alespoň tak to vnímám...
A máš velkou pravdu, že VZTAHY jsou tím určujícím...

Dnešní svět vypadá, že je v něm hodně násilí, a taky to tak je, protože se ještě hodně lidí chová mocensky, uchvatitelsky a násilí plodí násilí, jak psal Návštěvník. Ale je hodně také těch, kdo se tak nechovají a zlo jde vždycky více vidět, než to nenápadné, přející dobro :-)

Změny (k lepšímu), k Celku se dějí i za pomoci jak píšeš destrukčních sil, jinak to nejde. Podle mě je důležité, s jakým úmyslem je tak činěno...


No mě šlo o to jak jsi psala, že Mooji mluví o tom, jak když už je pomoc nad rámec žádaného, že už to není dobře. A pak ze zpětného pohledu, že je vždycky všechno dobře. Tím si nejsem tak jistej. Spíš že to bylo nebo je, v závislosti na rozjetých okolnostech, nevyhnutelné. Ať už to vyznělo či vyznívá pozitivně nebo negativně. Např. okolnosti, které vedou k nějakému násilnému konfliktu, zločinu, válce. Ten děj nelze pokládat za dobrý, i když samozřejmě se díky tomu rozbíhají nové okolnosti dávající prostor i pro dobré činy a skutky.. Ani si nejsem jist, že autorem, který takovéto události inscenuje a režíruje je bůh. Ta souvislost je tu z mého pohledu hodně nepřímá. :-)
Hmla
 

Re: Všechno, co se děje, jsou pohyby energie

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 04. čer 2018 16:43:34

A poslouchal jsi to video? Třebas to říkám blbě a od něj by to vyznělo jinak. :-)

Ani si nejsem jist, že autorem, který takovéto události inscenuje a režíruje je bůh. Ta souvislost je tu z mého pohledu hodně nepřímá. :-)


No Bůh ne jako NĚKDO, nějaká personifikace, ale spíše jako nevyhnutelnost dějícího se ve smyslu Energie...., mohlo by to být i označeno Já, Pravda, Nejvyšší kosmická energie atd....., jak jsem psala :-)
Návštěvník
 

Další

Zpět na Cokoliv je libo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků