Opravdovost

Moderátor: Pelvan

Pravidla fóra
Příspěvky, které nebudou k tématu, budou smazány.

Opravdovost

Nový příspěvekod Linda » čtv 03. pro 2015 23:10:49

Já tady nejsem od toho, abych něco přednášel... Ani se tak necejtím, a chtěl bych, abyste to věděli... nejsem žádnej přednášející člověk s nějakým vzděláním, nemyslím si vůbec, že vím něco, co vy nevíte...

Vy víte přesně to, co potřebujete k tomu, abyste přišli na to, na co si myslíte, že já jsem přišel (pobavená reakce v publiku).

Jediný, kde bych viděl možná trochu rozdíl, je, že jsem se opravdu v určitý fázi svýho života rozhodl k tomu, že některý věci nebudu ignorovat.

Ku podivu se začalo dít to, že se mi věci samy začaly v životě srovnávat, že najednou jsem začal dohlídat do koutů mysli a do souvislostí, který jsem předtím neviděl. To neznamená, že by tam nebyly, ale jako by se rozpoznaly tím, že jsem uznal věci tak, jak jsou, to je ta opravdovost, o který se snažím mluvit.

Saša Hendruk
Uživatelský avatar
Linda
 
Příspěvky: 855
Registrován: pát 23. zář 2011 11:43:47

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Linda » pát 04. pro 2015 9:13:02

Na youtube existuje pár videozáznamů ze setkání s ním, tématem je Mapování mysli.

https://www.youtube.com/results?search_ ... 1a+Hendruk
Uživatelský avatar
Linda
 
Příspěvky: 855
Registrován: pát 23. zář 2011 11:43:47

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Linda » stř 23. pro 2015 14:05:02

arikiran píše:...je třeba vyvinout akci k opětné harmonizaci a synchronu myšlení a cítění a konání

vlastně to de popsat jednou větou
BÝT PRAVDIVÝ, UPŘÍMNÝ, SPONTÁNNÍ

ano, ale chtít být takým a takým....je jedna věc..a být jím fakt druhá

přeji i vám hodně odvahy k podobným krokům

Máš pravdu, každý z nás jednou tohle o sobě zjistí. Pak člověk začne sám sebe kvůli svým sklonům odsuzovat... do chvíle, kdy mu dojde, že se tím vůbec nic nevyřešilo, protože negativní odmítavá energie je negativní odmítavá energie, ať se týká mě nebo někoho druhého. A že místo aby se začala disharmonie zmenšovat, je pořád stejná, nebo se ještě víc zvětšila. Ukázalo se taky, že i když to člověk v sobě všechno potlačí tak důkladně, že si už žádné negativní reakce u sebe neuvědomuje, jako by úplně zmizely, stejně jednou nastane situace, která ho nakonec přinutí, aby ty utajené negativní energetické balíčky skryté někde hluboko v sobě rozbalil a zpracoval.

Co tedy dál? Když mi došlo, že odmítáním svých negativních reakcí na kohokoliv a cokoliv se ještě víc posiluje moje nevědomost, bylo to něco jako křižovatka. Bylo jasné, že řešení je někde jinde. Zkušenější, kteří tímhle stádiem taky prošli, říkají: "Přijetím se zestejní" (Míla Tomášová). Zkusila jsem to a ukázalo se, že to opravdu jde. Nějakou dobu to prohlubování všímavosti trvá, ale nakonec si člověk jasně uvědomí každou svou negativní reakci, ať se týká vlastních egoistických reakcí, nebo úletů někoho jiného. A místo aby ji člověk odsoudil jako dřív a přidával tomu další negativní energii, nebo ji potlačil a její zpracování odsunul, to negativní se přijme jako jeden z bezpočtu tvarů Jediného všetvořícího, Milovaného (cesta dzogčhenu). Časem se ukázalo, že to je nejrychlejší cesta k rozpouštění všech možných negativních reakcí, uskladněných v podvědomí, a že se čím dál snáz vracím do pohody i v obtížnějších situacích, ve kterých bych to nikdy dřív nepovažovala za možné.

Nezmění se to hned. Čím delší dobu člověk v sobě odmítal "to nepřijatelné" (a takových bylo mezi duchovňáky hodně), tím delší dobu pak trvá, než se tichým pozorováním a přijímáním svých reakcí, doteď nepřijatelných, to vnitřní skladiště aspoň trochu zprázdní. No a co? Život je jedno velké dobrodružství - i když to někdy vůbec není snadné.

https://www.youtube.com/watch?v=kT-CnCfvpTc
Uživatelský avatar
Linda
 
Příspěvky: 855
Registrován: pát 23. zář 2011 11:43:47

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod jaosiva1 » čtv 24. pro 2015 7:05:35

Ahoj Lindo
Dik za prani
Mnoho Stesti a Ssily

Ano...Prijeti sebe sama vcetne negaci je podstatnym krokem dal

Covek....ja...neco dela a druzi mu vycitaji, kritizuji ho, zneuctuji...kvuli nejakym prohreskum...ktere dotycny vnima jako zanedbatelne...ci je nevidi vubec
Kritiku zkratka neprijimam...branim se
S temi, co mnebkritizuji, prestavam komunikovat

Potom pride Obrat!

A ja konecne sam uvidim tu hromadu chyb, pokrytectvi, nedodelku, lzi...a jako by toho nebylo malo, kazdy den...kazdou hodinu pridavam dalsi a dalsi

To je vskutku krize..a je treba dosti sil to ustat

Mi konkretne v techto spatnych casech pomahal muj Mistr

Kdyz Mistr kritizoval
Ja se branil a neveril Mu

Kdyz sem prohledl a zacal se zatracovat
Mistr se me ujal a chlacholil me
Neni to s tebou zas tak spatny...

No a soucasny stav je takovy,
ze speju-li ted k nejake chybe
Ktera by mohla vzniknout
V budoucnosti
Mou soucasnou nepozornosti, pohodlnosti, atp
Uvidim driv takovou moznost
Prekonam lenost
A preventivne zakrocim

A kdyz uz chyba vznikne
Ani pak neni nic ztraceno
A je mozno zacit pracovat
Na jeji naprave

Takova prace se sebou ma zaroven velky vyznam pro posuzovani druhych daleko soucitnejsim zpusobem,
Kteryzto zatim mi jeste trochu chybi...a...kdyz sem kritizujici a v nejlepsim skodolibe vypocitavam druhemu jeho chyby, musi mi Mistr ukazat, jak ja sam sem se
choval mnohem hur, nez ted ten clovek, mnou kritizovany...
A hned se zklidnim

Zaver:
Je velika energeticka uleva, prestat ve vedomi drzet tu barieru
Ktera ma za ukol ukazovat me pred druhyma v tech barvach, ktere jsem
Si vytycil a idealizoval
A to je vlastne ta OPRAVDOVOST!

Dik za darek, Jezisku
...x...
jaosiva1
 
Příspěvky: 263
Registrován: úte 14. led 2014 21:55:05

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Linda » čtv 24. pro 2015 18:40:37

jaosiva1 píše:...A ja konecne sam uvidim tu hromadu chyb, pokrytectvi, nedodelku, lzi...a jako by toho nebylo malo, kazdy den...kazdou hodinu pridavam dalsi a další...

Není vůbec snadné si tohle i jen připustit, natož zkusit to v sobě začít rozpoznávat... a nakonec to v sobě přijímat s láskou, kdykoliv se to objeví. Nějaký čas trvá, než se vlastní zkušeností zjistí, že přijetí a láska k tomu "špatnému a nepřijatelnému v sobě" všechno to dřív neuvědomované vlastní sebeobelhávání a pokrytectví na každém kroku rozpouští.

Tady to vysvětluje Šrí Bhagavan:
"Vaši negativní stránku jste vložili pod koberec, kde se ukrývá – a to je podvědomí...

Milujte to, že jste stoka, milujte ty hrozné věci. Vy to nenávidíte. Nenávidíte to, bojíte se toho, nemáte to rádi a tváříte se, že to v sobě nemáte.

Žádná lidská bytost na této planetě nemůže existovat bez negativní stránky. Není to prostě možné. Kdo jsou velcí lidé? Mahatmá Gandhiové, Rámanové, Buddhové. Co je základem jejich cesty? Oni vědí, že mají negativní stránku, ale akceptují ji a milují. Kdežto vy ji nevidíte, nepřijímáte ji, nemilujete ji. Neustále před tím utíkáte, nebo předstíráte, že to v sobě nemáte.

Takže první a nejdůležitější věcí je vyhrabat všechny tyto věci. Odhrnout koberec, přivést to na světlo. Tak je to... Takže toto myslíme, když říkáme, že máte milovat sami sebe."



Jak je možné, že láska k tomu negativnímu v sobě - které bylo tak dlouho pro nás neviditelné a konečně jsme ochotní si to připustit - každou naši negativní reakci rozpouští, jakmile si ji v sobě uvědomíme a plně ji přijímáme???

I ty odmítané egoistické sklony a jejich projevy jsou pohyby Absolutna, pohyby Milovaného Obrázek ... Rozpouštějí se, protože láska k nim nás pokaždé propojí s jejich Podstatou - s Tím, z čeho je všechno existující vytvořené. A TO vímá ve všech tvarech... Sebe Samo.

Jak jinak? Mudrcové říkají: "Všechno je Bůh" Obrázek

Jenže: i když to náš mozek třeba i pochopí, přímo to rozpoznávat a vnímat jako Podstatu, ze které jsou vytvarované i všechny nectnosti... to je jiná. Mně v tom už dlouho pomáhá něco, co pomáhá i mým kamarádům - stará dobrá Čokoláda

Obrázek

PS: I to je možné si opakovaně nadělovat pod stromeček...

Obrázek
Uživatelský avatar
Linda
 
Příspěvky: 855
Registrován: pát 23. zář 2011 11:43:47

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Linda » pát 25. pro 2015 22:22:04

Že i po osvícení se Probuzeným dál objevují negativní myšlenky i emoce a jak s tím zacházejí vysvětluje Raméš Balsekar ve své knize "Let Life Flow":

"Myšlenky a dokonce i touhy se neobjevují pouze v mysli řadového člověka; objevují se i v mysli mudrce.

Podstatné je, že jakýkoliv pokus bránit, aby se objevovaly – nehledě na to, že je to pošetilá snaha, která má za následek frustraci – rozděluje mysl na to, co se snaží myšlenky zastavit, a na tu část mysli, která tomu vzdoruje, takže je tu konflikt.

Myšlenky se objevují jako důsledek neustálého podmiňování a paměťových vtisků, které tím vznikají, a snaha vědomě a záměrně se jich zbavovat je něco jako ´smývat krev krví´.

Závěr je jednoduchý: myšlenky vznikají, protože ale nemají žádnou vlastní samostatnou substanci, okamžitě zmizí, pokud s nimi nezačneme zacházet jako s něčím skutečným. Jakákoliv aktivní snaha ovládnout mysl nebo nechat ji být jen posílí ego."

http://www.yogiimpressions.com/products ... -Flow.html
Uživatelský avatar
Linda
 
Příspěvky: 855
Registrován: pát 23. zář 2011 11:43:47

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 18. črc 2016 12:56:22

Obrázek

Srdečně Vás zveme na specielní letní besedu se Sašou
vstupné (podpora čajovny na provoz) 100,-
čajovnu otevřeme ve 14:00
Po besedě cca kolem 19:00 pro zájemce a karmajogíny kolektivní přesun se Sašou na nedalekou zahradu v Řevnicích, uděláme oheň v típí , možnost přespání v típí, maringotce či pod širákem. V neděli ráno v 9:00 společný přesun do Jílového u Prahy na zahradu k Cherubínům, kde proběhnou společné úklidové práce na zahradě , na večer cca kolem 18:00 společné koupání v nedaleké Sázavě a na závěr společný přesun do nedalekého čajového klubu u Všech Svatejch , kde bude zajištěno občerstvení. dejte prosím vědět o své karmajogínské účasti

http://www.cajovnacherubin.cz/program/b ... bepoznani/

těším se a zdravím
h.
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 03. led 2018 18:44:09

Šrí Bhagavan:

"Vaši negativní stránku jste vložili pod koberec, kde se ukrývá – a to je podvědomí...

Milujte to, že jste stoka, milujte ty hrozné věci. Vy to nenávidíte. Nenávidíte to, bojíte se toho, nemáte to rádi a tváříte se, že to v sobě nemáte.

Žádná lidská bytost na této planetě nemůže existovat bez negativní stránky. Není to prostě možné. Kdo jsou velcí lidé? Mahatmá Gandhiové, Rámanové, Buddhové. Co je základem jejich cesty? Oni vědí, že mají negativní stránku, ale akceptují ji a milují. Kdežto vy ji nevidíte, nepřijímáte ji, nemilujete ji. Neustále před tím utíkáte, nebo předstíráte, že to v sobě nemáte.

Takže první a nejdůležitější věcí je vyhrabat všechny tyto věci. Odhrnout koberec, přivést to na světlo. Tak je to... Takže toto myslíme, když říkáme, že máte milovat sami sebe."

Jak je možné, že některým z nás trvá tak dlouho, než konečně pochopí, že

láska k tomu negativnímu v sobě - které bylo tak dlouho pro nás neviditelné a konečně jsme ochotní si to připustit - každou naši negativní reakci rozpouští, jakmile si ji v sobě uvědomíme a plně ji přijímáme???

Protože jsme byli náboženstvím vychováváni k tomu, abychom všechno negativní odmítali. Odmítnutím to ale nezmizelo, jen se to - jak říká Šrí Bhagavan - zametlo pod koberec. A tak každému z nás trvá jinak dlouho, než v nás konečně vyvstane naprostá ochota vnímat a plně si uvědomovat i to, co doteď pro nás jakoby neexistovalo: svou negativní stránku, kterou jsme - v tom nejlepším úmyslu, pochopitelně - vložili pod koberec, kde se ukrývá...

Teprve když se všechny ty dosud zdánlivě neexistující negace začnou s láskou v sobě rozpoznávat a přijímat, místo aby se jejich existence popírala, může se čím dál častěji objevovat zkušenost, že

i ty odmítané egoistické sklony a jejich projevy jsou pohyby Absolutna, pohyby Milovaného Obrázek ... Rozpouštějí se, protože láska k nim nás pokaždé propojí s jejich Podstatou - s Tím, z čeho je všechno existující vytvořené. A TO vímá ve všech tvarech... Sebe Samo.
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Jana » stř 03. led 2018 22:35:40

Cokoliv poznáváme jako lásku, ztrácí punc negativity.

Cokoliv je láskou, není od naší existence nijak odděleno.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 03. led 2018 22:44:00

Ve skutečně neosobní lásce se tiše pozoruje všechno, co vyvstává -
... ať je to jakékoliv ...

bez sebemenší potřeby posuzovat, jestli je to krásné nebo ošklivé, pozitivní nebo negativní...
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 03. led 2018 23:04:41

Adyashanti:

"Moje učitelka říkávala: "Setrvejte v mysli začátečníka. Nikdy neopouštějte mysl začátečníka." V mysli začátečníka je totiž nekonečně mnoho možností. Všechno je otevřené. Může se stát cokoliv.

Ať už jste prožili jakkoliv hluboký vhled, ať si jakkoliv myslíte, že něco víte, setrvejte v mysli začátečníka. Neusněte na vavřínech. Ať už jste zažili kdovíjaké osvícení, ať jste se otevřeli do hloubky až k samotnému jádru svého bytí, pokud se vám podaří uchovat si ničím nezatíženou mysl, mysl začátečníka, která své představy nikdy nepokládá za konečnou pravdu, pak máte mnohem větší naději na to, že vaše myšlenky a komunikace s ostatními budou přirozeně duchovní a inspirativní."

https://www.levneucebnice.cz/p/pad-do-m ... gJQBvD_BwE
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 04. led 2018 10:11:14

"Setrvejte v mysli začátečníka"
Tak k čemu jsou všechny nauky?
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 28. led 2018 21:06:25

"Setrvejte v mysli začátečníka"

Tak k čemu jsou všechny nauky?


Umožňují nám pochopit a rozpoznat, co nás vyhazuje z mysli začátečníka do představy sebe coby vědoucího "já".
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 29. led 2018 22:58:40

Šrí Bhagavan:

"Vaši negativní stránku jste vložili pod koberec, kde se ukrývá – a to je podvědomí...

Milujte to, že jste stoka, milujte ty hrozné věci. Vy to nenávidíte. Nenávidíte to, bojíte se toho, nemáte to rádi a tváříte se, že to v sobě nemáte.

Žádná lidská bytost na této planetě nemůže existovat bez negativní stránky. Není to prostě možné. Kdo jsou velcí lidé? Mahatmá Gandhiové, Rámanové, Buddhové. Co je základem jejich cesty? Oni vědí, že mají negativní stránku, ale akceptují ji a milují. Kdežto vy ji nevidíte, nepřijímáte ji, nemilujete ji. Neustále před tím utíkáte, nebo předstíráte, že to v sobě nemáte.

Takže první a nejdůležitější věcí je vyhrabat všechny tyto věci. Odhrnout koberec, přivést to na světlo. Tak je to... Takže toto myslíme, když říkáme, že máte milovat sami sebe."

Jak je možné, že některým z nás trvá tak dlouho, než konečně pochopí, že

láska k tomu negativnímu v sobě - které bylo tak dlouho pro nás neviditelné a konečně jsme ochotní si to připustit - každou naši negativní reakci rozpouští, jakmile si ji v sobě uvědomíme a plně ji přijímáme???

Protože jsme byli náboženstvím vychováváni k tomu, abychom všechno negativní odmítali. Odmítnutím to ale nezmizelo, jen se to - jak říká Šrí Bhagavan - zametlo pod koberec. A tak každému z nás trvá jinak dlouho, než v nás konečně vyvstane naprostá ochota vnímat a plně si uvědomovat i to, co doteď pro nás jakoby neexistovalo: svou negativní stránku, kterou jsme - v tom nejlepším úmyslu, pochopitelně - vložili pod koberec, kde se ukrývá...

Odmítání a popírání vlastních negativních energií nám bylo od narození doporučované a vsugerovávané v rodině, ve škole i v kostele; přesto může Milostí nakonec dojít k tomu, že
všechny ty dosud zdánlivě neexistující negace se začnou s láskou v sobě rozpoznávat a přijímat, místo aby se jejich existence popírala, a může se čím dál častěji objevovat zkušenost, že

i ty odmítané egoistické sklony a jejich projevy jsou pohyby Absolutna, pohyby Milovaného Obrázek ... Rozpouštějí se, protože láska k nim nás pokaždé propojí s jejich Podstatou - s Tím, z čeho je všechno existující vytvořené. A TO vímá ve všech tvarech... Sebe Samo.
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Jana » úte 30. led 2018 6:46:07

Existuje v samotném Bytí nějaká negativní energie? Aby se něco mohlo jevit jako negativní, musí do hry vstoupit mysl a jen díky ní je možné dělit realitu na subjekt a objekt. Jen díky mysli se může objevit projekce časoprostoru a s ní i pohyb, který se může jevit vzhledem k subjektu jako negativní energie, která jde proti životu subjektu. Ale Život sám je jakoukoliv energií nedotčený.

Milujte to, že jste stoka...


A i stoka se tak stane láskou.

Mohla by bezpodmínečná láska obsahovat cokoliv negativního?

Jakmile se přijme fakt, že můžeme být vším. Nejen tím, co je z lidského pohledu nejlepší, ale i tím, co se jeví jako nejhorší, zmizí všechny bariery, které brání poznání Jednoty všeho.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Jana » úte 30. led 2018 7:32:29

Návštěvník píše:
Šrí Bhagavan:

"Vaši negativní stránku jste vložili pod koberec, kde se ukrývá – a to je podvědomí...

Milujte to, že jste stoka, milujte ty hrozné věci. Vy to nenávidíte. Nenávidíte to, bojíte se toho, nemáte to rádi a tváříte se, že to v sobě nemáte.

Žádná lidská bytost na této planetě nemůže existovat bez negativní stránky. Není to prostě možné. Kdo jsou velcí lidé? Mahatmá Gandhiové, Rámanové, Buddhové. Co je základem jejich cesty? Oni vědí, že mají negativní stránku, ale akceptují ji a milují. Kdežto vy ji nevidíte, nepřijímáte ji, nemilujete ji. Neustále před tím utíkáte, nebo předstíráte, že to v sobě nemáte.

Takže první a nejdůležitější věcí je vyhrabat všechny tyto věci. Odhrnout koberec, přivést to na světlo. Tak je to... Takže toto myslíme, když říkáme, že máte milovat sami sebe."

Jak je možné, že některým z nás trvá tak dlouho, než konečně pochopí, že

láska k tomu negativnímu v sobě - které bylo tak dlouho pro nás neviditelné a konečně jsme ochotní si to připustit - každou naši negativní reakci rozpouští, jakmile si ji v sobě uvědomíme a plně ji přijímáme???

Protože jsme byli náboženstvím vychováváni k tomu, abychom všechno negativní odmítali. Odmítnutím to ale nezmizelo, jen se to - jak říká Šrí Bhagavan - zametlo pod koberec. A tak každému z nás trvá jinak dlouho, než v nás konečně vyvstane naprostá ochota vnímat a plně si uvědomovat i to, co doteď pro nás jakoby neexistovalo: svou negativní stránku, kterou jsme - v tom nejlepším úmyslu, pochopitelně - vložili pod koberec, kde se ukrývá...

Odmítání a popírání vlastních negativních energií nám bylo od narození doporučované a vsugerovávané v rodině, ve škole i v kostele; přesto může Milostí nakonec dojít k tomu, že
všechny ty dosud zdánlivě neexistující negace se začnou s láskou v sobě rozpoznávat a přijímat, místo aby se jejich existence popírala, a může se čím dál častěji objevovat zkušenost, že

i ty odmítané egoistické sklony a jejich projevy jsou pohyby Absolutna, pohyby Milovaného Obrázek ... Rozpouštějí se, protože láska k nim nás pokaždé propojí s jejich Podstatou - s Tím, z čeho je všechno existující vytvořené. A TO vímá ve všech tvarech... Sebe Samo.


Jestli je naše vlastní negativita zametena pod koberec a není k nalezení, co tohle moudro použít na negativitu, která k nalezení je a která se třeba jeví jako negativita někoho druhého?

Uneseme tu možnost milovat i stoku negativity, kterou z Poradny mohou vytvořit Vostálpetrovo vulgarity?
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Jana » úte 30. led 2018 7:45:24

Mnohem jednodušší je uvědomit si, kým on nezávisle na projevu skutečně je.

Mnohem jednodušší je milovat to, co je věčné, než to, co se objeví a zmizí.

Možná můžeme dospět k tomu, že tou stokou jsou všechna naše ztotožnění a že i ta je možné milovat.

:)
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 30. led 2018 8:45:25

Jestli je naše vlastní negativita zametena pod koberec a není k nalezení, co tohle moudro použít na negativitu, která k nalezení je a která se třeba jeví jako negativita někoho druhého?

Dokud se vlastní negativita zametá pod koberec, není rozdíl mezi tím, jestli negativitu druhého napadáme, nebo i ji zameteme pod koberec a dáváme mu najevo svou lásku k němu... Osobní já si vybralo jen jeden z obou pólů duality, osobní lásku k druhé osobě, aby nemuselo vnímat negativitu.

Neosobní lásku k dění a láskyplné přijímání Vesmírné Energie ve všech Jejích pohybech a tvarech osobní já neprožívá, to není v jeho možnostech; chápe to proto jen jako moudro.

Možná můžeme dospět k tomu, že tou stokou jsou všechna naše ztotožnění a že i ta je možné milovat

Nejde o to naučit se milovat stoku, ale začít rozpoznávat pohyb Vesmírné Energie i v tom, co vnímáme jako stoku. Pak zmizí představa, že i stoku je možné milovat stejně jako krásné horské prameny, protože Láska osobní (i ke stoce) se změní v lásku neosobní: v lásku k Vesmírné Energii a k jejím pohybům ve všech Jejích podobách.

:)
Návštěvník
 

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Jana » úte 30. led 2018 17:15:33

Návštěvník píše:
Jestli je naše vlastní negativita zametena pod koberec a není k nalezení, co tohle moudro použít na negativitu, která k nalezení je a která se třeba jeví jako negativita někoho druhého?

Dokud se vlastní negativita zametá pod koberec, není rozdíl mezi tím, jestli negativitu druhého napadáme, nebo i ji zameteme pod koberec a dáváme mu najevo svou lásku k němu... Osobní já si vybralo jen jeden z obou pólů duality, osobní lásku k druhé osobě, aby nemuselo vnímat negativitu.

Neosobní lásku k dění a láskyplné přijímání Vesmírné Energie ve všech Jejích pohybech a tvarech osobní já neprožívá, to není v jeho možnostech; chápe to proto jen jako moudro.

Možná můžeme dospět k tomu, že tou stokou jsou všechna naše ztotožnění a že i ta je možné milovat

Nejde o to naučit se milovat stoku, ale začít rozpoznávat pohyb Vesmírné Energie i v tom, co vnímáme jako stoku. Pak zmizí představa, že i stoku je možné milovat stejně jako krásné horské prameny, protože Láska osobní (i ke stoce) se změní v lásku neosobní: v lásku k Vesmírné Energii a k jejím pohybům ve všech Jejích podobách.

:)


Co je vlastně ta negativita, pokud tady není osobní vztahování?
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Opravdovost

Nový příspěvekod Návštěvník » úte 30. led 2018 17:59:56

Jana píše:
Návštěvník píše:
Jestli je naše vlastní negativita zametena pod koberec a není k nalezení, co tohle moudro použít na negativitu, která k nalezení je a která se třeba jeví jako negativita někoho druhého?

Dokud se vlastní negativita zametá pod koberec, není rozdíl mezi tím, jestli negativitu druhého napadáme, nebo i ji zameteme pod koberec a dáváme mu najevo svou lásku k němu... Osobní já si vybralo jen jeden z obou pólů duality, osobní lásku k druhé osobě, aby nemuselo vnímat negativitu.

Neosobní lásku k dění a láskyplné přijímání Vesmírné Energie ve všech Jejích pohybech a tvarech osobní já neprožívá, to není v jeho možnostech; chápe to proto jen jako moudro.

Možná můžeme dospět k tomu, že tou stokou jsou všechna naše ztotožnění a že i ta je možné milovat

Nejde o to naučit se milovat stoku, ale začít rozpoznávat pohyb Vesmírné Energie i v tom, co vnímáme jako stoku. Pak zmizí představa, že i stoku je možné milovat stejně jako krásné horské prameny, protože Láska osobní (i ke stoce) se změní v lásku neosobní: v lásku k Vesmírné Energii a k jejím pohybům ve všech Jejích podobách.

:)


Co je vlastně ta negativita, pokud tady není osobní vztahování?

Dávno známý a opakovaně ověřený je fakt, který zná a potvrdí každý psycholog: že 95% ze svého vztahování si kultivovaný a laskavý člověk neuvědomuje, protože to probíhá podvědomě: neobjevuje se to v jeho vědomí, jelikož to automaticky odmítá a zametá se to tak pod koberec.

Díky tomu může být skálopevně přesvědčený, že v něm žádné osobní vztahování není. Na rozdíl od Probuzených, kteří si svoje vyvstávající osobní vztahování plně uvědomují a přijímají je jako pohyby všetvořícího Absolutna - nejen pochopením, přímo každý takový svůj vyvstalý osobní vztah k druhému rozpoznají. Jako např. Nisargadatta, který často na nechápavého žáka rozzuřeně zařval. Byl OPRAVDOVÝ.

Dokud v člověku nevznikne dostatečná motivace tohle pochopit a dál trvá na tom, že v něm žádné osobní vztahování není (přesto, že ostatní na tohle jeho nevědomé počínání opakovaně reagují a nakonec, když vidí, že k žádnému pochopení nedošlo, postupně s ním přestanou komunikovat), bude takový člověk dál od svého podvědomí odpojený.

The Play most go on :)
Návštěvník
 

Další

Zpět na Péče o ducha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků