Co to je za nauku?

Co to je za nauku?

Nový příspěvekod ryunin » pát 22. pro 2017 14:16:24

Milí přátelé, prosím pomoc, jedna osoba mě blízká nechala tento vzkaz na facebooku. Byl bych rád, kdybyste někdo tušil, o jakou nauku jde, která tuto osobu takto zasáhla, případně jestli je to nějaká nebezpečná záležitost. Tato osoba už asi rok nekomunikuje s rodiči a ti jsou z toho samozřejmě dost nešťastní.

Překládám z angličtiny:

"Drazí přátelé, krásné bytosti,

prosím přijměte mou omluvu za mou absenci zde od srpna 2015. Zemřela jsem a následně se reinkarnovala.

V současnosti procházím procesem vyladění na mou novou formu bytí (beingness), inkarnaci a prostředí.
V tom božském čase přinesu nový vklad - službu lidstvu. ??
Prosím, přijměte mou omluvu za nepříjemnosti, které jsem vám mohla způsobit. Prosím, vězte, že jste všichni velice milováni. "

Tolik její výpověď. Tak doufám, že někdo bude vědět, o co tu zhruba jde. Díky.
ryunin
 
Příspěvky: 706
Registrován: čtv 22. zář 2011 13:19:10

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod Jana » sob 23. pro 2017 7:06:07

Na své duchovní cestě při probouzení tímhle prošel každý. Všichni Probuzení měli ve svém životě fázi, kdy se svým blízkým a milovaným, se kterými sdíleli svůj život, nějak vzdálili, aby mohli najít to, co je nám všem nejbližší, aby mohli nalézt to místo, kde jsme se nikdy nerozdělili.

Ať to byl Buddha, který odešel od rodiny, ať to byl Mooji, který nějaký čas, jak říkal, seděl Bohu na klíně a užíval si Boží přítomnost bez přítomnosti světa, ať to byl Tolle, který blaženě seděl dva roky v parku a, jak říkal, ztratil tam schopnost zacházet s předměty. Někdy ten přerod, kdy náš život přestává řídit iluze oddělenosti a stává se Jedním s tím vším, co existuje, proběhne decentně v ústraní domova. Umíráme jako ego a rodíme se jako "Jsem, který jsem", jako skutečné Já, Bytí:

"Ráno jsem vstala,
abych Tě pozdravila
tak jako dřív.
Však ač jsi všude,
nikde Tě nenalézám..."


Někdy se to může být i jinak.

Někdy můžeme žít vedle sebe duchem nepřítomní a nemusíme si vůbec uvědomovat, že ta bytost, se kterou trávíme čas, je takovou láskou. Řešíme hlouposti a neužíváme si to, že jsme spolu. Uvědomíme si to teprve, až když o tu milovanou bytost přicházíme, když nám začne chybět.

Ale samotná láska, kterou ta bytost je, je však časem a prostorem nedotknutelná. Málo kdo si něco takového uvědomuje. Je možné vedle milovaného sedět, dotýkat se ho a prožívat nevýslovné štěstí, že tady je přítomen. Je možné milovanou bytost vnímat smysly, ale je možné i zavřít oči, nedotýkat se a smysly nic nevnímat a uvědomovat si jen jakou je láskou. Milovaná bytost může být klidně kousek dál od nás, a pokud si v srdci uvědomujeme, jakou je láskou, nijak to to štěstí, kterým pro nás je, není oslabeno. Může přejít do vedlejší místnosti, jet na druhý konec republiky, světa, to vědomí lásky může být stále stejně vědomé, krásné, šťastné, nijak nás neopouští.

Láska, kterou si uvědomujeme ve svém nitru, je tím, co nás spojuje v jednu šťastnou existenci. Nemá nad ní žádnou moc ani prostor a ani čas.

A když se pak někdy setkáme a vidíme se a uvědomujeme si, jakou láskou ta existence našich milovaných je, je to setkání nesmírně krásné.

Můžeme si dávat vzájemně svobodu jít jakoukoliv duchovní cestou, kterou si kdo zvolí. A nijak to tomu, kým jsme, neublíží.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6877
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod Jana » sob 23. pro 2017 7:10:59

Jedno z takových krásných setkání, které si můžeme dopřát, by teoreticky, mohlo být v sobotu 20. ledna 2018 v Praze od 15. 00 na Hlavním nádraží v restauraci u Potrefené husy.

:)
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6877
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod nop » sob 23. pro 2017 9:11:32

Slova jsou záhadná,
Připomínají slova o vyšších úrovních, kterými má Země procházet a my v tom máme pomáhat.
V muzikálu Kočky od Webera se také jedná o to, že se zemře a narodí.
V USA jsou věřící skupiny, které uvažují o převibrování a znovuzrození, bývá jich více a je to vyhražené pouze pro členy, takže porozumět více není lehké.
Já z toho nic neznám.
Může to být charismatická skupina, jednu vede pastor Kozohorský v Praze, ale nevím blíže nic.

Můžeš zkusit umístit dotaz na http://www.granosalis.cz.
Je tam však názorový šrumec, řežou se tam zastánci tří proudů katolických s evangelickými, kalvínským, charismatickým a svobodomyslným.
Přežiješ tam v existenci brouka potápníka, kterému voda steče po krovkách a otřepe se.
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 1748
Registrován: ned 04. zář 2011 21:53:28
Bydliště: Praha

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod ryunin » ned 24. pro 2017 12:09:33

Díky, lidi, za reakce. Je mi jasný, že někdy někdo musí opustit běžný svůj svět, rodinu, práci, přátele atd., aby na sobě pracoval, šel meditovat do lesa nebo kláštera atd. Může to být i případ této osoby, ale může to být taky něco falešného, z textu se to poznat nedá. Osoba si může něco namlouvat. Každopádně mě zaráží ta terminologie, reinkarnace v rámci jednoho života, to v buddhismu například není - reinkarnace znamená, že osoba, jak ji známe, opravdu zemře a reinkarnuje se do jiné osoby, byť mají hodně společného, ty dvě osoby, ta zemřelá a ta znovu narozená. Tady se ale píše o smrti a reinkarnaci v rámci této jedné osoby, tak jsem si říkal, že by někdo mohl vědět, jestli někdo něco takového učí či praktikuje.

Pak mi taky nesedí, že by někdo oznamoval, že se vrátí již probuzený a bude pomáhat lidstvu. Dokud se neprobudí, nemůže vědět, jestli se to povede. A pokud se probudí, čeká takovou osobu ještě dlouhá, dlouhá cesta a spousta práce a zrání. Takže mi ten text přijde trošku moc bombastický.
ryunin
 
Příspěvky: 706
Registrován: čtv 22. zář 2011 13:19:10

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod reseek. » ned 24. pro 2017 12:55:39

ryunin píše: Tady se ale píše o smrti a reinkarnaci v rámci této jedné osoby, tak jsem si říkal, že by někdo mohl vědět, jestli někdo něco takového učí či praktikuje.

To nevím, ale nějaký Probuzený - už nevím který - napsal, že koncem dvacátého a v jednadvacátém století začne docházet k tak výraznému duchovnímu vývoji, že někteří lidé prožijí ve svém fyzickém těle ne jednu inkarnaci, ale dvě nebo tři.

Taky mám tuhle zkušenost. Nejde ale o žádnou nauku ani o nějaké praktikování. Najednou prostě zjistíš a jasně si uvědomuješ, že nic z toho, co bylo ve všech oblastech Tvého života pro Tebe donedávna podstatné, Tě už vůbec nezajímá, že máš už úplně jiné důvody, proč děláš to, co děláš, úplně jiné motivace a priority. Jako by to předchozí osobní já zaniklo a s ním i všechny jeho chtivosti i zájmy. I mě tehdy napadlo, že moje inkarnace skončila a že asi teď začíná nějaká další, i když ve stejném těle. Objevují se totiž jiné pohledy na dění, jiné zájmy a věci se začínají řešit v téhle "další" současné inkarnaci jinak než předtím. Není to tedy úplný konec ega, i když priority jsou jiné, než byly ty předchozí. Někdy to bývá provázené i změnou způsobu, jakým člověk žije ve vnějším světě, i když ne vždycky. Kdo žije sám a má minimální množství kontaktů s okolím, může tím procházet za víceméně stejných vnějších podmínek.

Pak mi taky nesedí, že by někdo oznamoval, že se vrátí již probuzený a bude pomáhat lidstvu. Dokud se neprobudí, nemůže vědět, jestli se to povede.

Možná ví, že v probuzeném člověku zmizelo sobectví, které bylo charakteristické pro ego. O tom se toho píše všude možně, a tak si hýčká příjemnou představu, jak to bude fajn a co bude dělat, až se mu to podaří. Zbývá mu ještě pochopit, že skutečné pomáhání není žádné poslání, že je to normální, přirozená a samozřejmá reakce člověka, který už nehrabe jen pro sebe, který ale nemá ani potřebu druhé zachraňovat. Když v něm není tenhle spasitelský komplex, tak prostě jen ošetří každou situaci tak, jak je to teď možné, bez ohledu na to, o koho jde. Asi jako se při vaření docela samozřejmě přidává do polévky to, co je potřeba a co je teď k dispozici.
reseek.
 

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod reseek. » ned 24. pro 2017 13:33:23

PS. k
Asi jako se při vaření docela samozřejmě přidává do polévky to, co je potřeba a co je teď k dispozici.

Dělá pokojně, rád :) a s využitím všech možností to, co ta situace potřebuje.
reseek.
 

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod nop » ned 24. pro 2017 14:44:28

Střípky myšlenek:

A/ Reinkarnace v "civilním" pojetí bílé rasy":

Muzikál Cats (Kočky) je dílo muzikálového skladatele Andrew Lloyd Webbera. Děj a většina písňových textů vychází ze sbírky básní anglického básníka Thomase Stearnse Eliota - Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).

Abstraktní pohádkový příběh vypráví o pravidelném setkávání koček z Jellica na výročním bále, kde vždy jedna vyvolená kočka získává možnost dalšího života. Každá kočka se samozřejmě snaží o to být ona vyvolená a tak divák v průběhu představení poznává mnoho kočičích hrdinů rozličných jmen i charakterů…

Muzikál měl premiéru na West Endu v roce 1981. Pro své neobvykle náročné spojení hudby, tance a herectví je považován za jeden z nejlepších neamerických muzikálů vůbec. Během uvádění na londýnském West Endu získal nadšené zástupy obdivovatelů
(opis Wikipedie)

B/ citát z Písma

B1) "nežiji už více já, ale žije ve mně Kristus"
Pavel píše křestanům v Galicii, 2:19: Já zajisté skrze zákon zákonu umřel jsem, abych živ byl Bohu.
20 S Kristem ukřižován jsem. (to je metafora). Živ jsem pak již ne já, ale živ jest ve mně Kristus.

B2) Jan 3:30 "on musí růsti a já menšiti se" , (řekl Jan Křtitel)).
31 Kdož s hůry přišel, nade všecky jest; kdož jest ze země, zemský jest, a zemské věci mluví. Ten, kterýž s nebe přišel, nade všecky jest.
(Tady se nejedná o zemření, ale o poslání)

C/ Kalifornie

Před asi 10 -15 lety byl na internetu článek, ze kterého jsem si neudělal nijakou poznámku. Píši z paměti (ve své hlavě).
V Kalifornii se vyskytla skupina, která tvrdila členům, že musí nejdříve zemřít, než se znova narodí. Po tom, co pár lidí mládeže z internátu opravdu nenásilně zemřelo, usoudily úřady, že to bylo vlivem autosugesce (uvěřili, že mají zemřít), byla další praxe a použití této "psychologie" zakázaná.
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 1748
Registrován: ned 04. zář 2011 21:53:28
Bydliště: Praha

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod vostalpetr » ned 24. pro 2017 16:09:32

Taky mám tuhle zkušenost. Nejde ale o žádnou nauku ani o nějaké praktikování. Najednou prostě zjistíš a jasně si uvědomuješ, že nic z toho, co bylo ve všech oblastech Tvého života pro Tebe donedávna podstatné, Tě už vůbec nezajímá, že máš už úplně jiné důvody, proč děláš to, co děláš, úplně jiné motivace a priority. Jako by to předchozí osobní já zaniklo a s ním i všechny jeho chtivosti i zájmy. I mě tehdy napadlo, že moje inkarnace skončila a že asi teď začíná nějaká další, i když ve stejném těle. Objevují se totiž jiné pohledy na dění, jiné zájmy a věci se začínají řešit v téhle "další" současné inkarnaci jinak než předtím. Není to tedy úplný konec ega, i když priority jsou jiné, než byly ty předchozí. Někdy to bývá provázené i změnou způsobu, jakým člověk žije ve vnějším světě, i když ne vždycky. Kdo žije sám a má minimální množství kontaktů s okolím, může tím procházet za víceméně stejných vnějších podmínek.


Vo tom píše i Jung,

že v cca polovině života dochází k psychickému přeorientování, či vyvážení psychických sil,
takže to co bylo dosud potlačené a neuvědomované, začne být uvědomované,
a tím pádem začne i jiné uvědomování světa a jiné zájmy...

Zkráceně a nepřesně řečeno, kdo preferoval rozumovou uvědomovací funkci začne naopak preferovat pocity coby hlavní orientační funkci,
tedy druhou do té doby potlačenou a neuvědomovanou poloviny psyché a naopak...

K vyrovnání by mělo dojít ve stáří,
tento přechod a stáří jsou pak čas, kdy mohou být uvědomovány různé duchovní zážitky zcela spontánně...
Kdysi jsem měl spoustu chyb, ale nyní jsem naprosto dokonalý!
vostalpetr
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned 16. říj 2011 0:17:38

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod ryunin » ned 24. pro 2017 23:36:50

reseek píše:

"Zbývá mu ještě pochopit, že skutečné pomáhání není žádné poslání, že je to normální, přirozená a samozřejmá reakce člověka, který už nehrabe jen pro sebe, který ale nemá ani potřebu druhé zachraňovat. Když v něm není tenhle spasitelský komplex, tak prostě jen ošetří každou situaci tak, jak je to teď možné, bez ohledu na to, o koho jde."

Tak tak, s tím nelze než souhlasit.
ryunin
 
Příspěvky: 706
Registrován: čtv 22. zář 2011 13:19:10

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod nop » pon 25. pro 2017 20:03:33

ryunin píše:reseek píše:

"Zbývá mu ještě pochopit, .....
Tak tak, s tím nelze než souhlasit.

Tušení mi říká, že s těmi úvahami jste vedle jako jedle a že ta slečna jede úplně jinak.
Nemyslí jako vy.
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 1748
Registrován: ned 04. zář 2011 21:53:28
Bydliště: Praha

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod ryunin » úte 26. pro 2017 16:25:42

Tak já ji znám třicet let a k buddhismu jsem ji kdysi dávno přivedl já. Ona nějakou dobu praktikovala Diamantovou cestu a pak procházela různými obdobími léčitelství a podobně, no a tohle je její poslední fáze, k čemu zatím došla. Její způsob myšlení znám moc dobře. Jen nevím, co je tohle za směr, nemluvil jsem s ní už asi rok.
ryunin
 
Příspěvky: 706
Registrován: čtv 22. zář 2011 13:19:10

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod nop » úte 26. pro 2017 18:41:43

ryunin píše:Tak já ji znám třicet let a k buddhismu jsem ji kdysi dávno přivedl já. Ona nějakou dobu praktikovala Diamantovou cestu a pak procházela různými obdobími léčitelství a podobně, no a tohle je její poslední fáze, k čemu zatím došla. Její způsob myšlení znám moc dobře. Jen nevím, co je tohle za směr, nemluvil jsem s ní už asi rok.

Tak opravuji:
Já jsem vedle jako jedle.
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 1748
Registrován: ned 04. zář 2011 21:53:28
Bydliště: Praha

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod ros » stř 27. pro 2017 21:28:38

Nevím, netuším.

Taky mi to moc nesedí. Je to taková vyumělkovaná výpověď. Tedy aspoň tak to na mne působí. Samozřejmě, že za tím může být hluboká zkušenost, pro kterou se jen těžko hledají slova, ale spíš mi to zní jako slova používaná nějakou skupinou. Jestli mít obavy, to se z toho podle mne nedá moc vyčíst.
Já bych respektovala, že každý má svou cestu, i když se nám zrovna zdá, že to není ta "pravá" nebo že zaručeně nevěře k cíli.
ros
 

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod ros » stř 27. pro 2017 21:31:18

Oprava: nevede k cíli
ros
 

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod ryu.nin » pát 29. pro 2017 2:59:05

ros píše:Nevím, netuším.

Taky mi to moc nesedí. Je to taková vyumělkovaná výpověď. Tedy aspoň tak to na mne působí. Samozřejmě, že za tím může být hluboká zkušenost, pro kterou se jen těžko hledají slova, ale spíš mi to zní jako slova používaná nějakou skupinou. Jestli mít obavy, to se z toho podle mne nedá moc vyčíst.
Já bych respektovala, že každý má svou cestu, i když se nám zrovna zdá, že to není ta "pravá" nebo že zaručeně nevěře k cíli.


Dík za reakci, ros. Mám z toho podobnej pocit.
ryu.nin
 

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod nop » pát 29. pro 2017 11:24:36

Nerozhodně..

Ukázka frekvence slov z nabídky poznání běžné v internetu. A co odhadnout fransformaci?
xxx

NUMEROSKOP LEDEN 2018
4 videos Updated today
Příznaky transformace
Špičkově zpracovaný měsíční horoskop energií dle numerologické vibrace obohacený o výklad z mariášových karet od numeroložky Soňi Sofi

zdroj: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... -PqO2rSZWw

xxx No a zkuste najít tu vibrační společnost.
nabídka "horoskop energií dle numerologické vibrace" znamená, že jmenuje-li se zájemce (žadatel o horoskop) jinak, bude mít (obdrží) jiné výsledky,
Podle příjmení celá rodina.
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 1748
Registrován: ned 04. zář 2011 21:53:28
Bydliště: Praha

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod Pelvan » ned 31. pro 2017 16:46:49

Ahoj ryunine

ryunin píše:Tak já ji znám třicet let a k buddhismu jsem ji kdysi dávno přivedl já. Ona nějakou dobu praktikovala Diamantovou cestu a pak procházela různými obdobími léčitelství a podobně, no a tohle je její poslední fáze, k čemu zatím došla. Její způsob myšlení znám moc dobře. Jen nevím, co je tohle za směr, nemluvil jsem s ní už asi rok.


Tak mne napadá, jestli ta ženská není sama a nehráblo jí z toho.
My chlapi jsme zvyklí se posuzovat jako jedinci.
Ženy to mají jinak, jsou zasazeny do partnerských a jiných vztahů jako květiny a pokud tyto vztahy chybí, tak ony hynou...

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod reseek. » ned 31. pro 2017 17:08:37

Pelvan píše:Ahoj ryunine

ryunin píše:Tak já ji znám třicet let a k buddhismu jsem ji kdysi dávno přivedl já. Ona nějakou dobu praktikovala Diamantovou cestu a pak procházela různými obdobími léčitelství a podobně, no a tohle je její poslední fáze, k čemu zatím došla. Její způsob myšlení znám moc dobře. Jen nevím, co je tohle za směr, nemluvil jsem s ní už asi rok.


Tak mne napadá, jestli ta ženská není sama a nehráblo jí z toho.
My chlapi jsme zvyklí se posuzovat jako jedinci.
Ženy to mají jinak, jsou zasazeny do partnerských a jiných vztahů jako květiny a pokud tyto vztahy chybí, tak ony hynou...

Zdravím

Asi jak která. Já sama ve svém dost vysokém věku jsem už hodně dlouho sama, manžel po delší nemoci zemřel v roce 1999. A tu samotu si naplno užívám, mám teď možnost v sobě zpracovávat všechno, co je třeba, a postupně se uzdravovat i z dlouholetých zdravotních poruch. Jsem vděčná za každý den, kdy mám možnost zvyšováním své energetické úrovně hojit všechny bolesti, fyzické i duševní.

A znám pár dalších ženských, které jsou už samy a taky na sobě pracují. Jedna z nich před několika léty (bylo jí 78 let) objevila ZEN a jeho praktikování jí postupně mění život, harmonizují se její reakce na okolí i na to, co se jí děje. Na rozdíl od několika chlápků, kteří ve svém už vyšším věku musí pořád jezdit za někým ze svých přátel nebo příbuzných, jinak by tu samotu asi ve zdraví neustáli.

Asi záleží víc na tom, do kterého vývojového stádia člověk došel, než na tom, jestli je to muž nebo žena.
reseek.
 

Re: Co to je za nauku?

Nový příspěvekod miroslav » pát 05. led 2018 16:25:17

vostalpetr píše:
Vo tom píše i Jung,

že v cca polovině života dochází k psychickému přeorientování, či vyvážení psychických sil,

Tohle ve stejném smyslu také říkal Jung.
Cílem první poloviny života je rozvoj, život.
Cílem druhé poloviny života je smrt.
Uživatelský avatar
miroslav
 
Příspěvky: 3399
Registrován: čtv 29. kvě 2014 9:33:24

Další

Zpět na Duchovní směry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků