Psychosomatika

Moderátor: Pelvan

Pravidla fóra
Příspěvky, které nebudou k tématu, budou smazány.

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » stř 19. dub 2017 9:27:39

Ahoj nope

nop píše:nebo: příčinou cukrovky je prý odepírání si sladkostí života,

a v latině? co by bylo příčinou diabetu? není k tomu slovo, jež by se rýmovalo:
alfa-beta-gama, dia je "skrz", tedy diabetes je skrz betu.


Ta cukrovka se podle mne rozvíjí spíše důsledkem nadměrného přijímání sladkého jídla.
A cukr je ve srovnání s těmi moderními sladidly ještě (i při své nesporné škodlivosti) ten nejmenší viník.

Záleží na tom, co si dosadíme za tu betu. Pokud by ta beta byly sladkosti, tak by to mohlo i sedět.

Zdravím

PS
Ta matoucnost a nepřehlednost současného světa i systému vzdělávání v něm je podle mne záměrná. Je dobré si to uvědomit a ještě lepší je se s tím smířit.
V následujícím příspěvku dává Jan Zahradník Havelka dobrý návod na to smíření se se zmatkem světa i s následným zmatkem sebe samého v sobě.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » stř 19. dub 2017 10:04:30

Ahoj

Tohle video mi připadá velmi dobré:


Důležitá je podle mne tato věta a její časté opakování v duchu i nahlas:
"Přijímám úplně všechno, co se děje, včetně všech mých prožitků s tím spojených."

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » pon 24. dub 2017 11:56:30

Ahoj

Psychosomatika je obecně chápaná jako spolupráce těla s myslí anebo mysli s tělem (psychosomatika = mysl - tělo).
Tělo je tělo, je hmotné, to je jasné. Ale mysl je vlastně otázka ega a ego je otázka rozumu a rozum je zase záležitost hmoty a tedy těla, to ego je v hlavě.
Jak se naučit zapojit také srdce? Je třeba do dvojice tělo - mysl, což je v podstatě dvojice bezcitná, zapojit srdce, což jsou emoce. Emoce jsou otázkou duše nebo energie nebo prány (což podle jógy souvisí také s dechem) nebo čhi nebo milosti Boží nebo nevím čeho, podle zrovna zastávaného světonázoru toho kterého konkrétního člověka.
A jsme zase u trojice Boží v jednom každém z nás: tělo, mysl, duše; a duše není mysl. Mysl je v hlavě a duše je v srdci.
Je důležité se pokusit naučit "myslet srdcem a cítit hlavou", jak jsem kdysi kdesi četl, a líbí se mi to jako pro mne zcela nový koncept.
Jde o to dostat svoje vnímání a rozhodování z hlavy - do emocí a do srdce.

Co v našem životě - vztazích utváří rovnováhu, Iva Radulayová (Praha - 20. 01. 2017)

Tohle video je také dobré - psychosomatika (tělo - mysl - duše) v praxi:

Debata, která se nikdy nenatočila aneb co se děje po přednášce :), 17. 02. 2017 - Praha

Zase (pro mne důležitý moment) se dostala debata (výklad Ivy Radulayové) do vnímání těla a do vnímání nohou (je to okolo 30 minuty videa). Viz Květoslav Minařík a jeho důraz na vnímání nohou.
Duše může ovládat (produchovnět) tělo, to je ta pravá psychosomatika, pokud se to umí.

"Přestaňme už konečně o tom životě číst a začněme to (ten život) žít. Žít to lze jenom přes emoce a přes činy."
"Duše chce posun, my máme tvořit a ne jen někde zahnívat."

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » pon 24. dub 2017 12:18:19

PS


Co v našem životě - vztazích utváří rovnováhu, Iva Radulayová (Praha - 20. 01. 2017)

Okolo 20 minuty je vysvětleno to pravé ořechové v životě. Začíná to (pro mne) heslem: "tak to nefunguje".
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 24. dub 2017 15:00:32

Návštěvník
 

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » pát 28. dub 2017 19:48:47

Ahoj návštěvníku

V tom tvém odkazu jsem četl následující úvahu:

"...Je tedy mnoho lidí, kteří mají báječný impulz starat se lépe o své fyzické tělo (což je velmi dobré a tělo si to zaslouží), ti ale většinou končí tím, že se více času zaměřují na problém, který v okamžiku, kdy jsou šťastní a svou myslí zaměřeni na něco hezkého, ani neexistuje.

A tak každý nános a nerovnováhu musí tito lidé ve své mysli nejdříve stvořit – opakovaně, každý den – aby potom mohli následně měsíce a roky, přesně podle jejich přesvědčení, detoxikovat..."

Ono by to bylo hezké, kdyby problém díky osobnímu štěstí neexistoval, ale tak to není.

Tohle jsem psal teď své známé:
"Strašně nerad telefonuji. Hlavně v současnosti už jsou v podstatě k dispozici jenom mobily a s těmi se moc nekamarádím.
Stejně jako wifiny je považuji za další nástroje určené k naší likvidaci (společně s GMO potravinami, margaríny, rafinovanými oleji, pesticidy, chemtrails, očkováním, léky, chemoterapií a ozařováním, umělými sladidly a hliníkem ve všem, chlórem ve vodě a tak dál a tak dál...). "

Naše těla jsou vystavena mnohačetným skrytým útokům a zvýšenou péči si podle mne opravdu zaslouží!

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » pát 28. dub 2017 20:48:24

PS
Negativní vlivy prostředí viz:
https://www.youtube.com/watch?v=wI51JM-1qE4
Homeopatie a autopatie – Mgr. Jiří Čehovský (Léčivé divadlo, 10. 10. 2016)
Je to okolo 32 minuty.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Jana » sob 29. dub 2017 7:01:55

Pelvane, řekla bych, že ani tak, co se zdraví týče, nejde o to aby naše tělo přežívalo za každou cenu co nejdéle, ale spíš jde o kvalitu života.

Paradoxně ti, kteří nalézají tu nejlepší kvalitu samotného Bytí si dělají nejmenší starosti se svým tělem a přitom se vesměs všichni těší do posledních okamžiků svého života neobyčejné duchovní svěžesti a při plném vědomí jsou schopni rozmlouvat o tom, co je Pravda, co je podstatné.

Když žijeme v iluzi ega, v iluzi oddělenosti, ztotožněni s představou, že jsme tou osobou, tím tělem, které žije ve světě, tak všechno prožíváme jaksi na tělo. Všechny myšlenky, emoce, pocity prožíváme s velkou intenzitou. Myšlenka, že jsme například nějak ohroženi, nás drží v kleštích, způsobuje v nás negativní emoce a ty způsobují nervové napětí a negativně se objevují v těle v podobě různých nemocí, bolestí, které prožíváme rovněž intenzivně, což zpětně působí na naše negativní myšlení, emoce, nemoce...

V každém okamžiku je možné z tohohle začarovaného kolotoče couvnout do centra v nás, kde si lze uvědomit, kým skutečně jsme. Je možné se pustit představy, že jsme to tělo, ta osoba, uvědomit si svou osobní nepatrnost vzhledem k nekonečnosti času a prostoru a v téhle nepatrnosti, která není nijak podstatná a důležitá, kterou můžeme pustit ze zřetele, se můžeme v tichu srdce otevírat pravdě.

Meditace je vlastně, ať už si o ní představuje kdokoliv cokoliv, ochutnávání smrti.

Pro mysl, která veškeré své úsilí věnuje udržení své osoby při životě, je něco takového protismyslné a proto tahle představa vzbudí negativní reakce, emoce, odpor.

Nicméně pokud se v nás probudí někdy touha po pravdě, svobodě, či jak to nazvat, může se objevit ochutnávka toho, čím to samotné Bytí skutečně je.

Ta ochutnávka přichází ne z vůle osoby, ale s Boží milostí. Bez té milosti to není možné.

Tou milostí je Láska sama, kterou lze zakusit ve spojení s tím nekonečným, věčným. S tím, čím jsou Probuzení, bez ohledu na to, zda mají, či nemají fyzické tělo.

Díky té ochutnávce se v nás probouzí odvaha ztrácet tu psychosomatickou omezenost, rozplynout se v lásce, probudit se v Božství, které je Tebou, mnou, tím vším, co existuje.

Jako by byl v tom láskyplném srdci průchod mimo časoprostor, ve kterém není žádná forma, žádný projev, žádná oddělenost, ale jen čisté ničím nedotknutelné Bytí, které je, když už se tady chceme bavit o zdraví, nekonečně zdravé, svěží, krásné.

Objevuje se zcela jiná dimenze existence, skutečný Život, kdy už nejsme tou figurkou uprostřed dění světa, ale veškeré projevy se odehrávají v našem nekonečném věčném vědomí. A všechno, co se dříve jevilo jako alarmující, fatální, děsivé, se z téhle perspektivy jeví jako nicotné, bezvýznamné.

Zcela zmizí starost co s tou osobou, s jejím zdravím a s tím vším. O to vše, jak říkají mudrcové, se dál už stará Vesmír, Boží láska, nalézáme Boží království a vše ostatní je nám přidáno.

Paradoxně se život tímhle nesmírně zjednodušuje a láska v každém okamžiku volí to, co je v danou chvíli pro život nejlepší.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » stř 03. kvě 2017 12:28:42

Jana píše:
...emoce, nemoce...

V každém okamžiku je možné z tohohle začarovaného kolotoče couvnout do centra v nás, kde si lze uvědomit, kým skutečně jsme. Je možné se pustit představy, že jsme to tělo, ta osoba, uvědomit si svou osobní nepatrnost vzhledem k nekonečnosti času a prostoru a v téhle nepatrnosti, která není nijak podstatná a důležitá, kterou můžeme pustit ze zřetele, se můžeme v tichu srdce otevírat pravdě.



Ahoj Jano

Pravda je, že jsme v tom centru v nás zase ve svém těle. Nejsme sice vždy v naší hlavě a mysli, ale můžeme být také (pokud se nám to podaří) u své duše, která může být v srdci nebo v žaludku nebo třeba v palci u nohy. Ale jsme pořád ve svém těle tady a teď, tedy pokud jsme zrovna svojí duší přítomni v těle.
Snažím se na to si zvyknout, hlavně si zvyknout na ten pocit, že všechno je tak, jak to je. Nehodnotit to, co je, a nic neřešit.

Tělo je vůbec zajímavý nástroj.
Podle knihy AllatRa, je naše tělo podobné pyramidě, proto s tou pyramidou zednáři všude (například na dolarovce) tak opruzují.
V centru našeho těla je naše nesmrtelná duše a okolo těla vepředu, vzadu i po stranách se s námi pořád pohybují naše čtyři bytosti. Pokud jsme s nimi v souladu, tak nám tyto bytosti pomáhají.
Pokud o svých bytostech nevíme, tak nás tyto bytosti mohou vést na scestí jako ovce na porážku.

Zdravím

PS
Stejně jako my (naše těla) tak i naše města mohou mít svoji městskou duši a svoje městské bytosti. Hledal jsem tyto fenomény na mapě Prahy a je to zajímavá detektivka a někdy i trochu horror.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Jana » čtv 04. kvě 2017 19:22:01

Pelvan píše:Pravda je, že jsme v tom centru v nás zase ve svém těle. Nejsme sice vždy v naší hlavě a mysli, ale můžeme být také (pokud se nám to podaří) u své duše, která může být v srdci nebo v žaludku nebo třeba v palci u nohy. Ale jsme pořád ve svém těle tady a teď, tedy pokud jsme zrovna svojí duší přítomni v těle.

No, může se to jevit jako pravda, ale je dobré jít do větší hloubky poznávání a nespokojovat se jen s tím, co nabízí mysl a smyslové vjemy.
Stažením pozornosti do centra pocitů, do zdroje mysli, do nulového bodu osobní existence, do ticha v srdci, je možné poznávat něco víc, než nabízí mysl a tělo.

Osvobozená duše ztrácí jakékoliv časoprostorové omezení a díky tomu zůstává jen čistý duch, Duch svatý. To je tou krásou a svatostí, která je podstatou toho všeho, co existuje.


Snažím se na to si zvyknout, hlavně si zvyknout na ten pocit, že všechno je tak, jak to je. Nehodnotit to, co je, a nic neřešit.

:) :yes:

Tělo je vůbec zajímavý nástroj.
Podle knihy AllatRa, je naše tělo podobné pyramidě, proto s tou pyramidou zednáři všude (například na dolarovce) tak opruzují.
V centru našeho těla je naše nesmrtelná duše a okolo těla vepředu, vzadu i po stranách se s námi pořád pohybují naše čtyři bytosti. Pokud jsme s nimi v souladu, tak nám tyto bytosti pomáhají.
Pokud o svých bytostech nevíme, tak nás tyto bytosti mohou vést na scestí jako ovce na porážku.

Všechny tyhle artefakty jsou zajímavé a v určité úrovni poznání se mohou jevit jako skutečná realita. Sílu jim dodává naše víra v ně. Celý náš život určuje síla podvědomí, kterou řídí naše víra, bez ohledu na to, jestli si ji uvědomujeme nebo ne.

Stejně jako my (naše těla) tak i naše města mohou mít svoji městskou duši a svoje městské bytosti. Hledal jsem tyto fenomény na mapě Prahy a je to zajímavá detektivka a někdy i trochu horror.

S osvobozením duše, s poznáním kým skutečně jsme, mizí jakýkoliv strach, jakákoliv možnost strachu.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » ned 07. kvě 2017 18:50:14

Jana píše:S osvobozením duše, s poznáním kým skutečně jsme, mizí jakýkoliv strach, jakákoliv možnost strachu.


Ahoj Jano

Pro mne je strach přirozená emoce, která se někdy objevuje z nějakého logického důvodu. Úplné zmizení strachu by mi možná vadilo.

Teď čtu následující knihu:
Bon – tibetské umění pozitivního myšlení
(Christopher Hansard)

V té knize je i hezká pasáž o štěstí a v té pasáži je i zmínka o strachu:
"...Opravdové štěstí je rovnováha myšlenkových energií spletených dohromady a vytvářejících harmonii.
Všichni máme právo na toto štěstí, pokud ho sdílíme.
Čím více lásky jsem schopen v sobě vytvářet, tím užitečnějším se stává moje myšlení.
Správné myšlení znamená mít kontrolu nad svým životem. Což může také vystrašit, protože to znamená převzít odpovědnost za daný způsob života. Pokud budu věnovat pozornost i drobnostem ve svém myšlení a ve svých emocích, mohu docílit žádaných výsledků.
Sedmidenní proces:
Každý den začínám vzdáním díků za to, že mám možnost zahájit tento den nekonečnou příležitostí ke změně. Získávám větší vhled do toho, jak moje myšlenková energie ovlivňuje můj každodenní život. Za každým svým zvykem odhaluji smysl pro humor a moudrost. Rozumím svým zvykům a odhaluji a vnímám energii (svých) původních myšlenek.
Síla myšlenky je všude, v každém předmětu. Je neviditelná, ale skutečná a vytváří nám všem známou realitu a zkušenost.
Pokud se napojím na myšlenkovou energii předmětů, znamená to, že jsem se rozhodl se svým životem pracovat, být odpovědný. Spolupracuji s vyšší dimenzí svého vědomí. Raduji se ze života a život mi radost přináší. Nechávám se zaplavit silou myšlenky a zúročuji čistou myšlenkovou energii tím, že moudře používám svou vůli a své úmysly. Moje myšlení se stává prostředkem komunikace s mým posvátným vnitřním já a je účinným a mocným nástrojem k ovlivňování materiálního světa..."

Kdyby se provazochodec nebál pádu, byl by pořád na zemi nebo po smrti. A my jsme vlastně takoví provazochodci života.

Se domnívám a zdravím.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » ned 07. kvě 2017 19:00:12

PS
Pro pozvednutí nálady posílám jeden tip na zdravou potravinu:
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/10-nej ... esu-orisky
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod nop » ned 07. kvě 2017 21:07:11

V článku http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/10-nej ... esu-orisky

je uvedeno na začátku: „Kešu oříšky, které jsou ve skutečnosti semena. Ničí gram pozitivní bakterie, ochraňují srdce, působí proti tvorbě žlučníkových kamenů, snižují riziko přibývání na váze a zlepšují náladu...“

Zaujala mne slova: „Ničí gram pozitivní bakterie....“.
Co to je za záhadný výraz, ta gram pozitivní a gram negativní?

Předně potřeba říci, že je to název odvozený od H. Ch. Grama. Nemá nic společného s gramáží ani tonáží.
Na př. papír s gramáží 80 je kancelářský papír, jehož souvislý list o základní velikosti jeden metr čtverečný váží 80 gramů.
Průklepový papír téže formy váží 20 gramů a vizitky se tisknou na papír s gramáží 250 i více.
Tonáž je obchodní pojem v lodní dopravě (někdy výtlak).

Co má slovo gram společného s bakteriemi a proč se to slovo používá?

Je to pro rychlé rozlišení do dvou velkých skupin bakterií pomocí obarvení vzorku fialovou barvou.
Pak následuje působení druhé chemikálie, fuchsinem nebo safraninem.
Některé bakterie jsou i potom stále fialové a těm se říká gram pozitivní (G +). Ty druhé se zabarví do růžova a těm se říká gram negativní (G- ).

(opis z Wikipedie)
Gramovo barvení je jednoduchá metoda barvení o několika krocích, která ve svém výsledku rozliší bakterie na dvě velké skupiny lišící se v uspořádání buněčné stěny: grampozitivní a gramnegativní bakterie. Tuto techniku vyvinul roku 1884 dánský vědec Hans Christian Gram, aby s její pomocí snadno rozeznal pneumokoky od Klebsiela pneumoniae. Jde o naprosto nejzákladnější metodu barvení v bakteriologii.. (konec opisu)

Je to rychlé a snadné. Jsou i jiné metody, které po Pasteurovi vypracoval Dr. Koch. Podle tabulky s více hledisky se rozliší 200 druhů, a kde je to málo, lze bádání zpřesnit.
Tohoto Gramova rozdělení na pouhé dvě skupiny G+ a G- se houževnatě drží lékaři. Laikům to moc neříká.
Když mne bolí v krku, je mi šuma fuk od čeho to je, potřebuji vyléčit, tedy nasadit léčbu určenou podle škůdce.

Při velké povodni roku 2002 vydalo ministerstvo leták pro obyvatelstvo jak se chránit. Varovali v tom před jednou baktérií, která je gram negativní. Co je mi však po tom, jestli se ta baktérie na vzorku barví pod mikroskopem do růžova ( G- ) nebo zůstává fialová (G+)? Já mikroskop ani barvy nenosím sebou.
Obyvatelstvo si musí mýt ruce a nepít nepřevařenou vodu.
Lékaře ale nepřesvědčíme, aby vynechali ty odborné názvy G+ a G -, ani to není potřeba. Je to zafixovaný zvyk dělit na G+ a G-. Jako zaříkadlo,
ámen támen špiritus, ale bez G+ nebo G- nic.

Důležité je těšit se z toho, že „Kešu oříšky..... Ničí gram pozitivní bakterie, ochraňují srdce, ...“
Tedy sláva a díky za ochranu !
**
Ukázka obarveného preparátu Bacillus anthracis
autor: Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=434143
Přílohy
mikroskopie,Gram_Anthrax.jpg
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 1748
Registrován: ned 04. zář 2011 21:53:28
Bydliště: Praha

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Jana » pon 08. kvě 2017 6:59:28

Pelvan píše:
Jana píše:S osvobozením duše, s poznáním kým skutečně jsme, mizí jakýkoliv strach, jakákoliv možnost strachu.


Ahoj Jano

Pro mne je strach přirozená emoce, která se někdy objevuje z nějakého logického důvodu. Úplné zmizení strachu by mi možná vadilo.

Teď čtu následující knihu:
Bon – tibetské umění pozitivního myšlení
(Christopher Hansard)

V té knize je i hezká pasáž o štěstí a v té pasáži je i zmínka o strachu:
"...Opravdové štěstí je rovnováha myšlenkových energií spletených dohromady a vytvářejících harmonii.
Všichni máme právo na toto štěstí, pokud ho sdílíme.
Čím více lásky jsem schopen v sobě vytvářet, tím užitečnějším se stává moje myšlení.
Správné myšlení znamená mít kontrolu nad svým životem. Což může také vystrašit, protože to znamená převzít odpovědnost za daný způsob života. Pokud budu věnovat pozornost i drobnostem ve svém myšlení a ve svých emocích, mohu docílit žádaných výsledků.


Pelvane, díky moc.

"Čím více lásky jsem schopen v sobě vytvářet, tím užitečnějším se stává moje myšlení."

:)

Sedmidenní proces:
Každý den začínám vzdáním díků za to, že mám možnost zahájit tento den nekonečnou příležitostí ke změně. Získávám větší vhled do toho, jak moje myšlenková energie ovlivňuje můj každodenní život. Za každým svým zvykem odhaluji smysl pro humor a moudrost. Rozumím svým zvykům a odhaluji a vnímám energii (svých) původních myšlenek.
Síla myšlenky je všude, v každém předmětu. Je neviditelná, ale skutečná a vytváří nám všem známou realitu a zkušenost.
Pokud se napojím na myšlenkovou energii předmětů, znamená to, že jsem se rozhodl se svým životem pracovat, být odpovědný. Spolupracuji s vyšší dimenzí svého vědomí. Raduji se ze života a život mi radost přináší. Nechávám se zaplavit silou myšlenky a zúročuji čistou myšlenkovou energii tím, že moudře používám svou vůli a své úmysly. Moje myšlení se stává prostředkem komunikace s mým posvátným vnitřním já a je účinným a mocným nástrojem k ovlivňování materiálního světa..."

Kdyby se provazochodec nebál pádu, byl by pořád na zemi nebo po smrti. A my jsme vlastně takoví provazochodci života.

Se domnívám a zdravím.


S tím provazochodcem je to možné prozkoumat trochu detailněji. Je možné to i vyzkoušet. Po nataženém laně, které bude ležet na zemi, přejdeš zaručeně bez problémů a nebudeš cítit vůbec žádný strach.

Po laně, které bude natažené pár decimetrů nad zemí, přejdeš možná už poněkud s většími obtížemi, záleží na schopnosti udržet rovnováhu, ale nemusí dělat problémy takhle chůzi po laně trénovat a při troše obratnosti pak nebude problém ani s chůzí po laně ve větší výšce.

Nebude k tomu potřeba vůbec žádný strach, naopak pokud bys pocítil strach, tak při chůzi na laně ztrácíš rovnováhu.

Ale zkus začít chůzi po laně trénovat rovnou nad pár set metrů hlubokou propastí.

Pomůže Ti strach k tomu, aby ses to naučil snáz? Dovolí Ti láska k životu, abys trénoval chůzi po laně rovnou nad propastí?

Strach je tou nejzbytečnější věcí, která existuje.

"Čím více lásky jsem schopen v sobě vytvářet, tím užitečnějším se stává moje myšlení."

Byla by myšlenka, začít trénovat chůzi na laně rovnou nad propastí, užitečná?

Když řídí život láska, tak strach není potřeba pociťovat.
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » pon 08. kvě 2017 10:24:57

Ahoj Jano

Tak místo slova strach je asi lépe používat slova jako jsou respekt, bdělost, ostražitost, vnímavost, atd...

S tou láskou ve stejné knize jsem si poznamenal:

"...LÁSKA – je nemluveným jazykem vědomí, který dává smysl životu.
Lásku zvu do svého života, jako by ona byla nějaký můj starý přítel z dětství nebo někdo, koho chci lépe poznat. Láska mne hledá, ale může se skrývat pod různými maskami.
Existují obrovské energetické proudy lásky, které procházejí naší planetou, takže je možné přijímat lásku neustále, jsem-li natolik otevřený, že ji dokážu přijmout. Myšlenková energie lásky osvobozuje, dodává mému bytí moji vlastní hodnotu, dává mému životu harmonii. Láska mi odhaluje nekonečnou radost, která je neustále přítomna v lidském vědomí.
Cvičení je vhodné při potížích s láskou (např. vyhasnutí vášně); dále je vhodné pro lidi, kteří se cítí smutní nebo spoutaní povinnostmi. Cvičení dá prostor jak pozitivním tak negativním aspektům lásky a pomůže mi objevit, co můj vztah potřebuje.
Cvičit hned po probuzení po dobu 10 minut:
Pohodlně se posazuji.
Své myšlenky a svou pozornost zaměřuji na srdce. Myslím na svoje srdce jako na zásobárnu nekonečného požehnání. Vnímám jeho tlukot a nechávám své tělo rozeznít každým jeho úderem. Vnímám energii lásky mezi údery srdce. V nejhlubší části těla, v mysli a duši, existuje energie lásky a čeká na to, až ji objevím a poznám.
Jakmile vnímám energii lásky ve svém srdci, vyzývám ji, ať zaplaví svým hojivým vlivem moji mysl, tělo, duši i celý můj život.
Cvičení léčí a zlepšuje vztahy; a v životě je pociťována hojnost, protože takový je prožitek lásky..."

Zdravím

PS pro nopa
http://zdravi.doktorka.cz/potize-zpusob ... ovnanym-ph
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hydrogenu ... sodn%C3%BD
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Jana » pon 08. kvě 2017 10:49:18

Pelvan píše:Ahoj Jano

Tak místo slova strach je asi lépe používat slova jako jsou respekt, bdělost, ostražitost, vnímavost, atd...


Pelvane, díky. Ano.

S tou láskou ve stejné knize jsem si poznamenal:

"...LÁSKA – je nemluveným jazykem vědomí, který dává smysl životu.
Lásku zvu do svého života, jako by ona byla nějaký můj starý přítel z dětství nebo někdo, koho chci lépe poznat. Láska mne hledá, ale může se skrývat pod různými maskami.
Existují obrovské energetické proudy lásky, které procházejí naší planetou, takže je možné přijímat lásku neustále, jsem-li natolik otevřený, že ji dokážu přijmout. Myšlenková energie lásky osvobozuje, dodává mému bytí moji vlastní hodnotu, dává mému životu harmonii. Láska mi odhaluje nekonečnou radost, která je neustále přítomna v lidském vědomí.
Cvičení je vhodné při potížích s láskou (např. vyhasnutí vášně); dále je vhodné pro lidi, kteří se cítí smutní nebo spoutaní povinnostmi. Cvičení dá prostor jak pozitivním tak negativním aspektům lásky a pomůže mi objevit, co můj vztah potřebuje.
Cvičit hned po probuzení po dobu 10 minut:
Pohodlně se posazuji.
Své myšlenky a svou pozornost zaměřuji na srdce. Myslím na svoje srdce jako na zásobárnu nekonečného požehnání. Vnímám jeho tlukot a nechávám své tělo rozeznít každým jeho úderem. Vnímám energii lásky mezi údery srdce. V nejhlubší části těla, v mysli a duši, existuje energie lásky a čeká na to, až ji objevím a poznám.
Jakmile vnímám energii lásky ve svém srdci, vyzývám ji, ať zaplaví svým hojivým vlivem moji mysl, tělo, duši i celý můj život.
Cvičení léčí a zlepšuje vztahy; a v životě je pociťována hojnost, protože takový je prožitek lásky..."

Zdravím


Nádherné. Díky moc, Pelvane. Díky.

Obrázek
Jana
moderátor
 
Příspěvky: 6884
Registrován: pon 25. črc 2011 19:38:09

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » stř 10. kvě 2017 12:03:24

Ahoj Jano

Děkuji, ale to ne já to Bön.

Zdravím

PS
http://veksvetla.cz/12-rad-od-cloveka-k ... -000-lidi/
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » úte 16. kvě 2017 12:43:42

Ahoj

Vše je možné, pokud porozumíme kosmické energii:
http://www.tarak.cz/jak-meditovat-cesta-do-nitra/



Důležitá se mi jeví první část tohoto videa.
Hlavně mne zaujalo pojednání o tom, že kosmickou energii čerpáme během hlubokého spánku a během meditace.
Proto bychom měli dbát na kvalitu svého spánku a měli bychom se pokoušet často meditovat...

Zdravím

PS
Také je ve videu zajímavá zmínka o pyramidách...
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » ned 28. kvě 2017 19:32:52


Tady se popisuje, jak zalkalizovat své tělo, a jak tím odemknout svoje vnitřní blokace.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Psychosomatika

Nový příspěvekod Pelvan » pon 29. kvě 2017 7:19:37

Strava nás ovlivňuje víc, než si myslíme. Je například vědecky podloženo, že ovlivňuje tzv. biologický věk ? že díky ní naše tělo rychleji stárne či naopak zůstává mladé.

A jak tedy jíst správně? Výživový specialista Martin Škába z portálu www.skaba.cz radí, jak na to:

1. Zákaz sladkostem: Omezte a postupně vynechejte zcela sladkosti a sladké nápoje.

2. Voda bez bublinek: Pijte nejvíce neperlivou filtrovanou.

3. Na bílé pečivo zapomeňte: Nahraďte je celozrnným žitným, nejlépe kváskovým.

4. Místo krávy kozu: Omezte kravské mléčné výrobky a nahraďte je kozími.

5. Omezte maso: 4 porce za týden stačí. „Vyvarujte se kuřecího masa ze supermarketů, kupujte raději ty domácí a nejlépe na doporučení.

6. Objevte bílkoviny: Najdete je i jinde než v mase, například v rybách, vejcích, luštěninách, fermentované sóje, výrobků z vaječných bílků,....

7. Odšťavňujte: „Zeleninové a ovocné šťávy jsou plné vitamínů, minerálů, fytoživin, ale také enzymů a antioxidantů, které omlazují tělo. Dejte si každý den 0,3 - 0,5 dcl čerstvých šťáv z 5 druhů ovoce a 5 druhů zeleniny a brzy pocítíte pozitivní účinky,“ radí Martin Škába.

8. Kvašená je dobrá: Zařaďte do svého jídelníčku kvašenou zeleniny (zejména kysané zelí), která působí na tělo doslova blahodárné.

9. Vyzkoušejte sójové výrobky: Zejména Tempeh - fermentovaný sójový sýr. Je skvělým zdrojem bílkovin, tedy jím můžete bez problémů i několikrát týdně nahradit maso.

10. Zelený ječmen odkyseluje: „Zelený ječmen pomáhá s celkovou acidobazicitou neboli kyselostí těla a působí na tělo silně zásadotvorně,“ vysvětluje Martin Škába.

11. Alfa je omega-3: Omega-3 mastné kyseliny, nejčastěji formou ryb a zdravých olejů (makadamový, lněný, konopný, mandlový...), třeba na zálivky do salátů. V teplé kuchyni používejte olivový a rýžový.

12. Jezte semínka: Lněná, slunečnicová nebo dýňová semínka pozitivně ovlivňují produkci pohlavních hormonů a pomáhají „čistit střeva“.

13. Doplňte zinek: Dobrým zdrojem tohoto minerálu potřebného k produkci testosteronu jsou mořské plody, vejce, pšeničné klíčky...

14. Ořechy vám dají energii: Zpestřete si jídlo nesolenými ořechy para, kešu, vlašskými nebo mandlemi. Díky velkému množství energie jsou skvělými pomocníky nejen pro zdravý cévní systém.

15. Ke každému jídlu zeleninu: Snížíte glykemický index stravy a ušetříte práci slinivce břišní.

16. Špenát pro lásku: Obsahuje mnoho vitamínu E, který je hlavní činitel při produkci pohlavních hormonů v těle a říká se o něm, že je přírodní afrodiziakum.

17. Nebojte se plodů moře: Zdravé jsou zejména ústřice. Konzumujte pravidelně čerstvé ryby, které váš mozek naladí na správné vibrace.

18. Konzumujte čerstvé ovoce denně: Obsahuje mnoho vitamínu C (zejména kiwi, citrusy, černý rybíz a jahody) a vy byste ho denně měli přijmout alespoň 500-1000mg vit C.

19. Zázračná grepová jadérka: Každé ráno si dejte sklenici vody s extraktem z grepových jadérek.

20. Talíř na tři díly: Při skladbě svého talíře myslete na to, že by v něm měla být vždy z 1/2 zastoupena zelenina, z 1/4 bílkoviny a z 1/4 sacharidy.

21. Kousejte důkladně a jezte pomalu.

22. Tři hodiny pauza: Nechte své tělo vytrávit, jezte maximálně každé 3 hodiny, ne dříve.

Zdroj informací a foto: www.skaba.cz
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

PředchozíDalší

Zpět na O psychosomatice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků