Hodně zdraví

Moderátor: Pelvan

Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:22:32

Ahoj

Přesouvám sem svoje i cizí příspěvky z vlákna Priessnitz za účelem lepší nalezetelnosti problému "zdraví" pro návštěvníky. Další účel tohoto přesunu je zhuštění příspěvků jenom na ty podstatné, což může být z mého hlediska subjektivní počin a tak mohou jistě i ostatní uživatelé sem přidávat příspěvky, které považují za podstatné zase oni...

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:24:07

Ahoj

Dostal jsem od Jany takový dárek, že si mohu z vlákna "Priessnitz" přesunout svoje i cizí příspěvky na toto vlákno, které jsem pracovně nazval "Hodně zdraví" do této oblasti poradny:
Je to v sekci Nalézání a Pelvan.
viewforum.php?f=305
Je to proto, aby mohli návštěvníci, zajímající se o zdraví, jít rovnou na vlákno, které se zdravím zabývá; pod názvem Priessnitz to každý nenajde.
A je to i proto, že slovní obrat "hodně zdraví" je součástí přání "hodně zdraví a štěstí", a zdraví je v něm zmiňováno ještě před tím štěstím, protože je důležitější a objektivně kontrolovatelnější než je to štěstí, to je taková "muška jenom zlatá"...
Trochu ty příspěvky z vlákna "Priessnitz" zpřeházím, ale budu se snažit odtud přesunout všechny možné odkazy na stránky, které se zdravím zabývají, protože najít ten správný odkaz na netu je půlka úspěchu a pro každého může být "to správné" něco jiného.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:28:20

od Návštěvník » čtv 23. dub 2015 15:40:57

Západní medicína neni vsespasitelna, stejne tak nejsou vsespasitelne "alternativní" recepty.


Něco k tomu říká MUDr Hnízdil, kterého oficiální medicína vyvrhla ze svých řad.
MUDr. Hnízdil: Nejcennější léky máme v sobě - pdf

https://www.google.cz/#q=hn%C3%ADzdil++ ... +sob%C4%9B

Návštěvník
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:32:36

Ahoj

Chci zde psát o zajímavé příhodě, která se mi stala loni. To jsem byl na srazu naší třídy ZDŠ a jeden můj spolužák opravdu špatně chodil. Ani přesně nevím, co s tou nohou měl. Měl na tu nohu snad i invalidní důchod a mluvil tam na srazu o své noze v tom smyslu, že ji nenávidí. Tehdy mi to přišlo divné (že nenávidí svoji nohu), ale nijak jsem to nekomentoval.
Dneska už vím, jaká to může být bolest a jak moc to člověka omezuje a rozčiluje, když takový stav trvá týdny. U toho spolužáka takový stav asi trvá měsíce a roky, to je peklo na zemi. Nevím, co bych dělal v takové dlouhodobé krizi, mohu jenom psát o tom, co jsem dělal a cítil v těch týdnech svojí největší krize.
Dělal jsem a dělám v podstatě stále to samé i teď, když už to skoro nebolí (mám již měsíc zánět žil v pravé noze). Snažím se každodenně alespoň na 1 hodinu hodit nohy za hlavu, je to poloha takové nepodařené hodně zalomené svíčky. A využívám vycházky, které mám v rámci marodění, skutečně na vycházky. K tomu si přeříkávám nahlas nebo v duchu "rituál přijetí" a srkám olej a jím pohanku a hodně ovoce a zeleniny (té nekadeřavé/páter Ferda).
Jistě je nevýhoda toho mého spolužáka v tom, že o Těchto možnostech léčebných aktivit na rozdíl ode mne neví. Je ovšem otázka, zda by se on tolik snažil jako já nebo zda by se vůbec o něco snažil, když tu nohu nenávidí. Základní je totiž kvalita přístupu k nějakému problému, zda je ta kvalita pozitivní nebo negativní. Negativní přístup (nenávist) generuje buď to, že se takový člověk snaží problém ignorovat a nic s tím nedělá, dokud to jde; a když už ho rozsah postižení donutí s tím něco dělat, tak tu aktivitu nechá na druhých lidech - to jsou nejrůznější operace a další procedůry. Podstata negativního přístupu je v hesle "já nic, já muzikant", sám ten člověk s tím problémem nedělá nic, jenom si stěžuje.
Mě ta noha v těch prvních týdnech hrozně štvala a i teď mě ještě štve (proto dělám ten rituál přijetí), ale nikdy bych neřekl, že tu nohu nenávidím. Já jsem té pravé noze desítky let ubližoval tím, že jsem jí nedával dostatek pozornosti a nechal jsem část její práce dělat svojí levou nohou. Prostě jsem tu pravou nohu šetřil a myslel jsem si, že jí to nevadí a ono jí to asi hodně vadilo. Tak si ta noha moji pozornost vynutila pro mne velice nepříjemným způsobem a já to musím akceptovat a zabývat se jí, jak nejlépe umím. Je to moje noha a musím ji mít rád, jinak by mi nikdy nemohla dobře sloužit; a v to dobré sloužení do budoucna doufám a už dnes mi zase slouží skoro dobře.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:39:25

Ahoj

NEVÍM zda mi brokolicová polévka (snědená den před propuknutím mého zánětu žil) ublížila a nikdy se to nedozvím, ale ta časová následnost je podezřelá. Páter Ferda byl světoznámý, uznávaný fenomén a když umřel, tak se nad jeho objevy zavřela voda.
Krevní skupiny: Když jsem byl prvně ženatý, tak jsme za totáče pili mléko s manželkou oba dva. Já byl věčně zahleněný a nemocný a jí nebylo nic. Po revoluci jsem přestal mléko a mléčné výrobky jíst a hned se mi ulevilo. Já mám krevní skupinu A a moje bejvalka má krevní skupinu B. Podle teorie krevních skupin mléko lidem s krevní skupinou A škodí a lidem s krevní skupinou B nevadí. Podle mých vlastních zkušeností krevní skupiny fungují.

Zdravím

PS
Tohle jsem objevil dneska na netu:
http://www.spirit.cz/index.php?option=c ... &Itemid=27
"
„Mám starší sousedku, která rozumí bylinkám a zajímá se o alternativní způsoby léčby. Mě trápí různé zdravotní potíže a ona tvrdí, že by mi pomohla léčba obyčejným olejem. Nikdy jsem o takové metodě neslyšela. Může mít pravdu?“ ptá se paní Šár ka N. z Telče.

Tento lidový způsob léčení není obecně příliš známý, zakládá se víceméně na osobních zkušenostech. Princip léčby je přitom velmi jednoduchý a nenáročný - spočívá v cumlání rostlinného oleje (někteří léčitelé zvláště doporučují slunečnicový nebo arašídový). Olejová léčba prý zabírá na bolesti zubů a hlavy, při trombózách a zánětech žil, při ochrnutí i chronických chorobách krve. Lze ji s úspěchem využít v boji proti nemocem nervů, ekzémům, padoucnici, otokům, nádorovým onemocněním, chorobám žaludku a střev, plic, jater, ženských pohlavních orgánů, infarktu myokardu atd. Zní to neuvěřitelně, ale spektrum záběru je velmi široké a lze tak léčit i dlouhodobě nemocné či pacienty se zvýšenými teplotami.

Jak postupovat?
Maximálně jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje vlijte do přední části ústní dutiny a zlehka - bez jakékoli námahy - cucejte (sajte podobně jako bonbón) 15 až 20 minut (Já ten olej v puse převaluji, sát olej jsem nezkoušel, zkusím to/Pelvan). V první fázi můžete pozorovat zahuštění oleje, posléze ale olej zřídne jako voda. Tehdy by se měl vyplivnout. Jestliže byla skutečně doba cumlání dostatečně dlouhá, měl by mít vyplivnutý olej bílou barvu (jako mléko). Pozor, se nesmí spolknout! Dostávají se do něj totiž škodlivé látky a bakterie z vašeho těla. Ústa si proto po aplikaci oleje důkladně vypláchněte vodou (tu rovněž nepolykejte, ale vyplivujte). Léčbu je nejlépe provádět ráno před snídaní nebo večer před spaním. Aby se léčebný proces urychlil, lze použít olej i několikrát denně. Nikde však není psáno, kolikrát. Je to individuální, pacient by se měl řídit svým zdravotním stavem a instinktem.

Jak olej v těle účinkuje?
Olej zbavuje tělo veškerého balastu a zátěže - přebytečných solí, toxických látek, hlenů a podobně. Vtáhne do sebe i škodlivou mikroflóru, která narušuje rovnováhu organismu. V době cumlání oleje dochází k intenzivnější výměně tekutin a jejich složení, zlepšuje se látková výměna, a tak se zároveň obnovuje zdraví. Zpočátku se může stát, že se stav pacienta při léčbě zhorší, zvláště u jedinců, kteří trpí vícero potížemi najednou, a může se tak projevit i nějaká skrytá choroba. Stav se však postupně normalizuje a tělo se zdárně léčí.

Jak dlouho léčba trvá?
Při akutních chorobách jen dva nebo tři dny, u dlouhodobých a chronických někdy až rok. Je třeba brát v potaz, že se škodliviny v těle střádaly delší čas, a tak rovněž k jejich odstranění nedojde ze dne na den. Uvedený postup by se měl praktikovat minimálně tak dlouho, dokud nedojde k obnovení životní síly a svěžesti. V praxi to znamená, že by se člověk měl po probuzení cítit odpočatý a nikoli malátný, jak se mnohým stává (neměl by mít pod očima vaky) atd. Zdravý člověk má klidný spánek, chuť k jídlu a dobrou paměť.
(šál)
"
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:45:50

Ahoj

Říkám, že na pátera Františka Ferdu se zapomíná. Tyhle věci se střádají dlouhá desetiletí, u mě začaly problémy s křečovými žílami až po 30 letech a dalších cca 30 let jsem je držel na uzdě tou nezelnou dietou. Podle pátera Ferdy působí všechny kadeřavé listové zeleniny (zelí, kapusta, salát, květák, brokolice..) podobně, při dlouhodobém požívání snižují pevnost žil. Ale někteří lidé jsou proti tomu odolní, mají tak pevné žíly, že se to neprojeví.
Já jsem krevní skupina A, z toho odvozuji, že Ačkaři jsou k tomuto onemocnění náchylní. U lidí s 0 a B krevní skupinou to asi tak horké není a lidí s AB krevní skupinou je málo.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:50:55

Ahoj

Mrzí mne, že se zapomíná na pátera Františka Ferdu a jeho jasnozřivé rady týkající se všech možných nemocí, i žil. Našel jsem si pro osvěžení paměni na netu tuto informaci:

http://petrfaltus.net/petr-faltus-pater ... -lecit.php
"Brambory samy (nehledě na toxiny z postřiků) ucpávají žíly a cévy, obsahují stále vyšší procento jedu solaninu, který se ukládá u srdce a na malém mozku. Solanin způsobuje tlak i bolestivost u srdce, při větší dávce i nedomykavost chlopně, bolesti hlavy. Jako jediná rostlina na odplavení solaninu z organizmu je kmín. tam, kam patří (polévky, omáčky, pečeně, brambory atd.) se má dát ve větším množství, ne jen tradičně špetku na bramboru.
Vejce omezit bílky, mají stejnou vlastnost jako banány a brambory. Ucpávají cévy a žíly. Nejvíce blokují cukry, takže při cukrovce používat jen žloutky.
Denně sníst mrkev i petržel - děti i dospělí. Víc petržele než mrkve. Stačí 1 lžíce petržele, 1 mrkve. Nať petržele má přednost. Zeleninu syrovou i vařenou.
Brambory zelené zásadně vyházet - vařit pouze s kmínem a to hodně kmínu, Kdo jí brambory musí pít i čaj z kmínu.
Čaj z kmínu - 1 polévková lžíce kmínu do 10/ l vařící vody, 7 min. vařit scedit, vypít. Zvláště sní-li se brambory v jídelnách, v chlebíčcích (rozkrájené i zelené brambory) - v nich solanin - má vztah k srdečnímu svalu a k ledvinám (infarkty). V den, kdy se sní zelené brambory, nutno vypít uvedený čaj ještě jednou.
Děti by neměly jíst čokoládu, kakao - dospělí rovněž ne. Pokud nutno vařit čaj na tropické plísně z kakaa - na 1/2 l vody 7 hřebíčků 2 bobkové listy, 7 min. vařit. Kůra trvá 14 dní. Po snědení čokolády je nutné tento čaj popíjet 1-3 dny. Bonboniéry, které mají šedivý povrch vyházet - je to tropická plíseň, žádný tuk.
Nepoužívat umělé a rostlinné tuky - pouze máslo a sádlo.
křečové žíly: na lýtka obklad z kyselého zelí na 1 hod. po 5 dní. Zelí ani upravené se nesmí jíst (rozšiřuje cévy)
Ne vývar z hovězích kostí a předního hovězího. "

Tyhle informace vím už od revoluce, kdy se odtajnily a řídím se jimi, alespoň co se týká těch křečových žil. Nejím zelí ani kapustu nebo salát, začal jsem občas jíst smažený květák, ale po téhle nemoci už nebudu. Den před propuknutím nemoci jsem měl brokolicovou polévku. Také asi chyba.
Jenže nestačí jenom nejíst to, co mi škodí; je třeba i jíst to, co mi prospívá. Teď jím pohanku, až mi leze z uší, před nemocí (před měsícem) jsem ji nejedl léta.
Já jsem zelí jedl do svých přibližně 30 let (cca do revoluce) každou neděli, to byla v podstatě jediná zelenina, kterou jsem dostal na talíř...
K dovršení zmatku jsou lidé, kteří na křečové žíly netrpí a ti se mohou zelí užrat a nic se jim nestane. Takoví mohou vždycky říct, že to je blbost a v jejich případě budou mít i pravdu.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:54:19

Pelvane, ještě je tu jeden typ k těm obtížím co popisuješ

český přípravek Senzycol

Obrázek

složení:

•Serrapeptáza - je proteolytický enzym, který byl nalezen v bourci morušovém. Aktivita enzymů Serrapeptáza je unikátní.
•Inulin - nedokáže tělo svými enzymy rozštěpit a díky tomu se dostane až do tlustého střeva, kde začne plnit svoji funkci prebiotika. Prebiotika jsou potravou pro naše střevní bakterie, které díky prebiotikům zachovávají správnou funkci střev.
•Měď - je stopový prvek. Je obsažena nejméně v 15 různých bílkovinách lidského těla, je součástí metabolických procesů a přispívá ke správnému fungování celého organismu. Ovlivňuje pevnost kostí, pojivových tkání a kůže, je nezbytná k činnosti svalstva a vývoji mozku a správné činnosti nervové soustavy.
•Kurkuma - je známá především jako pikantní koření obsahující žluté barvivo. Hlavní účinná složka kurkumy je kurkumin.
•Piperin - je látka, kterou obsahuje černý pepř.

Užívejte 2 tablety denně ráno po dobu 3 měsíců (kúru doporučujeme absolvovat min. 2x ročně). Tablety užívejte na lačno (minimálně 20 minut před jídlem), zapijte vodou.

Při obtížích užívejte 3 tablety denně ráno až do zmírnění problémů.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:56:00

Tara. píše:
Kde se dá tato mastička sehnat (koupit)?



http://www.prozdravi.cz/konopna-mast/?g ... tAodWhkABQ

http://www.carun.cz/konopna-mast

http://www.vivaco.cz/konopna-kosmetika-2064-list

rozdíl obvykle je, že u těch kupovaných od výrobců je velmi nízké THC a proto léčebné účinky nejsou zase až tak moc výrazné :what:

"Je rozdíl mezi konopnou mastí legální, ta povětšinou obsahuje pouze olej z technického konopí a její účinky jsou tedy mnohem menší, ne-li žádné, než u masti z potentního (zakázaného) konopí"

při odběru po domácku vyráběné se má dávat pozor na toto:

"Dodá-li vám někdo konopnou mast, před použitím se ujistěte, jakou má barvu a vůni. Tmavě zelená barva a připálený odér značí, že byla vystavena příliš vysokým teplotám, a její účinné látky tedy mohou být znehodnoceny. • Mast má být nazelenalé barvy, zřetelné konopné vůně"

http://www.emimino.cz/skupiny/udelej-si ... /nastenka/

já to neumím posoudit, dostala jsem jí z domácí výroby a velká spokojenost !!! používám jí občas místo pleťového krému a jako masku na rty ...

co se týká kupovaných, tak mám akorát zkušenost s firmou Carun - máme od nich konopný olej

zkušenosti lidí s konopnou mastí a dalšími výrobky jsou například na tomto odkazu

http://www.free-grower.cz/
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:57:44

Pelvan píše:
Moje skorosnacha mi přivezla po domácku vyrobenou mastičku (sádlo louhované v marihuaně) a vypadá to, že to funguje.



tahle mastička je super ... osvědčila se i na opary mého muže. čím dříve se začne mazat postižené místo, tím lepší výsledky ! při návštěvě letošní chřipky jsme si s ní mazali i hruď :)

"Příklady užití při nemocech a úrazech:

• Kožní choroby a úrazy: nekrózy, popáleniny, hnisající rány, proleženiny, ekzémy, akné, plísně, některé druhy lupenky, kuří oko, opary, odřeniny, ztvrdlá a omrzlá kůže

• Záněty žil, bércové vředy, hemeroidy

• Zápal plic, záněty dolních a horních cest dýchacích (natřít hruď a krk)

• Bolesti svalů, zad, pohmožděniny svalů a svalové křeče, ztuhlé svalstvo

• Bolesti klubů u lehčích forem artróz a revmatických změn

Způsob užití: Vnější, natřít postižené místo a jeho okolí, mast jemně vmasírovat, opakovat dle potřeby. Otevřené rány nejprve opláchnout, desinfikovat a nechat zaschnout.

Nežádoucí reakce: Nejsou známy. Zarudnutí a zhoršení příznaků u některých kožních chorob (lupenka, ekzémy) je přechodným jevem a znakem hojivých procesů. Pokud tento projev přetrvává více než tři dny, mast dále nepoužívejte. V daném případě lze předpokládat ojedinělou alergickou reakci na masťový základ. Chcete-li předejít zcela vyjímečně se objevující alergické reakci na masťový základ, doporučuji nanesení malého množství masti na loketní jamku. V případě, že se do 12 hodin v daném místě objeví např. svědění, pálení nebo zarudnutí, nedoporučuji mast používat."
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 16:59:04

Dostal jsem od známého mailem výčet nemocí od léčidele pana Kindla. Píše se tam:

"Křečové žíly
nejsou "žilním" problémem. To jenom na
žílách v
určitých místech se demonstrují
problémy jiných
orgánů, nejčastěji jater, ledvin a močového měchýře."

Ty "určitá místa" souvisí patrně s meridiány příslušných orgánů. Hledal jsem a našel jsem následující:
Co jsou to meridiány

Meridiány jsou energetické dráhy - proudy uvnitř našeho těla, které odpovídají za tok energie čchi od orgánu k orgánu. V lidském organismu je 12 hlavních párových meridiánů a 2 meridiány nepárové, které odpovídají za stálý průtok čchi a krve k orgánům a k povrchu těla. Kromě nich existuje ještě 8 zvláštních meridiánů, které nesouvisí s orgány, nýbrž slouží k tomu, aby regulovaly průtok a hladinu energie v hlavních meridiánech. Meridiány mají vliv jak na fyzickou tak i na psychickou kondici. Pokud je tok energie v meridiánech v rovnováze, cítíme se i my v rovnováze a harmonii.

Více zde: http://cestakduze.webnode.cz/meridiany/

"Meridián sleziny/slinivky – jin:
Průběh dráhy: Dráha vede od vnitřní strany palce na noze po vnitřní straně chodidla, před kotníkem po zadní straně lýtka přes vnitřní stranu kolena a stehna nahoru a vstupuje do dutiny břišní, do sleziny a pokračuje do hrudníku, vnitřkem těla až ke krku a ke kořeni jazyka. Vnitřní větev meridiánu vede do srdce, kde se spojuje s dráhou srdce.
Orgány a okrsky pod jejím vlivem: plíce, břicho, střeva, žaludek, slezina, játra, urogenitální systém, dolní končetiny
Nálady: starosti
Fyzické projevy energetické nerovnováhy: Tuhnutí kořenu jazyka, po jídle nutkání zvracet, bolesti žaludku, nadýmání břicha a říhání, diabetes, prudké bolesti pod srdcem, řídká stolice a průjem s pocitem nedostatečného vyprázdnění, zablokování vody v organismu, žloutenka, neschopnost stabilního spánku, potíže při dlouhém stání, opuchliny na vnitřní straně kolen a stehen, pocit chladu v končetinách, funkční porucha palce u nohy, nedostatek energie, vodnaté výtoky z nosu, krku, úst a jiných sliznic, anémie, poruchy elasticity cév, krvácivost, modřiny.
Psychické projevy energetické nerovnováhy: Zmatené, těžkopádné a pomalé myšlení, nesoustředěnost, poruchy paměti, prchavé myšlenky a utkvělé představy, nutkavé konání a dogmatismus, přílišná starostlivost a sebelítost, úzkostné stavy, duševní labilita, pocit vykořenění – člověk se obtížně adaptuje na prostředí, smutek. Dále odmítání, strach z budoucnosti, závist, umíněnost."

Takže mám asi potíže se slezinou a slinivkou, i když (možná právě proto že) ani nevím, kde v těle jsou.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:00:49

Uvádím výňatek odkazu od Leah, je to na www.avenna.cz:

"Levá polovina těla

Když člověk onemocní na levé polovině těla, tak psychickou příčinu této nemoci má vždycky hledat v citové oblasti svého života, tedy v mezilidských vztazích.

Takováto nemoc totiž vzniká jako reakce na chybné myšlenky a pocity, které souvisí:

s ním samotným
s partnerem
s dětmi
s rodiči
se sourozenci
s kolegy v práci, které dotyčný považuje za své blízké
s atmosférou doma
apod.

Jedná se vždycky o oblast, kde je člověk zainteresován svým srdcem (city).


Pravá polovina těla

Nemoc na pravé polovině těla vždycky neomylně upozorňuje dotyčného člověka na mylné myšlenky či pocity v rozumové oblasti života.

Tyto nesprávné myšlenky a pocity se vždy týkají některé z následujících oblastí:

pracovní záležitosti
stav domácnosti
chod domácnosti
finančními záležitosti
koníčky
dům, byt či jiné bydlení
nadváha
zaměstnanost
apod.

Tuto rozumovou, chcete-li logickou oblast bych mohla ještě nazvat oblastí prokazatelnou, hmatatelnou. V ní jdou věci změřit, spočítat, zvážit, jsou to věci viditelné, slyšitelné apod. - prostě věci prokazatelné.

Zatímco citová oblast by šla pojmenovat neprokazatelnou oblastní, protože citové záležitosti nelze nijak změřit - láska a naše city nelze změřit."

Nemoc na pravé straně těla tedy značí stres v oblasti zaměstnání a financí, jak typické v dnešní době...
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:03:47

Linda píše:
Nejrůznější poruchy v pravé části těla od krku dolů mají souvislost s levou mozkovou hemisférou, která produkuje analýzu a logické myšlení, kdežto disharmonické stavy v levé části těla mají souvislost naopak s pravou "prožívací" mozkovou hemisférou, která funguje prostřednictvím obrazotvornosti.

Uvádějí to nejen různé odborné prameny, ale mám s tím opakovaně osobní zkušenost: při reflexní masáži akupunkturálních bodů na chodidlech pravé a pak levé nohy pokaždé zareagují místa v těle na opačné straně, než na které právě probíhá dotek s bodem, - s výjimkou hlavy; v ní se reakce pokaždé objeví na stejné straně, jako je právě mačkaný bod na chodidle. Pravidelná masáž u kvalitního fyzioterapeuta zharmonizuje nejen fyzický stav, ale i jemné energie, ovlivňující psychiku.

Pokud jde o souvislosti psychiky s fyzickými částmi těla, nohy obecně souvisejí s našimi postoji. Když mě začne bolet pravá noha, zkusím vysledovat, co konkrétního v mém mentálním pochopení levé hemisféry ovlivňuje disharmonickým způsobem moje postoje k okolí (tj. i způsob, jakým postupuju při komunikaci s ním); když mě začne bolet levá, věnuju pozornost i nenápadným emocím, kterými pravá hemisféra bezděčně podbarvuje - provází - jakékoliv mentální přístupy k dění, a tudíž ovlivňuje naše postoje ke všemu. Když se to neuvědomované rozpozná a nechá se to zprázdnit (rozpoznáním, že i to jsou tvary všetvořící Energie), bolest se během několika vteřin ztratí - pokud není tkáň příliš zasažená a porucha je převážně funkční. Dají se tak ale zřejmě léčit i těžší bolestivé stavy, úměrně tomu, nakolik se rozpoznává jejich skutečná Podstata a přijímají se plně jako Její projevy. Eduard si takhle během necelých tří hodin vyléčil i těžkou alergickou reakci, která jednou nastala, když ho na chatě vosa bodla do jazyka, on začal celý otékat a dusit se.



Pelvan píše:
Kdesi jsem se dozvěděl, že pravá ruka dává energii a levá ji bere. Když si ale levou ruku položím na ty žíly, tak její přirozené vyzařování tělesné teploty stejně způsobí, že ty žíly bolí víc. Dá se to vydržet, když zvednu levou ruku tak cca 10 cm nad žíly. Pak už to víc nebolí, ale také nevím, zda je to k něčemu dobré, takhle si držet ruku nad tělem, to se snad dělá v reiky a to jsem se nikdy neučil.



Pelvan píše:
Ještě mne napadá jeden význam pravé a levé strany (nohy). Pravá strana je minulost, prostředek je přítomnost a levá strana je budoucnost. Nemohl jsem se poslední dobou smířit se svojí minulostí (byl jsem často nemocný, unudlaný a bolavý muž). Byl jsem s pokojený s tím, že se mám TEĎ dobře, ALE vadilo mi, že jsem se k tomuto dobrému stavu dopracoval až tak POZDĚ (skoro v 60 letech). Musím se naučit zažívat spokojenost s přítomností bez nějakého ALE. Budu muset drtit rituál přijetí svojí minulosti od Jana Havelky.



Další význam pravé strany (platí to u obličeje, ale možná i u celého těla) vidím v tom, že pravá strana vyjadřuje náš vztah ke světu, ja to taková naše fasáda navenek - persona. Levá strana naopak vyjadřuje náš vztah k sobě samému, je to náš vnitřní svět - selbs.
Jinak já mám horší pravou stranu na těle (ruka, rameno, noha) i na hlavě (oko, ucho), žádné křížení mezi hlavou a tělem nepozoruji. Pokud mám posilovat pravou nohu, konkrétně ty žíly na lýtku, tak je (mimo jiné) musím víc pozorovat a to se dělá levým okem těžko. Znamená to tedy více používat své pravé oko. Většina lidí více používá jedno oko a tím druhým se moc nezabývá, může to souviset i se zaměřením člověka (více dovnitř nebo navenek), u mne to bylo doposud oko levé.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:12:43

Ahoj

Pro úplnost sem napíši čakry a jejich slabiky. Poslední leta jsem je procvičoval tak cca 1x za měsíc, ale před zánětem žil jsem měl asi 3 měsíční výpadek, také to může být jeden z důvodů propuknutí mé nemoci.
1. čakra : slabika LAM (zadek)
2. čakra : slabika VAM (předek)
3. čakra : slabika RAM (břicho, brzlík)
4. čakra : slabika JAM (osrdečník)
5. čakra : slabika HAM (krk)
6. čakra : slabika SAM (mezi obočím)
7. čakra : slabika OOM (nad temenem hlavy)

Cvičím podle videa kinoyoga:
https://www.youtube.com/watch?v=Mp9jaIbUXKk
Vypadá to v mém podání bídně, ale snažím se.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:14:48

Ahoj

S nohou se dá i mluvit a noha může mluvit se mnou.
Příklad-
Ivan: Ahoj Pravá Noho.
Pravá Noha: Ahoj Ivane.
I: Omlouvám se Ti Pravá Noho za to, že jsem Ti nevěnoval tolik pozornosti, kolik jsi potřebovala.
PN: Už se stalo, děkuji Ti za omluvu.
I: Snažím se to napravit a věnuji se Ti nyní více.
PN: Je to příjemné.
I: Měly byste si s Levou Nohou upřesnit svoje kompetence a více a lépe spolupracovat.
PN: To si budeš muset možná vyřídit přímo s ní, protože ona je silnější. I když možná tím, že mi věnuješ pozornost, mne nyní více posiluješ. Pokusím se přes Pánevní Dno vymezit spravedlivější hranici mezi námi dvěma.
I: Děkuji Ti Pravá Noho a měj se dobře.
PN: Také se měj fajn.

Cvičení pánevního dna je velmi důležité. V nedávné a poslední době jsem to flákal, ale před cca 7 lety jsem si (nejen) tím vyléčil hemoroidy. Psal jsem o tom tehdy na doktorce.cz, ale v současnosti už to diskuzní vlákno nemohu dohledat. Buď to smazali (možná i kvůli mě) nebo to neumím najít, nevím. Tak něco o pánevním dnu napíši sem.
Hráz pánevního dna se nachází mezi konečníkem = na kakání (1. čakra) a pohlavnímy orgány = na čůrání (zhruba 2. čakra, o tom se vedou spory, ale pro moje účely to budu považovat za oblast 2. čakry).
Svaly pánevního dna začínají - bráno od zadu - okolo konečníku (1. čakra kakání) a pokračují přes hráz pánevního dna k orgánům (2. čakra čůrání). Většina z nás umí ovládat kakací a čůrací svaly. U čůrání lze snadno posilovat tyto svaly při čůrání tak, že z jednoho proudu se udělá morzeovka několika proudů, takové O (---), to občas dělám nebo spíše bych měl dělat, zapomínám na to. U kakání by to možná šlo také, ale nedělám to, je to příliž náročné. Tyto vyměšovaví svaly pánevního dna lze ale trénovat i mimo akt samotného vyměšování. Dělám to takto:
Při nádechu stáhnu svaly konečníku (zadku) jako při zakončování kakání a pomyslím si (při nádechu se špatně vyslovuje) slabiku 1. čakry LAM. Při výdechu stáhnu svaly čůracího orgánu (předku) jako při zakončování čůrání a vyslovím slabiku 2. čakry VAM. Dá se to dělat prakticky v jakékoli poloze těla. Někdy to dělám při poloze zalomené svíčky (tu se snažím zaujímat minimálně na 1 hodinu denně). Dá se to dělat i při cestování v MHD. Dělám to někdy v metru, když jsem měl problémy s očima, tak jsem při nádechu a slabice LAM a vtažení zadku současně zaostřoval zrak na konec vagónu, bývají tam nápisy o tom, kolik se tam vejde lidí; a při výdechu a slabice VAM (vyslovované v metru jenom v duchu) a vtažení předku jsem zaostřoval zrak na nejbližší tyč. Mělo by se to dělat cca 100 krát denně, to se dá stihnout za cca 20 minut.
Samozřejmě, že mezi předkem a zadkem je samotná hráz pánevního dna s pletencem mnoha svalů. Neznám jejich počet a neumím je ovládat jednotlivě, ale pokud si nacvičím stahování předku a zadku, naučím se i stahování hráze mezi tím. To jsou 3 možnosti stahování, každá ta možnost může mít i svoli levou a pravou variantu, nejen tu dosavadní středovou. (Někdy dělám střídání levé a pravé varianty stahování PD.) To už je celkem 9 možností stahování a tím cvičení pánevního dna. To už by se daly dělat kružnice nebo osmičky. Zatím to nedělám, ale při tomhle psaní mne to napadlo.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:17:58

Ahoj
Pohanku jím, spařuji ji pouze v horké vodě (nesolím ani nesladím) a nechám odstát; dále ji nevařím, neboť prý tím vařením cenný rutin uniká pryč. Přimíchávám ji většinou do svých zeleninových mišmašů občas s kousky masa, pak tam musí být k masu i cibule a většinou i curry...
Po ukončení léčby detralexem si určitě nějaký substituční lék koupím ...
Zatím se učím spolknout, že všechno má svůj smysl a přijímat svoji zanícenou žílu pozitivně, jde to ztuha viz. terapeut Jan Havelka:
https://www.youtube.com/watch?v=Du2_wZeocdY
Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:19:57

Bylinný čaj Venuregen

Složení:

Nať pohanky - fagopyrum esculentum herba, list černého rybízu - folium ribis nigři, květ ibišku - hybisci sabdariffae flos, nať komonice - herba meliloti, nať přesličky - herba equiseti, nať řebříčku - herba milefolii.
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:21:23

mast z koňského kaštanu a rutinu

Venufit:


Gelem lehce a bez masírování potírejte oblasti kůže nad křečovými žilami několikrát denně ...
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:24:57

Bylinky.eu - Pohanka léčí nejen křečové žíly a cévní choroby

Nenápadná, drobná semena pohanky v sobě ukrývají opravdový poklad. Neprávem byla dlouho považována za potravinu pro chudé.. přitom dokáží léčit a ochraňovat celý náš cévní systém a krevní oběh a léčit řadu potíží, dokonce i impotenci.

Pohanka je jednoletka, pocházející ze střední Asie, kde se původně vyskytovala jako planá rostlina. Místní obyvatelé objevili její výživná semena a začali ji pěstovat, s expanzí asijských kmenů se rozšířila i do Evropy, kde se pěstuje už jistě přes 600-800 let.
Vzhledem ke způsobům jejího použití a zpracování bychom si mohli myslet, že pohanka je obilovinou. To však není pravda. Patří do stejné rodiny jako např. rebarbora nebo šťovík - do čeledi rdesnovitých, což také vypovídá o jejích obsahovaných látkách a účincích na náš organismus.
Neprávem byla v našich oblastech dlouho považována za potravinu pro chudé, na stole u vyšší vrstvy společnosti bychom ji našli jen těžko. Ale s rozvojem lékařství a studia látek zastoupených v rostlinách byly objeveny její úžasné léčivé účinky na naše cévy, krevní oběh a mnoho zdravotních potíží.

Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár. Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku zařadili pravidelně, alespoň 3x týdně, ušetřili bychom si užívání nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky obsažen v bezkonkurenčním množství.

Jak pohanka chrání a léčí naše cévy a žíly?
Pohanka produkuje rutin ke svojí vlastní ochraně, obrňuje jím své vlastní vodní kapiláry, což je vlastně takový "rostlinný cévní systém". Stejně tak tato látka působí i v našem těle. Posiluje a zpevňuje stěny žil a cév, pomáhá zastavovat krvácení, je prevencí modřin, snižuje krvácivost z nosu a dásní a pomáhá léčit hemoroidy. Lidé trpící křečovými žilami a praskáním drobným cévek pod kůží by se s ní měli obzvlášť přátelit. Pomáhá též při tak závažných potížích jako jsou žaludeční a dvanácterníkové vředy. Ženy, které trpí silným menstruačním krvácením po dlouhodobější pravidelné konzumaci pohanky velice často zaznamenají kýžené zlepšení stavu a zmírnění potíží.
Zpevněním cévních stěn pomocí rutinu dochází také k mnohým velice prospěšným "vedlejším účinkům" - jedním z takových je jistě posílení potence u mužů.
Rutin plní svoji funkci v lidském těle nejlépe v kombinaci s vitaminem C, do naší stravy tedy zároveň zařadíme ovoce a zeleninu s jeho vysokým obsahem.

Pohanka je zdrojem mnoha dalších prospěšných látek
Pohanka ale obsahuje i jiné, pro nás nepostradatelné látky, například vitaminy skupiny B, důležité pro celkovou imunitu, pevné nervy, zdravou kůži, vlasy atd. Najdeme v ní také silný antioxidant - vitamin E, jež nás chrání před škodlivým účinkem volných radikálů. Z minerálů obsahuje např. vápník, zinek, fosfor, hořčík, draslík a železo. Asi z 12% je tvořena vlákninou, která má pozitivní vliv na trávení, čistí a detoxikuje naše střeva.
Pohanka je poměrně sytá potravina s vysokou výživností, mimo zmíněných prospěšných látek nám též dodává mnoho energie. Vzhledem k množství obsahovaných aminokyselin je také důležitou potravinou pro vegetariány, pro které je zdrojem cenných bílkovin. Najdeme v ní také nenasycené mastné kyseliny (zejména linolovou a linolenovou), o kterých jsme se zmiňovali už v našem předchozím článku o prospěšnosti slunečnicových semen a oleje. Tyto mastné kyseliny plní v těle důležitou roli při snižování hladiny škodlivého cholesterolu v krvi.

Jak zpracovávat pohanku ke konzumaci?
Pohanka se dá použít všude tam, kde používáme mouku nebo obiloviny. Nejznámějším receptem na její úpravu je asi slaná nebo sladká pohanková kaše, ale zdaleka nemusíme zůstat jen u tohoto receptu, který by nás jistě brzo omrzel. Pohankovou mouku můžeme jednoduše míchat s běžnou moukou a používat ji k pečení koláčů a buchet, přípravě lívanců, do domácích těstovin apod. Pohanková semena se výborně hodí i do zeleninových i masových polévek. Z najemno rozvařené pohanky si můžeme připravit také chutné pomazánky, např česnekovou. Je též vhodnou přílohou k masu a rybám, hodí se do curry, nebo se dá smíchat s mletým masem do karbanátků.

Na internetu a v odborné literatuře se dá najít nespočet možností na její úpravu, nemusíme se tedy bát, že by nás nudila omezenými možnostmi úpravy. Důležité je si uvědomit, nakolik nám ona drobná semena pohanky mohou pomoci a kolika zdravotních potíží nás mohou uchránit. Pak už zbývá jen malý krůček k tomu, abychom i my mohli těžit z jejích pokladů.

http://www.bylinky.eu/pohanka-leci-neje ... oroby.html


Návštěvník


Nahoru

Re: Priessnitz

Příspěvekod Návštěvník » pát 17. dub 2015 10:31:33
na detralex v současné době zdravotní poj. nepřispívá, proto ti možná lékařka řekla, že se nevyplatí ...

náhrady detralexu - doporučuji procházet si složení

u detralexu

diosmin 450 mg, flavonoida vyjádřená jako hesperdin 50 mg


Diosminol micro

Látky v 1 tabletě:

Diosmin 450 mg, hesperidin 50 mg, extrakt koňský kaštan (standardizovaný aesculosid 1 %) 162 mg.


Diohes micro plus

450 mg Diosminu a 50 mg Hesperidinu
Aescin získávaný jako standardizovaný extrakt z plodu kaštanu koňského a mikroelement selenu

DioMax

Diosmin 450 mg, Hesperidin 50 mg
Aescin 30 mg
Rutin 20 mg

ceny jsou kolem cca 200 za 60 tablet (2 tablety denně se doporučí brát při akutních potížích, 1 tableta denně při dlouhodobém užívání)

s těmi dekompresními punčochami, nevím jak u akutního zánětu, ale já je používám preventivně například při delší cestě


Léčivá látka diosmin a hesperidin je ze skupiny bioflavonoidů, které obsahují citrusové plody - pomeranče, citrony, pomelo, (je dobré jíst i tu bílou dužinu, dceři to pomáhalo při chronickém krvácí z nosní sliznice) :)

aescin je výtažkem z koňského kaštanu

"Aesculin obsažený v kůře jírovce snižuje propustnost vlásečnic a zvyšuje jejich odolnost. Těchto účinků se využívá k léčbě křečových žil. Velmi účinný je rovněž na hemoroidy. Klinické studie prokazují účinnost na tzv. „těžké nohy“, noční křeče v nohách. Rovněž tlumí svědivost různých forem ekzémů. Urychluje vstřebávání krevních podlitin a modřin. Účinný je na bolavé klouby a artritidy. Zlepšuje průtok krve v cévách, což pozastavuje srážlivost krve a působí proti vzniku trombů. Ulehčuje vylučování moči při zvětšené prostatě. Vypíná pleť a působí na pokožku jako tonikum. Při vnitřním použití se doporučuje denní dávka 250 – 310 mg standardizovaného extraktu, což odpovídá až 100 mg aescinu."
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 24. dub 2015 17:27:27

Ahoj

Děkuji moc všem za rady. Určitě se po dobrání detralexu poohlédnu po nějakém volně dostupném léku. Doktorka mi ten detralex předepsala s dodatkem, "že se jí to finančně nevyplatí mi to psát", tak mi to asi nebude psát dlouho. Ale v dnešní době jsem už vděčný i za málo.
Zajímalo by mne, jaká je prospěšnost těch kompresních punčoch. Pokud mne ty žíly bolí a jsou teplé a zatvrdlé, nevidím důvod je ještě více traumatizovat tlakem. Nehledě na to, že překrytím tou punčochou se zanícené místo bude ještě více zahřívat. Připadá mi to jako doktorskej atentát na moje zdraví a nerozumím tomu a nepoužívám to.

Spolu s tím zánětem mne trápí i zadní rýma a kašel. Tak jsem se zase po cca 25 letech vrátil k metodě cumlání oleje (objevilo se to tu po sametové revoluci), odkazů na tuto metodu je hodně, například tento:
http://karolinaloskotova.blog.cz/1003/l ... ych-nemoci
Tehdy jsem si tím cumláním oleje vyléčil chronický zánět v uších, doktoři do mě uměli jenom cpát penicilín a víc nic.
Důležité je asi také to vypláchnutí si úst po cumlání, nejlépe teplou vodou s rozpuštěnou jedlou sodou. To jsem tehdy nevěděl, člověk se stále učí.

Začal jsem také znova pít vodu z rozmraženého ledu. Dám vodu (odstátou bez chlóru) v pet lahvi (nesmí být úplně plná) do mrazničky a po zmrznutí ji přendám do ledničky a piji ten roztátý led. Potřebuji zapíjet prášky a čaje mi nechutnají. Kafe mi na ty žíly nedělá dobře (víc to bolí), koupil jsem si zelenou kávu bez kofeinu APINAT. Také piji zelený ječmen rozpuštěný ve studené vodě, jednou jsem to omylem zalil horkou vodou a ono se to srazilo.

Také jsem si na bolavou nohu (na chodidlo) dával zbytek zapomenutých náplastí DETOX PHARMA, než mi došly (asi 10ks). Subjektivně se mi zdálo, že to trochu snižuje bolestivost, tak jsem si objednal nový balíček, přijde to za cca 14 dní.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1708
Registrován: úte 27. srp 2013 16:54:14

Další

Zpět na Pelvan

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků