Pedriito píše:Možná... ale já to tak vidím.
Návštěvník píše:Pedriito píše:Možná... ale já to tak vidím.
No, není to právě tvůj mistr Miroslav, který tvrdí, že je dobré rozlišovat?
To právě obdivuji na Tomášových, že nikoho nepomlouvali. Miroslav je v tom pravý opak.
Návštěvník píše:Pedriito píše:Možná... ale já to tak vidím.
To právě obdivuji na Tomášových, že nikoho nepomlouvali. Miroslav je v tom pravý opak.
miroslav píše:Návštěvník píše:Pedriito píše:Možná... ale já to tak vidím.
Já nikoho nepomlouvám. Rozlišuji a sdílím s ostatními výsledky toho rozlišování.
Myslíš že Ježíš pomlouval farizeje, když o nich řekl, že jsou jako hroby - navrch nabílené, uvnitř plné shnilotiny?
Pedriito píše:Co pozoruji já, ač nejsem Ježíš, že kritizuješ úplně stejně jako kdokoliv jiný.
miroslav píše:Návštěvník píše:miroslav píše: o zdraví těla na duchovní cestě nejde,
Zdravé tělo je velmi důležitý předpoklad na duchovní cestě. Ne nadarmo se říká: Ve zdravém těle, zdravý duch. Sám jsi vyprávěl, že za E. Tomášem docházela léčitelka kvůli jeho kolenům. E. Tomáš řekl, že velké bolesti mohou dokonce džnanína na chvíli vychýlit z jeho vnitřního klidu. Takže pro hledajícího by byly jistě velkou nevýhodou.
Nisargadatta: Většinu času jsme si vědomi naší mysli a těla, protože neustále volají o pomoc. Bolest a utrpení jsou je výkřiky těla a mysli žádající o pozornost. Abyste mohl překročit tělo, musíte být zdravý, abyste mohl překročit mysl, musíte dát mysl do pořádku. Nemůžete za sebou nechat žádný nepořádek a překročit to. Ten nepořádek vás zase dožene. "Posbírej svůj osobní odpad ", se zdá být univerzálním zákonem, a je to opravdu spravedlivý zákon.
Samozřejmě je dobré a příjemné být zdravý a bohatý. ale tělesné zdraví ani bohatství není smyslem duchovní cesty..
Návštěvník píše:Pedriito píše:Co pozoruji já, ač nejsem Ježíš, že kritizuješ úplně stejně jako kdokoliv jiný.
Proč do toho zaplétáš mne? Psala jsem, že obdivuji Tomášovi, že to nedělali. A to, co napsal Miroslav o Calábkovi, je opravdové utrhání na cti. Jestli něco obdobného tvrdila Mariči o Tomášových?
Pedriito píše:Návštěvník píše:Pedriito píše:Co pozoruji já, ač nejsem Ježíš, že kritizuješ úplně stejně jako kdokoliv jiný.
Proč do toho zaplétáš mne? Psala jsem, že obdivuji Tomášovi, že to nedělali. A to, co napsal Miroslav o Calábkovi, je opravdové utrhání na cti. Jestli něco obdobného tvrdila Mariči o Tomášových?
To je prostě tvůj pohled.
Návštěvník píše:
Jistě, založený na tom, co pozoruju. Ty nepozoruješ, ty jsi jen Miroslava ozvěna. Určitě je to pohodlné. Nemušíš pozorovat ani přemýšlet.
miroslav píše:Návštěvník píše:
Jistě, založený na tom, co pozoruju. Ty nepozoruješ, ty jsi jen Miroslava ozvěna. Určitě je to pohodlné. Nemušíš pozorovat ani přemýšlet.
To je podobná argumentace jako těch našich "chcimírů" to je těch, kteří chtějí aby se Rusku v jeho dobyvačné válce a obsazování cizího území nikdo nebránil.
Návštěvník píše:miroslav píše:Návštěvník píše:
To je podobná argumentace jako těch našich "chcimírů" to je těch, kteří chtějí aby se Rusku v jeho dobyvačné válce a obsazování cizího území nikdo nebránil.
Chciválek do posledního ukrajinského muže promluvil. A sám sedí v pohodě za pecí...
miroslav píše:Návštěvník píše:miroslav píše:
Chciválek do posledního ukrajinského muže promluvil. A sám sedí v pohodě za pecí...
V současné době jediný chciválek
Návštěvník píše:Kde jsou ty doby, kdy západní svět oslavoval Gandhiho, který bez války osvobodil Indii od anglických okupantů. Ten šel sám svým lidem osobním příkladem.
Návštěvník píše:tak by byl čas, aby vyměnil i sebe, a šel se postavit do první linie na frontu. A tak předvedl ukrajinským mužům, kteří se vykupují a utíkají před mobilizací, jak se umírá za jeho věc.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků