Služba

Služba

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 16. říj 2024 16:47:13

Vítejte, blízcí. Pracuji na sobě formou služby pro vás. Má služba vám je jako způsob práce na sobě samém. Toto dvojí působení znamená, že čím více sloužíte, tím méně se ztotožňujete sami se sebou a svou odděleností. Když správně praktikujete karma jógu, stáváte se volnějšími od svého vlastního ega. Čím více vás služba naplňuje, tím více můžete udělat, tím více chcete dělat a tím více z toho máte radost.

Hinduistický básník Rabindranath Tagore řekl: "Spal jsem a snil, že život je radost. Probudil jsem se a zjistil, že život je služba nebo dharma (povinnost). Jednal jsem a zjistil, že služba je radost."

Tato radost pochází z toho, že samotný akt vás přivádí zpět do harmonie, do jednoty procesů. Jak řekl Gándhí: "Když se zcela odevzdáte Bohu nebo jednotě, ocitnete se ve službě všem, co existují. Stane se to vaší radostí a rekreací." Čím tišší a prázdnější se stanete, tím více nasloucháte vesmíru. Vnímáte jenom lásku, která svým působením a službou rozpouští utrpení. Z této rovnováhy a ticha vychází čin, který ulehčuje utrpení všem bytostem.

Aurobindo řekl: "Stáváte se nástrojem Boha nebo jednoty." A pak je tu konečná fáze, kterou vidíte u velkých světců a osvícených bytostí. Ztratili vědomí sebe sama a prostě jsou. Jsou samotnou službou, která uzdravuje. Už nejsou léčitelé, ale léčením samotným."
Návštěvník

Zpět na Inspirativní myšlenky