Nová teorie evoluce

Re: Nová teorie evoluce

Nový příspěvekod Jana » stř 31. črc 2024 20:09:02

Nejapný návštěvník píše:
Nic proti těm, co šíří slova mistrů. V historii je spousta takových, co jen zvěstovali a neměli kapacitu plně pochopit, co je sdělováno. Přesto jejich role byla přínosná. Proč tvoje není?

Pedriito píše:
Nemůžeš posuzovat podle sebe.

A proč by nemoh?

A no tak, klidně může. Ale je to houby platný. To může klidně několik miliard obyvatel této planety si stěžovat, že role kteréhokoliv Mistra, Gurua, Probuzeného, nikomu z nich nebyla přínosem. Nikdo jim s probuzením, nalezením toho, co hledají, s osvobozením nepomohl.

Na druhé straně s otevřeným srdcem a nezahlcenou myslí si to přitáhne to, co je potřeba samo.

Má snad posuzovat podle tvého posuzování, které by jen rádo slyšelo, že je ne-posuzováním probuzených. To počerněné "posuzovat" není nic jiného než "rozlišovat" a vyvodit zkušenost. Například si lokneš, ještě neznalá, vařícího čaje a vopaříš si jazyk .. tak tvůj posudek - úsudek, bude, že horké pálí a že si dáš příště bacha, atp. To není ještě soudit, odsuzovat... Nepleť si pojmy. Pak máš blízko to nerozlišit, vůvec nevidět, a tím produkovavat jedno i druhé. Plést si to s odsuzováním, soudit něco, někoho.... atd.

Pedrito, to, co brání poznání toho věčného, o čem mluví probuzení, je neustálé lpění na připoutanosti k tělesnosti, k materiálnímu, hmotnému.

Rozumím, je to normální. Normální je narodit se jako tělo, být tělem, které musí dávat bacha, aby si nespálilo jazyk, a které nakonec zemře.

Nenormální je být tím, kdo se nenarodí, nezemře, a ať se děje cokoliv, nic se s ním neděje. :D

Ale řekla bych, kdo poctivě čte, vnímá a nechává znít ve svém nitru to, co probuzení jako například Nisargadatta, nebo Godman, Michael James, Kanna Murugan citují z promluv svých guruů, za nějaký čas pozná, že normální (skutečné) je to neměnné věčné, a všechno proměnlivé pomíjivé je bezpředmětné.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara. » stř 31. črc 2024 20:13:10

Ten závěrečný odstavec píšeš asi o Janě.

No a co ta nádhera hledání?
Tara.

Nový příspěvekod miroslav » stř 31. črc 2024 20:13:36

Jana píše:
Nejapný návštěvník píše:Nic proti těm, co šíří slova mistrů. V historii je spousta takových, co jen zvěstovali a neměli kapacitu plně pochopit, co je sdělováno. Přesto jejich role byla přínosná. Proč tvoje není?

Nemůžeš posuzovat podle sebe. Jakmile poznáš, kdo jsi, tak se nebudeš odvolávat na nedostatečný přínos někoho druhého.

Nejapný návštěvník nepíše, že tvůj přínos je nedostatečný, ale že tvoje role přínosná není.

A to nesoudí podle sebe ale podle toho, jak se tu projevuješ.

Už jen tohle je příklad toho, jak slova druhých i těch Mistrů překrucuješ. A právě proto ta tvoje role není přínosná, spíše naopak - ale třeba pro mne je to přínosné, zajímavé, čeho všeho je duchovní ego schopné, jak je rafinované, sebestředné, usilovné a zároveň hloupé.
A tak si s tím i rád povídám, abych poznal víc. Prostě s vlkem v rouše beránčím, jak to tuším nazval Ježíš. :)
miroslav

Nový příspěvekod Nejapný návštěvník » stř 31. črc 2024 20:13:57

Jana píše:
Nemůžeš posuzovat podle sebe. Jakmile poznáš, kdo jsi, tak se nebudeš odvolávat na nedostatečný přínos někoho druhého.

Nemůžeš posuzovat podle sebe. Jakmile poznáš, kdo jsi... Já nevím, co bude až poznáš, kdo jsi.

Možná pak nebudeš predikovat, co se stane jiným osobám, až...

Třeba tě to ještě v životě přitáhne k introspekci a vytáhne z toho to kolotoče zdánlivě nerozbitné logiky. Přeji ti to a žehnám ti k tomu.
I když i ta tvá samsára je Nirvánou, nikomu bych takovou nepřál.
Nejapný návštěvník

Nový příspěvekod Nejapný návštěvník » stř 31. črc 2024 20:23:46

A omlouvám se návštěvníkovi spadlému z nebe, že jsem jej nazval umělou inteligencí.
Naivně jsem myslel že je to paní Jana a že sem zase hrne nějaké citace z Googlu. "Jako kniha" - jak poznamenala Tara.
Myslel sem, že ke kravinám se dokázala doznat jen jako Návštěvník. Přecenila jsem ji. Nedokázala ani to. Je zajímavé, jak krásně umí aplikovat logiku na to své, ale logické argumenty jiných dokáže zvesela ignorovat.
Ano zákoutí lidské mysli jsou opravdu podivná až pozoruhodná.
Podle paní Jany Karel zůstane jablkem a jablko Karlem. Podstata si žádá své. :crazy:

Aspoň tu bude sranda. : 8)
(nějaký čas zase beze mě.)
Nejapný návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 20:26:19

Tara píše:Nejít nikdy proti sobě samému, to by mělo být základem a to by byl svět hnedle lepší a přehlednější... :-)

No vlastně něco podobného se říká v Bibli: "Nedělej jinému to, co bys nechtěl, aby jiní dělali tobě."

Tak čus bus, jdu se dívat na Poldu :-)

Jinak jsem ráda, žes tu spadl z nebe....

Musíš jít proti sobě samému zaregistrovaném jako ego, co se nechce pustit. To je vlastnost sebeuvědomění. Tvé já, blíže k srdci postřehne v jeho světle svou odvrácenou temnou stranu. A opravdu je liché nechat to být, s ideou že se tím rozsvítí. Ty, čistá pozornost, tam musíš to světlo donést. Neb ty jsi tam kdysi zfoukla svíci. To neudělá za nikoho Guru ani Bůh.
Mohou jen držet palce.. modlit se...
Pedriito

Nový příspěvekod Tara. » stř 31. črc 2024 20:43:15

Už zas to modleni a musíš....
Nic nemusím.
Tara.

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 20:49:39

Nejapný návštěvník píše:A omlouvám se návštěvníkovi spadlému z nebe, že jsem jej nazval umělou inteligencí.
Naivně jsem myslel že je to paní Jana a že sem zase hrne nějaké citace z Googlu. "Jako kniha" - jak poznamenala Tara.
Myslel sem, že ke kravinám se dokázala doznat jen jako Návštěvník. Přecenila jsem ji. Nedokázala ani to. Je zajímavé, jak krásně umí aplikovat logiku na to své, ale logické argumenty jiných dokáže zvesela ignorovat.
Podle paní Jany Karel zůstane jablkem a jablko Karlem. Podstata si žádá své. :crazy:

Řek bych, že jsi se moc nespletla. Člověk, co nemá co říct ze sebe, bude to suplovat čmucháním kolem sebe. A umělá inteligence je skvělá náhrada za stredu googla.
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » stř 31. črc 2024 20:50:32

Nejapný návštěvník píše:A omlouvám se návštěvníkovi spadlému z nebe, že jsem jej nazval umělou inteligencí.

Hele, milá šachovnice, Skutečnost je mimo logiku, jelikož je nedotčená myslí. Nicméně měj se krásně, ať se Ti daří.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 20:53:36

Tara. píše:Už zas to modleni a musíš....
Nic nemusím.

Když nic nemusíš, tak nemusíš. Já se musim jít vyčůrat.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 21:03:04

Pedrito, to, co brání poznání toho věčného, o čem mluví probuzení, je neustálé lpění na připoutanosti k tělesnosti, k materiálnímu, hmotnému.

Nečuč furt do toho zrcadla, už bys něla vědět že ti nic nesebere ani nepřidá.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 21:06:28

Ale řekla bych, kdo poctivě čte

S poctivostí nejdál dočteš...
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 21:30:59

Hele, milá šachovnice, Skutečnost je mimo logiku, jelikož je nedotčená myslí. Nicméně měj se krásně, ať se Ti daří.

Koukám že jsi jak ten děd vševěd, ráno plná láskyplného elánu a večer už, jak ta s kosou z málem králem.
Pedriito

Nový příspěvekod miroslav » stř 31. črc 2024 21:50:47

Skutečnost je mimo logiku, jelikož je nedotčená myslí.

Jo, to jsou ta Janina dualistická "moudra" . :'-(
miroslav

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 22:07:27

Na druhé straně s otevřeným srdcem a nezahlcenou myslí si to přitáhne to, co je potřeba samo.

A už si ho svou mocnou silou nepodníběné lásky někomu otevřela?

Nebo se ti jen zdá, že v přítomnosti toho tvého neexistujícího těla, natož mysli, či dokoncd ega, i chromí tančí a mrtvý vstávají z hrobů?
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 22:25:33

A no tak, klidně může. Ale je to houby platný. To může klidně několik miliard obyvatel této planety si stěžovat, že role kteréhokoliv Mistra, Gurua, Probuzeného, nikomu z nich nebyla přínosem. Nikdo jim s probuzením, nalezením toho, co hledají, s osvobozením nepomohl.

Nevšim jsem si, že by si tu někdo stěžoval, že by pro něj jeho Mistr nebyl přínosem? Ty jo? Jen jsem si všim tvého agresivního chování schovávaného pod roušku boží lásky. A to Lucky nazval už léta páně hříchem. A ty v tom nejen pokračuješ, ale točíš to do vyšších obrátek......
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 31. črc 2024 23:02:39

Rozumím, je to normální. Normální je narodit se jako tělo, být tělem, které musí dávat bacha, aby si nespálilo jazyk, a které nakonec zemře.

Nenormální je být tím, kdo se nenarodí, nezemře, a ať se děje cokoliv, nic se s ním neděje.

I ty zemřeš a nebudeš už takováhle nikdy víc. Tohle, co víš a na co seš tak pyšná, se smrtí tvé osoby rozplyne. Nevstaneš znovu jako tahle Jana. Takhle to nefunguje. Čisté vědomí není žádná Jana. Jana je na něm závislá, zrodila se z něj, žije z něj, a umře, rozplyne se v něm. Žádný nikoho život věčný - to jsou metafory.
Žiješ jen jednou, tak to nepromarni rytím hubou v písmech, nic tam není, leda "založená květina a dopis od přítele Omara." ..
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » čtv 01. srp 2024 4:42:09

Pedriito píše:

Nenormální je být tím, kdo se nenarodí, nezemře, a ať se děje cokoliv, nic se s ním neděje.

I ty zemřeš a nebudeš už takováhle nikdy víc.

To, co jsem, nikdy nezemře. Jsem tímtéž, čím jsou všichni milovaní bez ohledu na to, jestli jsou v těle nebo bez těla. Tohle spojení v Bohu je tou největší Blažeností. Je to tak nádherné uvědomění bezčasovosti.

Proto jsou tady tyhle stránky s promluvami těch, co objevili totéž. Každý z těch Probuzených má sílu probouzet, když se s ním v nitru spojíš, když se na něj nedíváš jako na tělo, na mrtvé tělo nebo na tělo, které je Ti vzdálené, ale na Bytost, která je Tvému srdci blízká, tak blízká, že ji vnímáš jako sebe sama.

Každý den se tady objevují texty, které to popisují.

Zkus si přečíst co k tomu říká například Deepak: "Když se začneme vnímat jako součást tohoto jednotného vědomí, může to vést k empatii, soucitu a radosti. A strach z úmrtí může ustoupit, protože smrt postihuje diferencované projevy tohoto neoddělitelného vědomí, kterým jsme. “JSEM” je tím. To je to, co znamená Tat Tvam : “JSEM to, ty jsi to, všechno to je to a toto je všechno, co je.” A když toto zažijeme, stává se to láskou. Láska jako konečná pravda, protože láska je bez rozdělení mezi subjektem a objektem. Milenec a milovaný jsou jedno. Pozorovatel a pozorovaný jsou jedno. Poznávající a poznávaný jsou jedno. To je úžasné, když to skutečně zažijete."

Je to tak úžasné toto zažívat, že není možné "to" nesdílet, že není možné k tomu neukazovat směr. Každý Probuzený to dělá tím nejlepším možným způsobem.

Podívat se na to, kým jsi, když zemřeš.

Kdysi Helenka citovala Filípkovi: "Zemři dřív, než zemřeš, abys nezemřel."

Jakmile projdeme smrtí živí, zjistíme, že nikdo nikdy nezemře. Všichni jsou to. Ne jméno, ne tvar těla, ne forma, ne odlišné vlastnosti, ne zásluhy a viny, ale to věčné, co se nikdy nemění.

To nádherné dokonalé, kterým jsi, je tím vším, i Karlem, i jablkem, i Filípkem, i Helenkou, i Tebou, i mnou. Je dokonale Boží.

Tohle, co víš a na co seš tak pyšná, se smrtí tvé osoby rozplyne. Nevstaneš znovu jako tahle Jana. Takhle to nefunguje. Čisté vědomí není žádná Jana. Jana je na něm závislá, zrodila se z něj, žije z něj, a umře, rozplyne se v něm. Žádný nikoho život věčný - to jsou metafory.
Žiješ jen jednou, tak to nepromarni rytím hubou v písmech, nic tam není, leda "založená květina a dopis od přítele Omara." ..

A tahle představa, kterou jsi tady popsal a skrz kterou se díváš na mě a stejně tak na sebe, je přesně to, co zaclání poznání skutečnosti, kterou jsi, zaclání poznání věčného neměnného.

Jak by "to" které je absolutně vším, co je, mohlo být na cokoliv pyšné? S čím by se mělo chtít srovnávat?

Jak by to, co je věčné, mohlo zemřít?

Zmizí Tvá představa, kdo je "tahle Jana", že ona zemře, zmizí její tělo, tvar, jméno, vzpomínky na ni, myšlenky na ni, ale to všechno, co jednou může zmizet, může zmizet okamžitě. Můžeš projít skrz mysl a setkat se s tím, kým je v srdci, s tím, kým jsi v srdci, když si nic nemyslíš, v duchovním Srdci milujícího Boha a být s ním zajedno.

Okusit věčnost, které se nedotýká smrt.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » čtv 01. srp 2024 4:58:30

V jatkách lásky, jsou zabíjeni jen ti nejlepší, žádní ze slabých nebo pokřivených. Neutíkejte pryč od tohoto způsobu umírání. Kdokoli, kdo nebyl zabit láskou, je mrtvým masem.

-Rúmí-

Boží lásku nemůže to, co se jeví od Boha odděleno, přežít. Splývá s Bohem v JEDNO.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Helenka » čtv 01. srp 2024 12:20:33

Jana píše:
V jatkách lásky, jsou zabíjeni jen ti nejlepší, žádní ze slabých nebo pokřivených. Neutíkejte pryč od tohoto způsobu umírání. Kdokoli, kdo nebyl zabit láskou, je mrtvým masem.

-Rúmí-

Boží lásku nemůže to, co se jeví od Boha odděleno, přežít. Splývá s Bohem v JEDNO.

Určitě to nelze přežít. Ale příkladů, jak tomu vzdorovat, treba i mnoho mnoho let je taky dost.
A možná proto jsou tu tyto stránky s přehlídkou strategií, jak se mysticke smrti vyhnout. A slouží Pravdě nepřímo, jako sbírka odstrašujících příkladů.
Od "nelze překročit svůj stin."
přes "nač usilovnat, když už to tu je. "
Až po " já už jsem léta mrtvá, mě se to netýká"

Zeptáte se, jaký případ jsem já?
Ano další strategie "najděme něco špatného na druhém."

...
I tobě bych Jani prala, abys zemřela driv než zemřeš.
Čas v tvém fyzickém těle se krátí.
Proč ho marníš vršením této hromady Pravd a kravin bez rozlišování?
Pokud se tě tato otázka dotkne, prosím zůstaň tiše.
Pokud tu bude zase litanie, budu vědět, že hrách se od stěny odrazil.
Helenka

PředchozíDalší

Zpět na Inspirativní myšlenky