Utrpení je jen kontrakcí, která chce expandovat, a myslím si, že je přirozené, že usiluje o expanzi. Nemyslím si, že je to nutně egoistické chtít expandovat, je to jako kámen, který se valí z kopce.
Musíš si vybrat: Jsem teď svobodný, nebo to odložit na tento rok, nebo až na konec tohoto života. To záleží jen na tvém rozhodnutí. Toto vyžaduje absolutní sílu, touhu být svobodný teď. A já ti říkám, že už jsi svobodný. Jaká je tvá další otázka? Musíš říct buď ‚Přijímám', nebo ‚Odmítám.'
Návštěvník
Návštěvník píše:
Svoboda není něco, co lze najít v objektivním světě, tedy ve věcech, které můžeme vidět, slyšet, dotknout se jich nebo je jinak vnímat smysly. Svoboda není žádným objektem, což znamená, že není žádnou konkrétní věcí nebo entitou.
Svoboda není ani stvořením, ani stvořitelem vesmíru, ani Bohem, který se stará o zachování nebo zničení. Není to slunce, měsíc, hvězdy ani vítr. Žádný objekt není svobodou.
Pokud budeš pokračovat v odmítání všeho objektivního z mysli, nakonec dospěješ k tomu, co nelze odmítnout. Svoboda je něco, co mysl nemůže pochopit nebo vnímat. Když odmítneš vše, co lze odmítnout, mysl se uklidní a stane se “nemyslí” (no-mind = žádná mysl). To nelze popsat, protože všechny popisy patří do objektivního světa a vědomí nelze objektivizovat.
Na začátku, když nebylo nic, existovalo vědomí — úplné vědomí — kde neexistovaly žádné objekty ani subjekty. Ty jsi toto vědomí. Od počátku, před počátkem, jsi toto vědomí. A toto vědomí se stalo vším, co vidíš. Jsi toto vědomí samo. Existují miliony druhů projevů ve vědomí a ty jsi se stal vším tímto. Jsi pramenem veškerého tohoto stvoření.
Pedro. píše:Ale úplně nejvíc se mi líbí, jak každej nedvojník pečuje o svý neexistující tělo.
Účesy, koupele, vymačkávání beďarů, holení nohou a pipiny, fousní střih, postřiky vůněmi, hebké hajzlpapírky, tělocvik, dřep, prd, bazén, sauna, masáž....
Jana píše:Pedro. píše:Ale úplně nejvíc se mi líbí, jak každej nedvojník pečuje o svý neexistující tělo.
Účesy, koupele, vymačkávání beďarů, holení nohou a pipiny, fousní střih, postřiky vůněmi, hebké hajzlpapírky, tělocvik, dřep, prd, bazén, sauna, masáž....
O tělo nedvojníka pečuje láska.
Návštěvník píše:
A o tvoje tělo pečuje Belzebub v rouše lásky?
Návštěvník píše:Návštěvník píše:
„Nemluv, pokud tvá slova nejsou lepší než ticho.“
Buddha
Návštěvník píše: Ve skutečnosti je vše projevením jediné, nedělitelné Skutečnosti.
Návštěvník píše:Tělo je nástroj. A je to stále jen mysl, která vytváří iluze. Láska, která je podmíněna či zamaskována, není skutečná láska. Skutečná láska, láska vyvěrající z pravého Já, nezná rozdělení ani dualitu.
Jakmile poznáš pravou přirozenost, bude ti jasné, že to, co nazýváš ďáblem či Belzebubem, je jen projekcí tvé vlastní mysli, iluze oddělenosti, kterou jsi sám vytvořil.
V tomto světle mizí všechny představy o zlu, neboť poznání sebe sama odhaluje, že existuje jen jednota, ve které nemá místo žádné dělení na dobro a zlo, na já a druhé, na Boha a ďábla. Všechny tyto koncepty jsou jen iluzorní konstrukce mysli, která se snaží popsat nepopsatelné. Ve skutečnosti je vše projevením jediné, nedělitelné Skutečnosti.
Pedro. píše:Návštěvník píše:Návštěvník píše:
„Nemluv, pokud tvá slova nejsou lepší než ticho.“
Buddha
S belzebubem si musíš zahrát šachy. Páku ani box nedoporučuji.
Má sílu všech eg, ale nemá soucitnou laskavou mysl, nerozumí umění, poezii,
neví že má duši... Není moudrý, jen vychytralý, a když mluví o lásce a bohu,
není v tom žádná síla, jsou to mrtvá slova... Protože neví, že má Šakti. Jen z ní bere, jako jedlík jí a jí...
Jeho srdce je přikryto jím samým, a to je jeho blaho, parazitovat. Má oporu v egu, kolektivně. Je to syn egoismu. Umí manipulovat politiku, kulturu, i duchovno... A to se děje.
Kdysi přicházeli Avatarové, když belzebub ovládal mocnosti světa...
A mám tušení, že už nepříjdou.
Nejde o jednotlivce jako je Jana, o její blaho, jde o osud lidstva.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků