Intuice

Re: Intuice

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 9:58:23

Takovo televizi jsmě měli, tuším že Tesla.. :)
Osoba

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. zář 2024 10:32:55

Jana píše:
Ale dity brebto, Tebe, kým ve skutečnosti jsi, nikdo ve skutečnosti odnikud vyhodit nemůže, vždyť jsi nekonečný, věčný, časoprostorem neomezený.

Já jsem si to nevymyslel, tos mi napsala ty.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » pon 16. zář 2024 11:15:39

miroslav píše:
Jana píše:
Ale dity brebto, Tebe, kým ve skutečnosti jsi, nikdo ve skutečnosti odnikud vyhodit nemůže, vždyť jsi nekonečný, věčný, časoprostorem neomezený.

Ano, Nisargadatta, když účastníky vyhazoval, to říkal tomu osobnímu ztotožnění, které poznání nejvyšší pravdy nepatří.

Ale to, kým skutečně jsi, vyhodit nelze, když jsi tou nejvyšší pravdou.

Uvědomuješ si to?
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. zář 2024 13:46:53

Jana píše:
miroslav píše:
Jana píše:

Ano, Nisargadatta, když účastníky vyhazoval, to říkal tomu osobnímu ztotožnění, které poznání nejvyšší pravdy nepatří.

Ale to, kým skutečně jsi, vyhodit nelze, když jsi tou nejvyšší pravdou.

Uvědomuješ si to?

No, nemáš to jednoduché. To, co ti odpovídám, tedy píšu tomu tvému osobnímu ztotožnění? Nebo komu?
Nisargadatta už je mrtvý a nebyli jsme u toho, ale my jsme živí a jsme u toho, tak bych se být tebou věnoval tomu co se děje teď, tedy jak tohle vidíš.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » pon 16. zář 2024 17:14:02

Osoba píše:Džnánin má přirozeně bhakti. A bhakta intuitivně cítí džňánu. Jedno vyvažuje druhé, a tím se okrývá vědomí.
Jen se to nesmí přehvízdbout...

Veškeré přehvízdnutí vzniká z ega a z pocitu oddělenosti. V přirozeném stavu není co vyvažovat, protože samotné vědomí je beze slov i konceptů, jednoduché, jasné a plné lásky.

Bhakti si sama nalézá džňánu. Jednotu Bytí, kterou bhakti probouzí beze slov a džňána probuzených umí popsat. Proto tady tyhle stránky jsou.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » pon 16. zář 2024 17:18:06

miroslav píše:
No, nemáš to jednoduché. To, co ti odpovídám, tedy píšu tomu tvému osobnímu ztotožnění? Nebo komu?
Nisargadatta už je mrtvý a nebyli jsme u toho, ale my jsme živí a jsme u toho, tak bych se být tebou věnoval tomu co se děje teď, tedy jak tohle vidíš.

Je to jednoduché, Miroslave. Tyhle stránky jsou službou pro ty, kteří se probouzejí do uvědomění jednoty Bytí, nikoliv pro ty, kdo si touží dosnít svůj sen o své osobě ve světě tvarů a jmen .
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Hoplááááá » pon 16. zář 2024 17:21:53

Jana píše:
Osoba píše:Džnánin má přirozeně bhakti. A bhakta intuitivně cítí džňánu. Jedno vyvažuje druhé, a tím se okrývá vědomí.
Jen se to nesmí přehvízdbout...

Veškeré přehvízdnutí vzniká z ega a z pocitu oddělenosti. V přirozeném stavu není co vyvažovat, protože samotné vědomí je beze slov i konceptů, jednoduché, jasné a plné lásky.

Bhakti si sama nalézá džňánu. Jednotu Bytí, kterou bhakti probouzí beze slov a džňána probuzených umí popsat. Proto tady tyhle stránky jsou.

Bhakti si sama nalézá džňánu, protože pravé poznání není chladné a intelektuální, ale probouzí lásku a vděčnost. A džňana není pouze suchým vysvětlením jednoty, ale probouzí lásku k tomu, co je nekonečné a nevyjádřitelné.
Hoplááááá

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. zář 2024 20:13:23

Jana píše:
miroslav píše:

Je to jednoduché, Miroslave. Tyhle stránky jsou službou pro ty, kteří se probouzejí do uvědomění jednoty Bytí, nikoliv pro ty, kdo si touží dosnít svůj sen o své osobě ve světě tvarů a jmen .

Takže ještě jednou. Kdo napsal tuhle odpověď pod nickem Jana? Tvoje osobní ztotožnění nebo kdo?
miroslav

Předchozí

Zpět na Sběr