Prší, prší

Re: Prší, prší

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 16. zář 2024 15:40:16

Dualita není něco, co bys musel hledat nebo se jí bát, je to jen způsob, jakým mysl funguje. Rozděluje, pojmenovává a vytváří protiklady: já a ostatní, dobré a zlé, radost a bolest. Toto rozdělování je pro mysl přirozené, protože mysl existuje v rovině jevů. Ale ty nejsi mysl. Když si uvědomíš svou pravou podstatu, která je za tím, pak už dualita pro tebe nebude důležitá. Uvědomíš si, že jsi vždy byl tím, co je za vším, co pozoruje, ale co samo není dotčeno žádným děním, žádným projevem.
Návštěvník

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 16:18:10

Dualita není žádný způsob, je to idea. A mysl funguje jinak než si myslíš.
Sama o sobě nic neprodukuje, její původ je tichý...
Osoba

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 16:20:30

A tak je tu stále ta možnost - být utišena, vyprázdněna...
Osoba

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. zář 2024 16:40:22

Návštěvník píše:Mysl vždy vytváří dualitu, ať už to poznáváš nebo ne. Tvrdíš, že v tom není osobní pocit, ale ten, kdo říká 'já to neberu osobně', je stále ztotožněný s představou sebe sama.

Možná ty nebo někdo, koho znáš, když to píšeš. Já ztotožněný s představou sebe sama nejsem, ať říkám co říkám.
Já se s žádnými představami neztotožňuji, dá se říci že spíš nejsem než že bych byl něčím co by mohlo být s něčím ztotožněno.
Zvykem je ale označovat bytosti, jejich těla, mysli a identitu jménem a tahle každá jednotlivá entita má svoje unikátní vlastnosti, nepříklad i unikátní otisky prstů. A o tom já mluvím a uvažuji v tomto světě, nepotřebuji v něm nebýt nebo hledat něco mimo něj, za ním nebo pod ním. A když říkám "já" je to slovo, myšlenka, adesa "bydliště" (konkrétní bytosti, osoby, otisků prstů atd.), ale žádné ztotožnění s nějako představou v tom není.

Jak to máš ty? Tak jak píšeš jak si představuješ že to mám já? Asi soudíš podle sebe, z vlastní zkušenosti, předpokládám nebo je to čistě vlastní myšlenková fantazijní tvorba nebo něco z literatury?
miroslav

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 16:56:51

Návštěvník píše:Dualita není něco, co bys musel hledat nebo se jí bát, je to jen způsob, jakým mysl funguje. Rozděluje, pojmenovává a vytváří protiklady: já a ostatní, dobré a zlé, radost a bolest. Toto rozdělování je pro mysl přirozené, protože mysl existuje v rovině jevů. Ale ty nejsi mysl.

PS. Na to aby mysl něco zobrazila, a ono se to v ní dalo do analyzování, diferencování, přemítání.. zkrátka myšlení,
potřebuje smyslové tělo a jeho funkce, vnímání, intelekt, cit, paměť...
A samozřejmě vůli a pozornost...
Osoba

Nový příspěvekod miro zaban » pon 16. zář 2024 18:40:24

miroslav píše:
Návštěvník píše:Mysl vždy vytváří dualitu, ať už to poznáváš nebo ne. Tvrdíš, že v tom není osobní pocit, ale ten, kdo říká 'já to neberu osobně', je stále ztotožněný s představou sebe sama.

Možná ty nebo někdo, koho znáš, když to píšeš. Já ztotožněný s představou sebe sama nejsem, ať říkám co říkám.
Já se s žádnými představami neztotožňuji, dá se říci že spíš nejsem než že bych byl něčím co by mohlo být s něčím ztotožněno.
Zvykem je ale označovat bytosti, jejich těla, mysli a identitu jménem a tahle každá jednotlivá entita má svoje unikátní vlastnosti, nepříklad i unikátní otisky prstů. A o tom já mluvím a uvažuji v tomto světě, nepotřebuji v něm nebýt nebo hledat něco mimo něj, za ním nebo pod ním. A když říkám "já" je to slovo, myšlenka, adesa "bydliště" (konkrétní bytosti, osoby, otisků prstů atd.), ale žádné ztotožnění s nějako představou v tom není.

Jak to máš ty? Tak jak píšeš jak si představuješ že to mám já? Asi soudíš podle sebe, z vlastní zkušenosti, předpokládám nebo je to čistě vlastní myšlenková fantazijní tvorba nebo něco z literatury?

Tak tohle jsem odpověděl návštěvníkovi - nevím co je na tom proti pravidlům a Jana mne hned na to zabanovala. Že by se tápající nemohl už ani zeptat?

Co to má znamenat Jano? Co se ti na té mé odpovědi nezdá? A navíc je to odpověď nějakému anonymnímu návštěvnkovi, který se mi snaži vysvětlit, že jsem s něčím ztotožněný. :what:
miro zaban

Nový příspěvekod Jana » pon 16. zář 2024 18:42:00

miro zaban píše:
miroslav píše:

Tak tohle jsem odpověděl návštěvníkovi - nevím co je na tom proti pravidlům a Jana mne hned na to zabanovala. Že by se tápající nemohl už ani zeptat?

Co to má znamenat Jano? Co se ti na té mé odpovědi nezdá? A navíc je to odpověď nějakému anonymnímu návštěvnkovi, který se mi snaži vysvětlit, že jsem s něčím ztotožněný. :what:

Určitě Tě Jana nezabanovala, z Poradny jsi zabanován nebyl, nemáš tam odkaz, že Tvou IP adresu zabanoval Spamhaus?
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 18:45:17

miro zaban píše:
miroslav píše:

Boha jeho...
Osoba

Nový příspěvekod Jana » pon 16. zář 2024 18:50:35

Určitě Tě Jana nezabanovala, z Poradny jsi zabanován nebyl, nemáš tam odkaz, že Tvou IP adresu zabanoval Spamhaus?

Máš, viď? Spamhaus nezajímá, co píšeš na Poradnu, ale jestli nejsou na Tvou IP adresu napojeni spameři. V odkazu máš podrobný návod, jak se nechat odbanovat.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 18:51:22

Jo to mám na své domácí IP taky, s tím spamhausem. Už nějakej pátek... Předtím chvílemi jo, chvílemi ne.
Jen tady na poradně.
:)
Osoba

Nový příspěvekod Jana » pon 16. zář 2024 18:57:16

Osoba píše:Jo to mám na své domácí IP taky, s tím spamhausem. Už nějakej pátek... Předtím chvílemi jo, chvílemi ne.
Jen tady na poradně.

I mně to občas bloklo, dokud jsem si nepořídila nový router.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 19:07:30

Jana píše:
Osoba píše:Jo to mám na své domácí IP taky, s tím spamhausem. Už nějakej pátek... Předtím chvílemi jo, chvílemi ne.
Jen tady na poradně.

I mně to občas bloklo, dokud jsem si nepořídila nový router.

Já si routr testoval a vše v poho. Prostě se jim asi nějaká IP nelíbí, tak ji bloknou.
Ale proč jen pro poradnu, to netuším.
Osoba

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. zář 2024 19:09:20

Tak už jsem zase odbanovaný :)

Ale hláška byla z poradny, že moje IP adresa byla trvale zabanovaná.
Spamhaus mne občas blokuje, když si router vybere nějakou blokovanou IP adresu, ale to vypadá úplně jinak a píšese tam o spamhausu.

Třeba to byl dodo. Ten mám dojem má možnost také banovat a třeba to byl on jako anonymní návštěvník a povolily ty neosobní nervy. :(
miroslav

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. zář 2024 19:11:36

P.S.
Už jednou se na mne dodo rozčiloval, jakto, že si dovoluji lézt na poradnu, když jsem z ní byl vykázán.
miroslav

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. zář 2024 19:36:11

P.S.
hláška mi zůstala v jiném ortevřeném okně - tady je

Byli jste trvale zabanováni na tomto fóru.

Kontaktujte administrátora fóra pro další informace.

Tento ban byl vydán na vaši IP adresu.
miroslav

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 19:38:41

miroslav píše:P.S.
hláška mi zůstala v jiném ortevřeném okně - tady je

Byli jste trvale zabanováni na tomto fóru.

Kontaktujte administrátora fóra pro další informace.

Tento ban byl vydán na vaši IP adresu.

Jasná věc :)
Osoba

Nový příspěvekod Jana » pon 16. zář 2024 20:08:10

miroslav píše:Tak už jsem zase odbanovaný :)

Ale hláška byla z poradny, že moje IP adresa byla trvale zabanovaná.
Spamhaus mne občas blokuje, když si router vybere nějakou blokovanou IP adresu, ale to vypadá úplně jinak a píšese tam o spamhausu.

Třeba to byl dodo. Ten mám dojem má možnost také banovat a třeba to byl on jako anonymní návštěvník a povolily ty neosobní nervy. :(

Dodo a ani nikdo Tě z Poradny dneska nezabanoval, to vidím na moderátorském panelu.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Osoba » pon 16. zář 2024 20:10:12

Asi tu strašá... :)
Osoba

Předchozí

Zpět na Sběr