pozorující píše:Návštěvník píše:zmizel zájem
cíl je být bez zájmu?
Bez touhy, bez chtění. Nakonec ale nějak zmizel i zájem něčeho dosáhnout coby osobní já; když se znovu a znovu ukazuje, že osobní já nemůže pro dosažení poznání udělat vůbec nic, protože jakoukoliv aktivitou osobního individuálního já se pořád znovu posiluje jediná existující překážka - jeho iluzorní existence, mizí i zájem něco pro dosažení cíle udělat. Nezbývá než odevzdávat celý ten proces jeho rozpouštění Všetvořícímu Bytí.
Odevzdává se to Jemu, protože se opakovaně ukazuje, že odevzdávání je to jediné, co opravdu funguje.
S odevzdáním jde ruku v ruce přijetí.
Také u sebe pozoruji tuto cestu, možná je to už i věkem a taky zkušenostmi, že vše, co vzniklo z iniciativy individuality, bylo jen pozlátkem na šatu Jediného
Návštěvník píše:zajímá tě ještě něco?
pozorující píše:PS. Místo nevědomého ulpívání na něčem pro nás podstatném se tak znovu pokaždé obnoví tiché pozorování svého ulpění i jeho příčiny... a tím obojí přijde o část své energie, s jakou vyvstává. Až se to objeví příště, bude už o něco slabší... a tak se postupně rozpouští.
"že se tak znovu pokaždé obnoví tiché pozorování svého ulpění i jeho příčiny... a tím obojí přijde o část své energie, s jakou vyvstává. Až se to objeví příště, bude už o něco slabší.."
pozorující píše:Návštěvník píše:zmizel zájem
cíl je být bez zájmu?
Bez touhy, bez chtění. Nakonec ale nějak zmizel i zájem něčeho dosáhnout coby osobní já; když se znovu a znovu ukazuje, že osobní já nemůže pro dosažení poznání udělat vůbec nic, protože jakoukoliv aktivitou osobního individuálního já se pořád znovu posiluje jediná existující překážka - jeho iluzorní existence, mizí i zájem něco pro dosažení cíle udělat. Nezbývá než odevzdávat celý ten proces jeho rozpouštění Všetvořícímu Bytí.
Odevzdává se to Jemu, protože se opakovaně ukazuje, že odevzdávání je to jediné, co opravdu funguje.
Návštěvník píše:pozorující píše:Návštěvník píše:zmizel zájem
cíl je být bez zájmu?
No, tím že se osobní já domnívá, že něco odevzdává, se posiluje role konatele a dvojnosti.
pozorující píše:Návštěvník píše:pozorující píše:Bez touhy, bez chtění. Nakonec ale nějak zmizel i zájem něčeho dosáhnout coby osobní já; když se znovu a znovu ukazuje, že osobní já nemůže pro dosažení poznání udělat vůbec nic, protože jakoukoliv aktivitou osobního individuálního já se pořád znovu posiluje jediná existující překážka - jeho iluzorní existence, mizí i zájem něco pro dosažení cíle udělat. Nezbývá než odevzdávat celý ten proces jeho rozpouštění Všetvořícímu Bytí.
No, tím že se osobní já domnívá, že něco odevzdává, se posiluje role konatele a dvojnosti.
Že se odevzdáváním posiluje role konatele a dvojnosti je domněnka osobního já, které zatím zkušenost ani důsledky opravdového sebeodevzdávání nepoznalo. Hrozí se jakékoliv možnosti svého rozpuštění a odmítá proto všechno, co by mohlo jeho iluzorní existenci ohrozit: i tahle etapa je součástí Hry Vesmírného Bytí.
Návštěvník píše:zmizel zájem
cíl je být bez zájmu?
Návštěvník píše:Návštěvník píše:zmizel zájem
cíl je být bez zájmu?
Velké Já se ve svých nespočetných rolích zajímá o různé cíle. K některým rolím patří ulpění na myšlence, že si může na sebe vzpomenout jen jediným způsobem a to potom každému doporučuje jako jedinou správnou možnost. Je to role: Vím to, co platí pro každého - je to jediná cesta. V té roli si zatím neuvědomuje, že je to jeho individuální cesta. Tím: já to vím správně, přidejte se, vznikají různá seskupení jáček, sekty až celá náboženství - s pocitem "to je ta správná cesta", "to jediné funguje".
Dobrá by by otázka: Komu to funguje? ()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník