Ahoj
Všechny možné svoje postupy, jak se snažím uklidnit svůj citlivý žaludek. (upraveno)
Když jsem ve velkém zdravotním průšvihu, tak se zachraňuji několika svými osvědčeným postupy (body -1, 0, 1 a 2 v seznamu).
A když potíže přetrvávají, tak si vymýšlím další způsoby, jak si pomoci (zbylé body v seznamu).
-1)
Základ je v psychice. Žaludek se svírá strachem, hněvem a jinými negativními pocity.
Řešení hledám v pravidelné aplikaci rituálu přijetí od Jana Zahradníka Havelky.
A také se snažím o průběžné vnímání hlavně svých negativních emocí, čímž se tyto emoce uvolňují a rozpouští.
Ty pozitivní emoce neřeším, je dobré na nich nelpět.
0) Omezení a regulování příjmu i složení přijímané potravy.
Hladovku jsem zkusil tak trochu z nouze. Už jsem fakt nevěděl, jak si mám dát svůj žaludek do pořádku. A pomohlo to trochu.
Kdyby mi to pomohlo zcela, tak bych se tu o tom tak nerozepisoval.
1) Pití destilované vody
Piji po ráno okolo 1/2 litru teplé vody s jablečným octem a citrónem. Je dobré vypít hrnek tohoto nápoje před jídlem, pokud má člověk problémy se žaludkem. A hlavně je důležité nepolykat žádné tablety mimo probiotik nalačno!
Destilka je pro mne osvědčený všelék číslo jedna, piji ale i obyčejnou vodu. Je třeba popíjet vodu nebo čaj po celý den, nestačí se nalohnit jenom ráno.
2) Pak jako číslo dva následuje cvičení, hlavně preferuji zaujímání obrácených poloh těla. Ty vnímám jako pro mne blahodárné. Je třeba dodržovat dlouhé výdrže (alespoň 1/2 hodiny) v těchto obrácených polohách.
POHYB, hlavně procházky, to je velmi důležité. Při odlehčení problémů mi samozřejmě pomáhá i běh.
S tím souvisí i procvičování pánevního dna.
3) Při ranním cvičení praktikuji i dýchání podle Wim Hofa. Plánuji zařadit i otužování. Zatím se otužuji jenom studenou sprchou po koupeli, většinou tohle koupání dělám večer.
4) Jíst se snažím podle pocitu hladu, bez hladu nejíst. Snažím se jíst hodně zeleninu, ale je třeba být opatrný na množství syrové zeleniny. Rostliny mají v sobě ochranné látky, je třeba se mírnit se zeleninovými saláty. Léčivé jsou grepy, žampiony nebo hlíva ústřičná, okurka, jogurt s vločkami, česnek, kopr, brokolice, červená řepa, celer, jablka, hrušky.
5) Jako koření a do čaje jsou vhodné: máta, skořice, MUŠKÁTOVÝ KVĚT, zázvor, med, OREGÁNO, majoránka, bazalka, KMÍN, anýz, fenykl, řepík, třezalka, zeměžluč,
6) Masírování zápěstí. Podle Josefa Jonáše se mají při tělesných potížích masírovat obě zápěstí. Koupil jsem si na zápěstí 2 náramky a mám z toho příjemný pocit.
7) EFT

Lněné semínko. Beru si k jídlu každý den 1 kávovou lžičku lněného semínka.
9) Pravděpodobně mi pomáhá i braní vitamínů A a D3. Užívám koncentrát Kombisol AD3, jednu lžičku si dávám do hrnku vody jednou týdně. Hlavně se snažím nezapomínat to brát.
Zdravím