Hodně zdraví

Moderátor: Pelvan

jsi zdráv(a)!

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 21. kvě 2015 9:49:24

Budu tady teď psát o síle naší sugesce či našeho vnitřního naladění a o vlivu tohoto naladění na naše zdraví.

Zdraví či nemoc je otázkou stavu či kondice našeho hmotného TĚLA.
Naše tělo odráží stav naší mysli a ta má několik vrstev.
Jsou to především naše EMOCE, ty zdravotní stav ovlivňují zcela přímo. Pozitivní emoce směrem ke zdraví a negativní emoce směrem k nemoci.
Naše emoce jsou ve vleku našich MYŠLENEK. Altruistické myšlenky nás přes odpovídající emoce uzdravují a sobecké myšlenky nás naopak přes emoce poškozují.
Pokud dokážeme nalézat svůj vnitřní KLID, naše mysl se vyprázdní a my jsme schopni se ve svých myšlenkách trochu vyznat. Můžeme pak podporovat ty myšlenky blahodárné a se soucitem sledovat ty myšlenky zkázonosné. Nebojovat s nimi ani s ničím jiným a nepotlačovat je. V KLIDU není místo pro boj.
I pouhá nezaujatá pozornost dokáže zázraky.
Tento náš vnitřní klid by neměl být ponurý, měl by být láskyplný, prodchnutý LÁSKOU ke všemu.
Toto láskyplné naladění nám umožní důvěřovat a používat svoji INTUICI. Život je již natolik složitý, že si s pouhým rozumem při svém rozhodování většinou nevystačíme.
Nad tím vším (nad námi jako nad touto tělesně duševní složitou konstrukcí) ční DUCH, který nás i všechno hmotné přesahuje.

Píši tady o zdraví hmotného TĚLA, ale všechny tyto nehmotné nebo jemnohmotné vrstvy našeho žití (EMOCE, MYŠLENKY, KLID, LÁSKA, INTUICE, DUCH) zdraví našeho těla zásadně ovlivňují.
Jistě, že jsme to, co jíme a co pijeme a co dýcháme. O těchto aspektech našeho bytí se už zde psalo mnoho.
Jsme ale také to co cítíme, co si myslíme, jak jsme klidní nabo naopak neklidní (jak si věříme), jak jsme naladěni, zda používáme svoji intuici a zda respektujeme cosi (či kohosi) nad námi, jakési nás přesahující universum.
Pokud jsme naladěni na tyto jemnohmotné struktury, snáze uvěříme tomu, že si můžeme svoje zdraví přikázat, nebo je pouze sugestivně konstatovat i v situaci, kdy objektivně zdraví vůbec nejme. Síla této sugesce nás časem (délka toho času je závislá na povaze konkrétního zdravotního problému) uvede do skutečného stavu i pocitu ZDRAVÍ. Pokud tedy bude naše sugesce dostatečně silná naším prožitkem (nemá cenu se nějak křečovitě snažit, stačí klidně věřit) a pokud si ji budeme každý den pravidelně opakovat.
V knize Modrá Alfa na straně 23 doporučuje Petr Velechovský pozitivní afirmaci ve znění "teď jsem zdravý".
Hledal jsem kratší a údernější znění tohoto tvrzení. Přes sousloví "jsem zdravý" jsem se změnou pádu dostal do vnitřního dialogického tvrzení
JSI ZDRÁV! nebo JSI ZDRÁVA!
Vyzkoušel jsem si to na sobě při banální rýmě a zbavil jsem se jí během přibližně 4 dnů...

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

chvála dřepu

Nový příspěvekod Pelvan » stř 27. kvě 2015 12:06:52

Ahoj

S tou rýmou se to zlepšuje, ale ne tak rázně, jak jsem očekával. Nedá se to narýsovat jako úsečka na papíru.
Není žádný rázný konec a zvonec, je to proces.
Chystám se zase brodit v Troji, tak jsem zvědavý, jak ta rýma zareaguje.

Byl jsem se včera projet na kole na půl dne, ujel jsem okolo 50 km po silnici, převážně po rovině a s častými přestávkami.
Jsem hrozně z formy, ale žiju v podstatě jako zdravý člověk.
Uzdravil jsem se vlastní cestou, trochu navzdory medicíně, i když předepsané prášky (Xarelto a detralex) hodlám dovyužívat do konce.

Možná je třeba být vnímavý k tomu, co říkají doktoři pacientům. Oni to doktoři neříkají ve špatném úmyslu, oni jsou naprogramováni systémem.
Systém je ochranitelský. Systém se snaží zabránit průšvihu a přitom většinou přehlédne nějaký důležitý detail.

Doktorka mi řekla "navlékněte si na tu nemocnou nohu kompresní pučochu". Aby noha neotékala asi, nikdo mi ty kompresní punčochy nevysvětlil. Prostě se to tak dělá a basta.
Zkusil jsem to natáhnout na tu zdravou nohu a nepodařilo se mi to. Bylo to tak nepříjemné a fest, že jsem si nedovedl představit, že si to rvu na tu bolavou nohu. Prostě blbost, ale ne moje, ale blbost lékařská.
Dávám si denně nohy nad hlavu a ony mi neotékají. Otékání končetin je také projevem překyselení organismu! Takže alkalizovat pití i koupele a hýbat se a dobře dýchat!

Doktorka mi řekla, když viděla, že kompresní punčochu nenosím, "bandážujte si tu žílu pružným obinadlem". Aby se noha chránila před mechanickým poškozením, úderem nebo odřeninou.
Ani jsem si to obinadlo nekoupil, protože by se k noze nedostalo slunce (nosím kraťasy) a slunce je nejlepší lékař. Navíc by se bolavá noha nemohla chladit okolním proudícím vzduchem. Raději riskuji ten jeden měsíc akutního zánětu s nechráněnou nohou a mám perspektivu na zdravou nohu poté na zbytek života. Kdybych si tu nohu začal bandážovat, mohl bych si ji také bandážovat až do smrti.

Doktorka mi řekla "raději nedělejte dřepy". Aby se nezatěžovala zanícená žíla.
Pochopitelně jsem dřepy nedělal, dokud mne zanícená žíla bolela nabo ještě hřála. Ale teď je vyloženě zkouším dělat cíleně. Dřep je naše přirozená relaxační poloha po milióny let, Malé stoličky lidé používají pár set let, vysoké židle prostý lid má k dispozici tak toto poslední století. Vysoká židle (stehna s holeněmi jsou při sedu v pravém úhlu) je předobraz královského trůnu. Je to výraz důstojné nadřazenosti vůči přede mnou stojícímu člověku za cenu nezdravé tělesné polohy.
Tohle mi poslal jeden můj známý, který ví o mých potížích:
petrruzicka.com/blog/zidle-chudeho-muze/

Když jsem cvičil hathaógu, cvičili jsme "pozdrav slunci". To je sestava i s výživnými dřepy.
Když jsem si chodil sednout do zazenu v kojeském zenovém buddhusmu, dělali jsme "buddhistické poklony". Ty jsou jednodužší než pozdrav slunci a také se podobají dřepu. Bohužel je moc lidé neznají. Podobné poklony lze vidět například na různých filmových záběrech z Tibetu.
Bohužel jsem pár posledních let pozdrav slunci ani buddhistické poklony nedělal a to byla chyba.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

kozí farma Pěnčín

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 29. kvě 2015 18:04:19

ahoj Pelvane :)

přidám na tvé vlákno něco o kozí meducíně, v současné době dělá moc dobře mému muži :)

"KOZÍ MLÉKO V MEDICÍNĚ

Zkušení lékaři a odborníci na výživu stále litují, že u nás upadl již po 1. světové válce chov koz. Ve všech dobách byla koza pomocnicí proti nemocem. Kozí mléko bylo domácím prostředkem při léčení plicních onemocnění dětí i dospělých, používalo se i v léčebnách tuberkulózy. V současné době, na podkladě výzkumů, nabývá kozí mléko na důležitosti v medicíně i v přírodním léčitelství.


Kozí mléko omlazuje a chrání tělo

Kozí mléko je biologicky velmi významná tekutina, která má odlišné složení než kravské mléko. Obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny (kasein, albumin, globulin), velmi hodnotné a lehce stravitelné tuky, minerální soli Ca, K, Mg, Na, P, stopové prvky Cu, Zn, Mn, Ti, Cr, relativně málo Fe, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E, kyselinu listovou, osm enzymů (především čerstvě nadojené mléko). Složení kozího mléka způsobuje, že při jeho konzumaci je naše tělo chráněno před škodlivými vlivy životního prostředí a celou řadou nemocí.

Ukázalo se, že je přírodním lékem pro nervovou soustavu, jeho pravidelné používání vede k odstranění nervových poruch. Může odstraňovat i důsledky stresu, úzkosti a poruch koncentrace. Proto švýcarští odborníci z oboru výživy zdůrazňují, že kozí mléko je ideální nápoj k snídani pro děti i dospělé, jako přísun tělesné a duševní síly, kterou v každodenním životě potřebujeme.Kozí mléko může potlačit i velmi tvrdošíjné onemocnění kůže. Na mnoha kožních klinikách v zahraničí se používá proti zarudlosti a zvlášť úporným vyrážkám, působí pozitivně i na žaludek a střeva.

Kozí mléko jako preventivní prostředek proti rakovině

Jsou oprávněné domněnky, že kozí mléko by mohlo sehrát aktivní roli v prevenci rakoviny. Výsledky dlouholetého výzkumu ukazují, že lze v tomto směru pozorovat zajímavé biologické přednosti kozího organizmu. Před deseti lety bylo prokázáno, že kozy nikdy neonemocní rakovinou, musí tedy být něco, co kozí buňky chrání.
Tohoto poznatku využil prof. K. H. Wagner z univerzity v Giesenu k zahájení pokusů, kterými chtěl prozkoumat vliv kozího mléka na lidský organismus. Nemocní rakovinou, kteří mléko pravidelně pili, se cítili velmi dobře. Podobné pokusy ve Francii prokázaly, že se snížilo riziko nového propuknutí nemoci u operovaných pacientů.

Zajímavé jsou i výsledky pokusů na krysách s rakovinou v USA a Německu. U zvířat krmených kozím mlékem se příznaky nemoci každým dnem zmenšovaly. Z toho samozřejmě nevyvozují vědci jednoznačné závěry, že by kozí mléko bylo lékem proti rakovině. Ale je jasné, že složení kozího mléka prokazatelně působí na výstavbu a obnovu buněk a že kozí mléko pravidelně užívané chrání naše buňky před škodlivými vlivy.


Tajemství se jmenuje Ubichon

Přesné analýzy čerstvého kozího mléka, ke kterého se vyrábí koncentrát pro medicínské účely, prokázaly, že obsahuje nejen mastné kyseliny chránící buňku, ale také skupinu látek, která možná jednoho dne ozřejmí, proč kozy nemohou onemocnět rakovinou. Ty jsou sice obsaženy i v jiných druzích mléka, ale nikde v tak vysokých koncentracích a kombinacích jako v kozím. Do této skupiny patří substance, které dali název UBICHON 50. Je odpovědná za bezporuchovou látkovou výměnu v buňce, udržuje buňku déle při životě. Obsahuje velké množství atomů uhlíku, které působí jako přírodní ochranná látka, aktivující jednotlivé buňky. Ubichon je schopen chránit lidskou buňku před předčasným odumřením a proto lze kozí mléko doporučit jako geriatrikum.

Kozí máslo proti revmatismu a artrózám

Kozí máslo, od přírody zcela bílé, mělo pro chudé lidi v minulém století velký význam. Dnes je odborníky na výživu velmi ceněno, protože obsahuje mastné kyseliny, které příznivě ovlivňují činnost jater (kyselina kaprinová, kaprylová, laurinová, strearinová, palmitová, kefalin a lecitin).

Již Kleopatra znala kozí máslo jako elixír krásy a zdraví. Řecký lékař Hipokrates napsal o kozím másle a mléce mnoho pojednání. Starším lidem, kteří měli potíže s nohami, předepisoval kozí máslo. Ve středověku byli mniši některých klášterů ve Švýcarsku známi tím, že ošetřovali zesláblé údy a záda kozím máslem, do kterého přidávali řadu alpských bylin, které účinek ještě zesilovaly. Byl to olej z tymiánu, jalovce, rozmarýnu, vavřínu a modřínu. Vlastní působení kozího másla spočívá především v podílu mastných kyselin (84%), z nichž je nejdůležitější alkalická kyselina uhličitá. Většina antirevmatických preparátů zakládá svůj účinek právě na této kyselině.

Významní revmatologové testovali na klinice Muelheimu máslovou mast Caprisana, na skupině pacientů po dobu 4 týdnů 4x denně bez dalších léků. Aplikace byla u všech pacientů úspěšná, brzy došlo k ústupu bolestí, zlepšení pohyblivosti a zmenšení otoků. Kromě léčebných mastí se vyrábí i další preparáty – plnotučný kozomléčný šampon, pěna do koupele a kozomléčné mýdlo.

Trpíte-li revmatickými bolestmi, dnou, artrózou, změnami kostí, kloubů a vazů, máte-li potíže s páteří, bolesti v kříži, namohli jste své nohy dlouhým sportovním výkonem – pak se masírujte 4x denně kozím máslem.


Migréna

Mnoho lidí, zejména žen, trpí bolestmi hlavy, zejména migrénou. Příčiny většinou nejsou známy, proto také neexistuje lék k jejímu léčení, ale jen ke zmírnění bolestí. V poslední době se poukazuje na to, že migréna může mít alergický původ. Podle anglické lékařky M. Chaimersové byla u některých pacientů trpících migrénou zjištěna alergie na kravské mléko a po jeho nahrazení kozím se jejich stav velmi zlepšil.


Chcete-li udělat něco pro zlepšení své kondice, udržení mladosti buněk, zvýšení obranyschopnosti svého organismu, pak byste měli alespoň v určitých časových odstupech provést 3-6 týdenní kůru kozím mlékem. Doporučujeme Vám proto: Vyhledejte ve své blízkosti chovatele koz, od kterého byste mohli pravidelně kupovat mléko.
Pijte v průběhu kůry každý den ½ litru kozího mléka
Velmi zdravé by bylo pít denně po dobu 14 dní ½ litru kozí syrovátky nebo jogurtu
Když nic z toho neseženete, obstarejte si kozí sýry. Jako kůru jezte po dobu 8 týdnů obden 100g kozího sýra, s bylinkami nebo bez, nejlépe s celozrnným chlebem."

http://www.kozifarmapencin.cz/
Návštěvník
 

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pát 29. kvě 2015 21:31:22

Ahoj Návštěvníku

S kozím mlékem v současnosti zkušenosti nemám. Když jsem byl ještě dítě, tak babička měla kozu a nikdo to mléko nechtěl pít. Tak jsem to taky nepil, ani si nepamatuji jakou mělo chuť...

V současnosti jím tady z tohoto oboru ovčí brynzu a ta mi chutná. A také jím olomoucké tvarůžky a romadůr.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

7 kroků z knihy Jiřího Cingroše

Nový příspěvekod Pelvan » pát 29. kvě 2015 21:43:32

Jiří Cingroš napsal knihu "Sám sobě doktorem".
Dovoluji si sem z ní uvést několik výňatků:

"Sedm kroků ke zdraví

Krok první: promývání střev
JC doporučuje klystýry. (moje poznámka: Zkusím šankprakšalánu co nejdříve.)

Krok druhý: boj s dysbakteriózou (dysmikrobií) střev
Hodně používat syrový česnek (moje poznámka - snižuje tlak. Raději používám do jídla cili papričky.)
Používat jablečný ocet jako součást jídel.
Nálev z ovsa zvyšuje imunitu:
Do termosky nasypeme 2 lžíce ovesných vloček a zalijeme 1/2 litrem vařicí vody.
Po 3-4 hodinách je nálev hotov, slijeme a popíjíme během dne.

Krok třetí: očista kloubů
Vaříme asi 5 g bobkového listu ve 3 dcl vody 10 minut a minimálně 3-4 hodiny hodiny (lápe věak přes noc) louhujeme v termosce. Odvar pijeme malými doušky 12 hodin. Proceduru opakujeme po třech dnech, pak po týdnu a během prvního roku kařdé čtvrtletí. Později podle potřeby jednou ročně. Vždy po dokonalé očistě střev (krok první). Jíst hlavně ovoce a zeleninu.
Písnička: "Pijte pivo s bobkem, jezte bedrník, nebudete stonat, nebudete mřít"".

Krok čtvrtý: očista jater a žlučníku
Budeteli je pravidelně čistit, budete číst bez brýlí!
Pomalá metoda podle Aviceny:
Asi půl roku každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citrónové šťávy.
Ruská metoda:
Pít odvar z květů šafránu, pelyňku, vlaštovičníku a rýže.

Krok pátý: očista ledvin
Záněty dutin a bolesti kolen upozorňují na potíže s ledvinami.
Týden se živit jenom melouny a tmavým chlebem.
Šťávu z červené řepy pít tak dlouho, až se zbavím všech kamenů. Šťávu nepít čerstvou, ale nechat ji několik hodin odstát.
Varianta s vlákninou: Nastrouhat několik červených řep a jablek, smíchat, ochutit medem a skořicí, nechat několik hodin odstát.
Řepa jako příloha: Celé červené řepy v zakrytém pekáči se pečou v troubě na 200 stC 2 hodiny .
Lněné semínko dáte do vody v poměru 1 lžička semínka na 2 dcl vody, uvedeme do varu a slijeme do termosky. Pít 2 dny každé 2 hodiny po douškách. Zapíjet vodou a možno ochutit citrónovou šťávou.

Krok šestý: očista krevní lymfy
Kůra podle receptu dr. Walkera
Ráno vypijete na lačný žaludek 1 lžíci kuchyňské soli rozpuštěné ve 2 dcl roztáté vody z ledničky. Potom následuje teplá sprcha a koupel. Potom každých 30 minut pijete 1 dcl směsi šťáv z 5 až 8 grepů podle velikosti a ze stejného množství pomerančů a z polovičního množství citrónů. Šťávu nařeďte 1 dcl roztáté vody. Protože šťáva rychle oxiduje, připravujte si každou hodinu čerstvou dávku z 1 grepu, 1 pomeranče a 1/2 citrónu a dolejte vyrobenou šťávu 2 dcl roztáté vody. Pokračujte v pití šťávy s vodou každou půlhodinu, dokud nespotřebujete všechno připravené ovoce. Roztáté vody budete potřebovat asi 2 litry.
Kůra trvá 3 dny.
Několik dní po kůře (i před kůrou) se doporučuje jíst pouze ovoce a zeleninu v syrovém stavu a jíst pouze jedno tepelně upravené jídlo dle oddělené stravy denně.

Krok sedmý: očista cév!
3 denní kůra
1 denní dávka: Rozemelete 3 lžíce plodů šípku, 5 lžic rozmělněného chvojí smrku a 2 lžíce jemně nakrájené cibule. Zalijeme 4 sklenicemi (8 dcl) horké vody a 10 minut povaříme a půl hodiny necháme louhovat. Scedíme a pijeme po sklenici 3x denně vždy před jídlem a pak ještě před spaním.

Dobře čistí cévy šťáva z KIWI."

Půjdu si koupit kiwi a zdravím.
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » úte 02. čer 2015 16:51:45

Nespěchejte do rakve, Tomáš Kašpar - člen Aliance výživových poradců

"Na usazování tuku v cévách působí chlór jako prvotní činitel, spouštěč, urychlovač a katalyzátor celého procesu. Tučná strava nebo nadváha pouze napomáhají tomu, že se má v cévách co usazovat.
Jsou dvě možné cesty, jak se zbavit chlóru ve vodě. Buď pít balenou pramenitou vodu nebo zakoupit kvalitní domácí filtr na vodu (či vodu destilovat).


Příčinou vzniku nádoru je reakce cholesterolu na kyselé prostředí v těle. Zvýšená kyselost se však v některých místech těla objevuje dost často - způsobuje ji zánět, přetěžování svalů při sportu, doprovází hojivé procesy, odbourávání jedů, chemikálií (různá hrůzná aditiva v "moderním jídle" včetně cukru) apod. Všechny rakovinové nádory mají stejný patologický derivát cholesterolu (průchodné lipidy v membráně buňky se změní na neprůchodné trilipidy) v obalu buňky.

Tento patologický derivát (steroid) se v normálním zdravém těle nevyskytuje a tělo si s ním neví rady. Vylučuje ho tedy z těla pryč prostřednictvím moči. Není nic jednodužšího, než tuto látku v moči najít a laboratorně prokázat. To jde pomocí kyseliny palmitové, jak Doc. Dr. Ing. Ivan Dolejší, CSc. experimentálně dokázal již v 70 letech 20. století. Toto je schopná udělat jakákoliv laboratoř vyšetřující moč a krev a zhoubný nádor tak jde zjistit v jeho počátcích, tedy v době, kdy o něm v současné době a se současnými metodami nikdo nemá ani tušení.

Dr. Ivan Dolejší vyvinul za využití tohoto principu i funkční lék, jeho experimentální zkoušky byly uzavřeny 1. 1. 1990. Kde je lék dnes?

U rakoviny - na rozdíl od jiných nemocí - se považuje za uzdraveného každý, kdo přežil 5 let od nálezu rakoviny. A to i kdyby 6tý rok na rakovinu zemřel. Tímto způsobem se uměle zvyšuje statistická úspěšnost jediných schválených metod léčby - chemoterapie a ozařování (radioterapie) na přibližně 30 %. Ve skutečnosti je jejich úspěšnost mnohem nižší."


Nemoc není nevyléčitelná, jenom se blbě léčí.
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

soubor opatření

Nový příspěvekod Pelvan » pát 12. čer 2015 21:58:33

Ahoj

Místo normální kávy piji nepraženou zelenou kávu, už jsem si koupil pikslu v Čajové zahradě. Prý pražená káva zanáší klouby i žíly.
Nikdy jsem nejedl kiwi, teď jsem již jich 3 snědl. Prý je kiwi dobré na čištění žil.
Koupil jsem si nové filtrové vložky do svého vodního filtru v kuchyni. Chlór zanáší žíly hrozně.

Tak asi tak, snažím se a zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

důležitý dodatek k souboru opatření po zánětu žil

Nový příspěvekod Pelvan » úte 16. čer 2015 15:48:43

PS
Na noc před spaním již vypínám wifinu od internetu. Mám ji 1 metr od své pravé nohy, když ležím v posteli. Náhodička.
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » čtv 06. srp 2015 11:29:20

Ahoj

Delší dobu jsem se zde neozval, protože jsem už v podstatě bez potíží se svým dubnovým zánětem žil. Za týden jdu ke specializované doktorce na kontrolu, ale to už je jenom formalita.

Existuje však Středisko Reflexní Teraoie v Praze v Letňanech, které nabízí ozónové terapie (O3), popis terapií je na jejich webových stránkách: http://www.srt.cz . Je mi nabídnuta nějaká forma ozónové terapie VAH - viz moje komunikace s nimi dole. Samotnému se mi na to nechce, pokud byste do toho chtěli někdo jít, dejte vědět sem nebo na soukromku, možná se přidám.

A zdravím



"u vás přichází VAH, je bezpečnější a efekt je silnější
Jedna aplikace stojí 7003)
199 00
Tel: 283 920 662
http://www.srt.cz www.srtshop.cz
E-mail: veselym@iol.cz



----- Original Message -----
From:
To: MUDr. Milan Vesely
Sent: Thursday, July 30, 2015 1:29 PM
Subject: Re: dotaz

Dobrý den

Prohledával jsem ty stránky a našel jsem toto:

Způsoby použití ozónové terapie

Intravenosní aplikace . IV

Až 20 ml směsi O2-O3 je možno aplikovat bez nebezpečí plynové embolie neboť plyny jsou rychle rozpustné v krvi.

Indikace : Poruchy venosního řečiště . Lehčí varikosní sy.

Chci to zkusit absolvovat.
Mohl byste mi napsat, jak se mám k té ozónové terapii přihlásit či objednat?

Děkuji


---------- Původní zpráva ----------
Od: MUDr. Milan Vesely <veselym@iol.cz>
Komu:
Datum: 30. 7. 2015 12:50:42
Předmět: Re: dotaz

zdravím
více na www.srt.cz
děkuji
MUDr. Milan Veselý
Středisko Reflexní Terapie
Bludovická 396
Praha 9 Letňany
199 00
Tel: 283 920 662
http://www.srt.cz www.srtshop.cz
E-mail: veselym@iol.cz



----- Original Message -----
From:
To: MUDr. Milan Vesely
Sent: Thursday, July 30, 2015 11:07 AM
Subject: Re: dotaz

Dobrý den

Mohl byste mi napsat nějaké údaje o O3 terapii? Zánětlivou fázi žil jsem měl v dubnu.

Děkuji

---------- Původní zpráva ----------
Od: MUDr. Milan Vesely <veselym@iol.cz>
Komu:
Datum: 2. 4. 2015 9:17:30
Předmět: Re: dotaz

Dobrý den snad je jen vhodné použít Krém Oleogel na vtírání do pokožky.
V zánětlivé fázy je O3 terapie nevhodná.Vhodná je je 2-3 měsíce po odeznění.
děkuji
MUDr. Milan Veselý
Středisko Reflexní Terapie
Bludovická 396
Praha 9 Letňany
199 00
Tel: 283 920 662
http://www.srt.cz www.srtshop.cz
E-mail: veselym@iol.cz



----- Original Message -----
From:
To: veselym@iol.cz
Sent: Wednesday, April 01, 2015 5:03 PM
Subject: dotaz

Dobrý den

Mám zánět žil, mohl byste mi nějak pomoci?

Zdravím"
=
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 06. srp 2015 11:41:25

Celostní medicína je spojení tradiční medicíny s psychosomatickou. Psychosomatická medicína se zajímá o příčiny, ta tradiční o léčení důsledků = zdravotních poruch a nemocí, které vznikají v těle z nerozpoznaných příčin. V praxi bohužel to spojení obou odvětví mediciny ještě hodně pokulhává, většina doktorů jen předpisuje prášky a postupy k odstranění důsledků toho, co tělo pacienta ničí, a o příčiny se nezajímají. Proto je tradiční léčení v mnoha případech neúčinné a lidi se čím dál víc uchylují k alternativním léčebným postupům.

Hnízdil: Buď se chcete léčit, anebo uzdravit. Je to vaše volba
http://www.vitalia.cz/clanky/bud-se-chc ... -uzdravit/

Co je psychosomatika

“O čem není možno mluvit, tím se musí onemocnět!" (G.Danzer)

Podstatou psychosomatické péče je celostní (holistický) pohled na zdraví a nemoc člověka. Neptá se po psycho- či somatogenezi choroby, ale zabývá se celistvostí člověka - jeho těla, duše a ducha a neopomíjí ani vztahování se člověka ke svému okolí a světu.

Psychosomatický přístup je v některých zemích Evropy (např. v Německu a Rakousku) součástí zdravotní péče a samostatným lékařským oborem, který integruje vědecké poznatky západní medicíny (včetně neurobiologických výzkumů mozku) s principy moderních psychoterapeutických směrů inspirujících se i u východních nauk a filosofických směrů.

V užším slova smyslu je psychosomatika stále chápána jako problematika omezeného druhu chorob, při kterých jsou tělesné obtíže, změny a poruchy funkce podmíněné duševním stavem.

Jsou to například:
- chronické bolesti (hlavy, břicha, zad, kloubů…)
- chronická únava
- snížená a často selhávající imunita
- gynekologické obtíže
- kožní problémy
- kardiovaskulární onemocnění
- nechutenství nebo nadměrná chuť k jídlu
- trávicí obtíže
- jiné zdravotní problémy, které přetrvávají nebo se stále vracejí

V určitém smyslu jsou ale všechna onemocnění psychosomatická - není nemoci bez psychických příčin a stejně tak tělesné zdraví i nemoc má vliv na psychické funkce. Na nemoc je potřeba nahlížet nejen jako na poruchu struktury či funkce orgánu, ale také hledat souvislosti s psychickými, sociálními a duchovními aspekty života konkrétního člověka.

“V podstatě je psychosomatika způsob uvažování o zdraví a nemoci, který nepomíjí člověka v jeho životní situaci, pohlíží na zdravotní obtíže v kontextu individuální historie a osobního jedinečného příběhu. Proto je schopna často pomoci tam, kde běžná léčba, zaměřená pouze na odstranění příznaků, selhává.”(Mudr.Martin Konečný, http://www.psychosomatika.net )

http://www.pexis.cz/psychosomatika/co-j ... osomatika/
Návštěvník
 

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 23. srp 2015 1:13:23

Dnes večer byl na jednom kanále v TV pořad o tom, že pravidelné a časté přidávání chilli do jídla uzdravuje (vyléčí prý i rakovinu) a prodlužuje život.... :)
Návštěvník
 

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » ned 23. srp 2015 10:16:08

Ahoj návštěvníku

Chilli vymlátí v zažívacím traktu parazity, podobně jako česnek nebo MMS. Navíc je to určitá forma desinfekce, protože chilli brzdí hnilobné procesy v ještě nesnědeném jídle.
Takže cilli je OK, ale nesmí se to s ním přehánět jako s ničím jiným.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Návštěvník » ned 23. srp 2015 15:57:03

Ostrá jídla prodlouží život, tvrdí vědci

Elixír života by se mohl skrývat v takových ingrediencích, jako jsou pálivé chilli papričky nebo kari. Ukazuje to rozsáhlá studie vědců provedená na vzorku zhruba půl miliónu osob, kterou publikoval vědecký časopis British Medical Journal. Při pravidelné konzumaci pikantních přísad a chilli papriček se podle nich snižuje riziko časného úmrtí až o 14 procent. Píše o tom italský deník Corriere della Sera.

Mezinárodní tým vědců koordinovaných Čínskou akademií lékařských věd soudí, že tento blahodárný účinek je zřejmě spojen s tím, že tyto ostré ingredience obsahují kapsaicin, který způsobuje pálení v ústech a využívá se i v lékařství, neboť tiší bolest a stimuluje srdce, vitamín C a další látky. Vědci zároveň zdůraznili, že je třeba ještě dalších výzkumů k tomu, aby mohla být "ostrá" dieta každému doporučována.

Studie zahrnovala 487 375 osob od třiceti do devětasedmdesáti let registrovaných u China Kadoorie Biobank v letech 2004 až 2008 a sledovaných po dobu asi sedmi let.

Všichni vyplňovali dotazník, kde odpovídali na otázky, jaký je jejich celkový zdravotní stav a fyzická kondice, zda konzumují pikantní pokrmy, červené maso, rostlinnou stravu a zda pijí alkohol. Ze studie byli vyloučeni ti, kdo prodělali rakovinu, srdeční choroby a infarkt, naopak do ní byl zahrnut možný vliv takových faktorů, jako je věk, stav, vzdělání a fyzická aktivita.

Vědci podle deníku Guardian dospěli k těmto závěrům: kdo jedl pikantní pokrmy jeden až dva dny v týdnu, tomu se riziko předčasného úmrtní snížilo o deset procent. Těm, kdo konzumovali pikantní jídla tři až šest dní v týdnu, hrozilo o 14 procent menší riziko úmrtí.

Menší nebezpečí úmrtí na rakovinu

Přímá úměrnost mezi tím, jak často tyto osoby jedly pikantní jídla, a rizikem úmrtí, byla stejná u mužů jako u žen a výrazněji se projevovala u těch, kdo pili alkohol.

Častou konzumaci pikantních pokrmů vědci rovněž spojují s menším nebezpečím úmrtí na rakovinu, ischemickou chorobu srdeční a dýchací potíže. V tomto případě se tento vliv projevoval více u žen.

Ti, kdo častěji pojídají pikantní pokrmy, dávali přednost čerstvé nebo sušené chilli papričce. Konzumace čerstvých chilli papriček je podle vědců zřejmě spojena s menším rizikem úmrtí na zhoubné nádory, ischemickou chorobu srdeční a cukrovku.

Experti jsou však zatím opatrní. Studie je podle nich pouze "pozorovací" a potřebuje prohloubit, aby bylo možno lidem radit ke změně jídelníčku. "Potřebujeme další výzkum, abychom mohli zjistit, zda je pikantní jídlo schopno přímo zlepšit zdravotní stav a snížit úmrtnost, nebo zda jde jen o vnější projev jiných faktorů zahrnujících stravovací návyky a životní styl," upřesnili vědci.

http://www.novinky.cz/veda-skoly/378406 ... vedci.html
Návštěvník
 

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » pon 24. srp 2015 10:42:48

Ahoj

Povím vám o mé návštěvě žilní specialistky, byl jsem tam na kontrole po mém zánětu žil. Měl jsem tam jít po 3 měsících po začátku zánětu, tak jsem se tam po 3 měsících objednal a čekací lhůta jsou další 2 měsíce. Takže ta kontrola proběhla 5 měsíců po zánětu, v době, kdy nemám žádné subjektivní potíže a žádné prášky neberu.

Specialistka se mne zeptala, zda jsem si vyzvedl ve zdravotnických pořebách kompresní punčochy na poukaz. Po mé odpovědi, že ano, se mne neptala, zda je také nosím (nenosím). Další poukaz mi prý může moje obvoďačka napsat už za měsíc a tak dál vždy po půl roce (nevím co bych s tím punčochovým zbožím dělal).
Zkontrolovala mi ultrazvukem žíly na obou nohách a řekla, že nejsou úplně v pořádku a ani už nebudou.
Pak se mne zeptala, zda si chci ty žíly nechat odoperovat. Já jsem řekl, že ne. Pak mne ubezpečila, že při recidivě zánětu bude operace nevyhnutelná. Ne to mne nenapadla žádná odpověď.
Pak mi napsala recept na Detralex (ten beru, ale v polovičním dávkování, než mi předepsala) a na nějaký protizánětlivý Vessel Due F (ten neberu, nechci brát více jak jeden druh prášků a navíc je tenhle prášek bez doplatku, což je mi podezřelé).

Tak asi tak a zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod nop » pon 24. srp 2015 13:24:44

Pelvan píše:Ahoj

Povím vám o mé návštěvě žilní specialistky, byl jsem tam na kontrole po mém zánětu žil. Měl jsem tam jít po 3 měsících po začátku zánětu, tak jsem se tam po 3 měsících objednal a čekací lhůta jsou další 2 měsíce. Takže ta kontrola proběhla 5 měsíců po zánětu, v době, kdy nemám žádné subjektivní potíže a žádné prášky neberu.

Specialistka se mne zeptala, zda jsem si vyzvedl ve zdravotnických pořebách kompresní punčochy na poukaz. Po mé odpovědi, že ano, se mne neptala, zda je také nosím (nenosím). Další poukaz mi prý může moje obvoďačka napsat už za měsíc a tak dál vždy po půl roce (nevím co bych s tím punčochovým zbožím dělal).
Zkontrolovala mi ultrazvukem žíly na obou nohách a řekla, že nejsou úplně v pořádku a ani už nebudou.
Pak se mne zeptala, zda si chci ty žíly nechat odoperovat. Já jsem řekl, že ne. Pak mne ubezpečila, že při recidivě zánětu bude operace nevyhnutelná. Ne to mne nenapadla žádná odpověď.
Pak mi napsala recept na Detralex (ten beru, ale v polovičním dávkování, než mi předepsala) a na nějaký protizánětlivý Vessel Due F (ten neberu, nechci brát více jak jeden druh prášků a navíc je tenhle prášek bez doplatku, což je mi podezřelé).

Tak asi tak a zdravím

To, že některý lék je bez doplatku není samo podezřelé, odkdy jsou k dostání stejné léky od rozmanitých firem. I na př. šumivý vápník seženeš 20 tablet po 500 mg za 45 Kč u Alberta v prodejně nebo 20 tablet po 400 mg za 63 Kč v lékárně,
Já mám předepsaný lék s doplatkem, ale lékárnice mi dají jako důchodci vždy ekvivalent bez doplatku, jsem štamgast.
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned 04. zář 2011 22:53:28
Bydliště: Praha

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » úte 25. srp 2015 10:59:58

Ahoj přátelé

Děkuji za příspěvky.
Nechci prostě brát více jak jeden lék navíc v situaci, kdy jsem bez jakýchkoli příznaků nemoci.
Detralex mám ověřený, u jsem ho bral a pokud mi nepomohl, tak mi určitě neuškodil.
A rozhodně nechci brát nějaký lék na snižování cholesterolu, to u je překonané dogma, že cholesterol je škodlivý.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Linda. » úte 25. srp 2015 11:29:22

Ahoj Pelvane,

nevím, jaké máš vlastní zkušenosti s cholesterolem. Moje jsou následující:

Od mládí jsem měla neustálé bolesti v kloubech v celém těle, v těch velkých i v těch drobných. Léta jsem mohla pracovat a starat se o rodinu, jen když jsem si několikrát denně vzala prášek proti bolesti. Prášky proti dně, které mi předepsal doktor, vůbec nezabíraly. Nakonec jsem skončila ve špitále a tam mi zjistili vysoký cholesterol, který vytvářel krystalky a ty se usazovaly v kloubech. Bylo to něco jako cholesterolová dna. A zjistili, že vysoká hladina cholesterolu je u mě asi geneticky vrozená (oba rodiče taky měli vysoký cholesterol), protože po půl roce opravdu poctivé diety se cholesterol snížil jen zčásti a bolesti jsem měla dál. Manžel pracoval v biologickém výzkumu a poradil mi vysadit všechny léky a brát jen přírodní prostředek lecitin, který cholesterol snižuje přirozeným způsobem. Bolesti se postupně zmenšovaly, nakonec zmizely úplně - a natrvalo. Lecitin od té doby užívám a na bezmasou dietu bez živočišných tuků jsem si taky zvykla, jím tak dodnes. A jsem opravdu vděčná, že po těch desetiletích neustálých bolestí mě tělo nebolí, můžu normálně fungovat a nemusím ho otravovat analgetikama.

Tehdy (bylo to v osmdesátých létech) se o účincích lecitinu ještě moc nevědělo, a tak se magistry docela podivily, když jsem jim o tom řekla. Dneska lecitin v lékárně běžně poradí každému, kdo má problémy s vyšší hladinou cholesterolu.
Linda.
 

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » úte 25. srp 2015 11:41:07

Ahoj Lindo

Lecitin neberu a bolesti nemám.
Mně na bolesti (měl jsem je jenom po sportování) pomohla jedlá soda. Akutně při bolesti vnitřně a jinak vnějšně koupele ve vodě se sodou.
Nemám s cholesterolem zkušenosti žádné, jenom čtu, jak se ty názory na cholesterol vyvíjí.
Maso jím, snažím se ho jíst málo, ale okolí mě nutí masovat dost.

Zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod nop » úte 25. srp 2015 12:34:35

V záplavě nových poznatků se člověk dozvídá všelico nového, na př. že jsou dva cholesteroly, jeden je "hodný", neškodný.
Já jsem se k tématu o kloubech dozvěděl novinku od lékaře z Mnichova. Pomohlo to.

V kávě při pražení vznikají jakési velké molekuly. V krevním oběhu také prostupují stěnami vlásečnic ven i dovnitř a usazují se v okolí kloubů, kde je průtok nejpomalejší. Takže je vhod vyčistit si okolí kloubů. Stačí přestat pít praženou kávu (i cikorku, meltu, ze sojových zrn) a krevní oběh zase vtáhne ty molekuly do vlásečnic a odnese je pryč a ledviny to odfiltrují.
Za dva týdny nepití černé kávy se pocítí zřetelné zlepšení, a k úplnému vyčištění jsou třeba dva měsíce.
Ale když si omylem řeknu "jednou za týden si šálek dám", to nestačí. Z jedné kávy se zase usadí ty látky a budou tam celý týden trčet na místě. Takže "jednou za týden" je jako bez terapie, to je jako nic nečistit.

Míval jsem jen to "lupání" v kloubech prstů při propnutí. Někdy se mi těžko vstávalo z podřepu, vázla kolena. Jak jsem najednou přestal pít kávu, přestalo to a nikdy se nevrátilo.

Ale jsem ospalá povaha, probouzím se pomalu. Pro čilost jsem si našel náhradu: čaj. Káva má kofein, čaj má tein, který je skoro totéž. Piji více zeleného, protože mi mysl říká, že černý čaj sice není pražený, ale je fermentovaný, nové sloučeniny tam vznikají při zabalení do látky v mokrém teple. Ale to už je myslím jen můj bubák, bát se zkvašeného černého čaje, rozum mi říká, že tam nové velké molekuly nevznikají.

Po zalití čaje vodou opravdu horkou dochází k vyluhování látek časově takto:

Do 50 vteřin se vyluhuje skoro všetek obsažený kofein / tein. Potom je chvíli pauza.
Po dvou minutách vylézají aromatické kyseliny, které dodávají čaji chuť:
kyselina vinná, jablečná, citronová, vanilinová, etylvanilinová, šikimová a jiné, celkem 18 kyselin. Vylézají do konce čtvrté až páté minuty.
Od páté minuty vylézají hořce chutnající třísloviny, které jinak jsou zdravé.

Třísloviny jsou také v ovoci: borůvkách, ostružinách a j. Mají na bílkoviny srážlivé (koagulační) účinky, slepují je. Proto pomáhají se zacelováním drobných ranek v ústní dutině a v trávicím traktu a proto zahušťují stolici.
Traduje se, že kojencům při mírném průjmu pomáhá "silný černý čaj", já bych řekl, že to pozorování vzniklo při použití dlouho vyluhovaného čaje.

Nakonec po desáté minutě už není co by se vyloužilo, tu jde už jenom o to, že čaj získá trpkou chuť, zůstávají nerozpustné flobafény a lignin, který je v podstatě vláknem celulosy, tak dlouhým, že je zamotané do klubíčka. A ta klubíčka už nemají šanci přejít do roztoku a se rozpustit.
Třísloviny se také používají ve zpracování kůži, ale pro průmysl se nezpracovávají z borůvek, ale z kůry smrku a dubů.

Pamatuji se, že jsem o tom všem ohledně čaje četl v knize: Blažej, Šutý: Rostlinné fenolové sloučeniny.
Vyšlo to už v šedesátých letech.

Ale o kávě jsem četl v doslovu knížky o léčitelce sv. Hildegardě z Bingenu,
to byla jeptiška, převorka v Německu v X. století. Psala hudbu a traktáty. Ve svých 62 letech onemocněla a dala se na léčitelství, úspěšně. Zanechala sborník receptů. Ten doktor z Mnichova je studoval, vyzkoušel a napsal o ní životopis. Mimochodem se zmiňuje o té kávě. Ale je to jen ve slovenském překladu. Později vyšel i český, ten to nemá.
Uživatelský avatar
nop
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned 04. zář 2011 22:53:28
Bydliště: Praha

Re: Hodně zdraví

Nový příspěvekod Pelvan » stř 26. srp 2015 18:55:55

Ahoj nope

S tím hodným a zlým cholesterolem je to prý tak, že ten hodný je například v sádle (vzniká vyškvařením samotného sádla), ten zlý je například v koblihách (vzniká škvařením tuku na pečivu).
Snažím se tím řídit a raději si dám chleba se sádlem než koblihu.

Ta káva je asi prevít, již několikrát jsem tu psal, že mne ta zanícená žíla více bolela, když jsem si dal kávu. Již několik měsíců kávu nepiji, pouze tu zelenou z čajové zahrady.

Děkuji za tip a zdravím
Pelvan
 
Příspěvky: 1016
Registrován: úte 27. srp 2013 17:54:14

PředchozíDalší

Zpět na Pelvan

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník