Archív

Moderátor: Tara

Archív

Nový příspěvekod Tara » ned 20. kvě 2018 13:48:19

Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 1967
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22

Re: Archív

Nový příspěvekod Tara » pon 21. kvě 2018 19:48:45

Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 1967
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22

Re: Archív

Nový příspěvekod Tara » pon 21. kvě 2018 19:53:55

Pečené kuře s brambory na majoránce.

https://prosvet.cz/nedelni-obed-u-babic ... nce-bomba/
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 1967
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22

Re: Archív

Nový příspěvekod Tara » ned 27. kvě 2018 19:57:59

2 lyžice strúhaného syra a žiadne obaľovanie

Vyprážaný syr už roky inak nerobím, je výborný, nikdy nevytečie a na stole je za minútku!

Potrebujeme (na jednu porciu):

2 kopcovité lyžice nahrubo nastrúhaného syra (Eidam 45%)

2 vajcia

1 lyžicu strúhanky

soľ, trocha mletej papriky, môžeme aj štipku vegety a nadrobno nasekané bylinky

Postup:

Nastrúhame si na hrubom strúhadle syr, pridáme dve celé vajcia a lyžicu strúhanky, osolíme, pridáme trochu mletej červenej papriky.

Ideálne je vyprážať na panvici s otvormi. Na oleji rozpálime trochu oleja a potom vlejeme syrovú zmes – vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Je to skutočne veľmi sýte, takže nerobte toho zbytočne veľa.

https://tojenapad.dobrenoviny.sk/vypraz ... -gazdinky/
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 1967
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22

Re: Archív

Nový příspěvekod Tara » čtv 31. kvě 2018 19:43:39

Bramboráčky s celerem

O tom, že bramboráky nemusí být tučné a nezdravé placky, po kterých máme těžký žaludek a možná i vzduch v místnosti, se můžeme přesvědčit s touto zdravější variantou s celerem. Vyzkoušejte je a uvidíte, že i tato verze má něco do sebe!

500 g brambor
½ středně velkého celeru
1-2 stroužky česneku
½ lžičky soli
½ lžičky černého pepře
½ lžičky sušené majoránky
2 vejce
150 g celozrnné mouky
1 hrst čerstvé petrželky + na ozdobení
fritovací olej Lukana na smažení


Celer i brambory nastrouhejte, petrželku nasekejte najemno. Česnek prolisujte. Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory a celer, přidejte vejce, sůl, černý pepř, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše zasypte moukou. Z připravené směsi smažte na rozpáleném oleji Lukana malé placičky z obou stran dozlatova, poté je nechte vysušit od přebytečného oleje na papírové utěrce. Servírujte buď samotné, nebo jako přílohu k masu.

http://www.lukana.cz/recepty/ceska-klas ... acky-jinak
Uživatelský avatar
Tara
 
Příspěvky: 1967
Registrován: stř 20. lis 2013 9:44:22


Zpět na Tara

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník