Tara píše:
Prostě tohle vyjádření: "Slovo není Bůh, ale Bůh je i slovo" v sobě považuji jako to, co cítím, že je to ono.
Ano tak to je - jednoduše a jasně vyjádřeno.
Moderátor: Tara
Tara píše:
Prostě tohle vyjádření: "Slovo není Bůh, ale Bůh je i slovo" v sobě považuji jako to, co cítím, že je to ono.
Pedrito: Syrově platí, že slovo je Bůh a Bůh je slovo. tak to jaxi ee, tak to určitě necítím...
Jana píše:miroslav píše:
Představa ("poznání") že jsem já a to ostatní (já a mája, která mi něco zakrývá a podobně) Je běžný způsob práce sebestředně zaměřené mysli, jinak by se neměla čeho držet. A o to jde, pustit se této opory.
Miroslave, to je hluboké nedorozumění, to, co píšeš.
Ve skutečnosti, ať vezmeš kteréhokoliv Probuzeného, všichni to popisují stejně.
Pedriito píše:Pedrito: Syrově platí, že slovo je Bůh a Bůh je slovo. tak to jaxi ee, tak to určitě necítím...
Aha. Takže Karel got, když zapěl, tak ten hlas už nebyl Karlem Gotem?
Čím ten hlas byl?
Tara píše:Prostě tohle vyjádření: "Slovo není Bůh, ale Bůh je i slovo" v sobě považuji jako to, co cítím, že je to ono.
miroslav píše:
Zkus říci něco sama za sebe, jakou máš zkušenost, jak to vidíš, poznáváš a neohlížej se pořád po nějakých citacích.
Zkus říci něco sama za sebe, jakou máš zkušenost, jak to vidíš, poznáváš a neohlížej se pořád po nějakých citacích.
Dobře.
Objevují se smyslové vjemy, uvědomění projevu a z perspektivy hlubšího uvědomění v srdci je to všechno tím, co je neměnné, neoddělitelně přítomné, což by se dalo vyjádřit slovy láska, blaženost, krása, štěstí.
Což je samotná podstata Bytí.
Smyslové vjemy jsou jako povrchní vlny a to, co je srdci uvědoměním lásky, blaženosti, je ve skutečnosti kvalitou oceánu kterým to všechno projevené ve své podstatě je.
Nebo se to dá vyjádřit ještě i jinak, Bůh je nekonečná věčná Láska, která je vším, co existuje, tím pádem tady není vůbec žádná skutečná možná oddělenost.
Je to jako probuzení ze snu oddělenosti. To, co se jevilo dřív jako osobní já plus svět, je jen jedno nekonečné neomezené Bytí, které se ve své podstatě projevuje jako radost, harmonie a krása.
Projevený svět, je jenom hra téhle lásky a blaženosti.
Je to nádherné.
Dobře.
Objevují se smyslové vjemy, uvědomění projevu a z perspektivy hlubšího uvědomění v srdci je to všechno tím, co je neměnné, neoddělitelně přítomné, což by se dalo vyjádřit slovy láska, blaženost, krása, štěstí.
Což je samotná podstata Bytí.
Smyslové vjemy jsou jako povrchní vlny a to, co je srdci uvědoměním lásky, blaženosti, je ve skutečnosti kvalitou oceánu kterým to všechno projevené ve své podstatě je.
Nebo se to dá vyjádřit ještě i jinak, Bůh je nekonečná věčná Láska, která je vším, co existuje, tím pádem tady není vůbec žádná skutečná možná oddělenost.
Je to jako probuzení ze snu oddělenosti. To, co se jevilo dřív jako osobní já plus svět, je jen jedno nekonečné neomezené Bytí, které se ve své podstatě projevuje jako radost, harmonie a krása.
Projevený svět, je jenom hra téhle lásky a blaženosti.
Je to nádherné.
Pedrito je na tom o fous lépe, taky hlavně staví na projevech - viz. hlas Karla Gotta, který se snažil odůvodnit hlasem matušky :-)
Pedriito píše:Pedrito je na tom o fous lépe, taky hlavně staví na projevech - viz. hlas Karla Gotta, který se snažil odůvodnit hlasem matušky :-)
Deset na holou pro tebe málo!
Já ti dám, já ti dám!
Tara. píše:Jani, za odbanování máš pro mě velké významné plus.
Víš, jak se říká: "malé bezvýznamné plus,", za mne tedy máš velké významné plus :-)
miroslav píše:Tara. píše:Jani, za odbanování máš pro mě velké významné plus.
Víš, jak se říká: "malé bezvýznamné plus,", za mne tedy máš velké významné plus :-)
Aby mohlo být plus, musí být napřed mínus.
Tara. píše:miroslav píše:Tara. píše:Jani, za odbanování máš pro mě velké významné plus.
Aby mohlo být plus, musí být napřed mínus.
Vrrrrrrr :-)
Tara. píše:Jani, za odbanování máš pro mě velké významné plus.
miroslav píše:Proto se to lidem, kteří mají ještě nějaké problémy líbí to vidět takto více, než, jen že je to hra vědomí.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků