0:01
NEDUALITA / ÚVODY
0:26
Rebel
0:33
díky, co se stane?
0:41
není to ve skutečnosti toto, co je tím rebelem, je to ta zpráva a co nikdo neuvěří, že ta zpráva s tímto nemá nic společného
0:52
toto nevlastní tu zprávu, toto nezná tu zprávu, toto nerealizovalo zprávu, toto nevlastní vůbec nic
0:57
zpráva není osobní, nemá postavení, nemá status ani vlastnosti
1:09
je všemi vlastnostmi, je vším co se může jevit, jeví a nejeví je to celistvost všeho, vždy je pouze celistvost všeho
1:19
co se děje, je všechno, není tu nic jiného než to, co se děje,
1:25
co se děje, není to, co vnímáte, co se děje, je to, co je a není vnímáno,
1:30
je to prázdnota, která se jeví, že se děje, takže v tomto smyslu nemá žádnou pevnost, žádnou konzistenci
1:41
nepohybuje se, ve skutečnosti se neděje, pouze se tak jeví, není nic vně toho, co se jeví, že se děje
1:50
a v tom, není dvojnost, je to jeden singulární jev
1:59
je to celistvost, je to domov je domovem v tom smyslu, že není žádný pohyb ani potřeba, aby to bylo jinak
2:09
a to zahrnuje jakýkoli pohyb nebo potřebu, která se jeví, že to chce změnit nemá to žádné hranice, žádný konec, žádný začátek
2:24
je to navždy neměnné nemá to žádné podmínky ani žádné požadavky
2:34
nemá žádný záměr, toto je již úplné, nepotřebuje to nic, ani sebe
2:41
nepotřebuje to být tím, čím to je
2:46
to je naprostá svoboda! to je svoboda! za hranicí pojmů, za hranicí vlastnění, za hranicí poznání
3:00
tato svoboda může také vypadat jako střed, jako prožitek, zkušenost "já jsem"
3:08
to je svoboda, ale prožitek "já jsem" je "potřebuji, aby se něco stalo, abych tu svobodu našel"
3:16
toto není svoboda, svoboda je někde jinde, tento prožitek je doslova kontrakcí v těle
3:23
která má zkušenost mít pozici a poznání, "vím, že jsem"
3:33
zkušeností jednotlivce je, že ta pozice je závislá
3:40
naprosto závislá na této zkušenosti, na její jistotě a bezpečí a zároveň je to všechen ten strach, který vždy vznikne
3:48
strach ze ztráty prožitku "jsem tady, vím, že jsem toto"
3:56
tato zpráva tomu čelí zpříma, zpráva ukazuje omezení prožitku jednotlivce
4:05
a pro tuto zkušenost zde není nic, ta zkušenost je iluzorní zkušeností, která říká
4:13
že něco je neúplné, něco se musí stát, a to není pravda
4:19
nemusí se stát nic, toto nemá potřebu se stát něčím jiným, než tím, čím to je
4:29
už je to svobodné, už je to bezpodmínečné už to je, už to je, jak by jednotlivec mohl najít to, co už je
4:40
hledáním co už je, zakrývá, co už je
4:48
není to odsouzení, nesnažíme se zbavit této zkušenosti
4:53
toto jen jednoduše objasňuje, vyjádřuje zkušenost, která se zdánlivě děje
5:01
nevytváří se zde žádná potřeba, aby nebyli jednotlivci, a určitě tu nevytváříme představu, že být nikým nebo nemít individuální zkušenost je lepší
5:11
než mít zkušenost být jednotlivcem, to se zde nenavrhuje, to je pouze část zkušenosti jednotlivce
5:17
který má pocit, že potřebuje najít něco jiného, takže to nikam nevede
5:25
nejsou žádné odpovědi, žádná naděje, není třeba doufat
5:32
všechno jsou to pojmy, všechno jsou to jen slova ukazují nebo naznačují něco, co je přesahuje
5:41
ale jsou to jen slova a můžeme na této úrovni diskutovat o tom, co se zde naznačilo
5:49
není třeba o tom diskutovat, ale je to otevřené, je to k dispozici, což znamená, že můžeme klást otázky, nedostat odpovědi..
Subject Object Reality
6:13
Všechny zkušenosti se ukazují jako iluzorní, vyvstávají z iluzorního prožívání pocitu tady a tam
6:24
reality subjektu a objektu.. popisují jak tato realita subjektu a objektu je prožívána jako "já jsem začátek a ten druhý je koncem"
6:36
a to zakrývá realitu, že není začátek nebo konec a subjekt nebo objekt
6:44
poukazuje na to, že zkušenost, "já jsem", říká, že jsem naživu, která skrývá realitu, že "já jsem", je ve skutečnosti zkušeností smrti
6:54
odděluje život od smrti, tím, že říká, "jsem naživu" a odsune smrt někam jinam
7:00
a proto pak jde hledat živost snažíc se vyhnout tomu, co považuje za smrt
7:07
což zakrývá skutečnost, že není začátek ani konec, takže kde by kdo zemřel?
7:13
kde by kdo zemřel? toto již je zcela vším, a ve skutečnosti se to nehýbe
7:20
ve skutečnosti se to neděje, nemá to vůbec žádnou skutečnost, není to ani živé ani mrtvé, je to nepopsatelné,
7:28
nepoznatelné všechno a to zahrnuje vše, co se děje, i zkušenost,
7:37
zkušenost v tomto smyslu je naprosto iluzorní, neděje se, neděje se, je to pouze zdání
7:46
které nemá začátek nebo konec, žádný smysl ani účel, žádnou potřebu
Contracted Energy
7:56
Řekl bych, že toto setkání je jen odezva je to odezva na smrštěnou energii, která má zkušenost s poznáním, kde a co to je,
8:09
takže o čem můžeme diskutovat, nebo na co můžeme poukázat, je to, jak tato smrštěná energie zkresluje jevy
8:17
díky níž se jevy zdají být osobní, vypadají, že mají co dělat se "mnou", zdá se, že se opravdu dějí
8:28
co nelze udělat, je popsat nebo ukázat, jaké to je bez té zkušenosti,
8:36
ta zkušenost ve finále hledá konec potřeby vědět kde a co to je,
8:45
ale chce to vědět, takže je zcela uvězněna ve velmi malém kruhu hledání konce sebe sama,
8:56
chce vědět, že toto je ok...není to ok, chce vědět, že všechno bude v pořádku...nebude to v pořádku,
9:05
chce vědět, že může mít věčné štěstí, jsou učitelé, kteří vám nabídnou štěstí, nekonečné štěstí
9:21
má zkušenost, že toto zdání má smysl a účel, má zkušenost svobodné vůle a volby najít konec této zkušenosti
9:30
snaží se překonat zkušenost prostřednictvím více zkušeností,
9:40
tato osobní zkušenost je jednoduše kontrakcí a smrštěnou energií v těle
9:46
smrštěnou energií, která předpokládá nebo má zkušenost, že ví, je to opravdu tak jednoduché
10:00
zdání tohoto, co se děje, je neomezené
10:07
a to zahrnuje zkušenost vědět, o co se jedná, což je zdání, které není svobodné a neomezené
10:15
ale toto zdání, ať se děje cokoli,
10:27
je nepředstavitelná jednoduchá lehkost nebo lehká jednoduchost,
10:42
není absolutně nic, co by se dalo říci, co by pomohlo té zkušenosti vědět
10:47
najít lehkou jednoduchost toho, co již je ta zkušenost vědět je iluze, je postavena na písku
10:57
není postavena na písku, je postavena ve vzduchu, je to jako zatloukání hřebíku do vzduchu,
11:04
je iluzorní
11:22
takže myslím, že v podstatě není absolutně žádná naděje pro tuto zkušenost, že kdy najde, co hledá,
11:30
protože právě ten samotný akt hledání skrývá konec sebe sama nebo sebeřešení, čím už je
12:03
Setkání nemá žádný záměr, takže se nesnaží něco změnit, aby se něco stalo,
12:10
setkání není pro vás, pokud je tu jednotlivec, který si myslí, že něco získá, bude zklamán
12:16
není to o vás, není to v podstatě o ničem, to je to setkání - o ničem
12:25
setkání by mohlo být o tom, co se děje, takže toto zdání, bez ohledu na to, co je myšleno, co je pociťováno, co se děje, opravdu o ničem není
12:47
takže pokud budete následovat myšlenku, že toto není o ničem,
12:52
tak zjistíte, je, že když toto nemá žádný smysl ani účel a to je nabídka, žádný záměr
13:01
tak nezůstane nic k přemýšlení nebo vytváření pojmů, to neznamená, že myšlení je správné nebo nesprávné
13:08
ale prostě nenabízí to nic, s čím by se dalo pracovat, a ta absence nabídky
13:17
je v tom smyslu svoboda, ne ve smyslu svobody pro toho, kdo na tom chce pracovat nebo kdo něco hledá,
13:26
ale je to svoboda bez záměru, kdy to, co se objeví, nemá žádný kontext,
13:33
pokud jde o potřebu, pokud jde o cestu jako součást nutnosti stát se něčím
13:42
je to svoboda, která nevyjímá nic, je to svoboda, která nemá kam jít,
13:50
není to svoboda, kterou je třeba najít nebo která má být ztracena
13:56
je to svoboda, která je zcela neosobní
14:07
setkání navrhuje, že to je vše, co je
14:13
svobodu, která nemá žádný záměr, nelze najít nebo ztratit, je bezkoncepční, nedá se o ní přemýšlet a nelze o ní mluvit
14:24
musíte říci, že je to záhada, nikoli záhada, kterou je třeba vyřešit nebo pochopit, ale je to mystérium
14:36
a návrh zde je, že vše, co vyvstává,
14:42
vše, co se jeví, že se děje, je tím mystériem
14:57
tato slova jsou mystériem jevící se jako slova cokoli je viděno, je mystériem jevícím se jako spatření
15:07
cokoli je cítěno je mystériem jevícím se jako pocit
15:22
v tomto smyslu, co vyvstane je nedefinované, nepodmíněné, divoké, svobodné, bláznivé
15:34
vyšinuté
15:53
nabídkou je, že věci jsou už takové jaké jsou, o čemž je toto setkání setkání je odpovědí, reakcí na zkušenost, která říká, že to tak není
16:04
reakcí na zkušenost, že toto není mystérium, že vím, co se děje, já vím, co toto je
16:18
to počáteční vědění, když to vznikne, nebo teď, má pocit, že něco má, takže osobní zkušenost "já jsem"
16:29
je v jádru, rozšíření toho, že něco vlastním, vlastním "vědění", vědění "já jsem"
16:41
to vlastnění má trochu jako ocásek, důsledek, a tím je potřeba to udržet
16:52
je to potřeba hledat poznání/vědění, je to potřeba hledat novou zkušenost
16:57
je potřeba najít řešení dilematu, že toto zdání a vědění je nespokojené
What is
17:13
Toto setkání je o tom, co je, aby to bylo přesné, je to o tom, co je a není
17:24
co je, je, co se děje
17:36
je pouze, co se děje co se děje nebo co je
17:44
je bez protikladů, bez druhého, bez definice, bez vědění
17:55
bez pochopení jevící se jako vědění, pochopení
18:08
co je, je všechno a cokoli, co se zdá, že se děje,
18:21
vyvstává zkušenost nebo se zdá, že se děje v tomto zdání
18:28
která tvrdí, že ví, co se děje,
18:34
zkušeností je já jsem, jsem skutečný, narodil jsem se, mám život a umřu, a je jen na mně, aby můj život fungoval
18:48
je na mně, aby toto zdání vypadalo tak, jak si myslím, že by mělo být
18:55
tak, jak si myslím, že by toto zdání mělo vypadat, je ve skutečnosti to, co si myslím, že mě udělá šťastným
19:01
to, co hledám, je nekonečné štěstí, to je to, co já hledám, ta energie "já jsem"
19:07
o čem mluvím, je ta zkušenost, že já jsem v těle, že je střed toho zdání
19:16
"já jsem" je zkušenost já jsem v těle s tlačítky a pákami se svobodnou vůlí a volbou
19:22
se smyslem a účelem, udělat toto dění "mým životem", jakým by měl být
19:31
důvod, proč cítím tuto výzvu, protože zkušenost je děsivá, neuspokojující a nepohodlná
19:46
takže se snažím překonat tuto zkušenost prostřednictvím své svobodné vůle a volby, tím, že jsem dobrý člověk
19:57
a cílem je, že jakmile dostanu všechny své kachny do řady, budu šťastný, můj smysl života bude naplněn
20:08
zkušenost je, že tu je toto dění/setkání
20:16
ale pouze jako součást většího děje, kterým je můj život
20:21
a tak se zde nabízí, že není větší děj "můj život", děje se pouze toto
20:32
a zkušenost, že je neúplný nebo je nějak neuspokojivý, je iluzorní
20:39
že je přesně takový jaký je, neúmyslně dokonalý, dokonalý ve smyslu, že nemá smysl ani účel
20:50
nemá žádný protiklad, žádný další, nemá potřebu se stát něčím jiným, než tím čím je
20:56
toto zdání se nepotřebuje takto jevit
21:04
je to naprostá svoboda, absolutní svoboda, bezpodmínečná svoboda, která se takto jeví
21:11
absolutně svobodné, bez jakéhokoli záměru, smyslu nebo účelu
21:18
nabídkou je, cokoli vyvstane, včetně zkušenosti "toto je můj život, moje realita a já musím něco udělat"
21:28
je neúmyslně dokonalé není to ani správné, ani špatné, není to ani dobré, ani špatné, nemusí se to nikam posunovat
21:41
a jenom takovým malým tajemstvím je, že se to neposunuje
21:50
protože to nikam nevede a už to je neúmyslně dokonalé
21:56
zkušenost, že to potřebuji udělat lepší, bude vždy frustrující
22:04
nikdy nebude naplněna, a hledání této potřeby najít naplnění překrývá již tak neúmyslnou dokonalost jakou zdání je
22:20
zdání není vaším vnímáním, není to o tom být v přítomnosti, zdání nemá absolutně žádné hranice, žádná omezení
22:38
takže to je, co je vnímáno, a není to, co je vnímáno je to, co se objevuje, a není to, co se objevuje, je to jevící se prázdnota nebo absolutní bytí
22:54
toto dění je nepoznatelné, poznání je objektem, který v něm vyvstává
23:05
oddělenost je prožitek, který v něm vyvstává, dění vyvstává v absolutnu
23:16
nabídkou je, že tu není žádná realita tohoto zdání, není realita ničeho
23:26
není možné vědět, co je
23:36
toto setkání není o konci prožívání
23:42
o snaze změnit zkušenost "já jsem skutečný" o snaze najít absolutno, které je již všechno
23:49
toto setkání nebo tato zpráva nebo to, co je nabídnuto, nemá v úmyslu vůbec nic měnit
23:58
protože je již zjevné, že to, co vyvstává, je už úplné
24:08
dá se tedy říct, toto setkání je o ničem, nic pro jednotlivce, nic pro mozek
24:15
nic pro tuto zkušenost, že se něco musí stát
What appears
24:22
Toto není skutečné,
24:30
není to ani neskutečné
24:37
tento jev, toto, je ve skutečnosti záhadou,
24:45
není odpověď na to, co toto je nepotřebuje to žádnou odpověď
24:53
cokoli vyvstane, dýchání, vidění, slyšení, myšlení, vědění, je záhada jevící se tím
25:06
poukazujeme na jednoduchou nepochopitelnost tohoto
25:22
tento jev je paradoxem, když se budeme snažit to popsat, bude to znít jako paradox
25:32
protože jak jsem řekl, že je to nepochopitelné není způsob, jak to obejmout, protože to je již všeobjímající, není způsob, jak to definovat
25:44
protože všechny definice jsou v něm obsaženy, ve všem, tomto, co nemá žádné hranice,
25:52
takže v tuto chvíli se to může jevit jako místnost, ale to není omezení,
25:59
protože není způsob, jak to porovnat s tím, co se děje, nic jiného není
26:04
takže v tomto smyslu je to nekonečno což znamená, že za tím nic není
26:13
odnikud to nepřichází je zcela prázdné od jakéhokoli vědění nebo pochopení,
26:23
takže v tom smyslu by to mohlo být vlastně cokoli,
26:30
ne jako potenciál, ale bez potřeby, bez záměru
26:41
je to prostě bezpodmínečné, bezpodmínečná svoboda, která se takto jeví
26:53
takže omezením by byla zkušenost se znalostí toho, co toto je
26:59
zkušenost mít pozici uvnitř těla, která má zkušenost být začátkem " já jsem začátek, já jsem znalec
27:06
já jsem zakušitel, jsem začátek této místnosti, znalec místnosti" a co se pak stane, že něco je vně této místnosti, co se pak stane,
27:16
tato místnost se stane pevnou a skutečnou a poznatelnou, a ve svém skutečném smyslu, mrtvou
27:26
a všechno ostatní je vně místnosti a k této zkušenosti "vím, co toto je", vše vně místnosti, je to, co hledám, protože toto není ono,
27:36
protože toto je již poznané, takže to je můj život, zkušenost s omezením
27:41
která se objevuje v této místnosti, vím, že hledám něco jiného, to dělám
27:46
jsem smrštěný pocit v těle, který hledá lepší zážitek, něco jinde než tady
27:53
co se tento smrštěný pocit nikdy nedozví, je to, o čem jsme mluvili na začátku setkání
28:00
vyhne se tomu, nevědomě nebo vědomě, bez pauzy, musí
28:06
co bylo řečeno na začátku setkání, toto je konec této zkušenosti oddělenosti
28:22
ta zkušenost oddělenosti vyvstává bezdůvodně a může odpadnout a odpadne bezdůvodně
28:29
a když odpadne, jednou z nejzáhadnějších částí je, že se nikdy nestala
28:37
bude řečeno na setkání, že zkušenost se nestala
28:42
není žádná oddělenost, není vědomost, co toto je, není začátek nebo konec tohoto jevu
28:49
není nic pevné, není žádný střed, je prostě, co vyvstane
28:58
a to je bez začátku a konce, je to nekonečné, nezměrné, toto, není to něco jiného nebo jinde
29:08
není třeba čekat, až se něco stane ne, že by měl někdo na výběr, není to jiné toto
29:13
toto je opravdu nekonečnem, cokoli se jeví, toto je opravdu nepodmíněnou živostí
Hopelessness
29:23
Není nic skutečně nepříjemné nebo nesprávné, co se týče beznaděje
29:31
je to jen, co se děje, je to prostě absolutní svoboda, jevící se tím (beznadějí)
29:37
když jedinec vyvstane v dění prožívá beznaděj nebo jakoukoli emoci nebo pocit jako skutečný
29:50
a to to změní, postaví to do kontextu, díky čemuž se zdá, že to je součást jiného kontextu, který se někam ubírá
30:07
částí kontextu je zkušenost, že co se děje, nestačí, něco není v pořádku,
30:19
ta svoboda prostě není popsatelná, protože k ní není žádná vzdálenost, takže se na ní poukazuje absolutními slovy, jako je všechno, nic, všechno,
30:31
absolutno, bezpodmínečná láska, to nejsou slova, která by ve skutečnosti dávala smysl
30:38
jsou nepředstavitelná a ten jev je doslova nepředstavitelný
30:44
a můžete se hádat a říkat, ale já jsem si to představil, a tím se jev potvrzuje, ale ten jev je také ta nepochopitelnost, která se jeví jako představa,
30:58
je to jen ta pevnost za tím, kvůli které to vypadá, že co se děje, je pevné a skutečné,
31:05
ale za tím nic není
31:15
a v tom smyslu je tento jev naprosto bezobsažný
31:25
není na cestě, nikam nevede je úplně bez úmyslu, což osobně znamená, že nemá žádnou potřebu
32:02
problém pro jednotlivce je, že to chce vědět, rozumět tomu, mít to
32:10
a ten pohyb to ve skutečnosti skryje, díky němu to vypadá, že tento jev tím není
32:22
ale v žádném bodě není oddělenost, v žádném bodě není skutečná potřeba, v žádném bodě není skutečný záměr
Grounded Intention
32:40
Toto setkání je o ničem, není pro nikoho, není tu nic, co by se mělo naučit
32:51
není o tom něčím se stát setkání poukazuje na něco, o čem se nedá mluvit
33:03
to zní trochu mysticky, ale ve skutečnosti je to jen záhadné, je to záhada
33:11
o čem nelze mluvit, je toto vznikání, toto dění, cokoli to je, je záhadou
33:28
je záhadou ve smyslu, že nelze popsat a nelze ji poznat co se děje, je nepoznatelno nebo nedefinovatelno nebo neupevněný jev, takže tato ruka
33:43
je nepoznatelné rukování, neupevněné rukování, ruka nemá důvod, není žádný smysl ruky
33:53
ruka nemá význam, ruka nepatří nikomu,
33:59
je to prostě rukování, je to záhada, tato záhada nemá počáteční bod,
34:12
takže ve skutečnosti nepřichází odkudkoli
34:17
a nikam nevede, nemá potřebu nikam jít, nemá potřebu stát se čímkoli
34:25
je již úplná, tak jak se jeví, jakkoli vyvstane
34:39
v takové míře, že v tom, co se děje, není žádný záměr
34:46
není to kvůli něčemu
34:51
takže je to oslava jednoduše tohoto a oslava nemusí být nutně pozitivním slovem,
35:00
mohlo by to být utrpení, které vyvstává jako toto, a vyhýbání se utrpení, které by vyvstalo jako toto
35:09
co se ukazuje nebo naznačuje, je, že tento jev není ve skutečnosti pro nikoho
35:17
není ve vztahu k nikomu,
35:25
ta zpráva nebo setkání je vlastně odpovědí na zkušenost, že toto je pro někoho
35:32
na zkušenost, že někdo nebo něco ví, co to je,
35:39
to vědění, ta zkušenost s sebou přináší očekávání potřeby smyslu a účelu,
35:47
přináší zkušenost svobodné vůle a volby, přináší zkušenost, že toto dění se stává
35:56
a stává se pro mě a je jen na mně, aby se stalo tím, co si myslím, že chybí v tomto projevu nebo v této záhadě
36:07
nabídkou je, že celá tato zkušenost je iluzorní
36:15
je to sen je to sen bez následků
36:24
je to sen, který nemá vůbec žádnou bytelnost ani realitu,
36:31
celý ten sen, včetně smrštěné energie, včetně znalce, je jednoduše záhadou jevící se tak
36:40
je to neúmyslné, nehmotné jevící se jako hmotné, jako vědění, jako stávání se
36:50
není to tak, tento projev se ničím nestává
36:58
takže nabídkou je, že zkušenost poznání je iluzorní, tato zpráva je pro tu zkušenost beznaděje,
37:07
nabídkou je, že zkušenost vědění/poznání a proto zkušenost hledání
37:13
je zcela beznadějná, je zavádějící, vychází z pozice, že něco chybí, že něco je potřeba
37:22
nic nechybí, cokoli se děje, je už úplné
37:32
zdá se, že tu je zoufalá touha vytvořit smysl života vytvořit smysl života
37:42
a zdá se trochu děsivé vykašlat se na to a říct si, že jsi naplněn a úplný už teď
37:49
ano, to nejsi, to není to, co se tu nabízí
37:55
zkušenost "tebe" je zkušenost vědění a to je zkušenost neúplnosti
38:03
a proto vyvstává potřeba smyslu a účelu
38:10
potřeba dalšího okamžiku, takže to nikdy nebude úplné a celistvé pro "tebe"
38:17
vždy budeš zkušeností něčeho, co chybí, nabídkou je, že zkušenost, že něco chybí, je iluzorní
38:26
zkušenost, že uvnitř toho těla je něco, co z něj vyhlíží, je iluze,
38:33
takže to není nabídka, že by ses měl pokusit vzdát účelu a smyslu,
38:40
toto není ve skutečnosti zpráva o tom, že se máš něčím stát nebo něco změnit pouze upozorňuje na to, že toto je již celé a úplné,
38:49
nezáleží na tom, jestli je tam někdo, kdo tomu věří nebo to zažívá, ví to nebo už nemá tu zkušenost vědění, v tom není žádný rozdíl, už tím je
38:59
a uvnitř toho vyvstává zkušenost vědění a zkušenost, že účel je nutný
39:05
to je také úplnost nebo celistvost tohoto jevící se tím
Unconditional Love
39:20
Takže to, o čem je toto setkání,
39:25
je vlastně něco, co nelze říci,
39:33
takže téměř všechno, co řeknu, bude nějakým způsobem zavádějící,
39:52
takže pokud řeknu, že toto setkání je o poukazování na svobodu, tak to je zavádějící, protože poukazování a svoboda je to samé
40:13
není možné poukazovat na všechno
40:19
všechno zahrnuje i poukazování
40:25
pokud je řečeno, že to je o nepodmíněné lásce
40:33
samozřejmě, že to není o bezpodmínečné lásce, je pouze nepodmíněná láska
40:48
zároveň tento druh sdílení,
40:55
mně vždy připomene něco z bible o Ježíši
41:04
"kde jsou dva nebo více shromážděni ve jménu mém, tam jsem já"
41:13
a pro mě to, na co to ukazuje, je bezpodmínečná láska,
41:21
nekonečno, absolutno co už je všechno
41:33
takže toto je absolutno
41:50
jevící se jako místnost
41:55
jako těla jako slova
42:01
pohyb není nic, co by nebylo absolutnem
42:13
absolutno se nestane místností nestane se slovy nebo nezmění se na slova
42:22
či na těla toto je absolutno
42:27
toto je absolutno toto je absolutno není nic jiného
42:33
takže tomu není možné rozumět není možné to vědět
42:43
nabídka za tímto tvrzením je, že tu není nic takového jako oddělenost
42:55
oddělenost je zkušeností "já jsem"
43:05
iluzorní "já jsem" je zkušeností být uvnitř těla
43:13
já jsem uvnitř těla, a vše co se děje, se děje mně
43:22
já a můj život má svobodnou vůli a volbu
43:30
mojí zkušeností je, že mojí svobodnou vůli a volbu používám k nalezení štěstí/celistvost
43:43
mojí zkušeností je, že jsem skutečný
43:49
a všechno dění je skutečné můj život má smysl a účel
44:05
nabídkou tohoto setkání je, že tato zkušenost je zcela iluzorní
44:16
celá zkušenost "já jsem" a vše, co z toho vychází, je iluzorní,
44:26
nabídka je, že se to nestalo už se to neděje
44:34
takže konec zdánlivé zkušenosti
44:43
je rozpoznání, že se to nikdy nestalo,
44:49
není žádná oddělenost je pouze svoboda
44:57
a to co se teď děje, je svoboda
45:02
dokonce i zkušenost "já jsem", je svoboda zažívaná jako oddělenost
45:20
nenabízí se tu, že by se mělo cokoli změnit
45:28
toto setkání nenabízí žádnou pomoc
45:36
nemá žádný záměr pomáhat ve skutečnosti nerozpoznává nikoho, komu by se pomáhalo
45:52
jen poukazuje na svobodu, která je již vším
The Absolute
46:01
Na co je poukazováno, že znalost nebo zkušenost, "já jsem", je iluzorní
46:07
je to iluzorní zkušenost, že tu je oddělenost
46:13
vše, co vyvstává, je absolutno, cokoli můžete pojmenovat nebo říci, je absolutno
46:20
není to vlastně oddělené, je pouze singularita toho, co se děje,
46:26
takže není žádný svědek, žádný znalec, není tu žádný herec, nikdo není vně toho, a to, co se děje je toto
46:38
takže to je, co se děje a neděje, je to úplné, je to všechno, je to celistvé
46:43
bez ohledu na to, co se jeví, že se děje, to se děje