Technická

Re: Technická

Nový příspěvekod Jana » úte 08. říj 2024 15:37:20

Tara píše:Ahoj Jani, před chvílí jsem do vlákna Společenská situace vložila dva skoro stejné příspěvky jako návštěvník a pak jeden, poslední, už přihlášená, s textem Test.

Bohužel i po načtení stránky poradny několikrát vlákno Společenská situace nevidím.

Nevíš, kde může být chyba?

Přičemž jsem to vlákno zakládala já v květnu 2022.

Evi, je to už u Tebe.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » ned 27. říj 2024 18:06:56

Jani, kdo v této chvíli má zabanovaný přístup na Poradnu, myslím IP adresa nebo nick, nebo tak, nerozumím tomu.
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 28. říj 2024 4:43:49

Tara píše:Jani, kdo v této chvíli má zabanovaný přístup na Poradnu, myslím IP adresa nebo nick, nebo tak, nerozumím tomu.

Momentálně jsou tady banovány jen IP adresy Pedrita.

Zralá mysl dokáže za všech okolností spočívat v tichu srdce, ať se děje cokoliv,

pokročilá mysl se dokáže do ticha srdce vracet kdykoliv,

nezralá mysl lpí na všem osobním, lpí na iluzi dvojnosti, proto je její svět je veselej a smutnej, pozitivní a negativní, sat-čit-ánanda je pro ni sains fiction.

Nezralá mysl lpí na těle, na smyslovém vnímání, na možnosti chtít vidět krásu studánky a prožívat odpor k olejové skvrně na hladině.

Probouzet spáče ze snu, ze kterého se nechce probudit, může namísto radosti a vděčnosti probouzet agresi, odpor, strach ze smrti ega, z prázdnoty beze snů. Proto jsou učení, která skutečně probouzejí, tajná a nehlásají se na ulici.

Pedrito píše:Vidíš jak je to těžké? Ty nemůžeš chodit po ulici a v práci jak raper a hlásat boha. Asi bys dostal do čuně, nebo zkončil na záchytce.

A hle, na webu to jde.
Tam nikdo tý Janě nenafackuje.

Tenhle web, pokud tady má být, je službou jen těm, kdo se nebojí všechno osobní ztratit a zmizet v tom Božím, ve kterém je z neosobního Božího pohledu absolutně všechno, co je, Boží.

I ta nezralá mysl je Boží. Je možné si s ní prožít všechno to dobrodružství, nebezpečí, sáhnout si na dno, toužit po nebi, sjednotit se s ďáblem a prožít si peklo. S probuzením pak zjistit, že se ve skutečnosti nikdy nic nic nestalo.

Naše pravá skutečnost je neměnná a věčná, nemá chybu.

Nemá ani chybu to, že nezralá mysl je nezralá a to, co má být pro ni tajné, zůstane pro ni tajné.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » pon 28. říj 2024 6:27:59

Děkuji za odpověď. Jen si říkám, proč nebanuješ i Miroslava, když už máš tu potřebnou banovat, reaguje na to, co píšeš, podobně nesouhlasně, i když, pravda, ne vulgárně. Před chvílí jsi smazala dva příspěvky Pedrita, které sem dal dnes ráno a ony ani jeden nebyly nijak vulgární, byly podobné, jako sem dává i Miroslav, Pedrito se tě ptal, jak si můžeš myslet, že tvá mysl je zralá...
Tara

Nový příspěvekod Tara » pon 28. říj 2024 6:43:58

I ten zabanovaný Pedrito potřebuje v uvozovkách vidět, co se v něm skrývá, co má v nevědomí, jak reaguje, potřebuje v uvozovkách, jako my všichni na "to" lépe vidět, cítit zpětnou vazbu atd., a proto je tento prostor velice přínosný. V práci nebo v rodině ji tak moc nepocítí, ne tak rychle :) tam si moc nedovolíme reagovat tak, jak se projevuje mě tady :)
Tak se za něho přimlouvám. Potřebuje tu školu, jako většina z nás, co jsme ještě nedošli. :)
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 28. říj 2024 6:55:51

Tara píše:Děkuji za odpověď. Jen si říkám, proč nebanuješ i Miroslava, když už máš tu potřebnou banovat, reaguje na to, co píšeš, podobně nesouhlasně, i když, pravda, ne vulgárně. Před chvílí jsi smazala dva příspěvky Pedrita, které sem dal dnes ráno a ony ani jeden nebyly nijak vulgární, byly podobné, jako sem dává i Miroslav, Pedrito se tě ptal, jak si můžeš myslet, že tvá mysl je zralá...

Zralost Miroslavovo mysli měla obdiv už na VP, kdy do něj šila Petra a zůstával s humorem v klidu. Řekla bych, že ho promluvy Probuzených tady zajímají. To, že nesouhlasí, pokud dokáže nebýt osobní, nevadí.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » pon 28. říj 2024 7:02:37

Tara píše:I ten zabanovaný Pedrito potřebuje v uvozovkách vidět, co se v něm skrývá, co má v nevědomí, jak reaguje, potřebuje v uvozovkách, jako my všichni na "to" lépe vidět, cítit zpětnou vazbu atd., a proto je tento prostor velice přínosný. V práci nebo v rodině ji tak moc nepocítí, ne tak rychle :) tam si moc nedovolíme reagovat tak, jak se projevuje mě tady :)
Tak se za něho přimlouvám. Potřebuje tu školu, jako většina z nás, co jsme ještě nedošli. :)

Evi, to je sice krásné, ale on si k tomu najde cestu sám, až bude čas.

Není možné chtít vstoupit do Božího království a jet zároveň na vlně toho, kdo se sjednotil s ďáblem.

Tím neříkám, že by Pedrito nebo Honzam byl špatný, jen tyhle dvě věci nejdou dohromady, to ví i Honzam.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » pon 28. říj 2024 7:16:40

Ale on, Miroslav, nesouhlasí s tvou interpretací slov probuzených, s tvým ohýbáním těchto slov ve prospěch tvého ega. A to hodně a často a to je přece vůči tvé osobě osobní, tak jako to činí i Pedrito...
O zralosti či neznalosti Miroslavovy myslí by se dalo polemizovat, i když, pravda, někdy mě, už velice málo kdy, překvapí, protože je zaneprázdněn upozorňováním tvé osoby na rozpory atd., které se v tvých příspěvcích objevují.
Jinak je mi šumák.

Ale docela by mi, tady do partičky, chyběl :)
Podobné, jako Pedrito, básník duše, když se nenechá vtáhnout do prostředí vulgarity. A to se stává ne moc často. Zamýšlela ses nad tím, proč to tak někdy se stane?
Podle mě, když se do toho diskutování tak zažere, nechá se do toho tak vtáhnout, že když už je v koncích ti něco vysvětlit, spadne do tej žumpy. :)
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 28. říj 2024 7:30:10

Tara píše:Ale on, Miroslav, nesouhlasí s tvou interpretací slov probuzených, s tvým ohýbáním těchto slov ve prospěch tvého ega. A to hodně a často a to je přece vůči tvé osobě osobní, tak jako to činí i Pedrito...
O zralosti či neznalosti Miroslavovy myslí by se dalo polemizovat, i když, pravda, někdy mě, už velice málo kdy, překvapí, protože je zaneprázdněn upozorňováním tvé osoby na rozpory atd., které se v tvých příspěvcích objevují.
Jinak je mi šumák.

Aby se probudila moudrost, to osobní z toho musí v každém případě tak jako tak pryč, protože: "Žádná konkrétní věc, osoba či scéna nemají skutečnou podstatu, a ten, kdo je za skutečné považuje, je hlupák. Opravdu, je naprosto poblouzněný."

A to, že osoba je bezpodstatná, tudíž její posuzování je hloupé, není informace pro začátečníky, ale je to v kapitole "Oddanost po seberealizaci".

Ale docela by mi, tady do partičky, chyběl :)
Podobné, jako Pedrito, básník duše, když se nenechá vtáhnout do prostředí vulgarity. A to se stává ne moc často. Zamýšlela ses nad tím, proč to tak někdy se stane?
Podle mě, když se do toho diskutování tak zažere, nechá se do toho tak vtáhnout, že když už je v koncích ti něco vysvětlit, spadne do tej žumpy. :)

Ten, kdo je v našem srdci živou láskou, nemůže nikdy chybět.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » pon 28. říj 2024 7:37:28

Ach jo, mě byste chyběli, i tahle Poradna by mi chyběla, když se rozhoduješ, jestli ji uzavřeš nebo ne, když splnila svůj účel.
No kde já bych se tak odreagovala od všeho, co mě tíží.
MVR.
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 28. říj 2024 7:43:39

Tara píše:Ach jo, mě byste chyběli, i tahle Poradna by mi chyběla, když se rozhoduješ, jestli ji uzavřeš nebo ne, když splnila svůj účel.
MVR.

Evi, je to tady kvůli Tobě.

A taky kvůli všem, co o to tady stojí.

Jestli to udělá jediného člověka šťastného, tak to splní svůj účel.

Měj se nádherně a Pedrita tedy (podmínečně) odbanuju.

To osvobozování od osobního ztotožňování tady platí, a to tak, že úplně.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » pon 28. říj 2024 7:47:48

Kuju,to mám radost a už se těším na to, jak budu Miroslava upozorňovat na to, ať nereaguje osobně :D
Tara

Nový příspěvekod Jana » pon 28. říj 2024 7:59:08

:D :yeah: :D
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedriito » pon 28. říj 2024 8:08:34

Jana píše:
Tara píše:Ach jo, mě byste chyběli, i tahle Poradna by mi chyběla, když se rozhoduješ, jestli ji uzavřeš nebo ne, když splnila svůj účel.
MVR.

Co
Evi, je to tady kvůli Tobě.

A taky kvůli všem, co o to tady stojí.

Jestli to udělá jediného člověka šťastného, tak to splní svůj účel.

Měj se nádherně a Pedrita tedy (podmínečně) odbanuju.

To osvobozování od osobního ztotožňování tady platí, a to tak, že úplně.

Klidně mě už dopředu hned zabanuj. Já nejsem bůh, jsem jen dítě, co létá s mraky i jde louží i blátem...
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » pon 28. říj 2024 8:29:00

A díky Taro. Ale to neděláš dobře, ty provokace na Miroslava. ;-)

Pamatuješ si na Lucka? To je jedna krevní skupina.

Čím tě Miroslav a kdysi i Lucky takhle nadzvedávaj?
Já si pamatuji, když jsi pravila, "mám nejradši Petra Vostála."

Furt to platí? ;-)
Pedriito

Nový příspěvekod Pedro. » pon 28. říj 2024 9:02:48

Tara píše:I ten zabanovaný Pedrito potřebuje v uvozovkách vidět, co se v něm skrývá, co má v nevědomí, jak reaguje, potřebuje v uvozovkách, jako my všichni na "to" lépe vidět, cítit zpětnou vazbu atd., a proto je tento prostor velice přínosný. V práci nebo v rodině ji tak moc nepocítí, ne tak rychle :) tam si moc nedovolíme reagovat tak, jak se projevuje mě tady :)

To jistě ano, o tom je komunikace. A druhou stranou mince je vnitřní komunikace.

Roztočit tu minci a čekat, která strana přilehne ke stolu a která prostoru?

Žádná kniha, byť o tisících stránkách, nenahradí co je "psáno" pod zavřenými víčky,
ne samozřejmě ve spánku...

A až bude přečtena, oči se otevřou...
Pedro.

Nový příspěvekod Tara » pon 28. říj 2024 9:07:44

Klidně mě už dopředu hned zabanuj. Já nejsem bůh, jsem jen dítě, co létá s mraky i jde louží i blátem..

Jako ten svatý František. No není to krása.

Tara

Nový příspěvekod Tara » pon 28. říj 2024 9:28:05

Pedriito píše:A díky Taro. Ale to neděláš dobře, ty provokace na Miroslava. ;-)

Pamatuješ si na Lucka? To je jedna krevní skupina.

Čím tě Miroslav a kdysi i Lucky takhle nadzvedávaj?
Já si pamatuji, když jsi pravila, "mám nejradši Petra Vostála."

Furt to platí? ;-)

Co se týká Petra Vostála, na můj vkus je tam příliš moc vulgarity a to já nemusím, a docela mi vadí.

Hm, to je zajímavá otázka, čím mě nadzvedávají. Sice ten výraz nadzvedávat není úplně to ono, ale dobře...
Vadí mi taková ta jak bych to.... stará škola, absence jakékoli spontanuity, taková ta skolastika... :-)
Viz. video.

Dědek protivný :-))))))))))))))))))))))))))))
Tara

Nový příspěvekod Pedro. » pon 28. říj 2024 9:32:17

Tara píše:
Klidně mě už dopředu hned zabanuj. Já nejsem bůh, jsem jen dítě, co létá s mraky i jde louží i blátem..

Jako ten svatý František. No není to krása.

Vidíš, a František nevěděl o advaitě ani józe ani zbla... Dokonce neznal ani Maharišiho, Šankaru, Budhu a Lao-Ce.. natož Krišnu... Pač to vše se topí v Touhou probuzeném Citu...

Ale oni všichni ti Mistři, jak neustále opakuje Jana, o tom v meziřádcích mluví, jen je to velmi velmi tiché...

Těžko to ale může být jinak, páč až je dočteno poslední písmenko,
meziřádky se rozsvítí. A nekze to nijak nasuplovat, nijak přeskočit...
Pedro.

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 28. říj 2024 10:56:18

Zásadním momentem, který Františka hluboce proměnil, bylo jeho setkání s malomocným. Až do té doby byl František, jako syn zámožného obchodníka, zvyklý na pohodlný život a také neskrýval svůj odpor k nemocným a chudým. Když jednoho dne na cestě narazil na muže trpícího leprou, pocítil přirozený odpor, ale zároveň v něm probudil soucit, který překonal jeho strach a odpor. Slezl z koně, objal nemocného a dal mu polibek na tvář. Tento akt překonání vlastního odporu a strachu se stal hlubokým momentem lásky

František popisoval, že ve chvíli, kdy malomocného objal, se v něm něco zásadního zlomilo. Tímto činem začal cítit Kristovu přítomnost nejen jako vzdálený ideál, ale jako živou realitu, která přebývá v každém člověku, zvláště v těch nejvíce trpících a opuštěných. V tomto přijetí malomocného zažil hlubokou duchovní proměnu, díky níž začal svůj život zcela zasvěcovat soucitu, službě druhým a odříkávání.
Návštěvník

PředchozíDalší

Zpět na Irulan