Maso nejim. odvykl jsem si tak že jsem se zajmal o vitariánskou (syrovou rostlinou) stravu. Postupně jsem nahrazoval některá jídla ovocnými a zeleninovými šťávami, saláty, ovocem zeleninou oříškovými dortíčky. řídil jsem se heslem že mi nějaký potrhlí vegetariáni co maj radši zvířata než člověka přece nebudou odpírat masíčko
Přesto moje spotřeba masa klesala až jsem zjistil že ho jíst vlastně nepotřebiju a že mi nechybí. stále mi vonělo tak jsem si ho vychutnával jen příležitotně. Pak jsem zjistil že mi už ani nevoní a že mi nedělá dobře tak od té doby jsem ho měl tak 2x. Pak jsem jedl 100% jen vitariánskou stravu ale to mi zas nevyhovovalo že jsem byl díky jídlu vyděděncem společnosti a taky jsem začal řešit víc hmotné problémy tak jsem ke své ultralehké vitariánské stravě postupně přidával těžší jídla. Po mase se však cejtim nesvůj a trvá tak 2 až 3 dny než se toho zbavim. to radši chlast
tam mám vopici maximálně jeden den. Tak jím teď i pečívo čokolády a vyjmečně i sýry(ty už jsou hodně těžké). Bílkoviny jsem vědomě nedoplňoval ale něco mi říká že bych měl pochválit jemně vařenou brokolici (ta má prej bílkovin hodně)
tady máte mnou sestavený žebříček jídel podle těžkosti trávení od nejtěžšího
maso, sýry, pečivo, cukrovinky, vařená zelenina, ovoce, čerstvé ovocné a zeleninové šťávyikdyž většina lidí z hlediska zdraví potřebuje v životě i ve stravě hodně odlehčit tak moje zkušenost říká že bych vás měl upozornit že existují i teorie přílišně lehká strava vyčerpává slezinu či nějaký činský ohřívač takže to nepřehánějte ani jedním směrem.
Upozorňují že to co píšu nejsou žádné vědecké akademické teorie ale vlastní zkušenosti. Ty teorie jsou jen takové berličky mysli.Ještě je tu otáka proč?
člověk tolik nepáchne, nepotí se nepříjemnym lepkavym potem, má víc energie, menší potřeba spánku