miroslav píše:"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."
Takže sat-čit-ánanda i jméno a tvar jsou Jedním (po probuzení a samozřejmě tomu tak bylo i před probuzením).
Není nějaké ty (já), kterou klame nebo naopak už neklame nějaká Mája.
Jana píše:miroslav píše:"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."
Takže sat-čit-ánanda i jméno a tvar jsou Jedním (po probuzení a samozřejmě tomu tak bylo i před probuzením).
Ano. V čistém uvědomění skutečnosti je Ty a Já jedním jediným skutečným Já. Není tady sen, který by realitu dělil na jednu skutečnost, kterou jsem a druhou oddělenou skutečnost, kterou nejsem.
miroslav píše:Jestli někoho něco klame, žije v iluzích, představách, pocitech, třeba i duchovních, tak příčinou jsou čistě sebestředné návyky jeho mysli a "srdce", souhrnně pracovně nazýváno v některých tradicích "ego".
A jednou z metod, jak si od toho postupně odvykat, je oddanost guruovi.
Ne já, ale ty.
Návštěvník píše:Jana píše:miroslav píše:"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."
Ano. V čistém uvědomění skutečnosti je Ty a Já jedním jediným skutečným Já. Není tady sen, který by realitu dělil na jednu skutečnost, kterou jsem a druhou oddělenou skutečnost, kterou nejsem.
Potom nechápu to "opupínkování".
Jedině, že by se opupínkovalo ego.
Pedriito píše:Tak cože je dnes tu nového? Nějaká nabídka ke zkumu?
Tara píše:Já si to myslela, děkuji Jani.
Pedriito píše:Tak do placu:
Ego nemůže nikdy zvítězit svůj boj, nikdy nemůže spočinout v cíli... Ono umí jen jít a nikdy nedojít, neb miluje své ambice, chmury i úspěchy... Jako ostružina, avšak potažená osobnem. Chce jíst sama sebe jako bobule jež zavnímala bobuli. Ale její ústa jsou nakreslená... Chtěla by sníst sama sebe... To je touha.
Tara píše:Pedriito píše:Tak do placu:
Ego nemůže nikdy zvítězit svůj boj, nikdy nemůže spočinout v cíli... Ono umí jen jít a nikdy nedojít, neb miluje své ambice, chmury i úspěchy... Jako ostružina, avšak potažená osobnem. Chce jíst sama sebe jako bobule jež zavnímala bobuli. Ale její ústa jsou nakreslená... Chtěla by sníst sama sebe... To je touha.
Touha je zdrojem všeho utrpení.
Já
Tara píše:Já sama, já sama... :-)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků