miroslav píše:
To je reakce na to, co píšeš a mezi řádky nechtěně sděluješ.
Interpretace Tvé mysli může být jakákoliv. Když ji necháš nehybnou a nic si nemyslíš, jaké je skutečně uvědomění nejvyšší Pravdy, Miroslave?
miroslav píše:
salmo1cz. píše:Ano, to co vložila Tara jsou gnostické texty.
Patří k nimi třeba i vidění a texty Džiddú Krišnamúrtiho.
Jako Bůh úplně neocení stání na jedné noze, ty všechny texty, včetně jógy jsou pro vás.
Jste jím, jste jeho oči i dech.
50 Ježíš řekl: Když vám řeknou: „Odkud jste?“, řekněte jim: „Přišli jsme ze světla, z místa, kde světlo vzniklo samo ze sebe. Vyvstalo a zjevilo se v jejich obraze.“ Když vám řeknou: „Kdo jste vy?“, tak řekněte: „Jsme jeho synové, vyvolení živého Otce.“ Když se vás budou ptát: „Co je ve vás znamením vašeho Otce?“, tak jim řekněte, že je to pohyb a klid.
Jana píše:miroslav píše:
Interpretace Tvé mysli může být jakákoliv. Když ji necháš nehybnou a nic si nemyslíš, jaké je skutečně uvědomění nejvyšší Pravdy, Miroslave?
Návštěvník píše:
Když si uvědomíme, že jsme tímto vědomím, které je nezměnitelné a věčné, poznáme pravou podstatu naší existence a pochopíme, že pohyb a klid jsou projevy jedné a té samé pravdy. V tom světle, pohyb a klid splývají do jediné, neměnné podstaty Bytí, které je naším pravým Já. Tam není žádné oddělení ani změna, pouze tiché, plné vědomí. To je konečná pravda, která je nad všemi dualitami a koncepty. V tomto stavu uvědomění mizí veškeré iluze a zůstává jen čistá, nepopsatelná skutečnost.
salmo1cz. píše:Taro ptala ses, jestli je možné oboje v tomto světě.
Říká se tomu stavu dživamukta.
Podle posvátného textu Nátha Námavalí Sútry byl ve svém mládí jedním z členů řádu také Ježíš Kristus, jmenovaný zde sanskrtsky Íša Nátha spolu se svým guruem Čétanem Náthou.[21]
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 8vQMAXdLm-
Tara píše:salmo1cz. píše:No jako těžko budeš diskutovat s někým kdo sám neví kdo je.To jako chápu já bych se také na ně vysral.
Nefunguje to.
Máš recht
Mnohdy ale pro připraveného je právě mlčení tou odpovědí, která pomůže pochopit...., ale takových připravených není mnoho, no....
Mě na tutéž otázku v pravěku odpověděl jáčko taky mlčením..., to když jsem k němu vzhlížela jako k vyjímečné bytosti, ne-li samotnému Ježíši, spasiteli :-) :-)
Nejdříve jsem se nas*ala, že nic na to neodpověděl, ale časem jsem pochopila...., no hold jsem nebyla připravena, resp. nechápala, lépe řečeno - nedocenila jeho odpověď, která byla mlčení.... :-)
miroslav píše:Jana píše:miroslav píše:
To se doporučuje začátečníkům. Později probíhá oboje - myšlení i uvědomění nejvyšší Pravdy v nedílné jednotě.
"Ty nejsi mysl." Pokud víš, že nejsi mysl, jaký je rozdíl mezi tím, jestli je zaneprázdněná nebo tichá?
Ty nejsi mysl."
Sri Nisargadatta Maharaj
Jana píše:
Mou zkušeností je, že mysl je skutečně absolutně prázdná, protože ve skutečnosti myšlenky nejsou ničím skutečným, co by mohlo prázdnotu něčím skutečným zaplnit.
miroslav píše:Jana píše:
Mou zkušeností je, že mysl je skutečně absolutně prázdná, protože ve skutečnosti myšlenky nejsou ničím skutečným, co by mohlo prázdnotu něčím skutečným zaplnit.
Zase potřebuješ Jednotu rozdělovat?
Myšlenky jsou prázdné, mysl je prázdná prázdnota je evidentně také prázdná. Proto se jí říká prazdnota
Čím bys chtěla prázdnotu plnit?
forma se neliší od prázdnoty
a prázdnota od formy.
Forma je prázdnotou
a prázdnota je formou.
Pohyb a klid jsou aspekty projeveného světa.
Tara píše:Jj, je to jednoducché :-)
Jani, všimla jsi si té otázky, kdo je ten jediný, který poznal díky Poradně tu nejvyšší Pravdu, nebo jak jsi to psala....
Ale jestli nechceš říct, koho jsi tím jedním myslela, nemusíš, stačí napsat, že jsi si toho všimla a nechceš odpovídat.
Respekt.
Tara píše:Safryš, takový jsem měla rozepsány pěkný příspěvek o desateru, přikázáních a tím, že píšu na mobilu, houby na to vidím, jsem asi zmáčkla něco, co jsem neměla a příspěvek odešel do věčných lovišť
Že ty sis, ty liško podšitá, vybrala (jen) dvě přikázání, které ti pasují.
Schválně, jestli uhodnu - miluj Boha jako sebe samého a nečiň druhým, co nechceš, aby oni činili tobě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků