Crabat píše: jsem i ve všech ostatních aspektech vědomí dalších lidí, jež jsem schopen si představit (obsáhnout). Tak jsem skrze centrální bod Universálního Vědomí (vody) jakoby v pohybu všech vědomí individuálních tvarů (vln) a mohu je prožívat, procítit, prodchnout jejich myslí...
A tohle mé vědomí, jež v sobě alespoň náznakem zachycuje ostatní vědomí
mé vědomí, jež v sobě alespoň náznakem zachycuje ostatní vědomí a zároveň je rozšířené oním Universálním Vědomím
stále věříte, že jste zde "vy", který jednáte
Jakmile si uvědomím, že nejsem především vlnou, ale vodou, pak se ocitnu v onom Universálním Vědomí. A odtud se zpětně mohu vypravit k já anebo k jakémukoliv jinému já
Letgo píše:Kdo jde, když neexistuje?
Ty pořád nechápeš, že to není báááááječná výprava za spoustou bááječných možností, ale totální zánik individuálního vědomí v Univerzálním. Pak už se všechno jen děje, samo, jako v lucidním snu: sen probíhá, ale ty už nejsi snovou osobou, jsi pozorujícím Vědomím.
Pokud ale máš potřebu duchovního podnikání, abys něčeho dosáhl a vylepšil tak svoje existování coby vlna..., najdeš tu určitě pár výborných kumpánů s jedinečnými zážitky.
Crabat píše:A jak bys chtěl zaniknout?.. Vždycky si budeš uvědomovat sebe sama. To právě Universální Vědomí ti dalo tvar. Ano, je na člověku, aby pochopil, že není tím tvarem, ale podstatou onoho Universálního Vědomí a proto se v něm svým tvarem (vlnou) musí rozpustit. Ale tím nezaniká. Pouze se slučuje toliko sám se sebou (s vodou). Já nevím, tohle asi verbálně nelze vyjádřit.
Pravděpodobně máme na mysli oba totéž, jenom to vyjadřujeme jinými pojmy. A pak se zdá, že je tu rozpor. Ale já ho nevidím.
Crabat píše:A jak bys chtěl zaniknout?.. Vždycky si budeš uvědomovat sebe sama.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník