od papadev » pon 17. srp 2015 8:41:59
poslední verze prvních odstavců Kurzu
PRVNÍ EXPERIMENTÁLNÍ KURZ MAGIE
( červen - srpen 2015 )
Původní název byl Kurz experimentální Magie neb jsem myslel, že budeme dělat hodně praxe a hodně experimentovat….
Omylem (?) jsem ale napsal Experimentální kurz Magie
A nyní, po více než měsíci práce , vidím, že se nejvíc začalo experimentovat se mnou a také s mými kamarády…s mou myslí , tělem, věcmi i světem – okolím …děkuji…
Trochu problém vidím v tom, že o Magii bylo už hodně napsáno a tato mnohokrát a všelijak definována…
abych se vyhnul tomu, že v tom , co píšu, Magii poznávat nebudete, nazval jsem to..o čem píšu prozatímně Magií X neb pro mnohé, jaxem viděl, to o čem píšu ani magií není…
Věřím tomu, že tím se odstraní neshody a má práce může být přínosem
Do rukou Trojjediného Mistra tě posvěcuji:::
EXM
…poznávám tě lépe…
LEKCE 1 - Li
( ruka pravá )
1.1.odstavec – MAGIE-X – CO TO JE ?
1.2.odstavec – ZÁZRAKY- ČÁRY – SYNCHRONY
1.3.odstavec – ČAROVÁNÍ
1.4.odstavec – MISTR, SSÍLA, KONTAKT, SYNCHRON
1.5.odstavec – CVIČENÍ 1 a CVIČENÍ 2
1.6.odstavec – ZKUŠENOSTI ZE CVIČENÍ
… … …
…xXx…
1.1.odstavec - MAGIE - CO TO JE?
Člověk a stejně tak jiná kterákoli bytost může mít většinou nějaké Cíle…
těch může dosahovat:
1- Děláním …tj konkrétní fyzickou prací na splnění těchto Cílů
Nebo
2- Myšlením… tj. vytvořením cílové situace ve své….a někdy i nejen ve své…Mysli
VĚTA EXM 1:
Dosahování Cílů Myšlením-tj IMAGINACÍ je MagieX !
Příklady:
1- Rohlík si mohu--- buď upéct nebo koupit nebo ukrást (to je to dělání)…nebo
2 - VYMYSLET! --- tj vyčarovat, Vy-I-Mag-inovat, použít institut Ubrousku prostři se…tj tedy opatřit magicky…kreativně…myšlenkovým postupem = kouzlem
Tzn—vymyšlením rohlíku myslím jeho manifestaci – tj zhmotnění v tzv realném světě a také vymyšlením myslím - vymyslet tak, aby se dal jíst!
Zvláštní případ: Spím…a zdá se mi, že jsem si vykouzlil-vymyslel rohlík…je takové povahy, že se ho mohu ve snu i najíst!....a přece asi je nějaký rozdíl mezi tzv skutečným rohlíkem a tím tzv snovým…nebo ne?
jaká asi to musí být Silná a Synchronizovaná mysl, aby toto dokázala- najíst se vymyšleného rohlíku!....ať už ve snu nebo v tzv reálu, proto to velké M…a podobně jako rohlík je mágovi možno si vymyslet kde co:
Zlepšení Zdraví fyzického a duševního
Větší a Větší Hojnost na zaobstarávání potřeb
anebo zmizení těchto potřeb..jak je libo
Komfortní Vztahy
Lepší a Elegantnější Vhledy a Pochopení a Moudrost
Štěstí a Radost
a toto kde co se Mágovi v souladu s jeho dissponováním Ssilou Materializuje…Manifestuje…Vytvoří !!!
Nyní si prohlédni dvě možnosti:
Možnost A-mám chuť na rohlík, velmi po něm prahnu, coby mág začátečník volím použít kouzlo…zvolám zaklínadlo---a hle:::
Za zpěvu Andělů se na stole přede mnou materializuje zlatý tác a na něm rohlík znejrohlíkovatějších, pěkně vypečený…
Poděkuji Mistrům a pustím se do snídaně
…
Možnost B-mám chuť na rohlík, velmi po něm prahnu, coby mág začátečník volím použít kouzlo…zvolám zaklínadlo---a hle:::
Nic!!!
Žádný zpěv, žádný tác…o rohlíku ani nemluvě
V tu chvíli si mohu říct, ach jo, holt se ještě musím moooc učit, zatím to nefunguje…nebo to zdůvodním: zaklínadlo je asi blbé či rituál byl proveden špatně či-černí mágové mi to zhatili…inu…podle své povahy
Anebo…coby začátečník trochu pokročilejší…zůstanu v klidu…a čekám..a hle:::
Někdo zazvoní u dveří a po otevření vidím souseda:
Zdravim Peťane, koupil sem trochu moc rohlíků, dva mi zbyly a je škoda to vyhodit…tak si vem , prosím…
Dík, sousede…beru rohlíky a pouštím se do snídaně s myšlenkou:
Mistři dík moc…pracujete na 200%...dík…
Další příklady magického konání:
3- ABRAKADABRA, ať je ten kámen ze zlata!!!
…...a hle-valoun zlata je tady!!!....velmi magické
4- Prosím půjč mi milion….je sice myšlenkový postup, ale moc magické to není, je to spíš dělání…si dluhu, i když přinutit či obměkčit druhého k půjčení, to jo, to může být magické (abrakadabra…půjč mi milion )
Magický nádech-tj zabarvení , tj myšlenkovou tvůrčí práci…mohu dát do všeho svého konání…tj dělám nějakou činnost, ale zároveň si pomáhám Imaginací…úspěchu, pomoci, radostného tvoření vůbec…
Fantazie, Hra, Umění, Zvídavé Experimentování….to jsou věci, které Otevírají mou Mysl magickému a spontánnímu novému myšlení...a to je dobré dělat
… … …
…xXx…
1.2.odstavec - ZÁZRAKY, ČÁRY, SYNCHRONY
Když upustím kámen, spadne na zem…..to je z hlediska pravděpodobnosti jev skoro jistý….když kámen nespadne a zůstane viset ve vzduchu….to je jev opačný…nemožný, velmi velmi velmi nepravděpodobný…takřka magický –kouzlo –čáro= cháro…(porovnej: chara-kter)
Magie pracuje s oněmi velmi nepravděpodobnými jevy…někdy jim říká
SYNCHRONICITY
jindy ZÁZRAKY-ČÁRY-KOUZLA…
vlastně jsou nepravděpodobné proto, že s nimi naše omezená mysl vůbec nepočítá…ba ani si je nedovede představit a ani naše zkušenosti nenapovídají tomu, že by mohly tyto jevy nastat…tj nevidíme kauzální možnost jejich vzniku
Toto pojmenování ( SYNCHRONICITA ) vymyslel pan Jung, když mu za oknem, když psal o broukovi Skarabeovi, přistál z ničeho nic brouk Skarabeus….velmi velmi velmi nepravděpodobná shoda..(tady mě opravila kamarádka, že to bylo při návštěvě nějaké paní, omlouvám se za nepřesnost, ale smysl popisu synchronicity snad nebyl porušen)…tedy :
pana Junga navštívila nějaká paní, hovořili o Skarabeovi a za oknem přistál Skarabeus…
Já si matně pamatuju na svůj první podobný Synchron, který jsem zažil ještě před rokem 1989, četl jsem knihu…a v ní text: …... bůh je láska
a v tu chvíli se z televize ozvalo totéž -- bůh je láska
dělali tam rozhovor s nějakým knězem…
Velmi—za socializmu ještě víc—nepravděpodobná shoda…takřka zázrak
Tyto Synchrony nemají kauzální-tj příčinnou vazbu…pouze dvě věci koexistují vedle sebe…nebo by se i dalo říct…tak vysokou kauzalitu asi ani zatím nedohlédneme…
V současnosti myslím nastane trend, kdy se budeme příčinných vazeb zbavovat ve prospěch Synchronů…tj –nehledat příčinnou vazbu---ale žasnout nad zázrakem…
Synchrony někdy nemají nějaký přesný význam či přínos pro nás, pouze nám ukážou možné kouzlo života, takříkajíc zázračné se nám připomene
Jindy mají velkou důležitost:
Když např vařím v kuchyni rýži a v obýváku cosi píšu-datluju do počítače…když tu se z televize ozve: Rýže je uvařená , Péťo!!…z nějakého, právě běžícího kuchařského pořadu…
Takový Synchron má pro mě velký smysl, záchranu rýže i hrnce…neb jinak, v zápalu psaní bych nechal rýži klidně připálit
(pouze ilustrace!-takhle komfortně se mi to zatím nestalo, ale velmi podobně mě cosi upozornilo už mnohokrát…a nejen na rýži)
VĚTA EXM 2:
0-Čím větší Ssíla Čaroděje –
1-tím častější Synchrony
a 2-tím smysluplnější a užitečnější Synchrony
3-tím čaročuděsnější život…
4-Tím víc se vše správně ukládá a koincidenuje…
a 5-tím více Zázraků!!!
6-je to Možné!…Otevřeme se tomu!!…Děkujme za to!!!
7-Gracias Maestro!!!
8-Vyzkoušejme si to!!
9-Naučme se to!
… … …
EXIMALULUFE
ŠTAVISSIKRAŠTA
POSOGRAMA
HAHOAD
Díky Mistři
...
(2-5-3-3)
...